1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Egy Tajvan elleni invazional a gyorsasag mindennel elorebbvalo. Meg azelott kell dulore vinni a dolgot hogy az USAerdemben beavatkozna. Az emberveszteseg nem szamit. Sem a technikai. Kinaban is annyira fontosak az emberek mint anno a SZU ban vagy eppen a mai oroszorszagban. Ha kell felaldozzak oket a politikaicelokert.

  Tajvan nemtudna megakadalyozni hogy kina elfoglalja de kepes lenne komolyan kesleltetni azt es igy lehetoseget adni az USA segitsegre. Ezzel a kesleltetessel a kinaiak is tisztaban vannak es mar nem is erre ez ellen epitik a strategiajukat hanem hogy olyan szinten elszigeteljek Tajvant egy haboru eseten hogy az USA nak ne erje meg beavatkozni.
   
  Roni likes this.
 2. Roni

  Roni Well-Known Member

  [​IMG]
   
 3. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  hát nem véletlenül építenek a Kínaiak is hordozó flottákat. Amikor úgy ítélik meg van már elég, akkor állnak neki a szigeteknek. És valószínű akkor már taivan-nak nem lesz esélye sem késleltetni, mikor teljesen körbe lesz zárva.
   
 4. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Eredetileg soft powerral és politikai/gazdasági módszerrel akarták integrálni. Konkrétan nagyon tolják az egyesülés párti párt szekerét és ha nyernek majd simán egyesülnek.
  Na ez a terv bukott el hong kongban. Mostmár a tajvaniak látják, hogy mit jelent az egy ország 2 rendszer és a kínaiak adott szava. Már csak katonailag lehet egyesíteni.
   
  Pogány likes this.
 5. gergo55

  gergo55 Well-Known Member


  Nem félsz, hogy magadra haragitod az egész Ratkó korosztályt???
  Vagyunk egy páran, itt is!!!
   
 6. altx

  altx Well-Known Member

  nyet...nem vagyok magyarorszagi :D lehet durvan fogalmaztam.. DE ahogy latom mit csinalnak a nyugdijasokkal itt a szavazatukert..es azok milyen hulyesegeknek bedolnek..tudom h van igaz abban amit mondok...
   
 7. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Itt lathatod kicsiben hogy miert is jo az a franya liberalis demokracia az autokrata vezetessel szemben. Ugyanis ha az olvtars pl hatalomra kerulne vagy befolyasa lenne a hatalmat gyakorlokra akkor te a jogaid mennenek a levesbe es valszeg nem csak a jogaid de az egesz eleted mert nem szoktak megallni az elso lepesnel ha azt sikerul keresztulvinni. Viszont egy franya demokraciban ,ax 4 rvry krnr varnod es elkudhetned kapalni a nagyon okos vezetot a tobbi sorstarsaddal eyutt. Sot. Valszeg nem is merne megcsinalni a dolgot mert tudna hogy hamarosan kiesik a pixisbol.
   
 8. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Hát ez az elmélet igaz, de a gyakorlat azt mutatja, nem megy el kapálni a bukott politikus sem, max színt vált vagy ellenzékben dőzsöl tovább 10-15x annyi bérrel mint az átlagfizetés. És még üzleteli is marad tőkéje meg ideje. Én még olyan politikust nem nagyon láttam aki tönkrement volna, maximum 1-2 akit a társai tönkretettek.
   
  gergo55, fip7, hunter85 and 2 others like this.
 9. altx

  altx Well-Known Member


  hat te meg mirol beszelsz? :confused::confused::confused::confused::confused:
   
 10. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Ez a jól hangzó, tankönyvi elmélet a politikai felelősségről. Őrült vitáim voltak erről politológus és szociológus ismerőseimmel, amiket sajnos az élet nyert meg nekem és helyettem. A valóságban nincs politikai felelősség, senki nem esik ki a politikai osztályból azért, mert megbukik egy hatalmi pozícióban. Volt pár éve egy ultrabalos kezdeményezés, a 4K nevű pártkezdemény. Nem értettem velük egyet sok-sok dologban, viszont volt egy nagyon találó jelmondatuk: "Nincs már jobb és bal, csak fent van és lent." Ez nagyon precízen írja le a helyzetet.
   
  gergo55, dragonette and hunter85 like this.
 11. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Magyarorszagon igen de nyugaton a fejlettebb demokraciakban ez nem jellemzo.
   
 12. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Ezt te is tudod hogy nem igaz. Ez Hazugság amit most írtál.
   
