1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

 2. zolkas

  zolkas Well-Known Member

  https://www.zerohedge.com/news/2019-01-01/2018-2019-not-same-2008-2009

  2018-2019 nem ugyanaz, mint 2008-2009
  [​IMG]
  by Tyler Durden
  Ti, 01/01/2019 - 15:00
  8
  MEGOSZT
  TwitterFacebookRedditE-mailnyomtatás

  Charles Hugh Smith szerzője az OfTwoMinds blogon keresztül

  A 21. század története az adósság emelkedik, míg a keresett jövedelem az alsó 95% -ra stagnál.

  A legjobb, hogy minden olvasónak és levelezőmnek számára biztonságos, egészséges és produktív 2019. Köszönöm, régóta támogatói, hogy az új évben megújítottad a pénzügyi támogatást, anélkül, hogy szánalmas könyörögés lenne. (A szánalmas koldulás hamarosan megkezdődik.)

  Míg 2019-re nincs előrejelzésem (miért nézek valami rosszul, mint amennyire szükségem van?), Van néhány gondolataim a gazdaságról, a piacokról, a globalizációról stb. Íme néhány kulcsfontosságú kérdés az emberiséggel szemben:

  1. A vállalati hatalom (globalizáció / nyílt határok) által hozott háború a demokrácia és a nemzetállamok hatalma felszámolására saját sorsuk ellenőrzésére. A demokrácia megszűnik a vállalati irányítású globalizált irányítási rendszerben; a nemzetállam az egyetlen struktúra, amely lehetővé teszi a polgár számára, hogy politikai és gazdasági ügynökség legyen.

  Próbáljon szavazni egy ENSZ-határozat vagy az EU-szabályozás mellett. Sajnálom, uram, nincs választás vagy képviselet a globalizált kormányzásban. A globalizáció elpusztítja a demokráciát és a polgárságot. Ez a cél.

  A globális vállalatok igyekeznek elpusztítani a hatalmuk és nyereségeik minden akadályát, a globalizáció / adóparadicsomok / nyílt határok pedig a nemzetállamok, valamint a polgárok politikai és gazdasági ügynökségeinek együttműködésének, marginalizálásának és kiképzésének eszközei. A vállalati hatalom nettó eredménye, amely a kormányzási gépet ellenőrzi, a neofeudalizmus .

  2. Energia és tőkeáramlás. A status quo úgy véli, hogy az energiaáramlás nem számít nagyon fontosnak, mivel az energia a gazdasági aktivitás zsugorodó százalékát képviseli. Más szavakkal, a tőke a lényeg, nem az energia, mert a tőke mindig vásárolhat, amit akar.

  Próbáljon felfelé haladni autóját vagy teherautóját egy mérföldre. Hány emberre van szüksége ahhoz, hogy a 3000 kilós "kompakt" járművet egy mérföldre vagy kettőre enyhe lejtőn állítsa? Hogy van körülbelül 20 mérföld vagy 100 mérföld?

  Vegyük le a folyékony tüzelőanyagokat, és a globális gazdaság megáll, és a tőke elveszti szűkösségét és értékét. Az úgynevezett megújuló energia körülbelül a teljes globális energiafogyasztás 3% -át teszi ki.

  3. Volatilitás, likviditás és ármeghatározás. A jegybankok az elmúlt évtizedben szorgalmasan dolgoztak, hogy megszüntessék a volatilitást és az árfelismerést, miközben szinte korlátlan likviditást biztosítottak.

  Számos okból (beleértve a 90% -os politikai visszarúgást, amelyet a központi banki politikák, a vállalati kartellek, az adózás és a globalizáció megszüntették) a központi bankok most megpróbálják „normalizálni” a torzító, perverz-ösztönzők csökkentésével vagy visszavonásával politikát.

  Ennek eredményeképpen az, amit elnyomtak - ár-felfedezés és volatilitás - törtek ki. Amit éreztek - likviditás - megdöbbent.

  Ahogy a múlt hónapban elmagyaráztam, a tőke megdöbbent, amikor a bizonyosság elpárolog. Amikor a nagyvállalatok blokkolják a piacot, a likviditás megszűnik, mivel az eladók több száz milliárd dolláros eszközöket próbálnak kirakodni, és a kevés vevők, akik hajlandóak legyőzni ebből az eszközből néhány milliárd dollárt.

