1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. Python

  Python Well-Known Member

 2. zolkas

  zolkas Well-Known Member

  fip7 and FilcTroll like this.
 3. zztop

  zztop Member

  Megszavazta a képviselőház demokrata többsége a Donald Trump elnökkel szemben indított alkotmányos vádeljárás menetét.
  Mondhatjuk, hogy a szavazás csaknem teljesen kirajzolja a pártok törésvonalait: 232-en szavaztak az eljárás menetrendje mellett, 196-an ellene. Ez azt jelenti, hogy az összes republikánus nemmel szavazott, valamint két demokrata képviselő sem támogatta az eljárást.

  Ugyanakkor néhány elemzés szerint nem biztos, hogy ez rosszat tesz a jövőre magát újra jelöltetni tervező elnök népszerűségének..... úgy legyen!
   
 4. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  fulcrum11 likes this.
 5. Python

  Python Well-Known Member

 6. Python

  Python Well-Known Member

 7. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 8. Python

  Python Well-Known Member

  Nyolc évre visszamenőleg az amerikai elnök üzleti ügyeit könyvelő cég köteles átadni Donald Trump adóbevallásait a New York-i ügyészségnek - ismerteti a New York-i fellebbviteli bíróság döntését az MTI.
  Nem bújkálhat tovább Trump, színt kell vallania vagyonáról

  Az amerikai demokrata törvényhozók hétfőn nyilvánosságra hozták a Donald Trump elleni vizsgálat egyes tanúvallomásainak szövegét. Az amerikai elnök elleni alkotmányos felmentési eljárás (impeachment) megindítása előtti vizsgálatokat folytató három képviselőházi bizottság, a hírszerzési, a külügyi és az ellenőrzési bizottság vezetői hétfőn Marie Yovanovitch, az Egyesült Államok volt kijevi nagykövete és Michael McKinley, Mike Pompeo amerikai külügyminiszter tanácsadója zárt ajtók mögötti meghallgatásának szövegét hozták nyilvánosságra. Mindketten a kormányzatot bíráló nyilatkozatot tettek a törvényhozók előtt.
  Trump ügyvédje árnyékdiplomáciát folytat
   
  fishbed and dragonette like this.
 9. Python

  Python Well-Known Member

  Nancy Pelosi, az amerikai Kongresszus elnöke szeptember 24-én jelentette be, hogy megkezdik az elnök elmozdítását célzó alkotmányos eljárást, azaz az impeachmentet. Mindezt azért tette, mert nyilvánosságra került egy olyan információ, miszerint az elnök több hónapon át nyomást gyakorolt Ukrajnára, hogy találjanak valamilyen törvénytelenségről felhasználható bizonyítékot Joe Biden illetve fia, Hunter Biden ellen, ugyanis akkoriban úgy nézett ki, hogy Obama volt alelnöke a legesélyesebb demokrata kihívója Trumpnak. (Érdemes megjegyezni, hogy egy friss felmérés szerint, melyet az amúgy jobboldali Fox News készített, Biden még ma is 12 százalékkal verné Trumpot, ha most vasárnap lenne az elnökválasztás, és csak kettejük közül lehetne választani.) Október 31-én pedig a Kongresszus alsóháza megszavazta az eljárás elindítását: ez még nem az impeachment, de már annak az előszobája, mostantól kezdve a kongresszus nyilvános meghallgatásokra beidézhet tanúkat, bekérhet dokumentumokat.
  Az továbbra sem valószínű, hogy az elnököt ezzel a jogi eszközzel el lehetne mozdítani hivatalából, és az sem biztos, hogy ez lenne a demokraták célja, hiszen, bár az alsóházban többségük van, és ott átmenne a szavazás, a republikánusok által kontrollált felsőházban gyakorlatilag kizárt(nak tűnik ebben a pillanatban), hogy kétharmaddal az elnök hivatalból való eltávolítása mellett döntenének. Nem is volt még erre példa az USA történetében: Andrew Johnson állt hozzá a legközelebb, Lincoln utódja az elnöki székben, de ott is hiányzott egy szavazat. Az viszont biztos, hogy a demokraták továbbra is tematizálni tudják ezzel a közbeszédet, továbbra is Trump ügyei után vizsgálódnak, és tovább gyengítik pozícióit az egy év múlva esedékes, 2020. november 3-i választás előtt.
  Úgy tűnik, sokan dolgoznak Trump ellen
   
