1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Hol hordják a póttárat? Hova teszik az elhasználtat? Miért nincs mindegyik fegyveren heveder?
   
 2. Python

  Python Well-Known Member

  Ha nem az USA -ról lenne szó, akkor Amerikai Tavasz -ról beszélnénk?
  [​IMG]
   
  KoviUbi, jurgenbauer and Loken like this.
 3. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  A kremlben sem szomjaznak Vováék.....
   
 4. Python

  Python Well-Known Member

  Magyar felirattal:
   
 5. Python

  Python Well-Known Member

 6. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Ez nem csak fehér kérdés. Van egy réteg, nem is feltétlenül csak a fehér középosztályból, akik dolgozni szeretnének, még a bevándorló latinók többsége is ilyen; hisz azok jelentős része is az otthoni káosz és brutalitás elől ment át, ez a réteg nem a káoszban akar nyerészkedni, hanem dolgozni szeretne, sőt a feketék többsége is, az ázsiaiakról nem is beszélve.

  No, meg bele kell gondolni, hogy az a boltos és családja, akiket kifosztanak, megvernek, üzletüket felgyújtják, ezek baráti köre, vagy a bolt törzsvásárlói, ha eddig demokraták is voltak, nem fognak elgondolkodni, hogy kik is vitték az utcára az embereket?

  _____________________
  Szerény véleményem szerint ez inkább ilyen figyelemelterelés, hisz a Trump elleni politikai támadás sikertelen volt, sőt épp a demokrata párt egyetlen szóbajöhető, esélyes jelöltje került kínos magyarázkodásba.
   
 7. Python

  Python Well-Known Member

  1968 óta nem voltak ekkora zavargások az Egyesült Államokban, ezt most már tényként lehet kijelenteni. 1968-ban Martin Luther King Jr. meggyilkolása és a vietnámi háború elleni tüntetések álltak össze egy sorozattá, összesen 115 városban voltak megmozdulások. Ez az időszak volt a Fekete Párducok időszaka is. Ekkor történt, hogy Richard Nixon a törvényesség és rend kettős jelszavával előzte meg 500 ezer szavazattal demokrata riválisát, Lyndon Johnson alelnökét, Hubert Humphreyt – miközben a szavazatok 13,5 százalékát vitte el George Wallace, korábban demokrata, rasszista nézeteiről ismert független jelölt.
  A mostani zavargások nem tudhatóak le önmagában azzal, hogy egy rendőr gyakorlatilag kivégezte George Floydot, akinek a nyakán 8 perc 46 másodpercig térdelt, és aki ezalatt 16-szor mondta el, hogy nem kap levegőt. (Mint kiderült, ez bevett gyakorlat volt a minneapolisi rendőrségnél. A rendőrt később három társával együtt leszerelték, és előző pénteken már őrizetbe is vették emberölés vádjával.) Eric Garnert, szintén afroamerikai férfit 2014-ben ugyanígy ölte meg a rendőrség, még Barack Obama időszaka alatt. Ekkor kapott erőre a már 2012 óta létező #BlackLivesMatter mozgalom is, ekkortól kezdve számoltak be egyre többen rendőri brutalitásról vagy amúgy jóravaló állampolgárok indokolatlan rasszizmusáról. Ám ilyen méretű tüntetéshullám nem volt, pedig pontosan ugyanez történt akkor is. Az, hogy ez a mostani mégis miért lett több, mint az elmúlt 50 évben bármikor korábban, legalább két okra vezethető vissza. Az egyik az, hogy Amerikában még tart a járvány: már nem tombol, nem vesztik el naponta ezrek az életüket, ám így is több, mint napi ezren halnak meg. Emellett itt van a világon a legtöbb regisztrált fertőzött, és több, mint 100 ezer halott – könnyen lehet, hogy még az Egyesült Államok első világháborús veszteségénél is nagyobb lesz az elhunytak végső száma. Emiatt jelentős mértékű kijárási korlátozások vannak érvényben több hónapja, bár ezeket, ahogy Magyarországon is, elkezdték enyhíteni, de a korlátozások megmaradtak. Ebből fakadóan a járványra ráépült egy gazdasági válság is; május 21-i állapot szerint már közel 40 milliónyi amerikai veszítette el az állását az elmúlt két és fél hónap alatt. Ez hatalmas szám, a 2008-as világválság alatti 2,6 millió munkahely elveszítése a közelében sincs ennek. Ez egy összeomló társadalom képét vetíti előre. Az állam által adott 1200 dolláros segélyek egy része is közüzemi számlák kiegyenlítésére ment el, ami nem meglepő, hiszen az amerikaiak jelentős részének (egy felmérés szerint 53 százalékuknak) nem volt több hónapra elegendő megtakarítása, nekik nagyjából mostanra merültek ki a tartalékaik – mind pszichikailag, mint anyagilag. Nem véletlen, hogy Trump elnök ösztönösen ellenezte a kijárási korlátozásokat, kevésbé tartott a fertőzés terjedésétől, mint a gazdasági visszaeséstől. Emiatt késve hozták meg a korlátozó döntéseket, így aztán a fertőzöttek és halottak száma is magasabb, és a gazdasági visszaesés is jelentősebb lett. (Egy tanulmány, melyet a Columbia Egyetem adott ki, és amelyet az elnök azonnal álhírnek nevezett, mutatott rá erre másfél hete.) Az egészségügyi válságból fakad a gazdasági válság, abból pedig a szociális válság.
  Ez nem tüntetéssorozat, ez éhséglázadás
   
