1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Kivéve ha olyan ország vagy hogy nincs mivel válaszolnod.
  Gondolj Japánra és hogy az usa milyen előképpel rendelkezik belőle kifolyóan..


  Esetleg beindithat egy folyamatot, hogy mindenki nukit akar. Mint kicsi Kim....
   
  zolkas likes this.
 2. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Na igen mai technológiával még Magyarország is játszi könnyedséggel össze tudna rakni 1 atombombát 2 hét alatt. Minden megvan hozzá.Hordozóeszköz más tészta, na az sokkal nehezebb és bonyolultabb.
   
 3. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ha össze tudjuk rakni kicsire akkor semeddig nem tart egy szabadoneső bombát csinálni belőle.
   
 4. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  A mérettel ha 2 hetet szánunk rá némi probléma felmerülhet. Magyarul szép nagy lenne. De egy 250-300kg-ig le tudnánk szorítani első körben. Persze idő függvényében ez javítható. De egyszerűre kell gondolni olyan 60-as évek eleje színvonalúra. A modernebb jobb az már speciális befektetést igényel.
   
 5. dudi

  dudi Well-Known Member

  Gripenre ráférjen szóval ha megfelelő méretű és 1000kg alatt van akkor már jók vagyunk(ha jól tudom a törzs alá mehet bomba is nem csak póttartály).
   
  svajcibeka likes this.
 6. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Nem a megvalósíthatósággal vannak gondok, inkább a jogi oldallal meg amit utána kapnánk nemzetközi szinten.
   
  zolkas likes this.
 7. dudi

  dudi Well-Known Member

  Teoretikusan beszélünk.Bár amint ÉK-nak lett egy valószínűleg használható atomfegyvere azonnal tárgyalóképes lett és nem csak a félhülye Trumpnál!
   
  gioo and svajcibeka like this.
 8. csibeszke

  csibeszke Well-Known Member

  A kicsi majd picike lépfenével, himlővel, ideggázzal felel, és nem is biztos, hogy a direkt támadó országgal szemben. Pl. : Támad usánka, -visszatámadás Rotterdamban Hamburgban, Ankarában vagy Varsóban!!!
  Kérdés = Mennyi idő alatt omlana össze a szövetségi rendszer?
  Ha tovább keménykednek, a félelemtől a világgazdaság?
   
 9. Python

  Python Well-Known Member

  Oroszországi hackerek dezinformációs kampányra használták fel a Donald Trump kampánycsapatának tagjai és az oroszok közötti esetleges összejátszást vizsgáló Mueller-bizottság bizalmas információit, amelyeket a 2016-os elnökválasztási folyamatba történt beavatkozással vádolt orosz Concord Management and Consulting cég amerikai ügyvédjeinek bizonyítékként adtak át - közölte a Mueller-bizottság hivatala szerdán.

  A Robert Mueller különleges ügyész által vezetett bizottság szerdán egy washingtoni kerületi bíróságon beadványt nyújtott be az ügy miatt. Az iratanyag szerint az orosz cég ügyvédjeinek bizalmasan átadott információk közül néhány, nem kényes adatot még tavaly októberben egy Twitter-fiókon nyilvánosságra hoztak, majd tartalmukat megváltoztatva a Mueller-bizottság lejáratását célzó kampányra használtak fel. A Mueller-bizottság szerint ezeket az adatokat oroszországi hackerek lopták el, de megfigyelők szerint nem kizárható, hogy a Concord szivárogtatta ki őket.
  A Concord Managementet Jevgenyij Prigozsin milliárdos üzletember vezeti, aki Vlagyimir Putyin orosz elnök közeli barátjának tekinthető, és akit az Egyesült Államok tavaly szankciókkal sújtott az elnökválasztási folyamatba történt beavatkozás vádjával.

