1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Ilyen erővel a II. Világháborúban melyik város volt No. fővárosa és milyen nyelven beszéltek a német katonák és Hitler?
  És én vagyok korlátolt??? Te tényleg ilyen sötét vagy?o_O
   
 2. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Hagyd Ulippó és Angelsoult-t valamiért a moderátorok sokkal többet meg kell engedjenek nekik mint másoknak, nem tudhatjuk miért, de kár rájuk fecsérelni a szót.
   
 3. Serathis

  Serathis Well-Known Member

  Hát ja. Osztrákok kirobbantottak két világháborút és mindkettőt a németek szivták meg :)
   
 4. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Azért mi szerintem még a németeknél is nagyobbat szívtunk. Középhatalomból-senkivé váltunk 2x is. Most is csak épphogy elkeztük összekapni magunkat, hogy ne egy szerencsétlen ágrólszakadt kis-ország hanem, csak simán egy kis-ország legyünk, és mennyien ágálnak már most ez ellen. pedig még a saját területeinkre se nyílvánítottunk eddig igényt, mi lenne ha elkezdenénk megint kiépíteni magunkat egy középhatalommá.

  (Valószínű megelőzésképp olyat alánkvágnának politikai-gazdasági téren, hogy maximum dél-szudánnal lennénk utána versenyben.)

  [De mondjuk nem lehetetlen, csak hosszú és nehéz okosan csinálni, meglátjuk a mostani kormány mennyire tudja jól megoldani.
  (Kell pár évtized jó kormányok sorozata.) ]
   
 5. ulippo

  ulippo Well-Known Member

 6. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Mondjuk a németek nem is szokták azt mondani, hogy "azok nem is németek voltak hanem nácik". Pedig maszatolhatnának azzal, hogy a nácik közt is volt a franciától finnig minden, de a németek vállalják, hogy ők voltak a náci főkolomposok.
   
 7. Python

  Python Well-Known Member

  Robert Mueller jelentése után hatalmas a csalódottság a Trump-ellenesek táborában, de az elnök hívei sem örülhetnek felhőtlenül.
  De, hogy pontosan mit állapított meg Mueller, azt pár emberen kívül egyelőre senki sem tudja. Az viszont biztos, hogy teljes felmentésről azért nincs szó. Ezt nem más közölte, mint a Trump által alig pár hete kinevezett új igazságügyi miniszter, Bill Barr, a jelentésről készített rövid összefoglalójában
  Trump nem az oroszok ügynöke, legfeljebb az oroszok eszköze
   
  fishbed likes this.
 8. Python

  Python Well-Known Member

  Véget ért a nagy nyomozás, ami közel két évig tartott. Robert Mueller különleges ügyész nagyon komoly stábbal, több száz tanút meghallgatva, dokumentumok ezreinek átvizsgálásával, sok tucat nyomozó és ügyész segítségével járt a végére, hogy Donald Trump elnökké választását hogyan befolyásolta az orosz állam, illetve Trump és kampánycsapata elkövettek-e az oroszokat is érintő bűncselekményeket. Mueller jelentése egyelőre titkos, és lehet, hogy teljes egészében sohasem lesz nyilvános. A több ezer oldal megállapításai közül eddig kettőt emelt ki az USA igazságügyminisztere. A minisztert egy hónappal ezelőtt nevezte ki Trump, vélhetően azért, hogy az elődjénél egy lojálisabb ember kezelje Mueller vizsgálati anyagát. Az új miniszter, William Barr szerint az alábbi két tanulság a lényeg Mueller anyagából:

  Az oroszok beavatkoztak a választás kimenetelébe, mégpedig a demokraták ellenében - vagyis ebből következően Trump oldalán. Bizonyítottnak látja Mueller, hogy jelentős dezinformációs netes kampányt hajtottak végre, és azt is, hogy az orosz állam dokumentumokat lopott a demokrata párt embereitől, és ezeket nyilvánosságra hozták, a kampány befolyásolása érdekében. Arra viszont nem talált bizonyítékot, hogy ezeket a törvénytelen lépéseket a Trump-kampánycsapattal egyeztették, illetve előre megbeszélték volna. Egészen pontosan a "tudatos" egyeztetést zárta ki a netes kampányok esetében.

