1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Meg közben kapott a csipet csapat külön 9/11 topikot, ahol meg tudjuk beszélni ezeket. Jertek át, ide meg jó lesz a biztpol.
   
  Python likes this.
 2. Python

  Python Well-Known Member

  Az amerikai professzor vádirattal felérő elemzése szerint országának katonai kiadásai elszabadultak és ez aláássa az USA azon képességét, hogy az égető nemzeti kérdések megoldására koncentráljon. Goodman megállapítja, hogy George W. Bush és Donald Trump elnökségei a lehető legrosszabb stratégiai helyzetbe navigálták az országot.
  Vádirat az amerikai katonaság ellen – a Pentagon állam lett az államban
   
  tonyo, fishbed and Nemerson like this.
 3. megazez

  megazez Well-Known Member

  Új nemzetbiztonsági tanácsadót nevezett ki Donald Trump amerikai elnök Robert O'Brien személyében. Robert O'Brien jogász, aki 2018 óta a külügyminisztériumban elnöki különmegbízottként túszmentő tárgyalásokkal foglalkozott.
  https://kuruc.info/r/4/202818/
   
 4. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  Orosz TV-jelentés a Los Angeles-i utcákról: mi történt az amerikai álommal?
   
  boki, antigonosz and FilcTroll like this.
 5. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Ahogy a Watchmen című elég jó szuperhős filmben mondják:

  -Megvalósult! Ez az itt!
   
  fip7 likes this.
 6. plushun

  plushun Well-Known Member

  Nem mintha védeni akarnám ezt az embert, de azért nevetséges, hogy a mai világban emiatt bocsánatot kell kérni.....

   
  emel likes this.
 7. megazez

  megazez Well-Known Member

  Ez egy jelmezbál volt, a nyugat kb most halt meg véglegesen, azok akik egy báli jelmezbe rasszizmust látnak vagy bármit beleképzelnek (oké lehet van olyan jelmez ami jelenleg sértő, de az Aladin?) azoknak hatalmas baj van bent a fejben.
  Az űr veszélyes, főleg ha a két füled között van.
   
  emel, fip7 and Laci1970 like this.
 8. zeal

  zeal Well-Known Member

  "Ismét csökkent a jegybanki alapkamat az Egyesült Államokban"

  :rolleyes:
   
 9. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Es ez a barom ahelyett hogy azt mondaná: miért hogyan legyek aladin hófeher bőrrel? Kiáll és bocsánatot kér? Mostmar azt erzem a feher faj valami alantas, kevesbbet erő mint mas egyéb.
   
  megazez likes this.
 10. megazez

  megazez Well-Known Member

  Ezt úgy gondolom, hogy nem mint faj bukott el a fehér ember, hanem mint ideológia. Nagyon szépen a második világháború után felgyorsították a liberalizmus ilyen "szeretet béke együnk virágot" sulykolását és az elsőnek az erre fogékonyak ezt jól bekajálták és azután amikor ők lettek a többség szépen lenyomták mindenki torkán (elsőnek politikusokat meg a bárgyú rétegeit a kispolgárságnak, aztán szépen sorban terjedtek mint egy vírus).
  Lásd mekkora hatalom van pl nyugaton a "szocialisták" és "zöldek" kezében. Még arra is futja, hogy nálunk pártokat alapítsanak a semmiből (momentum és tsai).
   
  b4l4g3, fip7 and zeal like this.
 11. megazez

  megazez Well-Known Member

  off: Nem tudom már hol és mikor olvastam (volt már vagy 10 éve), de állítólag volt valaki aki leírta, hogy 3 világháborúnak kell lenni a tökéletes ?világkormány? létrejöttéhez.
  Az első háborúnak fel kell számolnia az Európai birodalmakat
  A második háborúnak fel kell számolnia a veszélyes ideológiákat és az első háborút túlélt birodalmakat felszámolnia
  A harmadik háborúnak népességszabályozó kell lennie
  Valami ilyesmi volt a lényege.
   
  b4l4g3, Pogány and antigonosz like this.
 12. Python

  Python Well-Known Member

  Nagyon úgy tűnik, hogy Donald Trump megint kikotyogott valamit, amit nem kellett volna. A Washington Post beszámolója szerint augusztus 12-én az amerikai titkosszolgálatok egy meg nem nevezett munkatársa magára vállalta a közérdekű feljelentő szerepét, és hivatalos panaszt tett a titkosszolgálatok belső ellenőrzésénél amiatt, hogy Donald Trump egy külföldi vezetővel folytatott beszélgetése során olyan "ígéretet" tett, amit a feljelentő titkosszolga már a nemzetbiztonságra veszélyesnek érzett.
  Feljelentését Michael Atkinson, a titkosszolgálatok legfőbb belső ellenőre elég hitelesnek és aggasztónak ítélte ahhoz, hogy sürgetőnek minősítse - ez alapján pedig az esetet a Nemzeti Hírszerzési Főigazgatónak (DNI) jelentenie kellett volna a törvényhozás illetékes bizottságainak. De Joseph Maguire, aki Dan Coats augusztus közepi lemondása óta ügyvivőként tölti be a posztot, ezt nem tette meg, így a törvényhozást végül maga Atkinson értesítette az esetről.
  Lett is nagy paláver a dologból, ennek következtében viszont olyan apró részletek is nyilvánosságra kerültek, amelyek nagyban erősítik a feltételezést, hogy maga Trump kotyoghatott ki valamit. Maguire jogtanácsosa, Jason Klitenic a törvényhozás vezetőinek kedden írt levelében ugyanis azt írta, hogy a panasz alapját "bizalmas és minden bizonnyal privilegizált kommunikáció" adja. Privilegizált kommunikációt ugyanis az Egyesült Államok elnöke folytathat, aki e tekintetben alkotmányos védelmet élvez - annak érdekében, hogy szabadon végezhesse a munkáját, az elnök saját kommunikációját titokban tarthatja még a törvényhozók elől is.
  Trump valami olyat ígért egy külföldi vezetőnek, hogy egy kém szükségesnek érezte feljelenteni
   
