1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

 2. Python

  Python Well-Known Member

 3. hadtap

  hadtap Active Member

  Nekem még mindig az a véleményem ,esélytelen a nyanya ...hiába mást mondanak Florida :
  [​IMG]
   
 4. joker

  joker Well-Known Member

  Honnan van ez a felmérési eredmény és mennyire friss? Clingonné az a baj nem esélytelen, és nem azért mert annyian szeretik, hanem azért mert mind a két nagy párt őt akarja, még a republikánusok nagyrésze is. Akkor meg csalás után nem lesz ahova menni. A média Trump ellen van, a politikusok ugyancsak, így a csalások kivizsgálása, ügyészségi meg bírósági eljárások is le vannak zsírozva, mert mind egy nagy csapathoz tartoznak. Akkor meg kihez megy Trump sírni, hogy elcsalták a választást?
   
  fip7 likes this.
 5. hadtap

  hadtap Active Member

  2-3 napos felmérés a Floridai.
  Értem a gondod a csalással de nagyon sokat kell csalni a nyanyáéknak , elvileg/szerintem gyakorlatilag csont nélkül hozza Trump a meccset a végére.
   
 6. Roni

  Roni Well-Known Member

  Tuti clinon lesz egy második bush .Nem is értem miért izgulnak sokan rajta .
  o_O
   
 7. joker

  joker Well-Known Member

  Azt értem, hogy floridai, inkább arra lennék kiváncsi, hogy mennyire reprezentatív. A sok csalással soha nem volt gondjuk, ha a képvislőházban és szenátusban levőkön kívül mindenki Trumpra szavazna, akkoris lehetne annyit csalni, hogy Clingonné legyen az elnök. Egyszerűen nem lesz politikai háttere a csalások felülvizsgálatára Trumpnak, a médiában sem lenne ahol verje az asztalt, hogy márpedig itt elcsalták az egészet.
  Két ékes példa ami nálunk volt, az egyik a nagyobbik kormánypárt elnöke aki jelenleg parlamenti képviselő és talán miniszteri státusban is van (meg 3 év felfüggesztetten valamilyen befolyással űzérkedés vagy hasonló miatt) azt mondta egy bukott választás alkalmával a párttársainak, hogy "mégis mi a f*szt akartok, csináltam így is nektek 3 millió szavazatot". Egy másik ékes példa másik választás, az egyik parlamenti képviselő azt mondta a riporternek, hogy "az ő (mármint az ellenfél) csalógépezetük jobban működött, mint a miénk". És ez Romániában van, ami egy rohadt korrupt ország, de meg sem közelíti az USA-t korrupcióban.
   
  fip7 likes this.
 8. panoz

  panoz Well-Known Member

  Miből meríted ezt a magabiztosságot? Clinton innen simán megnyeri, annyit erodálódott Trump népszerűsége az utóbbi hónapokban. Nov 8 után majd rád kérdek honnan is jött a tuti tipped. Meg akarom érteni az alternatív hívők lelkivilágát.
   
 9. zeal

  zeal Well-Known Member

  Tobb kozvelemenykutatas osszegzese egy helyen:

  elections.huffingtonpost.com

  2016 General Election: Trump vs. Clinton


  [​IMG]

  "...
  Our model of the polls suggests Clinton is very likely leading. (In >99% of simulations, Clinton led Trump.)
  ..."
   
 10. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  A hétvégén néztem pár videót trumpról,direkt amit kisvárosok helyi tv-i csináltak,vagy teljesen amatőrök telóval. Szóval a legszegényebb rétegek,a feketék,latinok tömegei állnak mögötte,kimondta,hogy vissza akarja hozni a termelést az usába,biztos munkát afni az említett rétegnek. Bíznak benne a melósok,mert ő már bizonyított,a saját vállalkozásaival,képes céget létrehozni,fenntartani,irányítani,és fizetést adni a dolgozóinak. Mutatták,hogy mekkorát torzít a fő média,szóba sem állnak a feketékkel,nem i mutatják őket,mármint a trump híveket.
  Aa kategóriás zenészek,színészek protestálnak mellette,nem írnám le.
  Minden alsóbb osztálybeli szavazó útálja klintonékat,unják a kamut,szerintem simán győzhet trump.
   
