1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. joker

  joker Well-Known Member

  350 millió médiamanipulált agyhalottnál sajnos nagyon számít, hogy milyen a médiahátszele egy jelöltnek. De ennél többet fog nyomni, hogy majd hogyan csalják el a választást egyik és másik oldalon. Ott is mindenki fog szavazni, legyen az béna, vak, halott, ukrán, mexikói, kiskorú vagy háziállat, csak épp gyűljenek a szavazatok. Na meg valaki valahogy meg is kell azt számolja. Nehéz meccs lesz még ha igazad van és Trump vezet is a valóságban.
  Ha nem lenne rá mód és autómatikusan menne minden egy információs rendszeren és a hozza tartozó manipulálhatatlan adatbázison keresztűl, akkor anno Bushnál is Floridában nem számolták volna hetekig a szavazatokat. Nem tudom mindenhol gépesített szavazás van-e, de szerintem nincs, ott meg emberek számolják a szavazatot, ha jól is megszámolják a végén a leközölt számoknál lehet ha az egyik jelölt szavazatainak számát a másikénak jelentik le és fordítva. Vagy leadnak többmillió előre legyártott szavazatot, és feltesznek fiktív vagy halott személyeket a listára ezek alátámasztására, vagy aki nem megy el szavazni azoknak a voksait is valaki leteszi a megfelelő személyre. Vagy megfélemlítéssel távoltartják a nem megfelelő szavazókat, 8 éve Obamánál gumibottal és tonfával felszerelt niggerek "őrizték" a szavazókörzeteket, sok fehér szavazót elriasztva onnan. Vagy szavazatvásárlással, nálunk pl a buszos szállításon kívül az a módszer a szavazókörzeteknél, hogy kihoznak egy szavazólapot amin a megfelelő jelölt le van pecsételve (mi nem ixelünk a szavazólapon, hanem direkt erre gyártott pecsétet kell a jelölthöz tenni ami a szavazófüllkébe lépés előtt adnak és vissza is kell utána adni) jön az arc, megkapja a szavazópont előtt ezt a szavazólapot valakitől akinek ez a dolga, bemegy, kap egy üreset, azt lepecsételi ugyancsak a "jó" jelöltnél de nem adja le, leadja amit kint kapott a másiktól, kifele odaadja a sajátját és ekkor kap valami pénzt vagy egy ebédet vagy csomagot vagy akármit. És ez csak ami nekem eszembe jut, nekik sokkal de sokkal nagyobb a fegyertáruk, nem csodálkoznék ha az adatbázishoz is hozzaférnének és manipulálni tudnák az eredményeket, elvégre kétpárti támogatása kezd lenni Clingonnénak ami már elég komoly lehetőségeket rejt.
   
  fip7 likes this.
 2. panoz

  panoz Well-Known Member

  Ennyire azért nem kell félni Clintonnétól. Trump hetekkel korábban elásta magát. Nem fogja ő bántani annyira a szíreket meg az oroszokat, csak jó modorra tanítja őket.
  Biztos igaz amerikai hazafi Hillary ha ennyi kígyót-békát köpködnek rá szűkölve a keleti diktatúrák. Majd nézzétek hogy fog hajbókolni Putyin. Zengeni fog a fórum :D .
   
 3. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Csak nehogy "tanàrverès" legyen abból a "jó modorra tanìtàsból".
   
  vilmoci, fip7, vendég3 and 1 other person like this.
 4. beta

  beta Well-Known Member

  A számlálásoknál és a jelentéseknél mindkét jelölt képviselője ott van. Csak akkor lehet csalni, ha egy oldalé mindkét (vagy mégtöbb) ember. Nem valós személyek szavazását leadni is túl nagy összeesküvést feltételez. A nyílt erőszakos szavazásbefolyásolás meg manapság nem maradna titokban. Ez az előnye, hogy két nagy és erős fél van, hogy eléggé tudják figyelni egymás lépését.
  A számítógépes szavazás érdekelne. Ki írta a szoftvert (és hozta a hardvert)? :) Nem hiszem hogy csalnának benne, mert biztos hogy a gépi szavazás alapfeltétele volt valami garancia a csalás elkerülésére, de érdekelne, hogy hogyan csinálták. Nyílt forráskódú szoftver vagy ilyesmi.
   
 5. joker

  joker Well-Known Member

  A számlálásoknál lehet ha mindkét fél ott van, de a végén leadhatják szarúl a szavazatokat. hogy nem egyik kapott ennyit hanem a másik. Nem valós személyeket felvisznek egy listára, a végén meg az egészhez hozzaadják a szavazatukat, nem megoldhatatlan. 8 éve sem maradt titokban, nem verték a szavazókat, csak ott voltak csoportosan felfegyverkezve és "vigyáztak" a szavazókörzetre. Elég volt ahoz, hogy elijesszenek vele embereket. A hardverről és a szoftról semmit nem tudok, de elég ha a rendszerbe vannak olyan riportok előre beprogramozva ami az adatbázistól függetlenűl más eredményt mutat kifele. Nem lehetetlen csalni és szavazatokat venni.
   
