1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. Loken

  Loken Well-Known Member

  https://kitekinto.hu/2019/08/06/eur...tott-az-uj-amerikai-vedelmi-miniszter/174094/
  "Helyzetértékelést tartott az új amerikai védelmi miniszter.
  Washington nem fogja túlreagálni a legújabb észak-koreai rakétakísérleteket, de figyelemmel kíséri őket – jelentette ki kedden Mark Esper amerikai védelmi miniszter tokiói látogatása előtt, és nyilatkozatában kitért a szíriai helyzetre, illetve a japán-dél-koreai kereskedelmi viszályra is."
   
 2. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://latin-amerika.hu/index.php/...garainak-hogy-az-egyesult-allamokba-utazzanak
  "Uruguay a tömeges lövöldözések miatt nem ajánlja az állampolgárainak, hogy az Egyesült Államokba utazzanak
  Az uruguayi külügyminisztérium hétfőn figyelmeztetést adott ki, amelyben „az egyre növekvő válogatás nélküli erőszak” miatt óva inti az állampolgárait az Egyesült Államokba való utazástól.
  A közleményt a texasi El Pasóban történt, huszonkét halálos áldozatot követelő lövöldözés után adták ki. A minisztérium szerint olyan „gyűlölet-bűncselekményekről” van szó, amelyeket „rasszizmus és diszkrimináció motivál”, és amelyek miatt „az év első hét hónapjában már több mint kétszázötvenen haltak meg” az Egyesült Államokban.
  Az uruguayi külügyminisztérium nem ajánlja az uruguayi állampolgároknak, hogy bizonyos amerikai városokba, név szerint Detroitba (Michigan), Baltimore-ba (Maryland) és Albuquerque-be (Új-Mexikó) utazzanak. Ezeket a városokat a Ceoworld Magazin 2019-ben „a világ húsz legveszélyesebb városa” közé sorolta.
  A figyelmeztetés azt javasolja az uruguayi állampolgároknak, hogy „kerüljék az olyan helyeket, ahol sok ember tartózkodik egyszerre”, például „a vidámparkokat, bevásárló-központokat, művészeti fesztiválokat, vallási rendezvényeket, gasztronómiai vásárokat, és minden más tömegeket vonzó kulturális vagy sporteseményt”.
  „Különösen gyerekekkel nem ajánlatos ilyen helyekre menni” – teszi hozzá a minisztérium.
  Azi uruguayi minisztérium közleménye előtt egy nappal Marcelo Ebrard mexikói külügyminiszter azt nyilatkozta, hogy országa jogi lépéseket fog tenni, hogy megvédje az Egyesült Államokban tartózkodó állampolgárat...'


  Uruquay 3,5 milliós ország Dél-Amerika Déli részén!
  Mexikó - és a teljes Dél és Közép-Amerika -joggal dühös.

  Itt most legalább részben lehullt egy komunikációs gát, ezt már az USA nem tudja letagadni a világ felé semmilyen "média stoppal". Ugyanis az erőforrásait egyre nagyobb mértékben a belföldre kell irányítania. Íly módon viszont a szellem úgymond kiszabadul a palackból. Ez meg a jelenlegi geopolitikai helyzetben nyilvánvalóan az eddig becsültnél is jobban és gyorsabban ronthatja az USA pozícióit.
  És közben Oroszország és Kína már szorosabb biztonságpolitikai-katonai együttműködésbe kezdett. ( Amihez Irán is csatlakozni szeretne - Indiát poedig legalább az oroszok szeretnék-amiért meg az USA küzd éppen, a jelenleg kialakult helyzetben több mint vélhetően hiába. Ami után meg egész Ázsia aztán a Közel Kelet egy része is "eleshet". A törökökeket meg már most bámulja mindenki. (éppen mit is akarnak csinálni)
  Ennek egyik nyilvávvaló és látványos jele a Közös légi járőrözés Dél Koreánál. Kevésbé nyilvános de talán még fontosabb (de legalább annyira fontos) része hogy orosz és kínai katonák (is) gyakorlatilag valamilyen pozícióban vannak/állomásoznak Venezuelában. (Nyilvánvalóan nem túristáskodás okán)

  Az USA diplomáciájáról-diplomáciai testületéről két alapvető dolgot mindenféleképpen lehet tudni.
  1.) Alapvetően szorosan együttműködik a hadsereggel.
  2.) Mindig azonnal ugrik az USA érdekeit sértő bármilyen helyzetre eseményre.

