1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Van sansz, hogy az amerikai politikaformáló Legfelsőbb Bíróság hosszú távon konzervatív fordulatot vegyen. Papiron már igy is 5-4-es konzerv többség van, bár ez nem mindig latszik. Most, hogy egy liberális ikon a legfelsőbb bíróságból elhunyt, elvileg Trump most új bírót jelölhet.
  Legutóbb botrányba fullasztották a Demokraták a jelölési folyamatot 30 évvel korábbi kamuszexuális erőszak vádakkal. A sivalkodás, zsarolás már most is beindult.
  Ha Trump jelöl, ami törvény szerinti joga, akkor ha győznek a Demokraták növelik majd a Legfelsőbb Bíróság létszámát, hogy biztosítsák a progresszív-haladó ballib többséget.
  Ez aztán a demokrácia!!
  Harc a jogért, republikánus bekeményítés: kisokos az amerikai Legfelsőbb Bíróságról
  https://mandiner.hu/cikk/20200919_h...tes_kisokos_az_amerikai_legfelsobb_birosagrol
  Ez majdnem fontosabb mint az elnökválasztás! A bírók életük végéig poziba maradnak.
   
  aquarell and dkes like this.
 2. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  A Biden-stáb nem is cáfolja a súgógépet
  https://index.hu/kulfold/2020/09/19/a_biden_stab_mar_nem_is_cafolja_a_sugogepet/

  Az amerikai elnökválasztási kampány hajrájához közeledve több hírügynökség is felvetette, hogy Joe Biden súgógépet használhat interjúi során. A demokrata elnökjelölt olykor furcsa dolgokat mondott a kamerák előtt, például azt, hogy

  • „menjünk vissza a tetejéhez”
  • „három pontot látok”
  • „idézőjel bezárva”.
  Felmerült, hogy a jelölt esetleg súgógépet használhat. Ez nem teljesen szokatlan egy előre megírt beszéd során, de Joe Biden a jelek szerint ilyen mankót használ az élő beszélgetések során is. Pedig itt éppen az lenne a lényeg, hogy a felmerülő kérdésekre azonnali választ adjon.
  ....
  Daily Mail olyan felvételek birtokába jutott, amelyeken Biden egy iPhone-t tart a laptopja felé (egyébként fejjel lefelé), amiből arra lehet következtetni, hogy telefonos segítséget is igénybe vett.
  (totál odavan agyilag szegény...)

  Ez különösen annak fényében lehet kínos, hogy elviekben közeleg a két jelölt nyilvános televíziós vitája, és Donald Trump

  KÖZISMERTEN JÓ RÖGTÖNZŐ
  Emlékezetes marad például Hillary Clintonnal történt élő adásban sugárzott vitája, melynek során többször is kellemetlen helyzetbe tudta hozni riválisát az előző választási kampány során.

  TRUMP MÁR FELSZÓLÍTOTTA BIDEN-T, HOGY A VITA ELŐTT VESSE ALÁ MAGÁT DROG- ÉS DOPPING TESZTNEK IS.

  A szájkarate tehát e tárgykörben is elkezdődött, amire a másik oldal is reagált. A CNN arról tudósított, hogy Nancy Pelosi demokrata házelnök szerint lehetőleg ne is legyen elnökjelölti vita, mert Trump méltatlan rá.
   
  Pogány, aquarell and jurgenbauer like this.
 3. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  De most a választási kampányban nem mert fellépni az ilyen idióták ellen.
   
 4. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Gratulálok.
   
  Pogány, yrkon and aquarell like this.
 5. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  [​IMG]
   
 6. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Kb. hasonlóra számítok, ha vita lesz ...

   
 7. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  Még jó, hogy beiktatásnál az esküt fel is olvassák neki :D
  Már ha eljut oda...
   
  aquarell likes this.
 8. Python

  Python Well-Known Member

 9. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Eggyel kevesebb, hála a jó Istennek.
  Persze RIP.
   
