1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Magyarország hányszor szállta meg romulániát, hányszor árulta el, hányszor rabolta ki és támadta hátba valamint mennyi területet rabolt el és tartotta megszállva?
  És fordítva? Ne legyen már kedves magyargűlölő romulánfanoknak ennyire nutellás a szája.
   
  fip7, tindalos, szuvorov and 9 others like this.
 2. blogen

  blogen Well-Known Member

  Nagyjából így állunk:
   
  fip7, therob, fapp_supervisor and 3 others like this.
 3. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  És ideje lenne újra meglátogatnunk őket. Persze ehhez erő kell, talán lassan az is lesz.
   
  borisz likes this.
 4. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Fogd mar be a p.....t!
   
  megazez and zeal like this.
 5. koppany

  koppany Well-Known Member

  Ez nekik csak munka, ezért kapják a pénzt.
   
 6. Magor Zoltán

  Magor Zoltán Active Member

  Kérlek, ne etesd a trollt.. Az ilyen kommentek okoznak neki merevedést. Amikor látja, hogy a provokációja célba talált.
   
  gergo55 likes this.
 7. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Románia 1862-ben jött létre.
  Szóval 1x mentünk be bukarestbe miután megszegték a megnemtámadásit és hátbatámadtak. Akkor sem romboltuk le ahogy illett volna csak aláírattunk velük egy másik semmit sem érő papírt.
   
  borisz, fip7, tindalos and 6 others like this.
 8. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Hát igen ezt a többi ország bezony munkatáborral megoldotta akkoriban. Ha az összes katonájukat munkatáborba zárjuk akkor, 1919-ben nem lett volna mivel ellenünk jöjjenek. Csak hát megint mi voltunk az ultra erkölcsös hatalom, és ezért megszivtuk.
   
  borisz, fip7, gergo55 and 3 others like this.
 9. fapp_supervisor

  fapp_supervisor Well-Known Member

  Fentebb korrigálták ezt a szösszeneted.
  Én nem gúnyolódom hanem szívből gyűlölöm őket. 13 alkalommal jártam Erdélyben, kétszer a Morgul-völgybe is eljutottam, volt alkalmam megismerkedni a románnal és nem véletlenül tartom genetikai hulladéknak őket. Ahová betették a lábukat oda csak a mocskot, igénytelenséget és pusztulást hoztak. Brutális károkat okoztak a népünknek amit soha nem szabad elfelejtenünk.
  A magyar történelem elmúlt 100 évének legnagyobb hibája hogy a gyilkosainkat és elárulóinkat dajkáltuk balfasz módjára. Nem koncoltuk fel a linderbélákat, ágyban dögölhettek meg a pétergáborok, ahelyett hogy arccal lefelé feküdnének lukas halántékkal, inkább állami nyugdíjon tartottuk őket.
   
 10. fapp_supervisor

  fapp_supervisor Well-Known Member

  Kuruc nem amerikás.
  [​IMG]
   
  svajcibeka likes this.
 11. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  A szörfös háborús veterán, aki eltér a demokrata fősodortól: Tulsi Gabbard portréja

  Írta: Leimeiszter Barnabás

  Fiatal, nő, színes bőrű, hindu vallású, sok tekintetben a progresszív nézetek híve: Tulsi Gabbard adottságai szinte predesztinálnák arra, hogy a demokraták elnökválasztási favoritja legyen. Gabbard mégis bonyolultabb eset: el mer térni a Demokrata Párt fősodrától, miközben a populista jobboldal bezzegkedvencévé kezd válni.


  Színes egy életpálya, és még csak 37 éves: az 1981-ben Amerikai Szamoán született Tulsi Gabbard édesapja katolikus szamoai-európai származék, édesanyja hindu vallást követő amerikai német nő. A Csendes-óceán térségében felnőve a Hawaii Pacific University-n végzett üzleti adminisztráció szakon, miközben 2004-től kezdődően a Hawaii Nemzeti Gárda önkéntese, majd tisztje lett, s az iraki háborút is megjárta orvosi egységek tagjaként. Már 2002-től, 21 éves korától bekapcsolódott a hawaii politikába, 2013-tól pedig Hawaii egyik képviselője lett a szövetségi képviselőházban, Washingtonban. Első elnökjelölti kampányát idén februárban jelentette be.[​IMG]

  Ez a háborút megjárt, kitüntetett gárdatiszt, profi hawaii szörfös és különutas nézetekkel rendelkező, multikulti hátterű demokrata politikus az amerikai politika egy új színfoltja, aki[​IMG] meg tudja kavarni az amerikai jobb- és baloldal egyre merevebb állóháborúját.