  Emiatt viszont nyilvánvalóan most elsődleges prioritás lesz az USA diplomácia képviseletei-szolgálatai számára, a világon mindenhol azt kommunikálják (nem utolsó sorban az EU-ban mindenhol...), a jelenlegi USA belföldi események nem gyengítik az USA-t, és teljes mértékben kézben tartják az eseményeket. Mindez viszont nyilvánvalóan nincs így.
  Ami viszont rengeteg mindent vonhat maga után... (Többek közt hogy "beszól" a kicsi Uruquay az USA-nak, csak a kezdet)
   
  fishbed, blitzkrieg, Pogány and 3 others like this.
 3. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  És az USA még meg is köszöni, hogy újabb lépést tehet a rendőrállam felé és most meg van indokolva.
  Most jön a red flag vagyis social media alapján a profilhoz adnak egy red flaget az összes konzervatívnak így nem kaphat fegyverre engedélyt.
  Persze azt elfelejtik, hogy az ohioi antifa szimpatizáns szélsőbalos volt.
  Következő lépés a fegyvertartás betiltása lesz de az egyelőre alkotmányellenes szóval a demokratáknak előbb többséget kell szereznie és Trumpot el kell tüntetni.
   
  Pogány likes this.
 4. Serathis

  Serathis Well-Known Member

  Ha a fegyvertartáshoz nyúlnak abból polgarháború lesz. Már most is az van csak hideg. Lásd Antifa. Ők egyenlőre csak a szinkék területeken balhéznak, de tervezték hogy lemennek Texasba. Hiba lenne.
   
  Pogány and svajcibeka like this.
 5. zztop

  zztop Well-Known Member

  "Ha a fegyvertartáshoz nyúlnak abból polgarháború lesz". .... akkor, ha alkotmánymódosítás nélkül nyúlnak hozzá.
   
 6. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Mindeközben Texasban:


  [​IMG]

  Tetszik ahogy ápolják a hagyományokat :D
   
  fip7, szegcsab, blitzkrieg and 6 others like this.
 7. Python

  Python Well-Known Member

 8. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  Én nem értem a sírást miatta.A kötéllel fel is akaszthatták volna,(ki se derült volna, hogy ők tették :D ) de nem tették, tehát a rendőröknek is van szíve :)
  A séta amúgy is egészséges.
   
  b4l4g3, fip7, szegcsab and 5 others like this.
 9. Pogány

  Pogány Well-Known Member


  Ezekkel a mondatokkal hamar elvesztheti az eszét, természetesen magányos merénylő által.
   
  fip7, zeal, svajcibeka and 2 others like this.
 10. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  Az a baj, hogy ez egy életkép lényegében. Egy gyalázatos életkép.
  Elment mellettük a világ, erre gyakorlatilag úgy védekeznek, hogy még mindig a hadsereg titsztikara lényegében fehér, a rendőrség vezetése lényegében fehér, a Nemzeti Gárdák gyakorlatilag fehérek. Mindeközben már gyakorlatilag - hivatalosan elismerten is - Texasban is több a spanyol ajkú-latin, mint a nem spanyol ajkú fehér.
  Délen lassan mindenhol többségbe kerülnek a spanyol ajkúak. Ahol meg még nem, ott az ázsiaiakkal... együtt kerülnek többségbe.
  Viszont. A nincstelenség elől menekülve feketék és spanyol ajkúak milliói menetek a seregbe. A Nemzeti Gárdákba ugyan csak kisebb számban kerüülnek be, viszont a leszerelés után hazamennek. Ahol már a legtöbb helyen többségbe kerülnek/kerültek. Katonailag kiképzett spanyol ajkúak (és feketék..) milliói...