  zeal likes this.
 10. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://magyarnemzet.hu/kulfold/rohamtempoban-csokken-a-black-lives-matter-tamogatottsaga-8688603/
  "A megkérdezett amerikaiak szűk többsége, 55 százaléka még mindig támogatja valamelyest a Black Lives Matter (A fekete életek számítanak, BLM) mozgalmat, ami 12 százalékos visszaesés a júniusi arányhoz képest – derült ki a Pew Research Center amerikai kutatóintézet nemrégiben közzétett közvélemény-kutatásából. Ráadásul hasonló visszaesés tapasztalható azok között, akik „erősen” szimpatizálnak a mozgalommal: a három hónappal ezelőtti 38 százalékról mindössze 29 százalékra csökkent az arányuk.
  A felmérésből – talán nem meglepő módon – kiderül, hogy a társadalom – bőrszín alapján – rendkívül megosztott a kérdésben. Úgy tűnik, a gyakran erőszakba forduló tüntetéseket látva leginkább a fehérek ábrándultak ki a BLM-ből: míg júniusban még hatvan százalékuk támogatta valamennyire a mozgalmat, szeptemberben már csak 45 százalékuk.
  Hasonló elfordulás tapasztalható a hispán közösség köreiben is,
  míg a feketék és ázsiaiak között nem történt lényegi változás, többségük felsorakozott a BLM mögé...
  ...Ugyancsak tovább mélyült a szakadék a demokraták és republikánusok között.
  A felmérés szerint a magát republikánusnak valló polgárok közül mindössze minden ötödik tud azonosulni a mozgalommal, ami fele a júniusban mért adatoknak.
  A demokratáknál ugyanez az arány 88 százalékos, azaz változatlan maradt az elmúlt hónapokban
  ..."
   
  zztop, Pogány and fip7 like this.
 11. laiki

  laiki Well-Known Member

  Ezt családpolitikának, népesedés politikának hívják és nem kell hozzá sem diktatúra, sem társadalmi kreditrendszer. Mi is elég kiterjedten csináljuk. Számos kedvezménnyel támogatjuk a gyerekvállalást. Csak az a baj, hogy egy már lecsökkent szülőképes korú generációt nem lehet azonnal pótolni. Ha kevés a potenciális anya, akkor gyerekből is kevés születik. A gyerekszámot lecsökkenteni sokkal könnyebb, mint újra feltornázni. Ahhoz sok évtized kell.

  Kínában már a '70-es években is nagyot zuhant a termékenységi ráta (1965: 6,02, 1970 5,75, 1975: 3,58, 1980: 2,32). Ennek ellenére az 1961-es 660 millióról 1970-re 818 millióra, 1979-re 969 millióra emelkedett a népesség, mivel a halálozási ráta drasztikusan esett. 1962-ig még éhínségek voltak (nagy ugrás). Járványok tizedelték őket. A '60-as évek közepén kezdődő kulturális forradalom során a korábban megszokottnál is több embert irtottak ki politikai alapon. Ennek ellenére az egészségügyi rendszer kiépítésével ugrásszerűen nőtt a várható élettartam (az 1949-es 35 évről a '70-es évek végére 65 évre), ami az összes eddig felsorolt hatást túlkompenzálta és gyors népességnövekedéshez vezetett. Amikor az egykepolitikát 1979-ben bevezették még a népesség hosszú távú fenntartását jelentő 2,1 fölött volt a termékenységi ráta. Még 1990-ben, több mint 1 évtized egykepolitika után is 2,43 volt ez az érték. A drasztikusan leesett halálozási ráta miatt 1979-ben a születések 3-szorosan haladták meg a halálozásokat. A szülőképes korba belépők számának korábbi népesség növekedésből fakadó emelkedése miatt a születések 1987-ig tovább emelkedtek és csak ezután váltottak lejtmenetbe. De a kínai népesség a mai napig is folyamatosan nő. Csak most már lehet látni, hogy pár és év és csökkenésbe vált.
  1979-ben valóban reális probléma volt a túlnépesedés. Ha nincs az egykepolitika, akkor ma már 1,8 milliárd feletti lenne Kína népessége. Ebből faragtak le 400 milliót. A teljes népességől a 400 miliós lefaragás egy ezzel együtt is növekvő trend mellet nem sok. A fiatalokból 400 millió viszont már egyre fájdalmasabban hiányzik. Az 1979-es 969 milliós létszám pillanatából szemlélve a 40 év alatt közel megduplázódó népesség valóban komoly problémának tűnhetett. 1851-ben 430 millióan voltak. 1950-ben 547 millióan. 1961-ben 660 millióan. Majd 18 év alatt 969 millióra nőttek. Majdnem másfélszeresre nőtt a népesség 18 év alatt és úgy nézett ki, hogy a következő 40 évben tovább fog duplázódni. Akkor megvolt az alapja a népesség növekedés visszafogásának.

