1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. zeal

  zeal Well-Known Member

  Ha a véleményét annyira nem is, de a pénzét arra teszi, akinek a győzelmére számít. Ezt most másoltam ki:
  [​IMG]

  Nagyon nem néz jól ki. Igaz, a múltkor ilyenkor még sokkal rosszabbul állt. :rolleyes:
   
  aquarell likes this.
 2. starkiller

  starkiller Member

  Micsoda gyomorforgató névsor, te jó ég.
   
  aquarell likes this.
 3. milagro

  milagro Well-Known Member

  Na most kell beszállni és elkezdeni Joe Bident layelni! :cool:
   
  jurgenbauer likes this.
 4. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  Mondták már ugyanezt 2016-ban az USA-ban is, majd Trump megnyerte a választásokat.Tavaly az önkormányzati választásokon is hallottuk itthon ugyanezt a szöveget.Ki is a főpolgi?

  Az elbizakodottság és önteltség könnyen elvakít, aztán ott ülsz és elemzed, hogy mit szúrtál el.
   
  Pogány likes this.
 5. milagro

  milagro Well-Known Member

 6. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Keleten MÉG nincsenek akkora multik, hogy a politika ne tudná uralni őket.
  Nyugaton MÁR régóta vannak. És nem is feltétlenül a mindenki számára látható Amazon-Microsoft-Apple-Google-Facebook stb., hanem pl. az olaj/vegyi multik és egyebek.
  Mond valamit az, hogy Bilderberg fórum? Erről már volt szó nálunk is.
  De mondjuk a nagy alapkezelők és befektetési bankok? BlackRock, Fidelity, JP Morgan, stb. Csak pár tucat, de ők az urak, ők döntenek.
  Ki mennyit tud róluk?
   
  gergo55, laiki, fonak9 and 2 others like this.
 7. dkes

  dkes Well-Known Member

  Igen, először én is gondolkodtam, hogy kevesled-e a 2/3 -ot ... :) Nekem is UK és a flansziák jutottak eszembe, hogy ott ez 4/5 -öt ért volna (meg a "fejlett, haladó és nagyondemokrata" világ nagy részén is ilyesmit vagy nemsokkal rosszabbat). 12% -al USA -ban elnök lehetsz (OK ez "nem olyan" százalék). Apróság, hogy 2014 -ben nem is lett 2/3 - 2018 -ban pedig egyetlen parlamenti mandátumon múlt ...

  Úgy egyébként azzal a részével egyetértek, hogy az elbizakodottság és önteltség komoly probléma lehet, ha elhatalmasodna. Budapest jó kérdés - most "élvezhetik" a választásukat. Aztán ki tudja, hogy hiába sok betli ez még az elszántságukat is növelheti.

  Általánosságosabban is érdekes ez a téma. Gondoljunk az ottani 2018 -as Hódmezővásárhely helyhatósági választásra - Márki-Zay nyerte. Volt is nagy elánnal 'Hdmzvsrhly' -ezés (vagy mi). Aztán az országgyűlési képviselő mégiscsak Lázár János lett. Ott jól taktikázott a Fidesz - gyalogáldozattal lett meg a kívánt hely. Érdekes duplacsavar, hogy az időközi tavalyi (2019 -es) polgármesteri választáson meg ismét Márki-Zay lett a nyerő a botrányai ellenére is ... (mondjuk Győr esetében is hasonló volt a szitu a polgármesteri pozícióval kapcsolatban - aztán mégis lett egy lemondás) ...

  USA, meg Trump ... Mintha léptünk volna már ebbe a folyóba USA elnökválasztással kapcsolatosan ... Igaz, idén különösen izgalmas dramaturgiával és szereposztással készülnek a résztvevők. Már várjuk a Premier -t ... :)
   
  zsolti, aquarell, jurgenbauer and 3 others like this.
 8. zztop

  zztop Well-Known Member

  Ne csúsztass! 2/3- ról volt, (van) szó, tudtommal soha senki nem mondta ugyan ezt, sem az USA-ban, sem tavaly az önkormányzati választásokon.
   
  jurgenbauer likes this.
 9. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Azért keleten is akad pár komoly multi, főleg Kínában. Az viszont tény, hogy a pénzvilág titkos óriásai tényleg nyugati eredetűek, ahogy a média- és szórakoztatóipari multik is. Ez a két terület ráadásul kulcsfontosságú a gyarmatosításban is.
   
  gergo55, svajcibeka and jurgenbauer like this.
 10. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Hülyeség. CNN Fake News, hogy lássák a sajátjaik az utcán, hogy van értelme. Ennyi. Felejtsük el. Hülyeségekkel példálóznak. Mint amikor volt a választások éjszakája és Clingonné hozta az első legelőször szavazó államot (?), ahol a szavazók jó része nem is hivatalos szavazó, bevándorló mind, aztánnnnnn ... nyert Trump.

  Más.