  Erre meg a Nemzeti Gárdák fejlesztésével, a rendörség katonai technikákkal (is) való ellátásával válaszolnak? Az ázsiaiak , kínaiak... millióit gyakorlatilag elllenségnek, és lassan potenciális árulóknak kezdik nézni. Viszont Délen, Dél-Nyugaton, Nyugaton, az ázsiaiak miilliói, és spanyol ajkúak tízmilliói békésen élnek meg egymás mellett.. Az azért végtelen leegyszerűsítés lenne, hogy ebben a békés együttélésben az ázsiaiak az agy, és a spanyol ajkúak az erő, viszont ezeket a folyamatokat erőszakkal, terrorral visszakényszeríteninem lehet. Mikor Délen, Dél-Nyugaton, Nyugaton... a spanyol ajkú és ázsiai többség a legalsóbb szinttől a legfelsőbb szintig át tuggya majd venni a régiók városok irányítását, előáll majd egy a mostanitól gyökeresen eltérő helyzet.

  Viszont ha a mostani események hatására a spanyol ajkúak (is) elkezdenek fegyverkezni, a helyzetet nevezhetjük majd polgárháborúnak, konfliktusnak, háborúnak, szabadságharcnak. Bárminek. De akkor több mint vélhetően harc lesz.
  Azt látjuk, hogy mi történik Ukrajnában, ahol egy kisebbség próbál uralkodni a többségen. Nem működik. Pedig külföldről rengetegen támogatják azt a kisebbséget, akik mint egy kaszt akarnak uralkodni a többségen. Egyetlen mázlijuk egyelőre az, hogy a többséget támogató egy szem államnak hosszabb távú céljai vannak És a jelek szerint ez nem így lesz a végtelenségig.

  Az USA problémája viszonta az, hogy a spanyol ajkúak mögött ott áll gyakorlatilag Közép és Dél Amerika, de még inkább az, hogy a kínaiak mögött meg ott áll Kína. (és a Fülöp Szigeteki milliók mögött is lehet akár kínai támogatás - több mint valószínűleeg van is) A spanyol ajkúakat ki támogatná pénzzel? Bárki, akik az USA szankciói alatt állnakl - legfőképpen Oroszország. De lényegében pénz dolgában akár Mexikó is. Kínának meg ugye annyi pénze van, hogy már korlátozni akarja most is az USA az USA beli pénzügyi... lehetőségeiket, felvásárlásaikat. Márpedig ha Kína a jelenleginél is nahgyobb mértékben és koncentráltan felvásárlásokat beruházásokat folytat Délen. Dél-Nxugaton, Nyugaton, akkor megteremtheti a spanyol ajkú többség gazdaságát, ehhez hozzájön az, hogy Mexikó i pénzek tömege van már ezeken a területeken a gaazdaságban.

  És ez csak egy részee azoknak az okonak, amiért Trumpék azt teszik amit tesznek (többek közt Venezuela, "szankciózása", Kuba újabb gyakorlatilag blokádja, Mexikó és az egész spanyol ajkú térség fenyegetése..Brazíliának való "hízelgés") Ha Kína és Oroszország kiszorítja az USA-t Közép és Dél Amerikából, lényegében ott egy új történet kezdődik- az Észak amerikai kontinses pedig egy átlagos kontines lehet- akár tele országokkal.
   
 11. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Sajnos csak így lehet velük. Ebből értenek. A mai napig törzsi szinten gondolkoznak csak az erőből értenek. Ha gyenge vagy, semmibe vesznek és véged.

