1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. Lord Gazember

  Lord Gazember Well-Known Member

  Szalagcím a jövőből:
  Ghislaine Maxwell a cellájában öngyilkos lett, a hatóságok tanácstalanok, nincs magyarázat a két fejlövésre és, hogy az áldozat miért lógott egy kötélen.
   
  fip7, misinator, Loken and 8 others like this.
 2. Wilson

  Wilson Well-Known Member

 3. szegcsab

  szegcsab Well-Known Member

 4. plushun

  plushun Well-Known Member

  Loken, vata, anonim999 and 7 others like this.
 5. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Viszont egy false flag művelet keretében rálehetne tolni a muszlimokat a feketékre, alapja lenne is mert a muszlimoknál nagyobb rabszolgatartók nem nincsenek , minden pofon jó helyre menne, csodálkozok is hogy az amcsi ellen oldal még nem tervezte meg :D Bár mohamedet nem nagyon ábrázolják sehogy se egy kis gondolkodással kilehet találni valamit hamar. Csak egy gyengéd kezdőlökés kell és már gerjesztené magát tovább mint ahogy elkezdtek durván zsidózni is az antifa blm hívek, lett is válaszlépés.
  Aljas vagyok vagy aljas vagyok ? ;)
   
  Loken, plushun, anonim999 and 5 others like this.
 6. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Nem életképes ötlet, történelmileg az amerikai fekete mozgalmak igen nagymértékben az iszlámmal össze vannak fonódva.
   
  Loken, Galthran, Pogány and 2 others like this.
 7. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Háborúban nincs olyan, hogy aljasság, csak a gyözelem számít.
   
 8. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Az usa ban a feketék a népesség 13 % teszik ki a muszlimok kevesebb mint 1% tehát számok tekintetében ott a muszlimok sok vizet nem zavarhatnak, (nyugat eu már más téma lenne ) de a cél nem is okvetlenül az ő megosztásuk hanem a fehér széplelkek/ballib megosztása és azoknak okozni gondot okozni akik a hátérből a saját érdekük szerint alakítják a konfliktust.
  Amúgy erőteljese kételyeim vannak azzal kapcsolatban hogy félmeztelenül magából kikelt utcán tomboló csőcselék mennyire képzet ideológiailag a fekete identitásmozgalmak és az iszlám összefonódásáról, főleg annak tudatában hogy évtizedek óta háborúznak a muzulmán terroristákkal és ezt a propagandát tolják nekik.

  Na meg a békevallás híres toleranciája és a mindkét félre jellemző magas kompromisszumkéz higgadt vitarendezési módszerek garantálják a sikert.

  A teljes menetét leírhatnám egy ilyen akciónak de nem fogom mert bár kapcsolódik szervesen a biztpolhoz de nem akarok ötleteket adni senkinek, de hidd el a gyűlöletet nagyon könnyű vélt vagy valós sérelmek mentén felkelteni és a szellemet utána már nagyon nehéz visszazárni a palackba.
   
  gergo55, LMzek 2.0 and Pogány like this.
 9. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://magyarnemzet.hu/kulfold/demokrata-parti-elnokjelolt-avatkozott-be-ukrajnaban-8328906/
  "A XXI. Század Intézet internetes oldalán is elérhető legfrissebb elemzés az ukrán–amerikai kapcsolatokban tavaly kibontakozott kölcsönös beavatkozási botrány hátterét és lehetséges következményeit vizsgálja a legújabb fejlemények tükrében.
  Az elemzés kiemeli: „Május és június folyamán két alkalommal is olyan hangfelvételeket mutattak be a sajtónyilvánosság előtt Ukrajnában, amelyek Joe Biden egykori amerikai alelnök és jelenlegi elnökjelölt, valamint Petro Porosenko volt ukrán elnök számára is kompromittálóak lehetnek. Az elnöksége idején szélsőségesen nacionalista retorikát alkalmazó és az ország elsőszámú hazafiaként pózoló Porosenko a felvételek alapján egy külföldi hatalom szófogadó bábjának tűnik, míg Biden kapcsán ugyanazok a vádak vethetők fel, amelyekkel a demokraták illették Donald Trumpot az elmúlt évek során.”
  A teljes elemzés IDE kattintva elolvasható."