  A központi bankok a legmegfelelőbb vásárlókká válhatnak , de a politikai mozgástér a likviditás mellett párosul.

  4. 2018-19 nem ismétlődik 2008-09. Míg sokan megfigyelték a tőzsdei összeomlás hasonlóságát 2008-ban és 2018-ban, az alapok nem olyan közel állnak egymáshoz. Ezúttal nincs analóg vagy másodlagos jelzáloghitel. Ez nem jelenti azt, hogy nem lesz zűrzavar és aszimmetria, de ez azt sugallja, hogy nem kellene túl nagy súlyt fordítanunk arra a várakozásra, hogy a 2019-es év követni fogja a 2009-es sablont.

  5. Megszűnt a tőkéből kiszámíthatóan elmaradott nyereség. Ennél több van a tőke válságában .

  6. Adósság és stagnáló jövedelem. A növekvő adósságnak az adósság megszerzéséhez szükséges növekvő jövedelemmel kell párosulnia, de a 21. század története az adósság emelkedik, míg a keresett jövedelem az alsó 95% -ra stagnál. Ez az aszimmetria végül is számít, például, ha a zombi vállalatok végül nemteljesítenek, és a háztartások marginális hitelfelvevői nem teljesítik. A veszteségek ebben az időben nem szocializálódhatnak; a szétválasztott tömegek végül felébredtek a központi államok és a bankok vetületeire és csalásaira.

  [​IMG]

  7. A világgazdaság nagy kívánatos de-dollármentesítése még nem valósult meg. Személy szerint úgy gondolom, hogy az átlátható, nyílt piacon a versengő pénznemek gazdagsága ideális megoldás, de itt van a jelenlegi megállapodás: az USD és az euró dominál.

  [​IMG]

  8. A gabonafélék és más alapvető élelmiszertermékek globális termése jó volt. Szerencsénk elfogyhat az elkövetkező években.

  9. A kulturális forradalmak egyre szélsőségesebbek és megosztottabbak. Hamarosan többet fogok mondani erről.

  10. A decemberben itt tárgyalt témák kulcsfontosságú kérdések 2019-ben: abban az esetben, ha elmulasztotta ezeket:

  Hány helyi adója és díjazása felemelkedik?

  Amikor a bizonyosság eltűnik, a Capital Gets Skittish

  Miért minden, amire szükség van, hogy maradandóan megmaradjon

  "Sárga mellények" és a középosztály lefelé irányuló mobilitása

  A neofeudalizmus nem a rendszer hibája - ez a rendszer tökéletesen működik

  Franciaország egy csavarhúzásban: "A kormány megállt az emberek meghallgatása előtt 20 évvel ezelőtt"

  A modernizmus konfliktusos erői

  Már recesszióban vagyunk?

  A nézet az alternatív adathordozó árkokából

  Az igazság az, amit elrejtünk, az önkiszolgáló borító történetek az, amit mi értékesítünk
   
 3. zolkas

  zolkas Well-Known Member

  https://www.juancole.com/2019/01/trumps-mideast-paradigm.html

  Trump USA-ja 2019-ben: A Mideast „Terror elleni háború” paradigmája véget ér?

  JUAN COLE2019/01/01

  Csipog
  Megosztás16
  Reddit
  Email
  Juan Cole (Informált megjegyzés) - Az amerikai külpolitika első 11/11. Utáni paradigmája a terrorizmus elleni háború volt, vagyis az USA Pentagon, CIA és Állami Minisztérium mély és kinetikus katonai és ellentámadási elkötelezettsége. Nagyobb Közel-Kelet. Ez a paradigma az 1946-1991-es hidegháború paradigmát követte, amely összeomlott a Szovjetunió idején.