  fishbed and dragonette like this.
 10. Python

  Python Well-Known Member

  Elkezdték nyilvánosságra hozni a zárt ajtók mögött tett tanúvallomásokat, a szenátus már a tárgyalásra készül, a Fehér Ház időhúzásra játszik, de még mindig kérdéses, hogy a republikánus szenátorok támogatják-e Trump eltávolítását az elnöki székből.
  Gyűlnek a bizonyítékok Trump bűnösségére


  Együttműködési készségét jelezte az elnök elleni vádemelést előkészítő képviselőházi bizottságnak Lev Parnas ukrán-amerikai üzletember. Parnas Rudy Giuliani, az elnök személyi ügyvédjének üzlettársa és az ukrán-ügy egyik kulcsfigurája, aki kapcsolatait bevetve próbálta segíteni Giulianit Trump politikai riválisainak lejáratásában és az elnök legitimációját megingató oroszügyi vizsgálat hiteltelenítésében.
  "Készen állunk eleget tenni az idézésnek, amennyiben az nem sérti azokat a privilégiumokat, amikre Parnas úr joggal hivatkozhat" - közölte Joseph A. Bondy, aki Edward B. MacMahon Jr.-ral együtt képviseli az ukrán származású üzletembert. Parnasnak korábban John Dowd képviselte, ő pedig 2017 júniusától 2018 márciusáig, az oroszügyi vizsgálat első felében Donald Trump első számú jogi képviselője volt. Dowd, mielőtt elvállalta volna Parnas és Giuliani másik letartóztatott, szintén a Szovjetunióban született üzlettársa, Igor Fruman képviseletét, Trumptól kért engedélyt. A New York Times birtokába került 2019. október 2-i email szerint Dowd "megbeszélte" Trumppal a két letartóztatott képviseletét. "Az elnök beleegyezett, hogy engedélyezzük önnek Parnas és Furman urak képviseletét" - írta Dowdnak Jay Sekulow, Trump egyik ügyvédje, elgépelve Fruman nevét. Dowd aztán már másnap levelet írt a Trump elleni vádeljárást folytató képviselőházi bizottságnak, amiben jelezte, hogy az általuk kért iratok egy része értékelése szerint privilegizált, vagyis védett információ, amit nem köteles átadni. Azt is közölte, hogy megmondani se tudja, mennyi időbe telhet neki átnézni a bekért iratokat ebből a szempontból. Vagyis az, hogy Parnas leváltotta Dowdot, és új védői jelezték együttműködési készségüket, nagyon komoly fordulat. Ezt ráadásul maga Trump idézhette elő. "Parnas urat nagyon felkavarta Trump elnök szimplán hamis nyilatkozata arról, hogy nem ismerik egymást" - mondta ügyvédje, Bondy. Parnas határozottan állítja, hogy kiterjedt ügyletei voltak az elnökkel. Trump aznap tagadta meg kapcsolatát Parnasszal és Frumannal, amikor a manhattani szövetségi ügyészek vádat emeltek a két üzletember ellen, akik letartóztatásukkor épp egyirányú repjeggyel készültek elhagyni az országot. Azt mondta, nem ismeri őket.
  Rudy Giuliani letartóztatott üzlettársa kész együttműködni a hatóságokkal
   
  fishbed and dragonette like this.
 11. zeal

  zeal Well-Known Member

  Python, fip7, FilcTroll and 2 others like this.
 12. BiancoGasto

  BiancoGasto Well-Known Member

  Őrület. Tiszta JFK gyilkoság. Mindenki meghal,vagy be lett csicskítva.
   