  A Concord egyike annak a 13 jogi és természetes személynek, akiket az amerikai elnökválasztási folyamat manipulálásával vádol a Mueller-bizottság, de az egyetlen, amely jogi úton reagált a bizottság állításaira, ezért a cég amerikai védőügyvédjeinek hozzáférésük van az üggyel kapcsolatos bizonyítékokhoz.
  Orosz hackerek dezinformációra használták fel a Mueller-bizottság bizalmas jelentését is
   
  fishbed likes this.
 10. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Ezek az orosz hackerek.
  Nem csak választásokat csalnak el a világ szinte összes országában, de még a Star Wars lejáratására is van idejük a világ összes fórumán, sőt most már dezinformációs hadjáratot is folytatnak amerikai különleges ügyészek ellen is. Ja és ne felejtsük el, hogy az európai bevándorlás ellen is ők kampányolnak facebook-on és fórumokon.
   
  fip7, zztop, b4l4g3 and 2 others like this.
 11. Python

  Python Well-Known Member

  Semmi hacker...! Adott egy cég ami valószínűleg, a GRU vagy az SzVR fedőcége az USA -ban, és a felmerült gyanúk ellen egyedül fellebbeztek a kb. tucatnyi cég közül, mint jogi személyiség megtehették. Így van egy korlátozott jogkőrű betekintésük a nyomozati anyagokba, amit egyből továbbítottak is az őket alapító v. részben felügyelő, és a működésüket valószínűleg részben finanszírozó szakszolgálatnak. Amely információkat meg az erre szakosodott orosz szerv v. szervek egy idő után ki is szivárogtatott az interneten a "Hibrid Hadviselés" jegyében a megfelelő időpontban...!
   
 12. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Háddeottvanacímbenhogyhackerek!!4
   
 13. Python

  Python Well-Known Member


  Persze, hisz a GRU dolgoztat hacker csoportokkal, főleg ilyenkor. Nem csak saját kiber hadviselési részlegük van.

  De nem csak a hatásvadász címet kell elolvasni. :p ;)
   
 14. Python

  Python Well-Known Member

  Miután az amerikai elnök elvesztette a kötélhúzást a kongresszussal a mexikói határkerítés ügyében, hiszen anélkül volt kénytelen aláírni a költségvetést, hogy egy fillért kapott volna kedvenc projektjére, mély gödörbe került.
  A nagy vezető megízleli a vereség keserű ízét
   
 15. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

 16. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Már a megvalósítással is lenne problem. Nem valószínű hogy akár - észrevétlenül hozzá tudnánk kezdeni. Kettő perc alatt kiderülne bizonyos tényekből. Ami aztán operatív esetekhez vezethetne.
  Jogi szempontból pedig aláírtunk tucatnyi egyezményt ami tiltja. Még az ENSZ-ig se jutna el, maga a NATO (Washington) csapna le minket mint parasztbácsi a spájzos legyet.
   
 17. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Gyanú ellen nem lehet febbezni, csak az ítélet ellen. A gyanúsítással szemben panasszal élhetsz. Bárki aki érintett (természetes személy, jogi személy nevében a képviseletre jogosult) megteheti.
  Nyomozati szakban a perdöntő információk átadása épp arra való tekintettel nagyon korlátozott (vagy sehogy) és szelektált személyi kör (konkrétan védő, gyanúsított) számára hozzáférhetőek, (a nyomozó, ügyész, nyomozási bíró, attól függ ki az illetékes, dönti ezt el) kb olyan volna mint ha sakkmester az ellenfelének a játszma előtt papíron átnyújtaná a lépéstervezetét, teljes stratégiáját.
  Érdekes, bár istenigazából gumicsont, hogy Amerikában még mindig ezen rugóznak, hogy Trump meg az oroszok.
  Egy szolgálatnak, vagyis az USA-ban szolgálatoknak, az egyik legfontosabb feladata a működése során, hogy a kiemelt eseményeket felügyelje, ilyen egy elnökválasztás példának okáért. És amennyi zsozsóval rendelkeznek, kötve hiszem hogy bárki be tudott volna avatkozni a folyamatokba olyan mértékben, ami eldönt egy választást.
  Inkább amcsi belpolitikai játszma, az előző garnitúra küzdelme, utóvédharca.
   
