1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Reménykedni reménykedem, viszont azt én már tisztán látom, ahhoz ennek semmi köze nem lesz hogy mi fog történni, hogy Trump mit akar, vagy mennyire hülye. Szava nincs több, mint nekem kb.
   
 2. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  Iránt, hogyan tudják belerángatni 1 olyan háborúba, amiből az Usa ki tud maradni? Ezek mentén logikázzatok
   
 3. plushun

  plushun Well-Known Member

  Igen ez is igaz. Akik próbálták a dolgokat úgy alakítani ahogy azt a választások előtt elképzelték, már rég nem a kabinet tagjai. Tillerson volt az utolsó ember akinek még volt ráhatása. Bennem még az is felmerült (lehet baromság), hogy ahogy fogy a levegő Trump körül, a héják egyre jobban sakkban tartják.
   
  zsolti likes this.
 4. plushun

  plushun Well-Known Member

  Szerintem sehogy. De, véleményem szerint Irán megtámadása csak abban az esetben történne meg ha a szíriai történet eszkalálódna. Önmagában, minden előzmény nélkül megtámadni nem lehet Iránt. Eleve túl nagy lenne az odahaza a belső ellenállás.
   
  blitzkrieg likes this.
 5. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://mno.hu/kulfold/trump-kirugta-kulugyminiszteret-a-cia-fonok-veszi-at-a-helyet-2453355
  "Donald Trump amerikai elnök jelentősen átalakítja kormánya nemzetbiztonságért felelős részét, ennek keretében kedden menesztette külügyminiszterét, Rex Tillersont. A külügyi tárcát Mike Pompeo, a CIA igazgatója veszi át, a hírszerzés élére pedig Gina Haspel igazgatóhelyettes kerül – ő lesz az első nő ezen a poszton. Az elnök mérföldkőnek nevezte, hogy a történelemben először nő áll majd a CIA élén...
  ...Trump már pénteken arra kérte Tillersont, hogy mondjon le, de ő erre nem volt hajlandó. Az elnöknek már régebb óta konfliktusa volt a külügyminiszterével, akiről állítólag azt tartja, túlságosan a régi elithez kötődik. Trump változtatni akar a külügyek terén is, különösen most, hogy küszöbön áll történelmi találkozója Kim Dzsongun észak-koreai diktátorral, akivel az elzárkózó ország nukleáris programjának leszereléséről tárgyalna. "
   
 6. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://mno.hu/kulfold/moszkva-megtorolna-egy-damaszkusz-elleni-amerikai-csapast-2453359
  "Kész katonai válaszlépéseket tenni az orosz védelmi minisztérium, ha egy Szíriában végrehajtandó amerikai csapás orosz katonák életét veszélyeztetné – jelentette ki Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke kedden Moszkvában..."

  Moszkva legalábbis világosan kifejezte nemtetszését, és készségét a katonai válaszra. Hogy ez jelenleg képes önmérsékletre bírni az USA héjákat? Nem biztos. Nyeregben érzik magukat. Jelenleg legalább 4 olyan nemzetközi terület van, ahol - közvetlenül vagy közvetetten- szorongatják Moszkvát. És ezekből csak az egyik Szíria.
   
 7. plushun

  plushun Well-Known Member

  Konkrétan erre gondoltam én is.
   
 8. boki

  boki Well-Known Member

  Az új női CIA vezető se valami túl jó válsztás... Szadista múltja van
   
 9. boki

  boki Well-Known Member

  "Veszett kutya" (ahogy az amerikai védelmi minisztert hívják)és szadista kínzó szép kis párosítás.
   
 10. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  Ezért nem is írtam megtámadást. Belerángatni kell.
   
 11. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  Mondjuk bennem az a kérdés motoszkál, hogy mi van akkor, ha pont a katonák nem akarnak háborút!? Mi van akkor, ha tudják, hogy ennyi helyen, ennyi ellenféllel szemben már nem megy.

  Irakban egy hidegháborúra felkészített hadsereg ment demonstratív céllal segget szétrúgni. Mekkora erō is lett ott felvonultatva!? Ezek az idōk és ellenfelek mára elfogytak, helyette van más..

  A katonákban szerintem mélyen él Afganisztán meg az második iraki mocskos háború. Ezt ōk vívták ott - Veszett kutyával, nem a wall street-i zsírpubik a limó hátsó ülésén.

  Jó lenne a feszkót normálisan levezetni, nem megvárni, míg robban a kazán
   
 12. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Szerintem egy hàborùt Irannal "csizmàk a földön" nélkül nem lehet megnyerni. Az meg nem àll rendelkezésre az US szàmàra. 17 év utan még Afghanisztànban sem boldogulnak mezitlàbasak ellen. Sok perzsa szidja a mullahokat, de ha az orszàgra tàmadnak, összefognak.
   
  blitzkrieg and antigonosz like this.
 13. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Dehogy baromság, PONTOSAN az történik amit írsz. Ez egyértelmű számomra. Nem őt buktatták meg, mert akkor a munkás fehér középosztály, meg a középnyugat redneckjei akiknél van bőven fegyver, meg fegyverkultusz, lehet hogy behisztiztek volna!