  zeal likes this.
 13. zeal

  zeal Well-Known Member

  Pár éve még azt hittük, hogy csak az alufólia sapkás összeesküvés hívők kampányra időzített őrülete a pedofil botrány. Erre most meg kiderül, hogy végig igazuk volt. :eek:
   
  KoviUbi, Pogány, fip7 and 3 others like this.
 14. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  És lőn pizzagate. :) Itthon a 444 volt a tagadás fő bástyája, ők hozták le a sztorit fóliasapkás baromságként. Pedig egy egész ügyes közösségi nyomozás ez, és rengeteg, megalapozott gyanúra okot adó infót szedtek össze a fórumozók. Még ma is pörög a voat.co-n.
   
 15. Python

  Python Well-Known Member

  Szövevényes történet bontakozik ki az imhpeachment mögött.

  Kedden teszik közzé Kurt Volker és Gordon Sondland amerikai diplomaták vallomását, amelyek állítólag szintén terhelőek Trumpra nézve. Éppúgy mint az az érdekes mellékszál, melyre az impeachment vizsgálat kapcsán derült fény Washingtonban: Miért engedélyezte a törökök offenzíváját Szíriában Trump elnök?
  Erdogan megzsarolta az Egyesült Államok elnökét azzal a gyilkossággal, melyet szaúdi kommandósok követtek el Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusán. Dzsamal Kashodzsi ellenzéki újságírót, aki az Egyesült Államokban élt és a Washington Post publicistája volt, csapdába ejtették a főkonzulátuson, ahol előbb megfojtották, majd feldarabolták. Nagy késéssel bár, de Mohamed bin Szalman herceg vállalta a felelősséget a gyilkosságért. Ám most egy lap azt állítja: Trump elnök veje engedélyezte az akciót. Jared Kushner, aki apósának közel-keleti főtanácsadója is, kiváló kapcsolatot ápol Szaúd-Arábia trónörökösével. Ezért Mohamed bin Szalman herceg őt kérdezte meg az akció előtt, és Jared Kushner engedélyezte az ellenzéki újságíró elfogását - értesült a Spectator. A dokumentumot megszerezte a törökök titkosszolgálata. Ennek birtokában hívta fel Erdogan török elnök Donald Trumpot kérve: engedélyezze a törökök offenzíváját a kurdok ellen Szíriában. Minthogy a kurdok az USA szövetségesei voltak, ezért Trump kezdetben ellenkezett. Ám a zsaroló dokumentum miatt megváltoztatta az álláspontját. Mindenki meglepetésére közölte: kivonja az amerikai csapatokat Szíriából. Ezzel zöld utat adott Erdogannak, bár később ezt letagadta. Az USA távollétében a törökök megegyeztek az oroszokkal, és így sikerült visszavonulásra késztetni a kurd milíciát. Minderről egy magát megnevezni nem kívánó titkosszolgálati tiszt számolt be az előtt a vizsgálóbizottság előtt, mely Washingtonban azt akarja tisztázni, hogy Trump elnök visszaélt-e a hatalmával. Nem kizárt, hogy a zsaroló dokumentumot nem is a törökök, hanem az oroszok titkosszolgálata szerezte meg. Putyin elnök aztán átadta Erdogannak, mert Oroszország maga szeretné a parádét vezényelni Szíriában Törökországgal és Iránnal együtt - az USA távollétében.
  Trump körül szorul a hurok Ukrajnában - és nemcsak ott
   
