1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. milagro

  milagro Well-Known Member

  "Donald Trump amerikai elnök csütörtökön bejelentette, hogy az amerikai kormányzat felmondja a Nyitott Égbolt szerződést."
  ..
  "A Nyílt Égbolt szerződést 1992 tavaszán írták alá és 2002-ben lépett életbe. A több mint 30 aláíró állam között van az Egyesült Államok mellett Kanada, Oroszország, Ukrajna, az Egyesült Királyság, vagy Lengyelország és Magyarország is. A szerződésben résztvevők arra vállalnak kötelezettséget, hogy kölcsönösen megnyitják egymás számára a légterüket, s engedélyezik a fegyvertelen megfigyelő repülőgépek átrepülését. A megfogalmazott cél a katonai tevékenység átláthatóságának biztosítása és ezzel a bizalom erősítése. Elemzők szerint ez a szerződés az európai biztonság garantálásának egyik eleme.

  Jonathan Hoffman, a védelmi minisztérium szóvivője csütörtökön, még Donald Trump bejelentése előtt, azt hangsúlyozta, hogy Washington álláspontja szerint Oroszország nem tesz eleget a szerződésben foglaltaknak."

  ..
  https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...a-amiben-epp-magyarorszag-is-benne-van-433292
  ..
  https://en.wikipedia.org/wiki/Treaty_on_Open_Skies
  ..
  Canada and Hungary are the Depositories of the treaty in recognition of their special contributions to the Open Skies process. Depository countries maintain treaty documents and provide administrative support!
   
  Loken likes this.
 2. zztop

  zztop Well-Known Member

  Amikor a fagyi visszanyal.
  Ez nagyon érdekesen alakul .... saját csapdájukba eshetnek a demokraták az USA-ban.


  "Donald Trump elleni elbukott impeachment eljárás alapja éppen az a demokrata állítás volt, hogy Trump megzsarolta Zelenszkij elnököt, hogy visszatartja az Ukrajnának szánt támogatást, ha nem indítanak vizsgálatt Biden ügyében. Most viszont egyértelműen kiderült, hogy éppen Biden volt, aki ezzel zsarolta a korábbi elnököt - ráadásul a vád szerint saját családja üzleti érdeke miatt."

  https://www.origo.hu/nagyvilag/2020...otrany-joe-biden-ukrajnai-botranya-korul.html
   
  tonyo, fip7, Pogány and 5 others like this.
 3. Serathis

  Serathis Well-Known Member

  Az hogyan van, hogy akárhányszor Trump elé tesznek egy banán héjat a demik, az öreg csinál egy hátraszaltót, tripla leszúrt Rittbergerrel talpra érkezik, és simá folytatja tovább? Illetve közbe átmegy a Kongresszuson pár törvény és rendelet.
   
  zztop and aquarell like this.
 4. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Talán pont ez a lényeg, hogy csak banánhéjuk van. Az impeachment nem vált be, mert ab ovo tartalmatlan volt és súlytalan. Ki is mozogták, és most Bidenre üt vissza. Mondjuk Hillarynek se használt sokat, hogy az orosz befolyás nyomait kutatva feljött a Roszatom-ügyük. A demek nagyon rossz irányba mennek sztem ezzel a szocdem elképzeléssel, és a gyakorlatban, azaz pozícióban sem teljesítenek mindig jól a demokrata politikusok. Van muníció bőven, szórakoztató ősz jön. :)

  Kissé korán jöttek ki ezzel a Biden-dologgal amúgy, ha most lövik ki az öreget, még a helyére állhat más, alkalmasabb dem jelölt.
   
  zztop and aquarell like this.
 5. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Mivel Amerika sokkal jobb műholdas felderítési képességekkel rendelkezik, mint az oroszok, az Open Skies csak egy gesztus volt az oroszok felé, hogy legalább repülőről "kémkedve" ellensúlyozhassák kicsit ezt. De valós idejű információt ez sosem biztosított... Persze a félkegyelmű vagy rosszhiszemű liberális "hírmagyarázók" szerint ezzel is a sátáni oroszoknak kedvez a nyilván Putyin zsebében lévő Trump, és a nyugatnak lesz hátrány.
   
  milagro likes this.
 6. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Az USA nem egyenlő "a nyugattal". Ezzel tovább nő az USA túlsúlya többi, kisebb nyugati hatalommal szemben, ami gond, tekintve, hogy így is sikerült Irak-ot lerohantatni a NATO-val, ezután pedig így már teljesen szabad kezük lesz.

  Ha fontosak a fékek és ellensúlyok a hatalomgyakorlásban, akkor a hatalmi tömbön belül is fontosak lehetnek esetleg?
   
  aquarell and fonak9 like this.
 7. megazez

  megazez Well-Known Member

  Tavaly vagy az idén mi is elkezdtünk az űr felé kacsingatni, minden esetre ez felettébb érdekes.
   
 8. LMzek 2.0

  LMzek 2.0 Well-Known Member


  Ez olyan mint ahogy némelyik (Broaaááááf...) filmből kultuszfilm(ilyen kultfilm pl: Ed Wood filmek :confused: :p :eek: ) lesz: Annnnnyira roooosszzz, hogy az már jóóóóóó... Ezekből "nőtt ki" az anti-film kategória.