  gergo55 likes this.
 18. Python

  Python Well-Known Member

  Nem mondta ki, hogy rendkívüli állapotot hirdet, de leszögezte, hogy mindent előkészített.
  Időpazarlás a tárgyalás a déli határon építendő falról – állapította meg Donald Trump elnök a The New York Times című lapnak adott és a lap internetes kiadásában péntekre virradóra megjelent interjújában.
  Az elnök hangsúlyozta: a törvényhozók nélkül is folytatja majd az amerikai-mexikói határon építendő fal tervének megvalósítását, akkor is, ha az erről szóló egyeztetések nem hoznak eredményt.
  Trump a Fehér Ház ovális irodájában fogadta a lap munkatársait, és azt fejtegette, nem számít arra, hogy a két hét múlva hivatalosan is lezáruló tárgyalások eredményt hoznak, ezért maga tesz majd lépéseket a fal megépítése érdekében.
  Trump szerint időpazarlás a falépítésről vitatkozni
   
 19. Python

  Python Well-Known Member

  New Jersey volt kormányzója Trumpot segítve tűnt el a süllyesztőben. Most visszatért, és kinyitotta a száját. Sokan nem örülnek neki.
  Chris Christie visszatért! Két éve még úgy tűnt, hogy az egyik legtökösebb republikánus politikus, New Jersey állam egykori kormányzója, akit hat éve még elnökesélyesként emlegettek, örökre eltűnt a politikai süllyesztőben. Nagyrészt régi barátjának, Donald Trumpnak köszönhetően. Christie a vezető republikánus politikusok közül elsőként állt ki az elnökjelöltségért küzdő Trump mellett. Ez nem tett jót a népszerűségének.
  Azzal, hogy 2016-ban beállt Trump mellé, támogatottsága a mélybe zuhant. Ehhez jött még a „Bridgegate”, amikor beosztottjai kisstílű politikai bosszúból lezárták a New Jersey-ből a Hudson folyón át New Yorkba vezető, rendkívül forgalmas George Washington híd több sávját, közlekedési káoszt okozva Fort Lee városban. Ezzel büntetették a település demokrata polgármesterét, amiért nem támogatta Christie újraválasztását. Végül mélyponton lévő népszerűséggel távozott a hivatalából.
  Új könyvével, és az ahhoz kapcsolt interjúkkal most ezen akar változtatni. És kezd is visszatalálni régi önmagához. Az egykori szövetségi ügyész keményen őszinte, megmondja a magát, és közben látszólag hidegen hagyja, hogy az kinek mennyire tetszik. Most leginkább a Trump körül az elnökválasztás alatt felbukkanó emberekről van meg a véleménye. Köztük is elsősorban Trump vejéről, Jared Kushnerről.

  Trump Christie szerint „kisstílű csalókkal, puhány nyápicokkal, és elítélt és még el nem ítélt bűnözőkkel” vette körül magát. Csupa „buta és rossz emberrel”, akik teljesen alkalmatlanok voltak a rájuk bízott feladatok végrehajtására, és tudatlanságuk „monumentálisan ostoba” döntések sorozatát eredményezte.
  Éppen ezért véli úgy, hogy nem volt semmiféle összejátszás az elnökválasztási kampány alatt az orosz kormánnyal. Christie szerint egészen egyszerűen annyira amatőrök, naivak és tapasztalatlanok voltak az ott dolgozó emberek, hogy képtelenek lettek volna összehozni egy „Tomy Clancy szintű” összeesküvést. És észre sem vették, hogy a sok gyanús dolog, amit csinálnak, miért is lenne gyanús.
  „Trump kisstílű csalókkal, puhány nyápicokkal és buta, gonosz emberekkel vette körül magát”
   
 20. gioo

  gioo Well-Known Member

Ezen oldal megosztása