  Ahhoz, hogy valaki tiszt/vezető legyen iskola kell. Nézd meg az iskolákból a kibukási arányokat. Még úgy, hogy pozitív diszkrimináció miatt teletömik latinókkal meg feketékkel a sulikat kipotyognak. Suli nélkül meg max Martin Schultz lehet vezető. :D

  Csak a kínaiakat és joggal. Gyakorlatilag nagyon nagy részük vagy beépített vagy bármikor beépíthető/zsarolható a CCP által. Túl sok példa volt erre.

  Mostani események? Hát....fordítva lesz az. Az MS-13 évek óta az USA egyik legnagyobb fegyveres bűnszervezete 250 000 latino taggal. Pont ennek a letörésére kezdett el intézkedni Trump pár hónapja. A migráncshaddal meg csak jön nekik az utánpótlás. Ettől is fél Trump.

  Hát aki onnan eljött az nem biztos, hogy a Duterte/kínai kombót visszasírná. Lehet pont miattuk jöttek el.

  Amúgy igen valóban van ott belső probléma bőven, tökéletesen igazad van. Az 5. hadoszlop ott van és ki tudja mi lesz belőle. Ha szétnézünk a világban azt látjuk, hogy az USA picit meggyengült már nem tud mindent lefedni a flottáival és el is kezdtek cincogni az egerek. Ahogy az USAban kitör a balhé a világ tele lesz kissebb háborúkkal, etnikai konfliktusokkal, népirtásokkal. Mindenki kiadja az elmúlt 60 év elnyomott feszkóját az ellenségén.
  És lehet tényleg igazad lesz és az USA tele lesz kis országokkal. Szovjet mintára széthullik, de én ennek nagyon kis esélyét látom. Akkor inkább visszahúzódik az USA és a saját belső gondjait kezdi megoldani.....bár Trump pont ezt teszi.
   
  b4l4g3, dragonette, fip7 and 3 others like this.
 12. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Amúgy igen valóban van ott belső probléma bőven, tökéletesen igazad van. Az 5. hadoszlop ott van és ki tudja mi lesz belőle. Ha szétnézünk a világban azt látjuk, hogy az USA picit meggyengült már nem tud mindent lefedni a flottáival és el is kezdtek cincogni az egerek. Ahogy az USAban kitör a balhé a világ tele lesz kissebb háborúkkal, etnikai konfliktusokkal, népirtásokkal. Mindenki kiadja az elmúlt 60 év elnyomott feszkóját az ellenségén.
  És lehet tényleg igazad lesz és az USA tele lesz kis országokkal. Szovjet mintára széthullik, de én ennek nagyon kis esélyét látom. Akkor inkább visszahúzódik az USA és a saját belső gondjait kezdi megoldani.....bár Trump pont ezt teszi.

  Az USA már nem lesz soha az mint régen. Az etnikai bomba robbani fog, ahogy sok helyen máshol is, a kérdés csak az hogy MIKOR. Ha otthon rendcsinálásba kezdenek (akár durva módon, az őslakosok tudnának mesélni...) akkor is vissza kell húzódjanak haza, és újból nem fogjk visszaszerezni a régi pozícióikat, mert mindenki mozdulni fog a sakktáblán. A széthullás azért nem olyan elképzelhetetlen ám, Yugo,SZU, Monarchia hogy csak a közelebbieket említsem, ott sme gondolta a reccs előtt pár évvel még senki.
   
  b4l4g3 and gergo55 like this.
 13. yangwenli

  yangwenli Well-Known Member

  Szethullani akkor erdemes, ha a levallo reszek "eletkepesebbnek" ereznek ugy a jovot mint a nagy egesz reszekent. Ilyen szempontbol esetleg California, Texas ahol valami lehetne, de egy fuggetlen pl. Nebraska, Alabama nem sok jovot latna egyedul szerintem hasrautesre (ne kossetek belem, semmi bajom Nebraskaval, csak valasztottam randomszeruen)

  Azt se gondolom, hogy mexikohoz szeretnenek pl.csatlakozni, ha pont onnan lepnek le.