  Mueller megvizsgálta, hogy Donald Trump akadályozta-e az igazságszolgáltatást az orosz befolyást feltáró nyomozások esetében. Itt arra jutott, hogy nem tudta kétség kívül bizonyítani, hogy kifejezetten rossz szándékkal tett volna ilyet. Ezért az igazságügyminiszterre bízta, hogy az általa összeszedett adatok alapján döntsön. Barr pedig úgy döntött, hogy Trump nem akadályozta rossz szándékkal a nyomozásokat. Trump esetleges bűnösségét egyébként hivatalosan csak az amerikai törvényhozás vethetné fel. Elvben ezt még meg is teheti, függetlenül William Barr véleményétől.

  Mueller mostani jelentése azért is fontos, mert segíthet megbékíteni az amerikai közéletet. Azzal, hogy Trump a jelentést most már ünnepli, utólag legitimizálta az egész vizsgálatot - amit pedig eddig boszorkányüldözésnek nevezett. Ám ezzel a kampánycsapatára nézve botrányos nyomozati eredményeket is el kell ismernie. Ha Mueller végső megállapítása igaz, akkor igaznak kell lennie a részeredményeinek is.

  Ez sokat segíthet abban, hogy az általános bizalom megerősödjön az amerikai állam intézményeiben, mert a helyzet kezdett azzal fenyegetni, hogy minden oldal összeesküvést vélelmezett minden eljárás és újságcikk mögött. A demokrata választók megkapták Trump kampánycsapatának számos trófeáját, bebörtönzött és hazugságokat elismerő nagyágyúk sorát; a republikánusok pedig megkapták az igazolást, hogy az elnökük nem orosz ügynök.
  Trump nem ügynök, de ettől még a Kreml törvénytelen eszközökkel segítette


  Miután találkozott az izraeli kormányfővel, válaszolt néhány újságírói kérdésre az Ovális Irodában az amerikai elnök hétfőn. Ezek szinte kizárólag a Mueller-bizottság jelentéséről szóltak. A Reuters beszámolója szerint kijelentette: "nem zavarna, ha nyilvánosságra hoznák a Mueller-bizottság teljes jelentését." A döntést William Barr igazságügyi miniszterre bízta. A bizottsági vizsgálat munkája nyomán perbe fogott és elítélt személyeket nem részesíti elnöki kegyelemben, válaszolta.
  Trump: Nem zavarna, tőlem nyilvánosságra kerülhet a Mueller-bizottság teljes jelentése
   
  fishbed likes this.
 9. Serathis

  Serathis Well-Known Member

  Egy francokat bekélnek. Az amcsi (szél)bal olyan szinten Trump Derangement Syndromeban szenved hogy minden arra fog mutatni hogy oroszok meg fasiszták meg nácik, meg az ellenkezője is. Ezek azok a bizonyos érdekes idők.
   
  borisz likes this.
 10. Python

  Python Well-Known Member

 11. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

 12. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  borisz likes this.
 13. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Csavarozhatnak a fal déli-délnyugati oldalára vagy a tetejére napelemeket nem hiszem hogy megakadályozná trump.

  Nem is ezzel lenne a baj, hanem ez az egész szánalmas hiszti körülötte.
   
 14. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Mondjuk a forró napelem a tetején nem is hülyeség :rolleyes:
   
  borisz and szuvorov like this.
 15. Serathis

  Serathis Well-Known Member

  Hasznosabb mint a szöges drót
   
 16. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Vigyázni kell az "ulip"-osos kezdős nevű, a Fórumon Integrátor Membert elérni akaró beíróval kapcsolatosan, mert a visszahaladást is elintézte a ...

  Bár, lehet, hogy most is tévedett, és rájött, hogy jön a pofon. :D

  [​IMG]


   
 17. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Csak ne az legyen, hogy a provokálókat bántalmazzák, mert abból világ égés lenne, mert azok ezek szerint ezt akarják, inkább csendesen. :)

   
 18. arcas

  arcas Well-Known Member

 19. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Erről ez az idézet jut az eszembe:

  "Az Egyesült Államok történelme folyamán több mint kétszáz háborút kezdett el, de mindössze négy esetben üzent hadat."

  Vlagyimir Putyin

  Ja nem is, hanem: George Bush
   
  tindalos, megazez and dragonette like this.
 20. jani22

  jani22 Well-Known Member

Ezen oldal megosztása