  fishbed likes this.
 16. Python

  Python Well-Known Member


  Kiszivárgott egy felvétel, amin az ABC amerikai tévécsatorna bemondója arról beszél, hogy a szerkesztői nem engedték neki, hogy Jeffrey Epstein pedofil ügyeit feltárja. Állítása szerint az egyik áldozat hajlandó interjút is adni, de a felvétel elkészülése után András hercegnek, II. Erzsébet fiának a nyomására el kellett engednie a sztorit, írja a BBC. (Az állítólagos áldozat, egy akkor tizenéves lány a herceget vádolta meg azzal, hogy szexuális kapcsolatot létesített vele Epstein közvetítésével.)
  „A palota megtudta, és milliónyi különböző módon megfenyegetett minket” – mondta Amy Robach, az ABC bemondója, aki saját állítása szerint már három évvel az Epstein-botrány kirobbanását megelőzően tudott a milliárdos ügyeiről.
  Ebben a videóban a tévés bemondó arról is beszélt, hogy a forrásának köszönhetően fotókat is be tudott volna mutatni, amelyek alapján megalapozottan vádolható volt Epstein a pedofil ügyekkel. Robach arról is beszél a videóban, hogy "Clinton is megvolt", amivel feltehetően arra utal, hogy a demokrata elnökjelölt és a pedofil ügybe keveredett milliárdos közötti kapcsolatokat is be tudta volna mutatni.
  A felvétellel a Project Veritas nevű civil szervezet állt elő, aminek a saját állítása szerint az a célja, hogy a főáramú média liberális elfogultságát leleplezze. Epsteinnek kiváló kapcsolatai voltak befolyásos liberális politikusokkal, például Bill Clinton demokrata elnökkel, de republikánusokkal is barátkozott, Donald Trump egyszer úgy nyilatkozott róla, hogy "elképesztő fickó", akivel "remekül lehet szórakozni", hozzátéve, hogy "szereti a szép nőket, főként a fiatalabbakat".
  Epstein pedofil ügyeiről korábban is tudott egy újságíró, de nem hagyták, hogy előálljon vele
   
  fishbed, FilcTroll and fip7 like this.
 17. Python

  Python Well-Known Member

  Gordon Sondland, az USA Európai Unióba akkreditált nagykövete módosította a korábbi, zárt ajtók mögött a Trump elleni vádeljárást folytató nyomozóknak tett tanúvallomását azzal, hogy az egyik legfontosabb ukrán politikai tanácsadónak azt mondta, az amerikai biztonsági támogatás feltétele, hogy Ukrajna nyilvánosan bejelentsen egy vizsgálatot, ami segíteni fog Donald Trump elnöknek politikailag. Sondland ügyvédje a bizottságnak egy levelet és a vallomásához egy 3 oldalas kiegészítést küldött, amiben azt írta, eszébe jutott egy szeptember 1-i beszélgetés Andrij Jermakkal, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyik tanácsadójával, és azt mondta neki, hogy a segítségnyújtás valószínűleg nem történik meg, amíg nem jelentik be a nyomozást. Sondland vallomását nyilvánosságra is hozták, itt olvasható (pdf).
  Gordon Sondland bevallotta, hogy elvitte az ukrán elnök tanácsadójának az üzenetet arról a bizonyos ajánlatról
   
  fishbed likes this.
 18. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Mennyi nyomorult áruló van trump körül,mennyire kell zselé gerincűnek lenni, ha pár hónap múlva bemártja az elnököt?
   
  Pogány, svajcibeka and zeal like this.
 19. Serathis

  Serathis Well-Known Member

  Érdekes módon állást kapnak a CNNnél a szivárogtatás után.
   
 20. Loken

  Loken Well-Known Member

  https://kitekinto.hu/2019/11/08/eur...s-indulhat-a-2020-as-elnokvalasztason/176920/
  "Michael Bloomberg milliárdos, New York volt polgármestere mégis indulna a jövő évi elnökválasztáson – írta több amerikai lap is csütörtökön este Bloomberg szóvivőjére hivatkozva."
  Úgy néz ki az ukrán balhé Joe Biden választási győzelmének esélyeit is bedarálja. A demokraták most egy újabb nagyágyúja jelentkezett be kihívóként. Aki Trmphoz hasonlóan szintén milliárdos. Viszont ellentétben Trumppal egy józanabb viselkedésű figura. Ráadásul tavasszal még úgy nyilatkozott, hogy nem indul. Így viszont már érdekes is lehet a jövőévi választás.;)
   
  dragonette likes this.

Ezen oldal megosztása