  [​IMG]
   
 11. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  OFF: Ezt a Hódmezővásárhelyt hagyjuk. Ugyanúgy Viki-Lali taktika volt, mint BuTapest 2019. Kellett a turbó a 2018as választásokra, hogy többen menjenek el, mint amennyit a ballib mozgósítani tud. Ki is esett a Momentum a 70%+ miatt! Lázár 2018. áprilisában 57%al (valami hasonló) verte a 6 másik helyit! Ennyit HMről. Októberben
  2019. október 13. Sima előrehozott taktikus löket volt 2022-re. Tarlós (sajnos nem avatták be, hogy bukni fog) rendbe tette a fővárost, előkészített mindent, bármennyire is BALfékek, 5 év alatt nagyon nem tudják lelakni és lelopni úgy, hogy a fejükre ültettek egy kormány-főváros közi fejlesztési vízfejet. VISZONT, arra tökéletes, hogy megmutassák mennyire gázok (meg is mutatják: vírus, bicajsávok, BKV járatritkítás, kamufacebook, Pesti út, stb.). Ki kellett hozni őket a fényre, mert felnőtt egy generáció aki azt tapasztalta, hogy van valaki, aki 10 éve a partvonalról kiabál be, hogy korrupció, gazdasági káosz, bukás az egész. Elő kellett hozni őket a fényre, hogy EZ A MÁSIK OPCIÓ, VÁLASSZATOK! Na erről szól 2022. 2019. októberében Budapesten NEM VOLT FIDESZES mozgósítás és kampány. Aki elment, szinte mozgósítás nélkül ment el úgy, hogy rengeteg külföldi és ingázó szavazott Budapesten. (Ezek hiányoznak mindig önkormányzatin vidékről, ezért narancssárga mindig a full ország 2006 óta!) Én Fideszes aktivistát elvétve láttam. Nem gondolták volna, hogy bukják az I. II. III. kerületet, de pár száz szavazaton múlt, hogy igen. Ennek ellenére 2023-ban simán vissza fogják venni BuTapestet is, főleg, ha nem Kósa fogja koordinálni a választást, és ha van mozgósítás és kampány! Nézzétek meg BP 22t! Ez volt az utolsó kérdéses kerület 2019. október 13. óta.Januárban olyan simán hozták, mint a picsa. Akkora mozgósítás volt, hogy csak néztem. Azóta borult a bili máshol is. Sztálinváros volt az egyedüli ahol időközi volt, de nem volt Fideszes jelölt, kampány se. VISZONT erre az összefogásra alig mentek el szavazni. Ez kevés lesz 2022ben! Inkább visz, mint hoz.
  ON.

  Az USAban Trumpnak rakat lehetősége van. Lásd a Covid védekezést meg a zavargásokat! Ki is fogja használni. Július 4. előtt nincs kampány. Felejtsétek el, hogy augusztusig Trump bármit tesz! Addig lehet olvasni a 24.hu meg a HVG-index-444 híreit, és elhinni, hogy ja, Trump vesztett, sőt, Bidennek hatalmas az előnye. :) Aztán vissza lehet térni a Földre!
   
  tong djagbu, jimkirk, zztop and 5 others like this.
 12. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  bármennyire is BALfékek, 5 év alatt nagyon nem tudják lelakni és lelopni

  Hááát......erre nem tennék nagy tétet.

  Azért Trumpnak sem biztos, hogy jót tesz ha hagyja a helyzetet, bár ki tudja mik a valódi állapotok ott a vezetésben. Simán el tudom képzelni, hogy bizonyos szervek önjárók stb
   
 13. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Az itthoni, ja. A kinti meg persze. Lásd a külügy 4 éve tartó lázadását! Elképesztő ami kint megy. Szembeszél, mint nekünk Brüsszel. Ennek ellenére így is szép gazdasági eredményekkel büszkélkedhetETT Trump a Covidig. Nem hinném, hogy ezt elfelejtik neki. Sajnos, a repek sem állnak mellé. De lesznek itt még választások! Nincs rep. alternatíva Trumpon kívül 2020ban! Ennyi.
   
  hunter85 likes this.
 14. jOkA

  jOkA Active Member

 15. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Te arról a karácsonyról beszélsz, aki zuglóban 8 évre előre ellopta a pénzt! Ráadásul most jó sok tanácsadó is segít neki ebbe.
   
 16. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Olvassátok el az magyar nemzet online változatában a mai Tarlós-interjút! Tökéletesen lefesti a helyzetet. (A beszélgetőbe feltettem!):)
   
  gergo55 and zztop like this.
 17. milagro

  milagro Well-Known Member

  Zseniálisra sikerült ez is, itt a Médiavadász legújabb összeállítása!
  ..
   
  laiki, ghostface and blogen like this.
 18. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 19. plushun

  plushun Well-Known Member

  Olvasom ezt a cikket és közben szép lassan kinyílik az a bizonyos bicska a zsebemben, és amikor elérek oda, hogy ez a komcsi ribanc nyíltan kimondja, hogy a cél a rendőrség ellehetetlenítése, legszívesebben pofán vágnám... Normális az ilyen??? Mikor fog már végre fellépni a szövetségi kormány az ilyenek ellen?!?!
   
 20. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Olvasom ezt a cikket és közben szép lassan kinyílik az a bizonyos bicska a zsebemben, és amikor elérek oda, hogy ez a komcsi ribanc nyíltan kimondja, hogy a cél a rendőrség ellehetetlenítése, legszívesebben pofán vágnám... Normális az ilyen??? Mikor fog már végre fellépni a szövetségi kormány az ilyenek ellen?!?!

  Még a végén behívják Kínát rendet tenni :D
  Jó lesz készülni az Usa utáni világra.
   

Ezen oldal megosztása