1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Nagyon gáz ez a térdepeltetés, ezeknek a véglényeknek a szemszögéből ezzel csak azt ismered be, hogy a csicskájuk vagy. Lehet, hogy ők (a térdeplők) azt hiszik, hogy ez valami megbékélési vagy bocsánatkérő gesztus, de nem.
   
  fip7, csibeszke, megazez and 9 others like this.
 2. altx

  altx Well-Known Member

  a gardat california, seattle, minnesota dem allomok meghivtak.

  a republikanusok kozzot is van aki nem hivta a gardat.

  nem a valasztasokkal van a gond hanem azzal hogy egyes kormanyzo/varosvezeto szerint a rendorseg is eleg lenne es nem kellene a gardat/katonasagot hivni mert a katonasag jogilag nem cirkuszolhat az orszag teruleten.

  epp most veszekszik a pentagon/esper/garda egy mento helikopteren ami a garda resze es becirkuszolt valamit.
  https://edition.cnn.com/2020/06/03/...igation-helicopters-floyd-protests/index.html

  szoval ez ahogy latom inkabb vmi jogi kerdes mint a szavazok seggnyalasa (bar new yorkot tenyleg nem ertem, oda kellenenek)
   
 3. altx

  altx Well-Known Member

  itt a rendorok letartoztattak egy piros maicas niggert..persze semmi igazoltatas nelkul..

  es amikor nagyon kerte hogy vegyek elo a legitimaciojat, kiderult hogy undercover fbi...el is vette a jelvenyuket

   
  tindalos and milagro like this.
 4. mentuhotep

  mentuhotep Well-Known Member

  ez mán volt..
   
 5. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Ha belegondolsz, ez ua hadsereg akik SIMÁN elárulták a kurdokat, csak mert ez volt a parancs. Meg a dél-vieteket.

  A gond szerintem jelenleg simán tvügyi.

  A hadsereget, amit mi "hadseregnek" hívunk elég komoly feltételek útján lehet bevetni az USAban. Ezt a tisztikar is vágja, de csak szerintem jelenleg tvileg van ellenvetés. Egy katonának ez ami most van, az sima anarchia. Vsz hánynak tőle, blm így vagy úgy. Biztos lesz párt Snowden szintű emberke, de bárhogyan is csűri-csavarja a CNN a dolgot, meg a média, itt nem arról van szó, hogy geci a tábornok, csak vsz tvileg nem tud helyesen cselekedni, így EMIATT nem támogatja. Oké. Fogadjuk el. Demokrácia van. Kellenek a törvények.

  Ha tvileg meglesz az alap, viszont már mennek is. Hívjuk parancsnak.

  Ha jól tudom, papíron nemzeti vészhelyzetet kell kihirdetni, végigmenni a szokásos bürokratikus baromságokon, majd kell hozzá kongresszus és elnök.
  Ellenben a NGt kb. egy "sima milicia", persze "teljes mértékben beleágyazódva" a fegyveres erők kötelékébe, minden egyébbel feltuningolva. nekik is van mindenük, de a szerepük speciális. Cserébe egy kormányzó is simán bevetheti őket, nem kell hozzá nagy indok. (Kivétel Washington DC, ott ugye az elnök a góré.)
  Speckó esetben kell csak hozzá elnök és kongresszus, pl. ha fel akarják használni az USAn kívül is.
  Szóval nem kell ide hadsereg, ezt most Trump ellen megy, mert választások lesznek, hogy lássák, hogy "Trump a sajátjaira is lőne, ha ...", diktátor, meg a szokásos sületlen panelok, pedig a rend helyreállításához "nincs szükség" A 'hadseregre'. Nem véletlenül mondta nemrég, hogy gyengék a kormányzók. Nem lépnek, amit lépnek az szar. Vajon honnan ismerős is ez? Ja, koronavírus védekezés nyugaton ... De hát politikusok a lelkek. Ez van. Főleg a feketék szavaznak rájuk. Ez van. Szóval csak a hatalomra gondolnak, max. ha a saját házuk lép, akkor lépnek. Sajnos, ez van.