  Vannak jelei, hogy a terrorizmus elleni harc paradigma az amerikai kül- és katonai politikában leállhat. Trump megpróbál kilépni Szíriából, és bár a Washington Létesítménynek sikerül néhány szünetet elhagynia a visszavonáson, valószínűnek tűnik, hogy Trump többnyire nyár előtt fog útba lépni. Nyilvánvalóan azt is szeretné felvenni a téteket, hogy kiszálljon Afganisztánból, bár nem tudja, hogy meg tudja-e kapni az utat. Trump, az amerikai-iráni hidegháború megkezdésével, sok iraki sziitát jelölött ki, akik nem akarják, hogy a jelenlegi 6000 vagy olyan amerikai katona, akik Irakban vannak, sokkal hosszabb ideig maradjanak. Különösen a hatalmas shiita milíciák elcsendesültek arról, hogy Trump császár tartotta az amerikai csapatok számára az al-Anbar-i bázisnál, de teljesen figyelmen kívül hagyta a tényleges irakiakat.

  Nemcsak neo-izolációs áramok vannak az amerikai szívvilágban, hanem az üzleti osztályok liberális frakciói között, de a 2018-as új baloldali anti-imperializmus is ebben az irányban mozoghat. Bernie Sanders sikeres szenátus-állásfoglalást támogatott, sürgetve az Egyesült Államok kivonulását a szaúd vezetett jemeni háborúból.

  Trump több száz millió dollárt bontott le Pakisztánból , és minden esetben az ország biztonsági helyzete jelentősen javult az elmúlt évben, 45% -kal csökkent a harcias támadások. Iszlámábád évtizedek óta két-két időzített az Egyesült Államokkal Kínával és Kínával az Egyesült Államokkal, anélkül, hogy senki nem gondolkodott (Ronald Reagan még Pekingbe is használta Pakisztánt). De Kína 39 milliárd dolláros CPEC programjával, amely az ázsiai közlekedési és csővezeték-infrastruktúra „One Belt, One Road” bővítésének központi része, Pakisztán erősen behatolhat a kínai hatáskörbe. (Még akkor is, ha a CPEC, mint egyesek figyelmeztetnek, egy pakisztáni adósságcsapdát jelent, ez ugyanolyan hatással lenne, mint az is, hogy az Iszlámábád szorosabban kötődik Pekinghez).

  Talán egy szél a szélben volt, hogy december egyik hetében az MSNBC 2000-ben első alkalommal legyőzte a Fox „News” -et a legfontosabb demográfiai területen.
   
  antigonosz likes this.
 4. zolkas

  zolkas Well-Known Member

  Míg a terror elleni háború kialakulása az elmúlt 18 évben érthetőnek tűnik az al-Kaida által okozott terrorista fenyegetés fényében, valójában a politika gyanúsan önkiszolgáló Washingtonban, akik a Clinton pusztájában voltak. korszak (amikor a koszovói rendőri fellépésen kívül az Egyesült Államok nem volt háborúban bárhol a világon, komoly kihívást jelentett az Egyesült Államok fegyveriparának, hogy a) veszélyes fegyvereket értékesített külföldön, és b) titokban lobbizott több amerikai háborúk).

  A „Terrorizmus elleni háború” nem minden jogot érinthetett komoly bojkottok és kisebb öböl haditengerészeti hadjáratokkal Iránnal, mivel a shiita Iránt az al-Kaida szunnita-szafi szélsőségessége fenyegeti. (Irán továbbra is központi szerepet játszott az ISIL, az al-Kaida offshoot legyőzésében Irakban). A terrorizmus elleni valódi háború egy amerikai-iráni szövetséget hozott volna létre a szunnita-szafi szélsőségesség ellen. Nem olyan, mintha Szaúd-Arábia vagy Törökország lenne sokat segítenek itt (és Izrael sem, amely az elmúlt években valójában szövetségbe került egy szíriai al-Kaida társvállalattal a Golanban a Hizbullah ellen).

  Hasonlóképpen, a „Terrorizmus elleni háború” -nak nem kellene minden jogból 6 billió dolláros inváziót és Irak megszállását érintenie, ami semmi köze az al-Kaida-hoz. Egy bölcs ilyen politika lett volna Afganisztánból a tálibok megdöntése után, kivéve, hogy akkor Donald Rumsfeld védelmi miniszter azt akarta használni, hogy Afganisztánot az orosz Föderációt körülvevő új poggyászkerítésben használják, remélve, hogy gyengék és visszatartott. Az Egyesült Államok mély részvétele Pakisztánban, amint a tálibok újjáéledtek, hogy a hatalmas külföldi csapatok jelenléte megkönnyítette számukra (a tálibizmus részben az afgán nacionalizmus vallásos-jobb változata.). A tálibok a törzsi övben Pakisztán Pushtunok között alakultak ki, és az egész országban megrázkódtak, azzal fenyegetődve, hogy tovább destabilizálják Dél-Ázsia északi részeit.

