1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. plushun

  plushun Well-Known Member

  Én a közvélemény kutatók helyében óvatosan bánnék azzal hogy ki mennyivel vezet. Legutóbb is hogy jártak
   
  Loken, zztop, fip7 and 2 others like this.
 2. zeal

  zeal Well-Known Member

  Az öreg Joe Biden "menekülteket" akar az usába:

  Hol is hallottam már ehhez hasonló szöveget?... :rolleyes:
   
  zztop and fip7 like this.
 3. Python

  Python Well-Known Member

 4. Python

  Python Well-Known Member

 5. zztop

  zztop Member

  USA-belpolitika-elnök
  Impeachment - WSJ: a Trumpról jelentést készítő Kormányzati Ellenőrzési Hivatal nem független  Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:
  Washington, 2020. január 18., szombat (MTI) - A Donald Trumpról jelentést készítő amerikai Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (GAO) nem független, és politikai megrendelésre állította össze a csütörtökön közzétett elemzését - írta a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai lap internetes oldalán pénteken.
  A The Wall Street Journal már csütörtök esti kommentárjában megkérdőjelezte, hogy komolyan kell-e venni a GAO összegzését Donald Trump állítólagos törvénysértéséről. A lap publicisztikájához hozzászólt egy Gary Jarmin nevű férfi, akinek állításait a WSJ ellenőrizte és hitelt érdemlőknek találta. Jarmin azt írta: "az úgynevezett pártatlan GAO bürokratáinak érdekeit a legnagyobb amerikai szakszervezeti tömörülés, az AFL-CIO védi, amely a 2016-os választási kampányban adományainak 100 százalékát a demokratáknak adta". A hozzászóló szerint a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal tökéletes példája annak a washingtoni "ingoványnak", amelynek "lecsapolását" ígérte Donald Trump.
   
  Loken likes this.
 6. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Csak a demokráciát láthatjuk működés közben, hogy milyen hatékony, mennyire tökéletes :D!
   
  dragonette, Pogány, Loken and 3 others like this.
 7. Serathis

  Serathis Well-Known Member

  Az ég kék. Az impeachment meg egy rossz vicc. Nincs bizonyíték, a tanúk folyamatosan vonják vissza a vallomásaikat. Az egészről süt hogy csak egy durcás toporzékolás mert bukták a választásokat. És a következőt is bukni fogják.
   
  zztop and gergo55 like this.
 8. Python

  Python Well-Known Member

 9. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  szegcsab, hunter85 and borisz like this.
 10. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Azért úgy elképzelem a muszlimokat, hogy hempereghetnek a rohogéstol, 1 puskalovés nélkul elfoglalják NY európát, ami, ha akarta volna, 20-30 évvel ezelott 1 hétalatt kb a foldel tettem volna egyenlové a kozel kelet osszes hadseregét.
   
  krokomach, zsolti, svajcibeka and 7 others like this.
 11. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Igen nekünk ezért kell ausztria keleti felét ütközőzónává tenni, hogy ne mi legyünk az. Amúgy miután a muszlimok uralják nyugat-európát, ott se lesz erős hadsereg többé.
   
 12. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  De jo sokan lesznek.
   
 13. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

  Több lőszerünknek kell lenni mint ők.
  /Zsukov után szabadon/
   
 14. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Szerintem alábecsulitek ezt a bevándoroltatást, azt kifelejtitek, hogy nem hulyék szervezi, és nem is cél nélkül.
  Alig titkolt cél, hogy szavazatokat/szavazókat akarnak a kedves liberális politikai erok.
  Miért kell nekik?
  Talán a hatalomban akarnak maradni?
  Bingo!
  Emlékezunk még az szdsz csóválta mszp-re? Hány NY európai országban van olyan kormány, ahol a kormányzó pártnak a liberókkal kellett koalícióra lépni, hogy hatalomban keruljon?
  És már is ki csóvál kit?
  Ugye innen nézve már megvan, hogy miért nem lehet kivenni a gyerekek buzulásra oktatását a tantervekbol, mert felbomlana a koalícióra?
  Szóval, Ne legyenek illúzióitok, hogy a kecskekedvelok jonnek/johetnek 1 szál kalával alah akbárt skandálva, mert simán rátehetik a NY európai hadtechre a kezuket, Esetleg a reguláris hadsereget is nekunk vezethetik, megfelelo politikai akarat mellett, az meg, meg lehet, látván, hogy ki csóvál kit.
   