  Steve Bannon imádja őt. Tucker Carlson, a Fox News műsorvezetője, egyben a trumpista tábor fő véleményvezére rendszeresen meghívja őt főműsoridős show-jába. Az amerikai jobboldal elsőszámú provokatőre, Ann Coulter a Twitteren drukkolt neki az első televíziós demokrata vita alatt. A Drudge Report nevű jobboldali hírgyűjtő szájt kitüntetett helyen, egzaltált szalagcímekkel számolt be arról, hogy a vita során az ő nevére kerestek rá a legtöbben. Az ezerdolláros alapjövedelemmel kampányoló Andrew Yangből immáron kiábrándult alt-right „mamaként” hivatkozik rá.

  Sokan szeretik, csak a demokraták nem

  Ha mindez még nem lenne elég bizonyíték arra, hogy MAGA-ország szereti Tulsi Gabbard demokrata párti elnökjelölt-jelöltet, akkor idézzük fel a Taki Mag roppant tehetséges és roppant zűrös előéletű szerzőjének, a dicséreteket amúgy szűkmarkúan osztogató Jim Goadnak a kijelentését: „olyan női jelöltek között, akik egy alaszkai bárban, január közepén, hajnal kettőkör, kanos favágók sűrűjében sem tudnák megdugatni magukat, ő talán a legvonzóbb asszony, aki valaha is indult az elnökségért”.

  „Nehéz bármi negatívat mondani róla, és ez kiborít”
  – teszi hozzá morózusan Goad.

  Ezek után az a pletyka sem lesz meglepő, hogy Trumpék állítólag gondolkodtak rajta, találnak neki valamilyen posztot a kormányzatban.

  [​IMG]

  Gabbardék siettek leszögezni: a képviselőnőnek nem volt tudomása ilyen tervekről, és igaz ugyan, hogy találkozott az ingatlanmágnással a választás után, ám csupán az Egyesült Államok szíriai politikájáról beszélgettek.

  Sokan szeretik tehát Gabbardot, éppen csak a demokraták nincsenek annyira oda érte, ami egy demokrata előválasztási kampányban nem számít kifejezett előnynek. Pontosabban: azok nem kedvelik őt, akiknek módjukban állni befolyásolni azt, hogy a szavazótábor kit kedveljen, vagy egyáltalán, kit vegyen észre. Gabbard támogatottságát 1-3% körülire mérik, egy rakat másik jelölt – Amy Klobuchar, Beto O’Rourke, Cory Booker, Kirsten Gillibrand – is nagyjából ezen a szinten mozog, mégis, a média sokkal nagyobb nyilvánosságot nyújt az utóbbiaknak. (A fogorvosi rendelőből is lájvozó O’Rourke-ot egyenesen a mainstream sajtó fejlesztette ki, gondolván, a Sármos Rockgitáros karizmájával szemben esélye sem lesz Trumpnak.)

  Abban sincs ugyanakkor köszönet, amikor a média foglalkozni méltóztatik Gabbarddal: a szélsőjobboldali rajongótáborával próbálják lejáratni, vagy éppen
  „a Kreml kedvenc demokratájaként” festik le őt.

  Gabbarddal persze számos baloldali is szimpatizál: például a republikánus és demokrata mikro- és makrohisztériákat okos elemzésekkel mérsékelni igyekvő Michael Tracey, a korábban Edward Snowdennel kooperáló Glenn Greenwald (egyébként mindketten azon ritka balos újságírók közé tartoztak, akik szkeptikusan fogadták Trump és az oroszok összejátszásának sztoriját), de a Twitter-vezér Jack Dorsey is komoly összegekkel támogatja Gabbard kampányát.

