1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Mi a gond ezzel? No-fly zónát javasol és politikai tárgyalásokat, hogy véget vessenek a háborúnak és megelőzzék a több millió újabb menekültet és az általuk okozott káoszt.

  Még Aszad is jobban járna no-fly zónával mint a drone-fly zónával.
   
 2. Pogány

  Pogány Well-Known Member


  Csak annyi a gond vele, hogy mindez felesleges lenne, ha kikotródna mindenki Szíriából, akinek nem mondták, hogy menjen oda. Az amcsiknak nem mondta senki, azt sem mondta nekik a lakosság sem, hogy fegyverezzék fel az ISIS-t. A törököknek sem mondta senki, hogy nyugodtan hatoljanak be katonai erővel, fegyverezzék fel az ISIS maradékát és mészárolják a kurdokat. Azt sem, hogy termeljék ki és szállítsák el az olajat. Szóval van gond. Leginkább az, hogy késes cigány mentalitással és előadásmóddal megy ez az egész. Amikor elkapod a kertedben, hogy lopja a láncfűrészt és megfenyeget, hogy megöli a családod. Szóval ez a gond, meg az a gond, hogy ezt nem érted magadtól.
   
  Loken, fip7, vilmoci and 8 others like this.
 3. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Hazugság, hogy ők fegyverezték fel az ISIS-t, láttuk milyen fegyvereik voltak, ők győzték le az ISIS-t azért mentek be Szíriába.

  Aki odament Szíriába annak mind ilyen a mentalitása, Aszadé a krimó ahova az agresszív hatalmak lejárnak harcosok klubját játszani.
   
 4. emel

  emel Well-Known Member

  Akkor halljuk te mit láttál, milyen fegyvereik voltak az ISIS-nek?!! Felismered a TOW-rakétát?!! Egyébként a múlt idő nem is helyes, nézd meg az utóbbi hét fotó és videó-termését, hány ISIS-jelvényest, karszalagost találsz rajtuk?! Szóval a fekete-zászlósok sajnos egyenlőre még nincsenek legyőzve ... és mellettük állnak a törökök!! Bravó "kedves NATO-szövetségeseink", mikor beléptünk hódító háborúról nem volt szó, csak kollektív biztonságról!!
   
  Loken, fishbed, b4l4g3 and 1 other person like this.
 5. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Az előbb még amerikaiakról volt szó, most meg már törökökről, a bizonyíték meg egy olyan konteós fórumról van amit meg se mertek mutatni.

  A NATO továbbra is garantálja a kollektív biztonságot. Törökország a saját biztonsági érdekei miatt önálló akcióba kezdett, de senkinek nem kell ebben részt venni.
   
 6. emel

  emel Well-Known Member

  Nem "egy" bizonyítékról van szó, nézd végig az utóbbi évek videóit, amiken az ISIS-harcosok szerepelnek, milyen fegyverekkel harcolnak a szíriai kormánycsapatok és a kurdok ellen!?
  Azt meg jó lenne eldönteni, támogatod-e - akárcsak szóban - is a törökök "önálló akcióját"?! Támogatod-e hogy hadseregük szíriai területen harcol a kormányhadsereg ellen, és támogatod-e a kurdok elleni akcióikat szíriai területen?!! Mert ezek miatt a szíriai harcok miatt jönnek Európába a migránsok tömegei (már akik onnan jönnek, mert a pakik, bangladesiek, szudániak, fekete-afrikaiak stb. nem ezért jönnek), ez meg nekem bocs, de nem a kollektív biztonságot növeli!! Hány-száz halottat, megerőszakolt nőt hozott Európának ez a bevándorlás, ez mitől biztonság?!!
   
  Loken, fishbed, fip7 and 4 others like this.
 7. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Én soha nem támogattam még szóban sem Erdogant, csak elmondtam hogy a magyar kormány támogatja.

  Támogatja mert nem akarja, hogy Aszad átnyomjon 3 millió menekültet és 30 ezer terroristát Törökországba ahol egyenesen Európába engednék őket.
   
 8. emel

  emel Well-Known Member

  Fordítva hordod a gatyát jóember, csak nehogy egyszer baj legyen mikor a sliccet nem találod meg elég gyorsan! Nézz már utána Aszad hány éve van hatalmon, hogyhogy csak az utóbbi pár évben vannak "menekültek" - akik mellesleg csináltak néhány vérfürdőt Európában?!! "Menekültek"??, hálából a befogadásért, igaz??!! Ha Erdogan meg nem akarja Európa felé tolni a migránsokat, akkor megkérdem: oké, ne tegye, de miért nem Szíria keleti részére buszoztatják őket, ahol szintén bent van a török hadsereg, és ott még csak harcok se folynak?!! Miért nem vissza K-Szíriába buszoztatják őket Európa helyett??!!
  Az ISIS fegyverzetéről szóló kérdést meg "véletlenül" sikerült elkerülnöd ... vagy nem is véletlenül?!!
   
  Loken, fishbed, fip7 and 7 others like this.
 9. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Nem minden fekete-fehér. El lehet ítélni a kurdok elleni törekvéseket, és lehet támogatni az Assad rezsim megbuktatásáért tett erőfeszítéseket.
  Én például el ítélem sok tekintetben a kormány gazdaságpolitikáját, de támogatom elköteleződésüket a szövetségesi célok elérésében a Közel-Keleten.
   
 10. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Kelet-Szíriában az a kis sáv vagy 100 ezer ember elhelyezésére lenne alkalmas, oda akarsz 4 milliót betelepíteni? Látszik mennyire vagy képben.