  A NG elég erős, sőt ... Ráadásul helyiek is, nagyon nem tudnának mellélőni a bevetésükkel, de politikai okokból mégsem teszik meg több államban. Ez van!

  A Nemzeti Gárda értelmes és gyors irányítás alatt már rég tudott volna lépni, de ehhez nem bénafa.. demokrata kormányzók kellenének ...
  Trump Washingtonban lépett, mellé még 22en.
  https://edition.cnn.com/2020/06/01/us/national-guard-protests-states-map-trnd/index.html

  Nem tudom azóta mi történt, de hasonló lehet a helyzet most is.

  Szóval, retorikailag ami a CNN csinál, sima érzékenyítés és politikai barbatrükk, de köze nincs a valós helyzethez.

  A NG a helyi rendvédelmi szervekkel együttműködve sehol sem kellene papíron, hogy a hadseregre szoruljon, de hát ugye jelenleg sehol sem nyugató a helyzet, mert sok barom hergel és szívatják a gárdistákat térdeléssel, érzékenyítik őket ezerrel. Már akit lehet. Mert a NG egy része civil, mások hivatásosak. "Milicia". Amitől szerintem mindenki fél, hogy fegyvert szereznek, de látva a tv stábot védő biztonságit, szerintem nem lenne ezzel gond, sima BALfaszokkal állnak szembe, akiknek a fekete része többé-kevésbé de inkább erőszakos, mint csendes.

  Ahogy Blasio NYot kezeli, mellé mindenhol a full dem vezetés, nos, már a járvány alatt is megbuktak, csak még nem tudnak róla, mégis ez a tökörészés durvább, mint a bénázás amit a járvány alatt csináltak, mert ez erőszakos. A járvány egyfajta - szó szoros értelmében - vihar előtti csend volt. Ezt ami van szervezték előre. Ez egyértelmű. Túl jól szervezett az egész és sok embert behülyítenek vele. Olvastam, hogy még a politikailag teljesen barom Lewis Hamilton is BLMezik, meg Palvin pasijának a hülye tesója is.
  Olyan a szitu, mint SZP a CNNen. Most hogy kijöttek a tények, a pornó, az erőszakos bűnözés nagymesteréről, már csak simán eltitkolják, de ha már túl sok helyről jön vissza, azonnal nem marad más, csak a rasszizmus tovább szajkózása ameddig még meleg. De az már hideg nagyon ...

  Én röhögni fogok, ha visszafelé sül el a dolog, bukik előrejelzése ide v. oda. Tényleg rájuk férne már. Biden vagy más komcsi egyszerűen nem lenne ellenfél Trumpnak. De mégis, van ez a helyzet és képesek nyerni, melynek a végén ugyanez maradna a helyzet, csak fordítva. Érdekes lesz.
   
 6. altx

  altx Well-Known Member

 7. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Én olyat láttam, ahol azt magyarázták, hogy ez egy fake, nem volt FBI-os. Ja és nem hinném, hogy egy FBI-os csak úgy elvehetné rendőrök jelvényét.
   
  milagro, zeal and aquarell like this.
 8. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Fogadjunk, hogy megy? Kb. tökéletes ahogy mondta és előadta. :)

  Amúgy nagyon profi amit mondott, mint egy amatőr színész, és túl jó volt a minősége a felvételnek is, túlzottam a dolgozni vágyó nem liberális többség véleményét fogalmazta meg, tehát, fake - mondta gondolom a CNN és barátai amikor ez kijött.
   
  borisz likes this.
 9. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Most olvastam:
  "Desiree Barnes was an aide to President Obama"
  Ennyi. :)

  Ahogy látom túl sok ez a demokrata többségű államoknak is, próbálnak kijönni ebből a szarból amibe belementek. A nő lesz az első gólya ...

  Ezt az érzékenyítést azért nagyon jól csinálják a liberálisok, valljuk be!
  Először szétqurnak mindent, majd ők hozzák helyre és ünnepeltetik magukat.
   