  Mégis, igaz lehet, amit a The American Spectator szerzője kockáztatott meg: a képviselőnő előtt talán csak jobbra nyílik út.

  [​IMG]

  A terror és a háború ellen

  Pedig a legtöbb kérdésben Tulsi Gabbard álláspontja nem igazán üt el a demokrata fősodortól. Támogatója az LMBTQ-közösségnek és az abortuszjogoknak, támogatja az általános társadalombiztosítás tervét, támogatja a DACA-programot, ami védi a gyerekként az Egyesült Államokba illegális bevándorlókat a deportálástól, és klímakérdésben is progresszív álláspontot foglal el.

  Adottságai szinte predesztinálnák arra, hogy a demokraták favoritja legyen, fiatal, nő, színes bőrű, hindu vallású (ő volt az első képviselő, aki a Bhagavad-gítára tette le az esküjét). És valóban: Nancy Pelosi, a Képviselőház mostani demokrata elnöke korábban még „emelkedő csillagnaknevezte őt, de beválasztották a Demokrata Párt vezető testületébe is.

  A cikk további része itt:
  https://mandiner.hu/cikk/20190823_tulsi_gabbard
   
  dragonette likes this.
 12. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Belga flamand politikusok felajánlották Belgium vallon vidékeit Donald Trump amerikai elnöknek egy euróért – jelentette csütörtökön este a Fox amerikai televízió. A tréfának szánt ajánlatot az Új Flamand Szövetség nevű flamand konzervatív párt ifjúsági szervezete tette.

  Kedves Donald Trump elnök, egy euró és Vallónia az öné. Jelentkezzen nálunk,

  írták Twitter-üzenetükben. A bejegyzést fotóval egészítették ki, amelyre Trump feliratú felhőkarcolót montíroztak.

  Aztán vigyázni az iylen viccekkel :rolleyes:
  Trump lehet komolyan veszi:D
   
  fip7, zsolti and svajcibeka like this.
 13. plushun

  plushun Well-Known Member

  A cikk utolsó részéből számomra az jön le, hogyha ő lenne az elnök alapvetően az ország külpolitikája nem változna. Habár hangosan kimondja a demokráciaexport értelmetlenségét, a sajtó nyomásának ő is enged, amiből nekem az jön le, hogy elnökként a különböző óriás lobbik nyomása alatt ő sem csinálná másképpen.
   
  dragonette likes this.
 14. Magor Zoltán

  Magor Zoltán Active Member

  Pontosan.

  Úgy tűnik, hogy ez is a mi keresztünk, hogy elég számos a hazaárulók, magyargyűlölők névsora mind a történelmünkben, mind a mostani időkben... linder, péter gábor, kun béla, károlyi mihály, rákosi vagy a már általam linkelt, Erdély elcsatolását a románokkal együtt ünneplő és koccintó mszp-s férgek: medgyessy, kovács na és a patkány fedőnéven volt besúgó, göncz árpi.

  Sajnos jelenünk sem mentes az ország testét rágó férgektől... a mai, a bukott miniszterelnök gyurcsótány féle demokratikus koalíció egy az egyben a nyugati balliberális erők helyik képviselete, a momentumot pedig külföldön találták ki. Érdekes a momentummal kapcsolatban, hogy a párt alapító tagjai között elég durván kisebbségben vannak a magyarországi születésű emberek. A többség külföldön született, külföldön tanult(kiképzett) majd valami úton-módon itt nálunk felépített ügynök. És ugye, mivel ezek a csuszómászók a legutóbbi ep választáson, ha jól emlékszem két kullancsot bejuttattak az ep-be, az aknamunka Magyarország ellen biztosra vehető.