  En inkabb ugy latom mint pl. Egyiptom eseteben. Ott sem az a nep el mint ugymond "eredetileg". Lecserelodott a lakossag es olyan most a helye a vilagban amilyen.
   
 14. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Szethullani akkor erdemes, ha a levallo reszek "eletkepesebbnek" ereznek ugy a jovot mint a nagy egesz reszekent. Ilyen szempontbol esetleg California, Texas ahol valami lehetne, de egy fuggetlen pl. Nebraska, Alabama nem sok jovot latna egyedul szerintem hasrautesre (ne kossetek belem, semmi bajom Nebraskaval, csak valasztottam randomszeruen)

  Azt se gondolom, hogy mexikohoz szeretnenek pl.csatlakozni, ha pont onnan lepnek le.

  En inkabb ugy latom mint pl. Egyiptom eseteben. Ott sem az a nep el mint ugymond "eredetileg". Lecserelodott a lakossag es olyan most a helye a vilagban amilyen.  Kalifornia és Texas pont elég, ezekben az államok életképesek magukban is. Mexikóhoz persze hogy nem akarnának. Ha az előbbi 2 állam megy az beteszi a kaput.
  Amúgy a fekák is szeretnének saját államot.... úgyhogy van ott katyvasz rendesen.
   
 15. borisz

  borisz Well-Known Member

  Van egy egész földrészük!
   
  b4l4g3, fip7, blitzkrieg and 2 others like this.
 16. plushun

  plushun Well-Known Member

  Na ja.... Aki eddig megpróbálta a FED-et kontrollálni az mind ráfázott. Egyébként meg vicc, hogy egy központi bank részben magántulajdonban van.
   
  dragonette and Pogány like this.
 17. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Van egy egész földrészük!

  A rabszolgaság eltörlésekor volt ilyen opció, de nem akartak..:rolleyes:
   
  fip7 and blitzkrieg like this.
 18. yangwenli

  yangwenli Well-Known Member

  Haat en szkeptikusabb vagyok azert. Egyszer mar lezavartak egy komplett "Eszak Del ellen"-t. Ket allam gatyabarazasa nem lenne gond, raadasul szerintem hamarabb vegeznek a szeparatista "otletgazdak" valamilyen kulfoldi titkos bortonben minthogy valami eletkepeset elinditsanak.
  Azert ott is mukodnek aparatusok akik nem kesztyus kezel dolgoznak. (ha egy uj elnok engedelyezni akarna pl. California levallasat, tuti par napon belul lemondana egeszsegugyi okok miatt, vagy baleset/merenylet aldozata lenne...)
   
  dragonette and blitzkrieg like this.
 19. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Haat en szkeptikusabb vagyok azert. Egyszer mar lezavartak egy komplett "Eszak Del ellen"-t. Ket allam gatyabarazasa nem lenne gond, raadasul szerintem hamarabb vegeznek a szeparatista "otletgazdak" valamilyen kulfoldi titkos bortonben minthogy valami eletkepeset elinditsanak.
  Azert ott is mukodnek aparatusok akik nem kesztyus kezel dolgoznak. (ha egy uj elnok engedelyezni akarna pl. California levallasat, tuti par napon belul lemondana egeszsegugyi okok miatt, vagy baleset/merenylet aldozata lenne...)


  Tudom.
  Ha egyben is maradnak, akkor is a lakosság kicserélődésével lecsúszhatnak simán Mexikó szintjére.
  A probléma a világra az hogy amikor bekövetkezik az, hogy nem mindenki számára láthatóan nem tudnak pl. beavatkozni, akkor felbolydul a méhkas.
   
 20. yangwenli

  yangwenli Well-Known Member

  +ulnek majd egy rakat atomfegyveren "ketsegbeesett" szituban . . .
   
  b4l4g3, gergo55 and hunter85 like this.

Ezen oldal megosztása