 6. koppany

  koppany Well-Known Member

  Pont azt a két országot soroltad fel ahol szabad választások voltak és valamiért kihagyod mindig a szaúdi(és tárasai) barátaidat, ahol nincs szabad választás. Hogy is van ez, ha amerikai fegyvereket vesz egy ország, akkor az máris demokratikus országgá válik. :)
   
  lgabo and sidewinder12 like this.
 7. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  Én csak Mo ban tudom, hogy hogyan megy.
  Mivel a regisztráció nem a bejáratnál van, ezért az megy be aki csak akar. Ezt senki sem ellenőrzi. Ha már előre megkaptál néhány szavazó lapot, akkor annyiszor szavazhatsz ahányszor nem szégyelsz! Sokkal egyszerűbb mint sem gondolnátok. Még buszoztatni sem kell, meg félre számolgatni.
   
 8. minszk2

  minszk2 Well-Known Member

  THE INTERCEPT

  Az amerikai kormány azt akarja, hogy a vízumkényszer alól mentesült országok állampolgárai twittereit és egyéb megnyilvánulásait a közösségi médián megvizsgálja, mielőtt belépnek az Egyesült Államokba. A fokozott ellenőrzést – amely ellen máris tiltakoznak – decemberben akarják életbe léptetni. Az Egyesült Államok biztonságát nem csak „veszélyeztető”, de az USA-ra „káros” tartalmakat is meg fogják vizsgálni.
   
 9. borisz

  borisz Well-Known Member

  Csakhogy két külön módon is számolják itthon, hogy hányan mentek el szavazni.
   
 10. laiki

  laiki Well-Known Member

  Az ilyen legendák csak egymás bezsongítására jók.

  Ilyen módon nem lehet érdemben csalni. Mármint Magyarországon, mert arról szólt a hozzászólás, hogy karpatalja "tudja" "Mo ban" hogyan megy ez.
  - A szavazólapot helyben pecsétlik le a nagy könyv aláírása után. Ha valaki szerzett is valahonnan szavazólapot, pecsét nélkül akkor se lesz érvényes
  - A szavazókörök meglehetősen korlátozott alapterületűek és 5-6 ember figyel. Azonnal észreveszik, ha valaki repetázni próbál. Azt is, ha kiment és fél óra múlva újra bejőve szavazólap kérése, igazolványainak bemutatása és aláírás nélkül akar újra dobni az urnába. Ha meg már egyszer aláírt, akkor azon bukik meg.
  - Összefogni is legfeljebb 2-3 borítékot lehet úgy, hogy egynek látszódjon. Már ha nem olyan elmebajnok, hogy egy borítékba tegyen 3 szavazólapot. Viszont ezt is csak olyan mértékben lehet csinálni amennyi szavazat a nap végén biztosan hiányozna. Mert ha több van az urnában, mint amennyien megjelentek, akkor azonnal bukik a mutatvány. Általában ezrelék szintű szokott lenni a hiány, de van olyan, hogy pont egyezik az urnában talált szavazatok száma és megjelentek száma. Ezt előre tudni nem lehet. Kerekítési hibának is kevés, amit ilyen módon lebukás veszélye nélkül lehetne csalni.
  - Ráadásul tízezer szavazókörben szavazókörönként többeknek kellene megcsinálni. Ennyi embert lebukás nélkül bevonni egy csalásba lehetetten.

  Csalni nem az egyszeri szavazó, vagy az egyes bizottságok szintjén szokás, mert az nagyon apró munka, túl nagy a hibalehetőség és túl sokan tudnának róla. Ha valaki csalni akar, akkor az összesített adattal teszi. Lehetőleg úgy, hogy az újra esetleges újraszámoláskor minél kevésbé bukjon meg. Azaz mondjuk nem a szavazókörös, hanem levélszavazatokkal, mert azt központilag számolják, tehát kevés embert kell bevonni, akik újra számolva is majdnem ugyanazt az eredményt hozzák ki (pici eltérés életszerűbb, mint a hibamentesség). A legegyszerűbb fizikailag megsemmisíteni, vagy utólag érvénytelenné tenni az ellenfél szavazatait, mert arra újra számolással sem derül fény. Legfeljebb az lesz furcsa, hogy mennyi megjelent/levélben szavazó nem szavazott végül, vagy bénázta el. A központi kezelésű szavazatokhoz, azaz a levélszavazatokhoz a legegyszerűbb hozzátenni hamisakat. Persze ehhez hamis postaforgalom és hamis bontási jegyzőkönyvek is kellenek. De ez még mindig sokkal egyszerűbb mint a szavazókörökben tízezerszám bohóckodni dupla és tripla szavazással