  https://www.xxiszazadintezet.hu/demokrata-parti-elnokjelolt-avatkozott-be-ukrajnaban/
  "...Obama-gyarmat Ukrajnában
  Andrij Derkacs ukrán független parlamenti képviselő előbb május 19-én, majd június 22-én tartott sajtótájékoztatót, amelyeken több részletet közölt a Joe Biden és Petro Porosenko között 2016-ban folytatott telefonbeszélgetésekből, valamint egy John Kerry volt amerikai külügyminiszter és Porosenko között 2015 végén lezajlott társalgásból. Petro Porosenko ellen a felvételek kapcsán eljárás is indult hazaárulás vádjával, hiszen egészen nyíltan utasításokat fogadott el Joe Bidentől...
  ...Befolyásszerzés Sorostól a Demokrata Pártig...
  ...2019 tavaszán azonban egy másik beavatkozási botrány látszott kibontakozni, miután Trump környezete egyre gyakrabban vetette fel, hogy az ukránok közreműködhettek Hillary Clinton kampányában...
  ...Derkacs a Bidennel szembeni nyomozása során valóban szorosan együttműködik az oligarchához közelállónak tekintett személyekkel, mint például Olekszandr Dubinszkij képviselővel, aki többek között a nyugati befolyás elleni fellépéséről ismert, és a „Soros-fiókák” jelentésű „szoroszjata” kifejezés ukrán közbeszédben való meghonosítója volt...
  ...Ezek alapján nyitott a kérdés, hogy kik állhatnak a hangfelvételek kiszivárogtatásának hátterében, és az ukrán vagy az amerikai politikai életre próbálnak nagyobb hatást gyakorolni vele...
  ...Az eset azonban így is tanulságos, hiszen fontos adalékot jelentenek egyrészről a Majdan utáni ukrán–amerikai kapcsolatok jellegét, másrészről a Demokrata Párt külföldi és belföldi működését illetően is."  Tényleg nagyobb figyelmet kellene szentelni a 2013-14...16 évek Ukrajnai, még USA "Demokrata"Párti befolyása,tevékenysége, "eljárásai" ,és a mai USA-beli "felfordulás" eseményei" eljárásai, személyei...közötti összefüggéseknek, kapcsolatoknak... "Érdekes" lehet annak vizsgálata, Ukrajnában (állítólag, vélhetően) USA közreműködéssel, kvázi vezetéssel, milyen módon vették át az "ország" irányítását, gazdaságát, médiáját- hogyan, milyen módszerekkel érték el, hogy egy kisebbség uralkodjon a döntő többségen, ehhez milyen szervezeteket alakítottak ki.
  Erősen hasonlít az USA "Demokrata" pártjához, az azokhoz kapcsolódó szervezetekhez... köthető törekvés az USA rendőrségeinek, bűnüldözésének "megreformálási" kísérlete, olykor egyenesen egyesen egyes egységek, rendőrségek megszüntetési törekvése ahhoz, hogy 2014-től kezdve Ukrajna gyakorlatilag lecserélte a teljes rendőrséget. Kirúgták (ahol csak tudták) gyakorlatilag a teljes (és lényegében orosz nyelvű) állományt, legalábbis szervezeti egységeket- és helyettük mindenhová (ahová csak képesek voltak) a gyakorlatilag kisebbségi Ukránokat vettek fel. Ez viszont oda vezetett, hogy a rendőrség USA szervezeti formára próbált átállni, többek közt átvéve a röhejesen rövid kiképzési időt, "toborzási módszereket" (lényegében a büntetett előélet sem akadály- csak a regnáló hatalomhoz legyenek hűek (tehát beszéljék az Ukrán nyelvet) Mindezt gyakorlatilag USA "tanácsadók" felügyelete, "aktív tanácsadása " mellett.


  Ténylegesen megvan annak a párhuzama, ahogyan hogy az USA "demokratái" (és a hozzájuk kapcsolódó szervezetek, személyek...) az általuk Ukrajnában "kikísérletezett" módszerekkel vezénylik le/próbálják levezényelni az USA jelenlegi utcai, politikai, hatalommegszerzési folyamatait.


  Jelenleg az USA-ban ugye túl vannak az utcai megmozdulások megindításán, a teljes eddigi társadalmi-kulturális "rend", beilleszkedés megkérdőjelezésén. Jelenleg a rendvédelem lecserélése -megkérdőjelezése és ellehetetlenítése az egyik fő csapásirány.
  Ha az Ukrajnai forgatókönyvet nézzük, akkor az egyik következő pont a katonaság leváltása/leváltási kísérletének kell lenni, utána a teljes oktatási rendszer megváltoztatás lehet. Ami Ukrajnában gyakorlatilag azt jelentette, hogy a társadalom elsöprően döntő részét képező orosz ajkúakat, orosz kötődésűeket kitették ahol csak tudták minimum a vezetői pozíciókból (oktatás, kultúra, tudomány, állami szektorok...), és helyette Hű Nagyon Ukrán személyeket- pártkatonákat tettek. Ez viszont gyakorlatilag azonnal kicsinálta a teljes oktatásügyet (is). (de tényleg) Azt, hogy ezt az USA-ban hogyan akarják majd megvalósítani, egy nagyon érdekes kérdés- és nyilvánvalóan szörnyűek lesznek a teljes társadalomra és gazdaságra vonatkozó hatásai ha ténylegesen is meg akarják majd valósítani.

