1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. Horizon

  Horizon Well-Known Member

  Wow! Nekiment a gyógyszermaffiának!

  "But during the course of the next four years, we will bring our pharmaceutical and medical supply chains home. We’re going to bring them home where they belong. And we’ll end reliance on China, just like we did with the washers and dryers, just like we did with many other things. We’ll be making our product here safely, beautifully, and inexpensively.

  We’re reasserting American economic independence. And I’ve been doing that from the first day I came into office. To this end, a short time ago, I signed the new executive order to ensure that when it comes to essential medicines, we buy American. (Applause.)

  The executive order will require that U.S. government agencies purchase all essential medicines that we need from American sources. The executive order will also sweep away unnecessary regulatory barriers to domestic pharmaceutical production and support advanced manufacturing processes that will keep our drug prices low and allow American companies to compete on the world stage. We’ll be able to compete on the world stage, but we’re now going to have the lowest prices, as opposed to, by far, the highest prices.

  I have people that I know that go to Canada — they go to Canada to buy drugs. To buy prescription drugs, they go there because the price is so much lower than the United States. And yet, it’s made by the same company, often in the same plant. It’s a disgrace. And the politicians allowed this to happen for many, many decades.

  You have people called “middlemen.” I don’t know who the middlemen are. I don’t know. They never say “middlewomen,” so they’re politically not correct. (Laughter.) But I’ve heard the term “middlemen” for a long time. They are so wealthy. They are so wealthy. Nobody has any idea who the hell they are or what they do. They make more money than the drug companies. You know, in all fairness, at least the drug companies have to produce a product, and it has to be good product. But the middlemen — well, the rebate that I’m doing cuts out the middlemen, and it reduces costs, and the money goes back to the people purchasing the drugs.

  So I have a lot of enemies out there. This may be the last time you’ll see me for a while. A lot of very, very rich enemies, but they are not happy with what I’m doing. But I figure we have one chance to do it, and no other President is going to do what I do. No other President would do a favored nations, a rebate, a buy from other nations at much less cost. Nobody. And there are a lot of unhappy people, and they’re very rich people, and they’re very unhappy.

  Here’s my fourth promise to American workers: Beyond our medical supply chains, over the next four years, we will onshore millions of new manufacturing jobs across many other critical sectors that are vital to our national security and prosperity — from electronics to machine tools, to shipping, aerospace, autos, and, of course, to iron and to steel. And we’ll never forget your washers and dryers. Okay?"

  Ezt tudja a profitorientált egészségügy:
  [​IMG]

  https://www.whitehouse.gov/briefing...mp-whirlpool-corporation-manufacturing-plant/
   
  LMzek 2.0 likes this.
 2. Python

  Python Well-Known Member

  Ez az alapítványba mentjük ki az extra jövedelmet már Reagan óta így van, de tény, hogy azóta minden adminisztráció valahogy a felső 10% és az azon belüli felső 5% adózását könnyítette meg de egyre jobban.
   
  altx and FilcTroll like this.
 3. Python

  Python Well-Known Member

 4. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Az amerikai kormányzat szankciókkal sújtotta Hongkong vezetőjét és egyes tisztségviselőit - jelentette be pénteken az amerikai pénzügyminisztérium.
  Forrás: https://kuruc.info/r/4/216261/
   
 5. comandante

  comandante Well-Known Member

  Kanadai alumínium ipart is megszankciózta. Előbb utóbb rossz vége lesz ennek.
   
  Pogány likes this.
 6. Python

  Python Well-Known Member

  Kanada védővámokat vezet be az amerikai alumínium importra, miután Donald Trump ugyanígy járt el egy nappal korábban. A kanadai kormány szerint az intézkedés ideiglenes, mert Trump elveszíti a novemberi elnökválasztást.
  Kanada 2,7 milliárd dollár értékű amerikai alumínium-importra vet ki büntetővámokat, miután az Egyesült Államok bejelentette, hogy szankciókat hoznak a Kanadából érkező alumíniumimportra - tudta meg a Reuters pénteken.
  Trump összerúgta a port Kanadával is, de azok nem hagyták annyiban
   
 7. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Az USA kiszorítja a kanadai alut a vámmal, hogy a hazai cégek eladhassák otthon a termékeiket -- majd "válaszként" Kanada is arra szorítja az USA-beli alucégeket, hogy inkább otthon adják el a cuccot. Ez ám a bosszú! :D
   
  tindalos likes this.
 8. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Nem. Ez azt jelenti, hogy lehet, hogy utoljára láttok engem (mert lehet, hogy kinyírnak).

  "So I have a lot of enemies out there, this may be the last time you see me for a while..."
   