  Csalni közel sem annyira könnyű dolog és általában pár százaléknál nagyobb különbség esetén nem is érdemes próbálkozni, mert minél nagyobb a csalás annál nagyobb a lebukási veszély. Az elektronikus szavazást a legkönnyebb manipulálni, mert ha az adatot megváltoztatod, akkor nincs fizikai szavazólap, aminek az újraszámolásából ez kiderülhetne. Az meg hogy egy elektronikus rendszer elméletben zárt, és manipulálhatatlan, nem feltétlenül jelenti, hogy gyakorlatban is az.
   
  fip7, fishbed, notaricon and 3 others like this.
 11. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 12. plushun

  plushun Well-Known Member

  Mondjuk nem tudom, hogy hány ország vízummentes az USA-val szemben, de azért ehhez kell egy szép számú apparát. Mert ugye nem mindenki twittel vagy fb-ik angolul, pláne nem azok az országok amit nem Nagy - Britanniának, Írországnak vagy USA-nak hívnak. Meg azért azt is számítsuk hozzá, hogy sok esetben felvett, beceneveken posztolgatnak az emberek. Itt sem a saját nevünket használjuk. Gratulálok annak az embernek aki az elmúlt 20 évem netes tevékenységét végig fogja nézni.
   
 13. laiki

  laiki Well-Known Member

  Az azonosítás felhasználó név alapján reménytelen. Aki rossz szándékú, az a lehető legritkábban írja ki a netre saját neve alatt a gyűlölködéseit. Csak IP cím alapján próbálkozhatnak és még úgy sem igazán megbízható. Ehhez viszont meg kell kapniuk a felhasználók adatait a szolgáltatóktól. Valószínűleg erre megy ki a játék, és nem a tényleges terrorista szűrésre, mert a tényleg veszélyes emberek általában vigyáznak arra, mit posztolgatnak és mennyire lehet eljutni hozzájuk. Már megint minden adatot meg akarnak kapni mindenkiről a világon. A vizsgálat első köre pedig nyilván automatikus szűrés meghatározott szavakra, képekre való kereséssel. Ezen kívül a kapcsolati hálót nézhetik automatikusan. A nagy testvérnek nagy és hosszú listája lesz arról, hol és kik szidják Amerikát. Természetesen a demokrácia, az információszabadság és a véleményszabadság jegyében, az emberiség mind nagyobb üdvére.
   
  lgabo, tarzaan, szegcsab and 2 others like this.
 14. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Mármint a republikánus és a demokrata figyelőember? Na de most a republikánusok épp a demokratákat támogatják. Hááát....
   
 15. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Menjen oda nyavaja. Amúgy nekünk még mindig vízum kell? Mert EU ide Nato oda eléggé lenézett egy szövetségesek vagyunk.
   
  lgabo, szegcsab and borisz like this.
 16. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Múltkor néztem épp a Snowdenről készült filmet, ha igaz amit előadtak (valamiért elhiszem) akkor nagyon komoly programjaik vannak és apparatusuk a megfigyelésekre,szűrésekre.
   
 17. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  Ha nem létezne Oo, akkor a világ legerősebb hadseregét és a világ urát játszó ország választási kampánya nem szólna másról, csak hogy ki, kit izélt meg és mikor. Azért ez már színvonal :)
   
 18. joker

  joker Well-Known Member

  A VW kifizet 14,7 mld dollárt a vevőknek, kijavítja a kocsikat és 27 mld dollárt befizet az amerikai környezetvédelmi hatóságnak.
  http://www.origo.hu/auto/cegauto/20161026-volkswagen-dizelbotrany-karterites-osszeg.html

  Ezután úgy megbűntetném az amerikai cégeket mindenért az EU-ban, ahogy csak a csövön kifér. Persze az európai vásárlók és országok le lesznek szarva és nem lesz kártérítés, főleg nem ilyen mértékű.
   
  fip7 and lgabo like this.
 19. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Megérdemli a VW.
  Csalt. És MEGBUKOTT. Az utolsó a mai világban főbenjáró bűn. Az előbbi viszont teljesen természetes.
   
 20. joker

  joker Well-Known Member

  Nem a VW-t védem, de az európai piaca valószínűleg nagyobb, mint az amerikai és itt is mindenkit ugyanúgy átbasztak ezzel a csellel. Akkor itt is fizessenek kocsinként annyit, mint az amerikaiaknak, meg a környezetvédelmi hivataloknak is arányosan az amerikaiéhoz képest, meg javítsák ki a kocsikat, és ne az legyen, hogy német cég és egy kis ejnye-bejnye meg maszatolás és meg van oldva mert Merkel anyó nam hagyja, hogy itt is rendesen megbűntessék.
   

Ezen oldal megosztása