  Ha továbbra is az általuk Ukrajnában megvalósított forgatókönyvet fogják azután is megvalósítani, akkor teljes területeket, ebben az esetben államokat fognak próbálni majd elszigetelni, ellehetetleníteni, melyek makacsul ellenállnak az új "társadalmi rendnek és kultúrának"

  Lényegében, ha az Ukrán forgatókönyv következő lépéseinek csak egy részét is megvalósítják/megpróbálják majd megvalósítani, már akkor kitörhet a polgárháború. Éppen ezért a "Demokratáknak" (és köreiknek, illetve az őket befolyásoló szervezeteknek, személyeknek...) a hadsereg megszerzése és szoros irányítása lehet az egyik sarkalatos pontja már akár a közeljövőben.

  A katonaság átvétele egy nagyon rizikós dolog lehet, hiszen a tiszti kar gyakorlatilag majdnem teljesen fehér (Még érdekességként- ha a nem spanyol ajkú fehér tisztikart le akarnák cserélni, az finoman szólva is hatalmas geopolitikai vákumhoz vezetne, technikák ezrei lehetnének kiképzett személyzet nélkül) a legénységi állomány ugyanakkor leginkább spanyol, afroamerikai, arab/muszlim, és a a legkülönfélébb külföldi, akik állampolgárságot akarnak kapni. Ez azt eredményez, hogy a spanyol ajkúak és feketék lényegesen nagyobb arányban vannak a teljes lakosságra kivetítve katonailag kiképezve, mint a nem spanyol ajkú fehérek. Ugyanakkor a helyi Nemzeti Gárdák meg leginkább nem spanyol ajkú fehérekkel vannak feltöltve. Ez egy robbanásveszélyes helyzet, mert a felfegyverzett Nemzeti Gárdák mindenhol ott vannak, viszont ugyebár Amerikában a katonailag (is) kiképzett civil lakosság röhejesen könnyen és gyorsan juthat fegyverhez.( a nehéz fegyverzet viszont a a jelenleg döntően nem spanyol ajkú aktív katonai tisztikar irányításában vannak - és az egyébként Ukrajnában hatalmas problémát okozott, amikor a kirúgott katonai tisztikar (és technikákra kiképzett tiszthelyettesek, legénység) és vezérkar helyett próbáltak hetek alatt az új hatalomhoz "hithű" személyzetet berakni-kiképezni)
   
  zztop, szuvorov, LMzek 2.0 and 4 others like this.
 10. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Vissza fog lőni.... már csak idő kérdése...
   
  zsolti likes this.
 11. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  jav: a nehéz fegyverzet viszont a a jelenleg döntően nem spanyol ajkú fehér aktív katonai tisztikar irányításában van
   
 12. kaktusz

  kaktusz Well-Known Member

  É
  Érdekes, hogy a szabadság s egyenlőség hazájában ilyesmiről is van statisztika... Nem is rásszistá! :D
   
 13. zolkas

  zolkas Well-Known Member

 14. tong djagbu

  tong djagbu Well-Known Member

  Hát annak az "amerikai iszlámnak" nem sok köze van az iszlámhoz
   
 15. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 16. Premortem

  Premortem Well-Known Member

  Már hogy ne lenne olyan :)
  Polgári lakosságot terror-, ill atombombázni, biológiai fegyver, etnikai konfliktus szítása stb. De még a fronton is bőven van olyan, hogy aljasság, ami attól függetlenül az, hogy győzelemre vezet. Az ilyesmire mondják, hogy lelke rajta.

   
 17. papajoe

  papajoe Well-Known Member
  Usánka ezt mind meglépte már, és hány háborút is nyert meg, hányból?
  :(
   
  Loken and gergo55 like this.
 18. Python

  Python Well-Known Member

 19. Python

  Python Well-Known Member

 20. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Nnna!
  Megkerultek a fotitkár elvtárs tökei....
   

Ezen oldal megosztása