  Mára persze már ez visszaütött és a 2015-ös 1,05-ről kellene visszahozni a folyamatokat és megduplázni a termékenységi rátát. Nem lesz egyszerű. De mivel a társdalom kevésbé individualista, önző, mint nyugaton és fegyelmezettebb, ők valóban jobb eséllyel indulnak. Most még nincs náluk katasztrófa, mert a '60-as évek népességrobbanásos korosztálya még legnagyobb részben nem érte el a nyugdíjat (vagy munklából kiesést). Az elmúlt évtizedekben erőteljesen segítette Kína gazdasági növekedését, hogy egyre több volt a munkaképes korú és ehhez képest kevés az eltartott. Így tudtak munkába állni a nők. A viharos kínai gazdasági növekedés mögött részben ez is meghúzódik.
   
  tindalos, Pogány, gergo55 and 5 others like this.
 12. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Ez szörnyű, az USA élén ilyen gondolkodásmódú egyén van a háttérben levő jótanácsadókkal együtt. Bár az sem kizárt, hogy arrafelé ez a trendi

  Nem idézek a cikkből semmit, végig kell olvasni a kinyilatkoztató gondolkodásmódja miatt.

  Valami gond lehet az oktatási rendszerükből eredően is, ha ennyire így megy a szövegelés. :(


  https://propeller.hu/nagyvilag/3577...l?utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=referral
   
 13. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Az
  Azért az MSZP bulvárpártlapját a propellert, illik fentartatással kezelni.
   
 14. csibeszke

  csibeszke Well-Known Member

  A forrás 444.
   
 15. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Ha valamivel nem értetek egyet, akkor konkrétan írjátok meg, mert ez így, amit írtatok egy falra hányt borsó.
   
 16. csibeszke

  csibeszke Well-Known Member

  A megnyitott link alján fellelhető, hogy a 444-től vette át a hírt. A demokratákat támogató Soros hálózat fizeti részben a 444-t. Trump Republikánus párt támogatásával kormányoz. 1+1=2 . A cikk sima lejáratás, nem más. Gondolkodásra lusta/képtelen emberek befolyásolására íródott.
   
 17. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Most sem írtál konkrétumot a cikk állításaival szemben. Én nem támogatom ezeket, de ha ilyen dolgokat állít az egyik oldal, akkor illene megcáfolni, ha nem igaz a másik oldalnak.

  Hagyjuk, nekem ehhez nincs kedvem.
   
 18. Árpicsek

  Árpicsek Active Member

  https://www.independent.co.uk/news/...rnia-fires-austria-forest-cities-b447625.html

  Üdv!
  A cikkben van video, amiben Trump mondja a marhaságait. Ez a Fox csatorna, ami, tudtommal, támogatja az elnököt.
   
 19. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Az amerikai kormány bejelentette szombaton, hogy visszaállított minden ENSZ-szankciót Iránnal szemben. A világ legtöbb országa elutasítja az egyoldalú lépést, illegálisnak tartja, és ebből az éles szembenállásból valószínűleg heves vita lesz a világszervezetben annak idei közgyűlési ülése előtt - állapította meg az AP hírügynökség.
  Forrás: https://kuruc.info/r/4/218199/
   
 20. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://magyarnemzet.hu/kulfold/mil...-zavargasok-nem-csitulnak-a-kedelyek-8691288/
  "...A Princeton Egyetem friss felmérése szerint május 26. és szeptember 12. között 637 zavargás tört ki az Egyesült Államokban, 91 százalékukért a Black Lives Matter mozgalom a felelős. A legtöbb zavargás (86) Kaliforniában történt.
  Az amerikai biztosítótársaságok szerint a George Floyd halála miatt kirobbant zavargások során egy- és kétmilliárd dollár közötti kár keletkezett. A károk költségei meghaladhatják az 1992-es Los Angeles-i zavargások költségeit. Annak idején 775 millió dollár biztosítási veszteséghez vezetett, ami mai árfolyamon 1,4 milliárd dollárt jelent."
   
  aquarell likes this.

Ezen oldal megosztása