  Ennek egyike sem volt nagyon köze az al-Kaida-hoz, amely fenyegetésként mindig túlságosan becsült. Az emberek sokkal nagyobb valószínűséggel csúsznak be a fürdőkádba, és így halnak meg, mint valaha, hogy az al-Kaida terrorizmus hatással legyen rá.

  Az egyik oka az al-Kaida oly sokrétű elképzelésének az volt, hogy az árnyékban a katonai-ipari komplexum tökéletes McGuffin volt, és igazolta a hatalmas katonai kiadásokat. A másik az, hogy valójában egy kis, gyenge kis terrorista szervezet volt, amely főként kis gyenge kis országokban tevékenykedik, ahol a különböző célú győzelmek ambiciózus tábornokok és diplomaták számára nem voltak olyan nehézkesek (még akkor is, ha a nagy átfogó törekvések, mint az iraki háború) a polgári politikusok mellszobor és elpusztult karrierje).

  Ezzel szemben a tényleges ellenfél, mint például a nukleáris fegyveres észak-korea, semmilyen perspektívát nem kínál, hanem egy stand-off. Annak ellenére, hogy mit mondanak Kínában, Kína jobban hasonlít a G-8-ra a stabilitásért és a kereskedelemért, mint egy ellenfél, és egyébként is nukleáris fegyveres, ami azt jelenti, hogy Boeing és Lockheed-Martin nem tud pénzt készíteni bombákra csepp rá. Ez ellentétben áll Irakkal, Szíriával, Afganisztánnal, Pakisztánnal, Szomáliával, Líbiával, Nigervel stb.

  A terrorizmus elleni háború problémája azonban pontosan az, hogy intellektuálisan és ellentmondásokkal nem elég erős. Ha a Közel-Kelet annyira fenyegető, akkor miért Marokkó, Tunézia, Egyiptom, Jordánia, Szaúd-Arábia és az egész GCC és Pakisztán az Egyesült Államok erős szövetségesei? Nem találhattál sok ilyen partneret Európában. Ha olyan polgárokat állítanak elő, akik terroristák, így a legtöbb európai ország is. Szóval az Egyesült Államok, amely nagy és növekvő problémát jelent az erősen fegyveres fehér nacionalista milíciákkal, akik nemzetközi kapcsolatokat alakítanak ki európai egyenértékűjeikkel.

  És miért figyelmen kívül hagyja az amerikai közönség Dél-Amerika hatalmas kontinensét, és viszonylag kevés figyelmet fordít Afrika még nagyobb tömegű kontinensére vagy Délkelet-Ázsia hatalmas régiójára? Kivéve, ha kormányváltás történik, valaha is hallottál valamit róluk az amerikai tv-ben? (Marx elavult. Napjainkban a Cable Television News az emberek opiátja, bizonyos esetekben félrevezetve őket [Rupert Murdoch]], vagy más néven, mint például Palesztinában, más néven [CNN]). Nem ragaszkodom a neo-imperializmushoz ezeken a területeken (természetesen), egyszerűen rámutatva, hogy a közel-keleti megszállottság sajátos.

  A Közel-Keleten sok zűrzavar volt, de az 1996–2003-as nagy Kongói háborúk több tucat országot vettek részt, és 3 millió halottat hagyott, és nagyrészt zaklatottan figyelmen kívül hagyták. Kíváncsi lehet, hogy ez lenne a helyzet, ha Kongóban több kőolaj lenne. Mert biztos, hogy az ásványolaj az, ami valójában a Közel-Kelet sajátos amerikai kóstolásának nagy részét vezeti (és a kvantotikus küldetés az izraeli telepes gyarmatosítás a Levantban - ami valószínűleg fontos a legtöbb amerikai WASP-re, főleg azért, mert Izraelet tekintik olyan légi fuvarozó, amely hasznos lehet az olaj amerikai szövetségesek számára történő áramlásának megőrzésében).