 9. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Picit tágabb kontextusban (hosszabb videó):

   
  zztop likes this.
 10. altx

  altx Well-Known Member

  trumpli adozasa, a nagy mediai cirkus utan ahol nagyban dicserte magat hogy o a szeginyek megmentoje meg stb...egy ido utan azt mutatta meg hogyinkabb a gazdagoknak kedvez. [​IMG]

  [​IMG]

  amugy ki az a idiota aki hiszi hogy egy csalo businessmen (aki a sajat jotekonysagi alapitvanjat is meglopta) a szeginyeknek fog segiteni?
  ez elentmond a jozan paraszti esznek is...  a FED neki dolgozik, azzal nincs gondja, volt is nehany mediai/politikai zavargas azzal hogy par emberit tramp beszervezett a FED-be (pl. https://www.voanews.com/usa/senate-panel-oks-trumps-controversial-federal-reserve-nominee).

  ahogy kozelednek a valasztasok, annyival tobb penzt tobb penzt nyom be a FED a tozsdebe oszevasarolva minden junk (szemet) papirt hogy az tovabb is jol mukodjon (az egyetlen dolog amerikaba amire meg birja trumpli mondani hogy alatta jol menn, persze hogy jol menn amikor az allam milliardokat nyom bele).

  [​IMG]

  Mi lesz ott ha elmulannak a valasztasok, mindegy ki nyeri meg, es az abbahagya a penznyomtatast es a helikopter penz szorasat mindenfele (nem dolgozhat 0-24 evekig gond nelkul a FED penznyomtatoja)?

  osszeseik majd ott minden...
   
 11. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Az, de az NRA-sok is veszélyes barmok.
   
 12. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Szerintem a mostani usa a dollár és a fedezetéül szolgáló haderő nélkül egy brazília szintű középhatalommá zsugorodna évek alatt, és ezen a demek sem fognak segíteni meg trump se. A lakosság minősége évtizedek óta meredeken zuhan, manapság már kezdik átvenni azt hogy a gazdaságban is az ideológia az első és nem az üzleti érdek. Kvótaemberekkel nem fogják tudni felvenni a versenyt a valódi tehetségekkel. A gazdaságuk, infrastruktúrájuk nagy része rohad, és versenyképtelen valódi piaci körülmények között, persze van néhány kivételt képző szektor.
  Mai napig a második világháború utáni túlnyerésük előnyeiből él a birodalom, a haderő kizsarolja hogy ez egész világgazdaság legyen a fedezete a dollárnak és ezzel a mesterségesen felpumpált fogyasztásuknak és jólétüknek.
  Amint a dollár szerepe megkérdőjeleződik és bátran kezdenek mást használni helyette a történetnek vége lesz, és elindultak errefelé és ebből már senki nem fogja őket visszahozni
   
  Imperialista, dkes, sandman and 14 others like this.
 13. Lord Gazember

  Lord Gazember Well-Known Member

  Mindennel egyetértek amit írtál, csak ezzel nem. Azért az atom ütőerő ott marad, plusz a gazdaság is különb, minta brazil, nyomokban van ott még protestáns munkamorál.
   
  ogretankHU, Python and Morishima like this.
 14. starkiller

  starkiller Well-Known Member

  A 80iq-s barna retardált söpredék akkor is csóró marad ha a világ összes pénzét odaadod nekik just sayin.
   
  vata, zeal, fip7 and 4 others like this.
 15. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member

  Trump meglátta , megértette és a lehetőségeihez mérten próbálja menteni az USA a szakadéktól ahová a világhatalmi elit viszi a saját pénzügyi érdekei miatt ! Sajnos zsákba bújva qrva nehéz futóverseny nyerni , mert ne legyenek kétségeink TRump zsákban fut , egy nagyon szűk zsákban úgy , hogy rohadt sokan próbálják elgáncsolni !
   
  LMzek 2.0, starkiller, fip7 and 3 others like this.
 16. Hegylakó

  Hegylakó Well-Known Member

  Te tényleg a koronavírus járvány egy hónapját hozod a grafikonoddal példának?

  Olyan dollárnak hívod aminek akarod, a jegybankok akkor mindenütt extra pénzt dobtak be, nem csak a FED. Pont olyan vagy mint a múltkor valaki aki az államadóságunkat a 370+ euró árfolyamnál határozta meg. Lehet pont valamelyik klónod volt... :rolleyes:
   
 17. altx

  altx Well-Known Member

  uristen...

  te osszekevered a penzt amit szornak szet a munkanelkulieknek a jarvany miatt es a penzt amit pumpalnak bele a tozsdebe hogy pozitiv legyen.

  csak halkan megjegyzem, ott csak a tech cegek nyeresegesek az utolso idoben, szoval nagyabol a szolgaltotasok, az igazi ipari termeles mar mult ev vegen receszioban volt, ha nem lenne virus, akor is kellene pumpali a lovet a tozsdebe hogy a valasztasok elott jol mutasson...

  na a magyar allamadosagot biztos nem en okoskodtam, ha valakit kopkodni fogok azok a szerbek es az itteni adosag lesz ahol elek.
   
  Hegylakó likes this.
 18. altx

  altx Well-Known Member

  abba egyetertek...

  csak ebbe az adozasi marhasagban a kozeposztaly is megszivja (az adatok szerint) ahol a feherek 90% van, meg a munkasemberek legjava is akik rendesen dolgoznak..

  just sayin....
   
  gergo55 likes this.
 19. Lord Gazember

  Lord Gazember Well-Known Member

 20. altx

  altx Well-Known Member

  tindalos and Heim like this.

Ezen oldal megosztása