 8. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Ilyen alapon Szíriában is milyen indokkal lehet legalizálni jelenlétüket? Vagy menjenek oda Asszadék és képezze ki, fegyverezze fel, adjon médiatámogatást az ellenzéki erőknek, miközben Mexikó biztonsági övezetet hoz létre az USA területén? Mikor jönnek az amerikai fehérsisakosok a hamisított felvételekkel?
   
  borisz and Loken like this.
 9. Loken

  Loken Well-Known Member

 10. Python

  Python Well-Known Member

  Trump utasította a tagállamok kormányzóit és polgármestereit, hogy biztosítsák "a rendfenntartó erők elsöprő jelenlétét" mindaddig, amíg le nem csendesítik a tüntetéseket. "Ha egy város vagy egy tagállam visszautasítja a szükséges lépéseket a lakói élete és tulajdona védelme érdekében, akkor én fogom felvonultatni az Egyesült Államok katonaságát, és gyorsan megoldom a problémáikat" - tette hozzá. Donald Trump az elszabadult erőszakot "belföldi terrorcselekményeknek" minősítette, és ismételten a szélsőbaloldali és magukat antifasisztáknak nevező csoportokat tette felelőssé a káoszért. "A lázongás legnagyobb áldozatai a szegényebb sorsú közösségeinkben élő békeszerető állampolgárok, és én, mint az elnökük, harcolni fogok a biztonságukért. Harcolni fogok, hogy megvédjelek benneteket, én, a ti rendet és törvényességet biztosító elnökötök és a békés protestálók szövetségese" - mondta Trump. Hivatali felhatalmazására utalva közölte, hogy az 1807-es, úgynevezett lázadási törvény alapján az elnök megkerülheti a szövetségi törvényt, amely tiltja a hadsereg bevetését belföldi rendfenntartásra.
  Trump: ha kell, akkor jöhet a hadsereg
   
  jurgenbauer likes this.
 11. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Nagyon jó írás
   
 12. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Bezzeg nálunk! Náci vonulás. Ennyivel elintézték. Pontosabban mintha ez lett volna a vége a szokásos cigánygyilkosságnak mielőtt a hazai G média átvette volna a minneapolisi történetet, ami szerintem (bűnöző volt) sokkal kevésbé durva, mint itthon a Deákos. Mégis, itthon megkapták a megjelentek a nácit, ott meg lazán megmagyarázzák miért vonulnak. Nagyon gáz ez így, és tény, hogy az USAban SE van annyira oda érte mindenki, mint ahogy pl. George Clooney nevű marha azt ma a nyílt baromságában megosztotta a világgal.
   
  fip7, fonak9, szegcsab and 1 other person like this.
 13. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Érdekes egy éhséglázadás, mikor az élelmiszerboltban ott hagyják az élelmiszert a fosztogatók, vagy "Ha a szegényeknek nem telik kenyérre, akkor egyenek..." cipőt, ruhát és telefont?
   
  fip7, csibeszke, megazez and 5 others like this.
 14. Python

  Python Well-Known Member

 15. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Jaja. :)
   
 16. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Ez nem volt már korábban?

  Vagy egy ehhez hasonló?

   
  Fennek likes this.
 17. zeal

  zeal Well-Known Member

  Ez egy régebbi videó. Nincs köze a mostani helyzethez.
  (Persze nagyon jó. :))
   
 18. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Emlékeztem, hogy láttam már hasonlót.
   
 19. monster

  monster Well-Known Member

  Azért egy nike cipő, vagy iphone árából sok kaját vehetnek, miután eladták a fekete piacon :)
   
 20. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Biztos vagy benne, hogy nem fosztanak ki egyetlen egy élelmiszerboltot sem?

  Már korábban is írtam: azt fosztanak ki, amit találnak... nem azért mert feltétlen 5 pár cipőre van szükségük, hanem azért, mert majd elcserélhetik később valamire...

  ...tudod, ha a dollár összeomlik, akkor csak a cserekereskedelem marad...

  A média meg azt mutatja, ami látványosabb: a nagy dobozokkal sietve rohanó fosztogatók nyilván látványosabbak, mintha valaki mondjuk káposztát lopna és azt vinné egy szatyorban...
   
  tindalos likes this.

Ezen oldal megosztása