  Az írás a terrorizmus elleni háború paradigmájának falán van, nemcsak az esszé elején említett okok miatt, hanem azért, mert a kőolaj nem lesz sokkal fontosabb. A szivattyúzott kőolaj mintegy 70% -át jármű üzemanyagra használják. Az elkövetkezendő években több tucat elektromos gépkocsit próbálnak debütálni, és áraik gyorsan csökkennek, és a kínálatuk erősen növekszik. 2022-re néhány szakértő egy olyan fordulópontot vár, ahol a költség és a kínálat a fogyasztók számára olyan elfogadható, hogy az elektromos autókon fut. És a futás sokkal masszívabb lesz, mint amit a legtöbb marketinges most elképzelhet. (Ne feledje, hogy 2004-ben nem volt iPhone és most a világ tele van velük). Amikor ez megtörténik, egyetlen amerikai tábornok sem érdekel többet a Mideast-öbölről, mint Suriname-ről vagy Szenegálról.

  A trombizmus ez az epikus történet csak egy sarokpontja, de gyorsító szerepet játszhat.
   
  antigonosz likes this.
 5. zolkas

  zolkas Well-Known Member

  https://sputniknews.com/us/201901011071139144-syria-us-troops-withdrawal/

  https://www.nytimes.com/2018/12/31/...l-syria-months.html?smid=tw-nytimes&smtyp=cur

  Trump, hogy hagyja, hogy a csapatok visszavonják Szíriában, tisztviselők azt mondják

  WASHINGTON - Trump elnök beleegyezett abba, hogy a katonának körülbelül négy hónapot kapjon, hogy visszavonja a 2000 Egyesült Államok csapatait Szíriában.

  Mr. Trump megerősítette a Twitteren , hogy a csapatok „lassan” vissza kell vonni, de panaszkodott, hogy ő kapta a kis hitelt a lépés után egy újabb fordulója kritika származó nyugdíjas Gen. Stanley A. McChrystal és jelentések a távozó Fehér Ház vezérkari , John F. Kelly, maga egy nyugdíjas Marine tábornok, az elnök impulzív döntéshozataláról.

  „Ha bárki, de Donald Trump nem tette volna, amit tettem Szíriában, ami ISIS-nek betöltött rendetlensége volt, amikor elnököm lettem, akkor nemzeti hős lenne” - írta Mr. Trump. „Az ISIS többnyire eltűnt, lassan hazatérünk a csapatainkhoz, hogy családjukkal legyünk, miközben harcolunk az ISIS maradványai ellen.”

  Az elnök számára, aki kampánya és elnöksége alatt nézett a hadseregbe, és büszkélkedett arról, hogy a kabinetjét „tábornokoknak” nevezte el, a december 19-én hozott döntése, hogy gyorsan visszavonja Szíriát, jelentős szétválás volt a hadseregétől és civil tanácsadók. McChrystal tábornok kritikája, aki 2009-től 2010-ig az amerikai vezetésű csapatokat Afganisztánban parancsolta, a korábbi vezető hírszerző tisztviselők régóta felmondott kijelentéseit figyelmeztette, akik figyelmeztetettek arra, hogy Trump úrnak a nemzetbiztonsági megközelítése meggondolatlan.
   
 6. zolkas

  zolkas Well-Known Member

 7. zolkas

  zolkas Well-Known Member

  [​IMG]

  A világ jókívánságokkal teli újévi üzeneteket küld 2019-re egymásnak, erre az USA katonai Stratégiai Parancsnoksága (STRATCOM) mit tesz?
  Nekik teljesen más tűzijátékok járnak a fejükben.
  Lopakodó bombázók és arról ledobott hatalmas bombák és egy sejtelmes üzenet.

  "A Times Square hagyománya Szilveszter éjjelén a nagy gömb ledobása...., ha valaha szükség van rá, mi készen állunk ledobni valami sokkal sokkal nagyobbat." - Tweetelte ki a STRATCOM parancsnoksága.