 10. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Mindenhol ott a kamera.
   
 11. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Sorosé magasabb! :)
   
 12. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Teljesen kizàrt, hogy egy undercover fbi ügynök elvehetnè a lokâlis rendőr jelvényét stb. Mindkét szervezetnek teljesen màs a hatāsköre tàrgyilag. Az fbi kizàrólag szövetségi törvények ellen elkövetett bűntettek esetén illetékes. (Pl. emberrablàs, terrorizmus,több államot érintő bűnntettek...)
   
  csibeszke, milagro and jurgenbauer like this.
 13. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Ázsiai volt a felesége. Ha ezek után rasszista, akkor én román vagyok.
   
  borisz, fip7, svajcibeka and 3 others like this.
 14. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Túl jó ez a kép. Pont olyan, mint amikor le akarunk valakit járatni. Mondom, érzékenyítésben profik a liberálisok.
   
  vata, megazez and zeal like this.
 15. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Hogy vonuljanak a katonák veluk, mármint a tuntetokkel, mert a tuntetoknek szukséguk van rájuk de mondta a katona, hogy nem hagyhatják el a posztjukat, de szolidalitásból letérdelnek ok is.
   
 16. altx

  altx Well-Known Member

 17. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Bezony, rájuk mindig számíthat(t) unk," a Magyarokat végleg ki irtani".....
  ;)
   
  svajcibeka, Morishima and b4l4g3 like this.
 18. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Éppen visszaviszi a cipelloket, ne értsd félre.
   
  fip7, Littlejohn, svajcibeka and 3 others like this.
 19. blogen

  blogen Well-Known Member

  Az aktivista csaj mondja: Az elnök azt üzeni, "ha a fosztogatás kezdődik, akkor a lövöldözés is". Ez az ő üzenete a tüntetőknek. De oda kell figyelnetek arra, hogy mi történik! Az elnök faji háborút szít. A közösségnek szüksége van rátok, hogy ezt megállítsuk! A kormányzat elnyomást akar, mi titeket, ti értünk vagytok! - ujjongás a háttérben - Mi mentelni fogunk, gyertek velünk! Kérlek [titeket]! - ujjongás, "Gyertek, gyertek!"

  És utánna jött az, hogy a gárdisták szolidarizáltak.
   
  papajoe and Python like this.
 20. Python

  Python Well-Known Member

  Nem mostani videó, kb. 1 éves. És igen FBI Officer, de nem Agent v. Special Agent. És semmi beépülés nincs itt. Nem a jelvényüket veszi el, hanem elkéri a névjegykártyájukat, amin raja van a nevük, rendfokozat, beosztás, azonosító szám, és az elérhetőségük, mondjuk ezt az őrmester először nem nagyon akarja megtenni, de mivel egy szövetségi alkalmazottal van az incidens, ezt kötelességük megtenni. Ha ügynök v. különleges ügynök lenne a faszi akkor nem így viselkedne a haverok társaságában, és akkor még savanyúbb képet vágna a három rendőr. Ezt így ezt jelentette a felettesének az FBI -nál, az meg valószínű viccesen leszólt az adott rendőrörs kapitányának, hogy ez többet azért ne forduljon már elő. Ha ügynök v. különleges ügynök lenne, akkor még keményen meg is szívathatná az adott rendőröket, nem kicsit. Viszont szövetségi alkalmazottat inzultálni nem jó móka, mert az szövetségi vétség v. bűntett és azt még a helyi rendőrfőnök sem tudja elsikálni. Eleve az State Police vagy az FBI fogja vizsgálni, és szövetségi bíróság szabja ki az ítéletet nem a területileg illetékes megyei bíróság. Egyébként azért tartóztatják le, mert hasonlít egy körözött bűnözőre, de a faszi végig állítja, hogy nem ő az, viszont azért kekeckedik is kicsit. Aztán jött a hideg zuhany a járőr tagjainak.
   

Ezen oldal megosztása