  Szépen megfolytották körülötte az összes olyan embert, akit a józan ész vezérelt. Csupa csupa olyan emberke kényszerült távozásra, akik pl. rendezni szerették volna a nézeteltéréseket az USA és Oroszország, Kína közt, hagyni a picsába a megnyerhetetlennek tűnő háborúikat, amik viszik a pénzt de durván, némelyik jó régóta(pl. Afganisztán).

  Ezeket MINDIG háború párti veterán ex tábornok héják váltották a kulcs pozíciókban, most már direktben egy CIA-s lesz a külügyminiszter. TRUMP nem ezzel az irányvonallal nyert választást, hanem a SZÖGES ELLENTÉTÉVEL.

  Satuban vannak a golyói.
   
  antigonosz likes this.
 14. joker

  joker Well-Known Member

  Ez kicsit túl van egyszerüsítve. Mégiscsak ő lett az elnök. Ha valakit levált vagy kinevez az a saját döntése (lépése), még akkor is ha ilyen irányba kap nyomást bőven. Megmondhatná ő is a varászsót: "Faszt!" és akkor maradnak a régi emberei nyomozás ide vagy oda. Persze lehet az elején okosabbnak tűnt 1-2 embert beáldozni a "békéért", csak így szép lassan elfogynak a sajátjai és nem lesz akire támaszkodjon, a támadások meg mindenképp tovább folytatódnak.
   
  fip7, blitzkrieg and dragonette like this.
 15. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Olyat tudnak róla, amivel sakkban tartják, vagy konkrétan csak közölték vele hogy nyitott autóban kell utazzon Dallasban, ha azt mondja hogy "faszt". Ő ott már nem mondhatja azt hogy "faszt". Ez nekem tiszta sor.
   
 16. joker

  joker Well-Known Member

  Ha olyant tudnának róla, akkor a megválasztásáig nem jutott volna el Trump, mert nyilvánosságra hozzák és kicsinálják vele. A dallasos nyitott autózást meg valahogy intézze el, hogy ne kelljen bevállalja, elvégre ott a titkosszolgálat, aminek pont ez a feladata.
   
  blitzkrieg likes this.
 17. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nem tűnt fel hogy megpróbálta bekóstolni úgy kb. CAKK - PAKK az egész titkosszolgálatot? Egyértelműen vesztett, az összes kampány alatt hozzá közel álló ember már le lett marva mellőle, és kb. vizsgálat folyik ellenük, némelyik amelyik kulcs pozícióban volt a legbelsőbb körben, kb. vádalku szinten tart Trump ellen! Nem a titkosszolgálatokat reformálták meg, hanem VALAMIT azok tudnak róla amivel FOGJÁK, mert pl. ma látod a CIA vezérből lett külügyminiszter.
  Tényleg nem látod az összefüggéseket?
   
  karpatalja likes this.
 18. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Mivel Trump egy a politikàn kivülàllò, aki a vàrakozások ellenère lett elnök, egyszerüen nincs meg a szakember stb.bàzisa, amire tàmaszkodhatna, hanem sebtében kellett összeszednie a kormanytagokat, akiket gyakran nem is ismert személyesen. Ez az oka a nagy fluktuàciònak, mert csak "munka"közben derül ki, hogy kompatibilisek-e. Meg aztàn, föleg a külpol területén, nem is olyan kiforrottak az elképzelései. Ennek megfelelöen lavirozik és improvizàl.
   
  fip7, blitzkrieg and dragonette like this.
 19. joker

  joker Well-Known Member

  Ha nagyon akarod látni az összefüggéseket, akkor olyankor is látsz, amikor nincsenek is ott. A titkosszoláglatok nem az idén derítettek ki dolgokat Trumpról, hanem már eddig is tudtak róla minden, amit tudni lehetett. Ha ez nem volt elég ahoz, hogy elkaszálják a megválasztását, akkor a lemondásához sem elegendő. Esetleg az jöhet be, hogy azóta csinált valami durva szarságot, erre, hogy mennyi az esély nem tudom. Persze bejöhetnek fia, lánya, veje, stb ügyei is, de ez is csak egy lehetőség az ezerből.
   
  blitzkrieg and dragonette like this.
 20. melampo

  melampo Well-Known Member

  Vagy egyszerűen csak kirakatember.
  Lehet, hogy eleve annak is szánták.
  Vagy Hillary győz vagy ha mégsem ez jó lesz díszgojnak.
  A választók meg választhatnak mait akarnak.
   
  jimkirk likes this.

Ezen oldal megosztása