  Anyagok ezzel kapcsolatban:
  https://pestisracok.hu/kik-vagytok-ti-kulfoldiek-a-magyar-politikaban-1-resz/
  https://pestisracok.hu/kik-vagytok-ti-kulfoldiek-a-magyar-politikaban-2-resz/
   
  borisz, tindalos, b4l4g3 and 5 others like this.
 15. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ezt a Berg Dánielt(Daniel Berg) én már akkor kiszúrtam magamnak, mikor a CEU tüntetéseken felállt vicsorogva szikrát szóró szemmel, és eltolta a beszédét magyarul, majd hibátlan angolsággal. Én ott mondtam hogy ez a gyerek ügynök. Ordít róla.
   
  fip7, Magor Zoltán, b4l4g3 and 2 others like this.
 16. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  Azért csak derülnek ki részletek Trump reakciójáról..


  https://index.hu/kulfold/2019/08/21...fo_abszurdnak_nevezte_gronland_megvasarlasat/
  "Tervezek elmenni Dániába, de az gondolom, hogy amikor a miniszterelnök abszurd ötletnek nevezte Grönland megvásárlását, az mocskos dolog volt, és nem tartottam helyénvalónak. Csak annyi kellett volna mondania, hogy „nem, nem érdekel minket a lehetőség”, de senki sem viselkedhet így az Egyesült Államokkal, amióta nem Obama az elnök. Nagyon nem szép az, ahogy kifejezte magát.
  Ezt mondta Donald Trump amerikai elnök, amikor újságírók arról kérdezték, hogy miért mondta le váratlanul dániai útját, majd hozzátette, hogy itt nem a saját önérzetéről van szó, hanem az országáról. „Nem hozzám beszélt. Nem hozzám. Ő az Egyesült Államokkal beszélt, és nem beszélhetsz így az Egyesült Államokkal” – mondta..."


   
  Pogány and antigonosz like this.
 17. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Hm, maga ala fogja gyurni az uniot, sajnos tenyleg nem erzi sok europai politikus hogy mire megy ki a jatek es hogyan kellene erre reagalni. Most Trump feldobta a labdat a danok uj vezetesenek, ok meg pontosan ugy reagaltak ahogy Washingtonban vartak, bedurciztak ontelltsegukben. Most Trumpnak van oka haragudni amit persze a danok igyekeznek kiengesztelni egy szivesseggel... Hm, ok vannak Germoney eszaki reszen...
   
  Pogány likes this.
 18. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  "amikor a miniszterelnök abszurd ötletnek nevezte Grönland megvásárlását, az mocskos dolog volt, és nem tartottam helyénvalónak"
  "nem beszélhetsz így az Egyesült Államokkal"

  és még neki áll feljebb! aztaq :mad:
   
 19. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Ha Grönlandot nem, Vallóniát vihetné Trump

  Belga flamand politikusok felajánlották Belgium vallon vidékeit Donald Trump amerikai elnöknek egy euróért – írta az MTI a Fox amerikai televízió nyomán.

  A tréfának szánt ajánlatot az Új Flamand Szövetség nevű flamand konzervatív párt ifjúsági szervezete tette.

  „Kedves Donald Trump elnök, egy euró és Vallónia az öné. Jelentkezzen nálunk” – írták Twitter-üzenetükben.

  A bejegyzést fotóval egészítették ki, amelyre Trump feliratú felhőkarcolót montíroztak. A fénykép ahhoz hasonlított, amelyet Donald Trump tett közzé a hét elején, grönlandi tájba ágyazva egy felhőkarcolót, azzal a szöveggel: „Ígérem, hogy ilyet nem csinálok Grönlandon!”


  https://index.hu/kulfold/2019/08/23/ha_gronlandot_nem_valloniat_vihetne_trump/
  Na most akkor Trump Belgiumra is bedurcizik, hogy "nem beszélhetsz így az Egyesült Államokkal"?
   
  Pogány likes this.
 20. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Erről eszembe jut a régi vicc amikor a kisgyerek nagyon nézi a biciklit és egy arra járó megkérdezi miért szemez vele annyira.
  - Ahh a szomszéd srácé és nagyon tetszik.
  - És mi ezzel a baj?
  - Hát anyám zsidó apám cigány nem tudom, hogy ráalkudjak vagy ellopjam.

  Szóval Trump legalább első körben ráalkudott....Erdélyt annó csak simán ellopták.
   

Ezen oldal megosztása