  Az USA a kurdokat fegyverezte, akkor lépett be Szíriába amikor a kurdok a sarokba szorultak, onnan fordították meg a kurd fegyveresekkel az ISIS előretörését és onnan űzték ki őket az Eufrátesztől keletre. Zavarodott konteós elmék szerint mindezt úgy tették, hogy fegyverezték az ellenük küzdő kurdokat de közben még akik ellen küzdöttek, azokat is ők fegyverezték. A bizonyíték meg néhány konteós kamublog képe.

  Én az ISIS fegyverei közt olyan 80%-ban orosz fegyvereket láttam, úgyhogy ha teóriát akarunk gyártani kik fegyverezték őket, akkor felmerül a kérdés, hogy ez puszta véletlen? Aligha!
   
 11. emel

  emel Well-Known Member

  Milyen szövetségesi célokra gondolsz, szíriai területek meghódítására?!! Meg a többi "szultáni" cél elérésében, amit pont ezen a héten sorolt fel Erdogan?!! Csak nehogy már ide is visszakívánd őket a szent céljaik érdekében!!! Mert ha eléri célját a Közel-Keleten mi jöhet utána, emlékszel még merre terjeszkedett tovább a Török Birodalom?!! Úgyhogy szerintem csak maradjon mindenki otthon a seggén a mai határai között - vagy ha nem, akkor meg mindenkinek szabad a gazda!!??
   
  Loken, fishbed, b4l4g3 and 1 other person like this.
 12. emel

  emel Well-Known Member

  Szépen hangzik, de a rengeteg "Allah Akbar"-videó azt mutatja, hogy a fekete zászlósok TOW-rakétákkal lövöldöztek a szíriai hadsereg autóira, BMP-ire és harckocsijaira. Az egyéni lőfegyverek 80%-a tényleg Kalasnyikov volt, amit mellesleg a világ legtöbb országában gyártottak, még az USA-ban is. Ezzel együtt se a Kala volt ott a fontosabb fegyver, nem azzal lőtték ki a páncélozott járműveket hanem a TOW-al. Felismered egyáltalán ha a videón olyat látsz és tudod milyen gyártmány az?!!
   
 13. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Nem az USA adta nekik a TOW-ot, ők legyártották és eladták néhány öböl menti államnak akik Törökországon át odavitték. Az orosz fegyvereit se közvetlenül az oroszoktól szerezte az ISIS és az amerikait is csak zsákmányolták néha, de amúgy szinte semmilyük se volt, fekete piaci könnyű fegyverzet meg mad max stílusú home made páncélosok.
   
 14. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Persze. Meg az a 2000 hummer is csak veletlenül került a kezükre. Konnyebb volt az irakiaknak gyalog menekülni mint az amcsi gepekkel.
   
  fip7, b4l4g3 and Pogány like this.
 15. emel

  emel Well-Known Member

  Ja, el is hinném hogy ez a TOW-szállítás nem az USA tudtával, annak szándéka ellenére történt, ha ezután bármilyen ebben érintett Öböl-menti ország elleni büntető-szankciókat bejelentett volna az USA. De én csak Trump nyilatkozatát ismerem, aki kerek-perec kijelentette hogy ilyen jól fizető megrendelőket ők nem fognak szankciózni!! És mint te is írod, a törökök ebben a bizniszben is benne voltak, elfogadták hogy az ISIS szíriai olajjal fizet érte, vagyis nem oltották a tüzet hanem szították. Aztán meg mutogatnak a "menekültekre", akikről nagy részben ők maguk is tehetnek. Ennyi ... :mad:
   
  borisz, Loken, fishbed and 4 others like this.
 16. emel

  emel Well-Known Member

  Elhinném ezt a szerecsenmosdatást, ha az első 100ezer migránst oda telepítették volna a törökök és betelt volna a terület, de ennek semmi jele, szándékuk sincs rá. Szóval egészen más terveket forgat a fejében Erdogan ... pont a héten mondta el a célbavett területeket.
   
  Loken, b4l4g3, zeal and 1 other person like this.
 17. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  A TOW-okat nem is az ISIS-nek adták, hanem az idlibieknek, ők max zsákmányoltak belőle néhányat, ahogy az orosz ATGM-ekből is. Fingod sincs róla mi történt a valóságban, csak a kamuoldalak mesevilágát nézted, lemaradtál a valóságról mert az túl mainstream volt neked és inkább az álhírekre figyeltél.
   
 18. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  A 2000 Hummer is csak egy kamuszám, fingod sincs róla hány Hummert szereztek az irakiaktól, csak dobálóztok az álhíreitekkel amiket még a fantáziátokkal is kiszíneztek.
   
 19. emel

  emel Well-Known Member

  Ja, kamuoldalak mesevilágát, ahol TOW rakétákkal lövöldöznek teherkocsikra, BMP-re meg harckocsikra, időnként épületekre, és minden találat után felhangzik az "Allahu akbár"!! Szóval mi különbség az idlibiek meg az ISIS között, nézd már át az utóbbi két-három hát videóit meg fotóit, hány ISIS-jelvényes mag karszalagos harcost találsz, akik a török által megszállt területen harcolnak a szírek ellen?!! Ha mindegyik után kapnál egy millát, gazdag ember lehetnél ...
   
  fip7, b4l4g3, zeal and 2 others like this.
 20. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Miért eteted?
   
  gergo55 likes this.

Ezen oldal megosztása