  A példából vissza térve: kb. Trump is ez szerintem -és a "megboldogult" kommunikációs szakom szerint is- : annyira, de annyira béna,hogy :rolleyes: ... -de így fogadták el a (szavazói)- , ezért gyakorlatilag nem lehet lejáratni :D

  Az ellenfelei/ellenségei tehetetlenek vele szemben, mert a szokásos módon nem találnak fogást rajta...

  u.i: olyan tehetségtelen csapat játszik ellene (mint kb. itthon, nem véletlenul támogatjak egymást :confused: o_O ), hogy el tudom képzelni, hogy ismét nyer (bassszus...)

  ...és akkor rossz belegondolni mi lenne, ha az ellenfél nyerne: Huhhhh...
  ...már a Hillary-nél is komolyan "aggódtam"...
   
  fip7 and zztop like this.
 9. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Az utolsó mondattal egyetèrtek. Az utolsó elöttin sokáig lehetne vitatkozni. Nekem úgy tünik, hogy azt akarjuk és a mèdia minden nap megerősit bennûnket ebben, hogy egy politikus lehazudja a csillagokat, hogy ő milyen becsületes, csak a köz érdekét szolgàlja, egyenes, szakértő stb. Làsd Obama, akimegkapta azonnal a Nobeldijat a Börszinért. Közben tudjuk a lelkûnk mélyén, hogy nem az.
  Trump nem játsza meg magát. Azt adja, amilyen.Állhatna melletted a kocsmában disznóvicceket mesélve. Obamáról ezt el sem lehet képzelni. Ezért nehez Trumpon fogâst talàlni. Pedig mióta próbálják.
   
  fip7, megazez and zztop like this.
 10. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

 11. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  The Washington Post: atomfegyver-kísérleteket fontolgattak májusban az amerikai nemzetbiztonsági fejesek
  Forrás: https://kuruc.info/r/4/212772/

  Kicsit olyan hangulatkeltő hírnek tetszik, de azért csak kiköpték magukból valakik.
   
 12. megazez

  megazez Well-Known Member

  Amerika: a járványtól pánikba esett liberális fegyverellenesek hirtelen fegyverpártiakká váltak
  https://kuruc.info/r/6/212756/
  Szóval a leberók addig élnek a "szeretetbékeegyünkvirágot" életet, ameddig nincs probléma és nyugodtan szidhatnak mindent és mindenkit akit akarnak, miután tele a gatya egyből oldalt váltanak mint a románok és ami eddig sz@r volt a szemükben azt azonnal akarják? Ilyen amikor a valóság egy ököllel arconvág, nem az amit panoz ecsetelt itt ?tegnap?, hogy őt mi minden igazol ott kint hollandiában a hervadó tulipánok között.
   
 13. plushun

  plushun Well-Known Member

  Végül is valahonnan összeszedte azt a rengeteg pénzt üzletemberként, szóval valamennyire már ismerheti a banánhéjak rejtette veszélyeket :)
   
  aquarell, zztop and Ooorky like this.
 14. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Los Angeles, árnyoldal.
   
  fishbed, LMzek 2.0, Nemerson and 4 others like this.
 15. Python

  Python Well-Known Member

 16. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Shithole country lol. Nagyon kínos, én elégnék a szégyentől a helyi politikusok helyében, hogy idáig engedték romlani a helyzetet.
   
  LMzek 2.0 and Nemerson like this.
 17. Loken

  Loken Well-Known Member

  https://m.origo.hu/nagyvilag/202005...-fogadott-el-kina-ellen-az-ujgurok-miatt.html
  "Az amerikai képviselőház szerdán szankciós törvénytervezetet fogadott el Kína ellen az ujgur kisebbség helyzete miatt."
  Én arra lennék kíváncsi, vajon az indítványozó képviselőnek honnan jött ez az elszánt ötlete, hogy ő meg akarja szankcióztatni Kínát az ujgur helyzet miatt?
  Ő egy emberi jogi aktivista, aki évek óta követi az ottani eseményeket? Netán személyesen is találkozott ezekkel az emberekkel? Most pedig betelt nála a pohár?...:cool:
   
 18. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Nah hát Minneapoliszban áll a báll. Egy néger fejére térdelt egy rendőr, aki ebbe belefulladt. Úgyhogy most a blek lájv medörszösök nekiálltak kirabolni és felgyújtani a várost. Ahogy szokták.

  Természetesen az éhező afroamerikaiak csak a létszükséghez legfontosabb dolgokat rabolják:
  [​IMG]

  A néni megpróbálta megakadályozni a Target üzlet kifosztását:

  [​IMG]
   
  fip7, antigonosz, b4l4g3 and 3 others like this.
 19. Serathis

  Serathis Well-Known Member

  Mondjuk az tényleg durva volt, a megbilincselt csávó percekig könyörgött.
   
  svajcibeka and Lord Gazember like this.
 20. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Na az ilyenekért vízionálom azt, hogy az USA belülről fog magába zuhanni, nem kell hozzá se SZU, se Kína. Van ott baj a szőnyeg alatt, épp elég.
   
  fip7, zeal, Ettemlevest and 1 other person like this.

Ezen oldal megosztása