1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. dragonette

  dragonette Well-Known Member

  Foci vb 86.--ban volt Mexikóban...
   
 2. megazez

  megazez Well-Known Member

  Elég hiányosak az ismereteid :( Erről a törvényről valami infód van?
  Van egy mexikói cserediák itt az egyetemen ahol tanulok, szépeket áradoztál itt mexikóról de amiket ő mondott, hogy mondjam szépen? valaki hazudik. Amúgy a srác azt mondta, hogy Ő úgy ismeri az önkéntes sereg történetét, hogy annak a kb 1000 fő magyarnak és még pár ezer más nemzetiségnek felajánlotta a juarez, hogy álljanak be az új mexikói hadseregbe miután miksát kivégezték.
   
  blitzkrieg likes this.
 3. mcs

  mcs Well-Known Member

  1926-ban valóban volt egy migrációs törvény Mexikóban, de semmi köze nem volt földijeink állítólagos dúlás-fúlásához. Akkoriban rengeteg bevándorló érkezett Mexikóba, viszont egy gazdasági visszaesés miatt ideiglenesen korlátozni kellett a bevándorlók számát.
   
  blitzkrieg likes this.
 4. megazez

  megazez Well-Known Member

  Meg azért is furcsa mert a kimenő magyarok között volt 1 katona orvos is aki még 10 évet kint maradt mexikóban és dolgozott orvosként tovább.
   
  antigonosz likes this.
 5. megazez

  megazez Well-Known Member

  Még jobban beleolvasva a témába leszűrtem, hogy skf egy troll....
   
 6. skf

  skf Member

  Troll? Hm...Olyanokat is olvasok, hogy 1970-ben nem volt VB Mexikóban...Pedig volt: Brazília - Olaszország 4:1...1986-ban volt a második: Argentina - Német Szövetségi Köztársaság 3:2. Jaj...!!! 1925-ben megújultak a diplomáciai kapcsolatok Mexikó és Magyarország között majd a II. Vh alatt megszüntek...1974-ben vette fel a két ország újból a diplomáciai kapcsolatokat. Ekkor törölték el az általam leírt jogszabályt a Juárez féle, a magyarokat "persona non grata"-nak tituláló törvényt ami 1000 aranypeso kauciót írt elő...Ha ezt cserediák honfitársam nem tudja, sajnálom...A fiatalok, akik még meg sem születtek amikor ez érvényben volt, csak a történelem órán tanultak alapján nyilatkoznak. De, bármilyen magyarázkodás legalább annyira hiábavaló, mint a dédapámmal megértetni az internet lényegét. Azt hiszem, itt az ideje kiszállni ebből a site-ból...
   
 7. megazez

  megazez Well-Known Member

  Az a vicces, hogy erről az 1000 aranypesos történetről még urban legend szinten sem találni semmit !az egész interneten!, ahol bármekkora ökörséget beírsz legalább lesz 10k találat, de itt se magyarul se angolul se google fordítós spanyol kereséssel sem.
  Arról viszont lehet infót találni, hogy az önkéntes csapatoknak akik kimentek miksa halála után csatlakozhattak az új mexikói hadsereghez.
  Itt nem kell magyarázkodni, forrást kértem, mert semmit nem találtam róla.
   
  blitzkrieg likes this.
 8. skf

  skf Member

  Te, azért mert nem találsz róla semmit, még létezhetett, nem? Az internet és a wiki nagyon hasznos dolgok, de nincs jobb, mint a tapasztalat, amit viszont nem akarsz elhinni. Gondolod, hogy pontokat akarok gyüjteni? Bátyám 1970-ben Meridából a létező törvény miatt nem tudott Mexikóvárosba utazni; Bahamáról repült Mexikóba és Meridában a tranzit zónában tartották vissza. Vízuma volt, Mo-on nem volt követség; a bécsi mexikói nagykövetség adta ki a vízumot. A meglátogatott mexikói család egyik tagja a itteni külügyminisztérium migrációs osztályán volt magas beosztásban és nem volt mit tenni; a család tette le a kauciót, amit a bátyám hazautazásakor visszakaptak. Nem tudom belinkelni a törvényt, mert tényleg nincs meg az interneten, de ha azt hiszed, hogy minden digitalizálva van a XXI. században, tévedsz. Maradj meg a tévhitedben.
   
  antigonosz likes this.
 9. sata

  sata Well-Known Member

 10. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  blitzkrieg likes this.
 11. ulippo

  ulippo Well-Known Member

 12. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Hatalmas meglepetésre, egy pszichológiai kezelés alatt álló iraki veterán volt az elkövető. Rasszista indíttatásból elkövetett emberölési kísérletet azért nem hozzák fel ellene, mivel ő maga is latino...

  [​IMG]
   
 13. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Egy hadsereg mínusz. Mennek a germoneymacht mellé a kukába a juharsziruposok is.
   
  gacsat likes this.
 14. phaidros

  phaidros Well-Known Member

 15. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Volt erről egy cikk ~4 éve. A fiatalok nagy része az ingyenes egyetem miatt vállalja be a katonai szolgálatot (egy felsőfokú képzés tandíja odaát ~100-300k$). 80%-uk úgy tér haza, hogy alkalmatlan a továbbtanulásra, ráadásul a pc-sedő társadalom is kiveti/lenézi őket...
   
  blitzkrieg, vilmoci and phaidros like this.
 16. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Fel lehet venni a diák hitelt is. 44 millió amerikai 1,5 billió USD-vel tartozik. Visszafizethetetlen.

   
  blitzkrieg likes this.
 17. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Van ott még pár ezerszer ennyi ami vissza fizethetetlen.
  :D
   
  vilmoci, svajcibeka and gergo55 like this.
 18. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Gondoljunk bele, milyen lehetett ez az arány a II.vh után Európában és az USA-ban, pláne azokban az országokban, amik ráhúztak még pár évet, ahogy pl. a franciák Indokínában...
   
  antigonosz likes this.
 19. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Más világ volt. Azok az emberek szarabb helyeztből jöttek, majd utána visszamentek a földekre meg az iparba dolgozni.
  Ma meg nem veszik föl a veteránokat sehová.
   
  FilcTroll likes this.
 20. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

Ezen oldal megosztása