 13. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Ó, dehogynem. A "bukott" politikus átül a gazdasági vagy oktatási szférába. Nem politika a legerősebb hatalmi tényező. Média, pénzügyek, jogalkalmazás, "civil" szféra -- hosszú a sor. Az igazán befolyásos emberek eleve nem is politikai terepen dolgoznak. Tényleg csak fent van és lent. Ha úgy tetszik, csak kisebb-nagyobb játékosok vannak és bábuk.
   
 14. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Német kancellár belebukott a korrupcióba,egyből egy Orosz gázcég feje lett.:D
   
  gergo55, Pogány, FilcTroll and 4 others like this.
 15. Python

  Python Well-Known Member

 16. Python

  Python Well-Known Member

  Donald Trump elnök és a Fehér Ház addig halogatná az impeachment (vádemelési eljárást) elkezdését, ameddig csak lehet. A Reuters szerint már stratégiát dolgoztak ki arra, hogyan húzzák az időt borítékolhatón bukásra váró jogi aggályok beterjesztésével.
  Trump olyan slamisztikában van, hogy már csak az időt húzza
   
  fishbed likes this.
 17. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Ott ha lebukik egy politikus korrupcióval vagy, hogy " nem bontja ki az igazság minden részletét" akkor mennie kell? Micsoda dolog már!
   
  borisz and FilcTroll like this.
 18. Python

  Python Well-Known Member

  Trump nem a levegőbe beszélt, amikor július 25-én, amikor az Egyesült Államoktól kapott támogatást emlegetve arra próbálta rávenni Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hogy az ukrán hatóságok indítsanak nyomozást legfőbb belpolitikai riválisa, Joe Biden volt alelnök, demokrata elnökjelölt ellen - és mindez abból a hivatalos, bár talán hiányos leiratból is kiderül, amit maga a Fehér Ház hozott nyilvánosságra.
  A beszélgetést követő hetekben a New York Times szerint az amerikaiak két csúcsdiplomatája az ukránokkal folyamatosan egyeztetve igyekezett írásba foglalni az ígéretet: gyakorlatilag megszövegeztek egy közleményt a Bidenék, illetve Trump másik légből kapott, részleteiben cáfolt rögeszméje, az amerikai választásokba Hillary Clinton érdekében történt ukrán beavatkozás ügyében indított nyomozásról, amit Zelenszkijnek már csak aláírnia és kiadnia kellett volna.
  Az ukránok végül kihátráltak ebből. Ha nem tették volna, akkor a gyakorlatban is megvalósult volna, amiről az egész botrány szól: Donald Trump ténylegesen kierőszakolta volna, hogy egy idegen kormány hitelesítse a vádakat, amelyekkel Trump és környezete egyik legfőbb politikai riválisát próbálja ellehetetleníteni.
  Két amerikai csúcsdiplomata próbálta az ukrán elnök szájába adni Trump vádjait
   
  fishbed likes this.
 19. Python

  Python Well-Known Member

  Egyelőre alig érte el a média ingerküszöbét Elizabeth Warren demokrata elnökjelölt-aspiráns radikális klímavédelmi terve, amely rövid időn belül fenekestől fordíthatja fel az USA és a világ energiapiacait.
  Elizabeth Warren szenátor, a párt egyik esélyes elnökjelölt-aspiránsa - aki az ősz elején átvette a vezetést a demokraták előválasztási népszerűségi versenyében - drámai tervvel állt elő néhány hete, amely nem kapott igazán nagy visszhangot. Pedig részletes, költségszámításokkal alátámasztott, szakértők által kidolgozott programról van szó, amely egyszerre kezelné a klímaváltozást és alakítaná át gyökeresen az energiaipart.
  A terv legfontosabb tézisei mindent elárulnak:

  Warren első célja, hogy 2028-ra a kereskedelmi és a lakóépületek technikai rendszerei 100 százalékban nulla szén-dioxid-kibocsátással működjenek.

  A második cél, hogy 2030-ra minden új könnyű személygépjárművet, közepes teherautót és buszt nulla károsanyag-kibocsátású motorral gyártsanak.

  A harmadik, hogy áramtermelés egésze 2035-re megújuló és nulla károsanyag-kibocsátású technológiára álljon át. Átmeneti célként 2030-ra karbonsemlegessé kell válnia az áram előállításának (azaz nem szabad több szén-dioxidot produkálnia, mint amennyit valamilyen módon a légkörből korábban kivontak).

  A terv 3000 milliárd dollár szövetségi támogatással számol. (Ez az összeg csaknem 18 évi magyar GDP-nek felel meg.)

  Kész a terv, amely kifordíthatja sarkából a világot
   
  fishbed likes this.
 20. gacsat

  gacsat Well-Known Member

Ezen oldal megosztása