  Nemerson and fishbed like this.
 13. imike

  imike Well-Known Member

  http://www.msn.com/hu-hu/hirek/külf...abadon-európa-határánál/ar-AAHBdaD?ocid=ientp

  "Legyőztem a Kalifátust - mondta riportereknek Scott Morrison ausztrál miniszterelnökkel folytatott megbeszélése során az Ovális Irodában."

  ????? - mondjuk hogy Trump győzte volna-e le???? Esetleg Obama jogosabban mondhatta volna, hogy "Létrehoztam a Kaligátust".
  Aztán:

  "Most több ezer hadifoglyunk van, akik az ISIS harcosai,. Arra kérjük az országokat, ahonnan származnak, hogy fogadják vissza ezeket a hadifoglyokat és bíróság elé állíthatják őket, vagy amit akarnak. Eddig ezt visszautasították" - mondta kiemelve Németországot és Franciaországot.
  "El fog érkezni a pillanat, amikor majd azt kell, hogy mondjam, hogy bocsánat, de vagy visszafogadjátok őket, vagy szabadon engedjük őket a határaitoknál. Mert az Egyesült Államok nem fog több ezer foglyul ejtett embert a Guantánamói-öbölben tartani a következő 50 évben és több milliárd dollárt költeni rájuk".
  "Óriási szívességet tettünk Európának, ha nem fogadják vissza őket, lehet, hogy szabadon engedjük őket a határaiknál, és akkor majd foghatják újra el őket."
   
 14. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Nem forgalmazzák tovább Amerika leghírhedtebb puskáját
  Sikertelenül próbálják régóta betiltani és több lövöldözéshez is köze van Amerika egyik leghírhedtebb puskájának, az AR-15-nek. Most azonban úgy néz ki, a Colt fegyvergyártó cég felfüggeszti a puskák civil piacra való forgalmazását, mert inkább katonai- és bűnüldözési szerződéseire fog koncentrálni, írja a The New York Times.

  Az AR-15-öt, Amerika egyik kedvenc ismétlőpuskáját (amely a hadsereg által használt M16-os gépkarabély polgári változata) használták például az orlandói lövöldözésekkor, a floridai Parklandban, idén Philadelphiában, valamint az el paso-i mészárlásnál is idén augusztusban. A mexikói lövöldözést követően a Walmart leállította a fegyverhez tartozó töltények árusítását, de nagy társadalmi nyomás került ezután a fegyvergyártókra is.

  [​IMG]
  Colt AR-15-öt tart a kezében egy virginiai férfi
  Fotó: Karen Bleier / AFP
  A Colt nevű fegyvergyártó cég még 1959-ben kapta meg a jogokat az AR-15 gyártására, és habár a puskát többször is megpróbálták betiltani, a cég végül csak most állt el a fegyver forgalmazásától. A weboldalukon szereplő cikk szerint ennek oka, hogy a sportfegyverek piaca jelentősen túltelítődött, így a cég inkább az állami szerződésekkel kapcsolatos fegyverek készítésére szeretne fókuszálni ezentúl.

  Georgia állam egyetemének fegyveriparral foglalkozó kutatója, Timothy D. Lytton a döntéssel kapcsolatban azt mondta, ez a lépés vélhetőleg nem fogja megnehezíteni a fegyvervásárlóknak, hogy félautomata fegyverekhez jussanak. Szerinte amíg van piaci kereslet az AR-15-höz hasonló fegyverekre, addig biztosan lesz olyan vállalat, ami betölti majd a Colt döntése utáni űrt.
  https://index.hu/kulfold/2019/09/20/ar_15_fegyver_amerika_leall_lovoldozes/
   
 15. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  Beszélgetés Edward Snowdennel
   
 16. gacsat

  gacsat Well-Known Member

 17. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Miről beszélgetnek kb?
   
 18. zeal

  zeal Well-Known Member

  Semmi extra.
  Talán csak egyetlen említésre méltó infó volt benne. Snowden azt vetette fel, hogy ne csak az adatok felhasználását szabályozza a törvény, hanem már az adatgyűlytés is engedélyköteles legyen. Szóval tényleg semmi extra nem volt a beszélgetésben. Korrekt volt a riporter is.
   
 19. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  Rákattintasz a youtube on a fogaskerékre ott a subtitle-re, ott meg az auto translate-re legördülő menü Hungarian, nem a legtökéletesebb forditás de nagyrészt érthető.
   
 20. zeal

  zeal Well-Known Member

  Papajoe beszél angolul, csak lusta volt megnézni a teljes videót.

  @papajoe
  Még pár apróság eszembe jutott:
  - Az egyik az, hogy Snowdent egy olyan törvény alapján ítélnék el, ami szerint bűncselekmény az állam által titkosnak tartott infók kiadása a médiának. Még akkor is, ha például korábban a kormány éppen valami törvénytelen dolgot tett... o_O
  - A másik szerint az amerikai illetékesek mindössze annyit tudtak megígérni Snowdennek, hogy ha hazamegy, akkor "nem kínozzák meg". :D
   
  fip7 likes this.

Ezen oldal megosztása