1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. tonyo

  tonyo Well-Known Member

 2. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

 3. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Klingonné már nem fog indulni.
   
 4. Python

  Python Well-Known Member


  A Demokrata Pártban egy belső "forradalom" kezd kibontakozni az eddigi azt vezető réteggel szemben. A korábbi Billary ellenfél Bernard „Bernie” Sanders kampányt támogató egykori aktivisták, magán a szenátoron is túllépve kicsit felpezsdítették odaát a politikai életet, nem csak párt szinten. Klingonné már nem lesz elnökjelölt, de még az is kérdéses, hogy a Nancy Pelosi féle generáció meddig marad meg vezető szerepben a demokratáknál. :p ;)

  Mondjuk erről az egész társadalmi és gazdasági folyamatról jó korképet fest Michael Moore Fahrenheit 11/9 c. dokumentumfilmje. Online még nem elérhető magyar felirattal, de más csatornákon már úgy is elérhető, és megnézhető. ;)
  Pl. hogyan csalta el a demokrata előválasztást a demokrata pártelit Billary javára, miközben egy hajszálnyival ugyan, de Sanders szenátor (kb. ő a demokrata Trump, csak ő nem Trampli... :p ) kampánya állt jobban, stb. folyamatokról, a vidéki Amerika elégedetlenségéről, a középosztály lecsúszásáról (pl. egyes tagállamokban még a középiskolai tanárok is jogosultak élelmiszer jegyekre, mert annyira "jó" a fizetésük...) a társadalmi különbségek további növekedéséről, a faji ellentétekről, arról hogy az átlag amerikaiaknak (A demokrata és republikánus választóknak egyaránt, a republikánus érzelműeknek a reakciója Trump megválasztása volt.) egyre inkább elegük kezd lenni az establishmentből!
   
  Ooorky likes this.
 5. Python

  Python Well-Known Member

  Napokkal azután, hogy Donald Trump amerikai elnök 2017-ben váratlanul kirúgta az FBI igazgatóját, James Comey-t, a szövetségi nyomozó iroda munkatársai vizsgálatot indítottak, hogy megnézzék, Trump titokban nem dolgozik-e az oroszoknak – írja a New York Times.
  Az FBI által kezdett nyomozást az elnökválasztási kampány állítólagos orosz befolyásolását vizsgáló Robert Mueller különleges ügyész vette át, de azt nem tudni, hogy figyelembe veszi-e a kémelhárítási szempontokat. Ahogy az sem tisztázott, hogy a nyomozást megindító FBI-ügynökök nem lépték-e át a hatáskörüket – olvasható a New York Times cikkében.
  Az FBI nyomozást indított, hogy Trump nem dolgozik-e titokban az oroszoknak

  A Washington Post szombaton írta meg, hogy Donald Trump mindent megtett, hogy elrejtse Vlagyimir Putyinnal folytatott tárgyalásainak tartalmát. A lap szerint magas beosztású Fehér Házi tisztviselők sem férhettek hozzá a részletekhez, és megesett, hogy az elnök lefoglalta a beszélgetést fordító tolmács jegyzeteit is, miután nála érdeklődtek, mi hangzott el pontosan. A cikkben írnak a 2017-es hamburgi, és a tavaly nyári helsinki találkozóról is, amelyen – szokatlan módon – nem lehetett jelen más a két vezetőn és tolmácsaikon kívül.
  Trump nagyon titkolni akarta, mit beszélt Putyinnal
   
  fishbed and dragonette like this.
 6. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Ez nem meglepő, tekintettel a valóság és az "elit" bullshitje között feszülő ellentétekre. Már az átlagembernek is van annyi információja az "elit" viselt dolgairól, hogy megroppant a hitelességük. És még csak nem is a konteókra gondolok, hanem a tényekkel megtámogatott információkra, pl. sokan értesülnek az eszelős összegeket felemésztő, majd megszüntetett fegyverfejlesztésekről és ezekkel párhuzamosan a polgárok napi problémáiról. Plusz mára már szemet szúr a jól hangzó politikai elvek üressége is.
   
  dragonette likes this.
 7. Serathis

  Serathis Well-Known Member

  Ez alap. Csakhogy kérdés hogy a tényleg létező "Trump Derangement Syndrome" lehetővé teszi e a demokrata szavazótáborban azt a felismerésért hogy Trump Hillary miatt nyert.
   
 8. miértnemjó

  miértnemjó Well-Known Member

  Annál sokkal jobb filmje a Kapitalizmus Love story, azt nézd meg!
   
 9. miértnemjó

  miértnemjó Well-Known Member

  A Szövetségi Földalap Ügyei is érdekesek, ott si volt gond a szövetségi és állami hivatalok közt.
   
 10. Python

  Python Well-Known Member

  Ismerem az alkotásait, de azért köszi!
   
 11. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Persze,hogy beszélt vele,trump kedveli a hoteljeit,Vova elmondta neki,hogy az atomháború után már nem lesz milliárdos hoteltulaj,szóval rossz ötlet meg CM-ezni az Orosz támaszpontokat Szíriában.
  Nem mellesleg sanszosan szóba került ukrajna is,hogy amennyiben túl sok fegyver jutna az ukránokhoz,úgy esetleg némi fegyver jut majd oda is,ahol éppen a yenkik építik a demokráciát.
  Az amcsi politikusoktól nem kell sokat várni,5 perc alatt meg lehetne győzni őket,hogy Oroszország legyőzhető,szóval kell a kommunikáció közöttük,mert önmagukra is veszélyesek a yenkik.
   
  tindalos and megazez like this.
 12. sandman

  sandman Member

  A Fehér Ház egy Irán elleni támadás megtervezését kérte tavaly a Pentagontól

  Irán elleni katonai akció terveinek kidolgozását kérte tavaly ősszel a washingtoni Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsa a védelmi minisztériumtól - jelentette vasárnap a The Wall Street Journal című konzervatív amerikai lap.