  dragonette, Loken, Pogány and 4 others like this.
 15. empontipont

  empontipont Well-Known Member

  Hosszabb tavon viszont, ha Hans és Jürgen elmegy nyugdíjba, a helyére lépő Ali vagy Abdullah sem mennyiségben sem minőségben nem fog úgy dolgozni. Tehát mennél több lesz a kecskész, annál lejjebb züllik a gazdaságuk. Tehát a modern hadtech is csökken náluk idővel.
   
  Loken, Morishima and Fennek like this.
 16. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Szervizelni ki fogja?
  Mert ha abdul akkor csak a gépkarabély marad működőképes. Bár belegondolva NYE-ban nem AKt használnak szóval lehet a g36 sem birná sokáig a kezükben.
   
  Loken, fip7 and Morishima like this.
 17. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Azért nem fog minden őslakos beállni a sorba, nekünk az ő ellenállásuk támogatása a fontos, a mi katonáinkra más feladat vár majd ha kitör a zűrzavar ;)
  Amúgy papíron a szaudi sereg is félelmetes és modern, aztán mégis jóindulattal döntetlenre hozzák ki a buckalakók ellen úgy hogy alig van ott pár perzsa, akit Irán küld az is főleg afgán kecskepásztor
  Vagy a szétrohadt dél afrikai hadsereg, meg egész ország..... nem értenek ezek semmihez csak a primitív agyatlan romboláshoz . Persze nem szabad lenézni az ellenséget, főleg ha sok európai is áttér majd, bár aki az iszlám hitre tér az szerintem szellemi képességeinek nincs teljesen birtokában
   
  Loken, fip7 and Fennek like this.
 18. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Persze, de ne feledjétek, a lényeg, hogy több bevándorló=több liberális szavazó, nagyobb befolyásos a politikában.
  Agyatlan hulyének tunnek a liberális pilitikusok a tvben, és Azok is, de ok csak a bábok, a mogottuk lévo ero/szellemi toke pdig teljesen amorális, gátlástalan, és az a lényeg.
   
  dragonette, Loken, fip7 and 3 others like this.
 19. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Szerintem mi egy európai iszlám lázongást esetleg max páholyból fogjuk figyelni. A katonáinkra és minden egyébb fegyveres testület tagjaira itthon nem e lesz szükség? Mert az is megeshet hogy igen. Gondoljunk csak bele egy konfliktus a gazdaságot hogyan vághatja vissza. Visszavágott gazdagság=nadrágszíjszorítás, ami=lesz a támogatások segélyek csökkenésével. Ami meg egy jelentős, esetleg fel is hergelt kisebbségnél hová vezetne?
  Ha itt az eu ban ne adj isten kitőrne valami és pár héten, esetleg hónapon belül nem fogják tudni megfékezni az egyenlő lesz egy új európai égéssel. Senki nem fogja megsíratni az eut. Inkább még bele is fognak rúgni a földön hevertbe. Majd idővel a nagyhatalmak ismét ki fogják vágni a maguk torta szeletét.
  Sajnos nekünk attól tartok hogy ebbe beleszólásunk ismét nem igen lesz. Legfeljebb imádkozhatunk azzon hogy mit fognak lenyomni a torkukon.
   
 20. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Ahogy a déli határhelyzetet elnézem, meg, hogy már foglalják Szerbiában az üres házakat.... szerintem jó lenne elkezdeni tanulmányozni a Hunyadiak küzdelmét a török ellen.... Előbb-utóbb az a kerítés már kevés lesz....
   
  Loken, fip7, zztop and 4 others like this.

Ezen oldal megosztása