  A STRATCOM újévi üzenete egy 40 másodperces videó volt, rajta B-2 Spirit bombázóval akció közben, hiszen ez a bombázó juttatja célba a világ egyik legnagyobb erejű földalatti bázisokat is lerombolni képes GBU-57s bombát.

  A bizarr üzenet 2000 like-ot és 1000 retweet-et kapott, mielőtt eltávolították, sőt a hozzászólások többsége egyáltalán nem pozitívan reagált rá. Sok veterán és jelenlegi katona katona is a bevett katonai zsargonnal válaszolt rá: “Whiskey Tango Foxtrot”
  = WTF, ami egy akronimaként What The Fuck , magyarul "Mi a f....van? (Ford: SBG Buddha - VilagHelyzete)
   
  antigonosz likes this.
 8. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Könnygázzal kellett megfékezni az amerikai határt ostromló migránskaravánt
  Könnygázt vetettek be az amerikai határvédelmi szervek az amerikai-mexikói határon, miután mintegy 150 közép-amerikai migráns megpróbált áttörni a határon. Az amerikai belbiztonsági minisztérium szóvivője szerdán a migránsok csoportját "erőszakos csőcseléknek" nevezte.

  A migránsok a mexikói Tijuana város felől próbáltak meg áttörni a határon kedden este - írja az MTI. Az amerikai határvédelmi szervek közölték: a könnygázt csak azt követően vetették be, hogy a migránsok kövekkel dobálták őket, miközben megpróbáltak bejutni az Egyesült Államokba.

  Az incidens során 25 embert - köztük két fiatalt - letartóztattak, a többi migráns pedig visszafordult Tijuanába.

  Az amerikai belbiztonsági minisztérium szóvivője, Katie Waldman szerdán közleményben azt hangoztatta, hogy a migránsok csoportja "erőszakos csőcselék" volt, és a határőrök "a minimális erőt alkalmazták önmaguk védelmében". A szóvivő egyúttal arra sürgette a kongresszust, hogy "teljes egészében finanszírozza a határon építendő falat".

  A mexikói külügyminisztérium szóvivője szintén közleményt adott ki, amelyben sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt és egyúttal felszólított a törvények tiszteletben tartására.

  A Los Angeles Times című lap a hét végén arról közölt riportot, hogy várhatóan január közepén mintegy 15 ezer főt számláló, újabb migránskaraván indul Hondurasból az amerikai határ felé.

  Ezt még nagyobb és még erősebb karavánnak jelzik, mint a legutóbbi volt", idézte a lap Irma Garridót, a Reactiva Tijuana Foundation nevű, migránsokat segítő civil szervezet képviselőjét.

  https://888.hu/article-konnygazzal-kellett-megfekezni-az-amerikai-hatart-ostromlo-migranskaravant
   
 9. Python

  Python Well-Known Member

  • Diplomáciatörténeti kuriózum, hogy mit kavart össze-vissza Donald Trump a Szíriában állomásozó amerikai csapatok kivonásáról és maradásáról 2018 utolsó napjaiban.
  • Konkrét hadműveletek kezdődtek el és álltak le, amíg a világ lassan felocsúdott.
  • Lemondott az amerikai védelmi miniszter, oldalt váltottak a kurd fegyveresek, még orosz - török konfliktus is fenyegetett.
  • Két beszélgetés elég volt mindehhez.

  Egy telefon, egy ebéd, és kétszer is feje tetejére állt az amerikai hadsereg szír küldetése
   
  fishbed likes this.
 10. Python

  Python Well-Known Member

 11. Python

  Python Well-Known Member

 12. Python

  Python Well-Known Member

 13. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

 14. Python

  Python Well-Known Member

 15. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 16. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 17. Python

  Python Well-Known Member

  Nem hajlandó kompromisszumra a demokratákkal az amerikai-mexikói határon építendő fal ügyében Donald Trump amerikai elnök, aki vasárnap a Fehér Házból Camp Davidbe indulva beszélt erről újságíróknak.
  Az elnök szerint a demokraták "megállapodást akarnak". Megismételte: a részleges kormányzati leállás véget érhet holnap is, és eltarthat nagyon sokáig, ez a demokratáktól függ. Trump megismételte azt a pénteken a kongresszusi vezetőkkel tartott megbeszélése után hangoztatott álláspontját, miszerint szükségállapotot is elrendelhet a déli határ mentén, ez akár napokon belül is megtörténhet. Az amerikai törvények értelmében a szükségállapot elrendelése a határ teljes lezárására és katonai jellegű építkezésre is feljogosítja az elnököt.
  Trump megint szükségállapotot emlegetett


  Egy korábbi republikánus parlamenti képviselő, politikai publicista szerint Donald Trump az USA elnöke 2019-ben megbukik, sőt már nem kell sokat várni erre. Eközben az ellenzék részéről és pártján belülről is súlyos fenyegetések érik.

  Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke "hamarosan" elhagyja a Fehér Házat - jósolta a Newsweekben megjelent cikkében John LeBoutillier, aki 1981 és 1983 között republikánus parlamenti képviselő volt, azóta pedig politikai publicistaként keresi a kenyerét. Trump elnöksége nem éli túl 2019-et: hatalomgyakorlásának minden aspektusa arra utal, hogy egy látványos összeomlás felé tartunk, ami nem is olyan sokára bekövetkezhet - fejtegette véleménycikkében. Az, hogy egyre kiszámíthatatlanabb és dühös viselkedése, az, hogy elszigeteli önmagát a környezetétől, és hogy képtelen hallgatni a felkészült tanácsadók javaslatára, hiába ő maga fogadta fel ezeket, mind a szakadék felé terelik az elnököt. A publicista szerint egyfajta időzített bombaként ketyeg Trump széke alatt Robert Mueller különleges ügyész vizsgálata az elnök választási kampánycsapatának orosz kapcsolatairól, amelyek célja a volt ingatlanmágnás hatalomra segítése lehetett.
  Idén megbukik Trump? Furcsa jelek az év elején
   
  tonyo likes this.
 18. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Ezen még Moszkvában is meglepődtek: Trump a hidegháborús Szovjetunió mellé állt
  https://444.hu/2019/01/06/ezen-meg-...a-hideghaboru-egyik-legfontosabb-hadszinteren

  "Pénteken ugyanis Trump elismerően beszélt a Szovjetunió 1979-es afganisztáni inváziójáról. Azt mondta, a szovjetek azért szállták meg az országot, hogy „terroristák ellen harcoljanak”. "

  Trump defends Soviet Union's 1979 invasion of Afghanistan

  By Zachary Cohen, CNN
  Updated 1550 GMT (2350 HKT) January 4, 2019

  "Washington (CNN)During his freewheeling, 90-minute cabinet meeting Wednesday, President Donald Trump briefly argued that the Soviet Union "was right" to invade Afghanistan in 1979 because "terrorists were going into Russia," a head-scratching aside that was widely criticized as historically inaccurate.

  "Russia used to be the Soviet Union. Afghanistan made it Russia because they went bankrupt fighting in Afghanistan. Russia. So you take a look at other countries. Pakistan is there. They should be fighting," Trump said.
  "But Russia should be fighting. The reason Russia was in, in Afghanistan was because terrorists were going into Russia. They were right to be there. The problem is it was a tough fight. And literally they went bankrupt. They went into being called Russia again as opposed to the Soviet Union," he added."


  https://edition.cnn.com/2019/01/03/...t-meeting-afghanistan-soviet-union/index.html

  Jaj, jaj. Mit is mondtam ugye a SZU visszaállításáról...
   
 19. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Trump Just Endorsed the USSR's Invasion of Afghanistan - The Atlantic
  https://www.theatlantic.com/ideas/a...t-endorsed-ussrs-invasion-afghanistan/579361/

  "“Russia used to be the Soviet Union,” he said.

  Afghanistan made it Russia, because they went bankrupt fighting in Afghanistan. Russia … the reason Russia was in Afghanistan was because terrorists were going into Russia. They were right to be there. The problem is, it was a tough fight. And literally they went bankrupt; they went into being called Russia again, as opposed to the Soviet Union. You know, a lot of these places you’re reading about now are no longer part of Russia, because of Afghanistan."

   
 20. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  Trumpli le (Motherfu..er)-esi a kínaiakat egy Las Vegasi tömeggyűlésen (ezt a bunkót!)
   

Ezen oldal megosztása