  A CNN hírtelevízió honlapján szemlézett tudósítás szerint a kérés az után fogalmazódott meg, hogy szeptemberben egy Iránhoz köthető milícia megtámadta az Egyesült Államok nagykövetségét Bagdadban. A lap forrásai szerint Mira Ricardel, John Bolton nemzetbiztonsági főtanácsadó akkori helyettese háborús cselekménynek nevezte a támadást, és azt mondta, hogy Washingtonnak ennek megfelelően kell reagálnia.

  A WSJ úgy tudja, hogy a kérést a védelmi minisztériumban és a külügyminisztériumban is aggodalommal fogadták, sőt, egy név nélküli nyilatkozó forrás egyenesen megdöbbenéséről számolt be a WSJ-nek.

  A WSJ jelentése szerint a Pentagon egyébként eleget tett a kérésnek, de azt nem tudni, hogy a terveket részletesen kidolgozták-e, illetve, hogy átadták-e őket a Fehér Háznak. A WSJ azt sem tudta megerősíteni, hogy Donald Trump amerikai elnök tudott-e a nemzetbiztonsági tanács kéréséről. (MTI)

  https://444.hu/2019/01/13/a-feher-h...adas-megtervezeset-kerte-tavaly-a-pentagontol
   
 13. Python

  Python Well-Known Member

  Az amerikai kormánynak semmilyen feljegyzései nincsenek arról, hogy Donald Trump miről tárgyalt négyszemközt Vlagyimir Putyinnal a tavalyi G20 csúcson és helsinki csúcstalálkozójukon. A két államfőn kívül csak a tolmácsaik voltak szemtanúi a találkozóknak, de Trump elvette az amerikai tolmács jegyzeteit, és megtiltotta neki, hogy bárkivel is beszéljen az ott elhangzottakról.
  A 2017 nyári, a G20-on megejtett találkozóról így még kormánya tagjai is csak abból a rövid közleményből tudtak tájékozódni, amit Trump akkori külügyminisztere, Rex Tillerson adott ki a sajtó képviselőinek. Putyin és Trump tárgyalásairól a kormány tagjai ezen túl még tájékozódhattak a találkozó részleteit egymást közt megbeszélő oroszokról szóló titkosszolgálati jelentésekből is, de egyrészt az azért valamennyire korlátozott, hogy a titkosszolgálat milyen információkhoz fér hozzá, ahogy azzal is számolni kell, hogy az orosz olvasata a tárgyalásoknak nem feltétlenül hiteles.
  Vajon mit akar Trump ennyire titkolni Putyinnal folytatott megbeszéléseiről?
   
 14. zolkas

  zolkas Well-Known Member

 15. dragonette

  dragonette Well-Known Member

  Iránhoz köthetô milicia....imádják ezeket a ködös megfogalmazásokat...a népek meg eszik.
   
 16. sandman

  sandman Member

  Trumpban felmerült, hogy otthagyná a NATO-t

  A Fehér Ház több magas rangú tisztségviselője is megerősítette a New York Timesnak, hogy Donald Trump amerikai elnök 2018 folyamán többször is beszélt arról, hogy ő személy szerint kilépne a NATO-ból.

  A lap szerint Trump a 2018 nyári, kaotikus NATO-csúcstalálkozó idején azt mondta nemzetbiztonsági tanácsadóinak, hogy nem látja értelmét a katonai szövetségnek, ami szerinte csak viszi az amerikai pénzt. A tanácsadóknak akkor még sikerült ragaszkodniuk az évtizedes amerikai biztonsági stratégiához, amelynek 1949 óta kulcseleme az észak-atlanti szövetség.

  Ahogy a cikk és az abban megszólalók is megjegyzik, már a NATO-ból kilépés lehetőségének megemlítése is hatalmas győzelem lenne Oroszország és Vlagyimir Putyin számára, akinek fő célja éppen a nyugati hadseregeket egybefogó szövetség meggyengítése. Ahogy James G. Stavridis, a NATO egykori katonai főparancsnoka megfogalmazta: „ez már ötletszinten is az évsázad ajándéka lenne Putyin számára”.

  A Times megkérdezte a Fehér Házat is, ahonnét csak Trump júliusi nyilatkozatára hívták fel a figyelmet, amelyben arról beszélt, hogy Amerika „nagyon erősen” elkötelezett a NATO mellett, amit „nagyon fontosnak” tartanak.

  https://444.hu/2019/01/15/trumpban-felmerult-hogy-otthagyna-a-nato-t
  https://www.nytimes.com/2019/01/14/us/politics/nato-president-trump.html
   
  fip7 likes this.
 17. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Ááááááááá, a végén még @haubagoi -nak igaza lesz. A natot szépen rátolja az oroszokra majd kilép.
   
  Python, fip7, gergo55 and 3 others like this.
 18. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ha lesz elég hülye hozzá a "maradék" NATO-ban hogy rámásszanak az oroszokra, akkor meg is érdemlik. Remélem mi már akkor nem leszünk benne, tolják végig nélkülünk azok akiknek nem volt elég a történelemlecke.
   
 19. gioo

  gioo Well-Known Member

 20. ms07

  ms07 Well-Known Member

Ezen oldal megosztása