 11. Python

  Python Well-Known Member

 12. joker

  joker Well-Known Member

 13. sidewinder12

  sidewinder12 Well-Known Member

  Alternatív hívők lelkivilágát megérteni? Olyanokét például, akik regényt írnak arról,hogy a németországi merénylő biztosan egy született német volt, mert ilyen aljasságra muszlim bevándorló nem képes?! Meg óriási magabiztossággal hoztad fel a "jobbiksos kapcsolatokat"az üggyel.Aztán meg kiderült, hogy egy iráni muszlim volt az elkövető.Meg azokét akik nyugatról irkálva akarnak hazafiságból kioktatni egy aktív állományban lévő magyar hivatásos katonát?
  Ezek után hadtap is rákérdezhetne a te minden mással kapcsolatos tuti tippeidre :D Főleg,hogy ez csak egy mellényúlásod volt a számtalan mennyiségűből.
   
  szuvorov, notaricon, vilmoci and 2 others like this.
 14. sidewinder12

  sidewinder12 Well-Known Member

  Nem mondok semmit, majd kiderül mi lesz. Trump óriási médiaellenszélben van,az ő botrányait próbálják a sokszorosára nagyítani,rengeteget beszélnek róla. Clintonné botrányainak jelentőségét pedig próbálják csökkenteni, elhallgatni. Pedig ez a nő még alapból ahhoz is buta volt, hogy külügyminiszterként a külügyes email címről küldje a hivatalos,külügyes emaileket. Ez egyszerű egyetlen szabály, nem kell hozzá egyetemi professzornak lenni, hogy az ember be tudja tartani. Neki még ez sem ment,és ez csak az egyik ügye. Ott van még a minimum érdekes módon történt jelöltté válása és egyéb sztorik. Az a baj, hogy a kampányt meg az eddigi ténykedését látva, ebben a nőben a butaság keveredett az agresszivitással. Ő volt talán az egyetlen demokrata, aki pl. megszavazta a 2003-as,Irak elleni háborút. Az agresszivitás butasággal párosulva pedig szerintem eléggé rossz kombináció, ha egy jövendőbeli elnökről beszélgetünk. Az ilyen inkább kívülről, és turistaként nézegesse a Fehér Házat. A korom miatt nem tudom, hogy sok évtizeddel ezelőtt milyen volt egy elnökjelölti kampány, az első amit végigkövettem az a kis Bush vs Al Gore kampány volt.Ez azóta a leggyengébb legszínvonaltalanabb kampány, a leggyengébb jelöltekkel. Ha már választani kellene, akkor ezerszer inkább Trump, ő tűnik a kisebbik rossznak a világ számára.
   
  hadtap, tindalos, zeal and 1 other person like this.
 15. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Ebben a videóban elég jól összefoglalja Klingonné viselt dolgait, holnapra várható a Trump-ról szóló rész:

   
  joker likes this.
 16. panoz

  panoz Well-Known Member

  Látom nyomot hagyott benned az az eset. Kizárólag a hírekből tájékozódtam, semmi csúsztatás nem volt, linkeltem a forrást mindig. Hogy később tisztázódott a helyzet, más megvilágításba kerültek a dolgok.

  Amikor a saját párttársai zárkóznak el Trumptól és kezdenek el Clinton mellett kampányolni, mert annyira inkompetens szegény, akkor abból már le lehet szűrni hogy bukta lesz. Olyan mint az 1+1.
   
 17. panoz

  panoz Well-Known Member

  Félreértés ne essék, én sem bízok Clintonnéban, bármely másik jelöltet jobbnak tartanék, de itt a végjátékban nincs senki most csak ő. 1 hét és eldől. Egy butuska kislányként szertehagyja az e-mailjeit, ez nem sok jót sejtet. Egy magabiztos vezető kellene most Amerikának aki oda csap az asztalra és megálljt parancsol az orosz terjeszkedésre és beépülésekre. Nehéz évek következnek a szabad világ számára ha Clintonné nem nő fel a feladathoz.
  Hogy Trump miért nem jó? Trump nem csak hogy hülye de annyira alternatívan gondolkozik hogy képes lenne a saját városait leatomozni mert az annyira nem mainstream.
  Pedzegették itt a fórumon hogy Clinton e-mail ügye közelíti a hazaárulás fogalmát. Ez tényleg szép tűzijáték lenne a repi kampányban, ha nem lenne ott Trump aki nyíltan Putyint élteti, na ez a hazaárulás. Ezek után ha Clintonné csadorba öltözne akkor se mozgatná meg az Amerikai választók ingerküszöbét.
   
 18. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Nem hivatalos külügyes emaileket küldött róla. Épp azért, mert a hivatalos email címről megy minden a levéltárba. Olyanokat küldött, hogy nem lehetne egyszerűen ledrónozni ezt az embert? (Julian Assange, USA piszkos ügyeiről szivárogtató akit meg akart öletni), és egyéb olyan dolgokat, akiét letagadhatónak akart tartani. Nem jött össze, mert ahhoz nem ártott volna adni a biztonságra.
  Mellékes: Clintonné körül az utóbbi időben gyanús körülmények közt hullanak a bukott tanácsadók. Mármint meghalnak...
   
 19. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Bármennyire próbálják egyes helyeken beállítani őket annak, az amerikaiak nem hülyék, nagyon jól emlékeznek arra, hogy 15 éve a mainstream média még körberöhögte Oroszországot.
  Most meg, igaz csak online játékokban futok néha össze velük, de azok az amerikaiak akikkel beszéltem azt mondták, hogy ha Putyin indulna náluk, akkor valószínűleg ő nyerne :D Az internetes világban mára szuperhősi magasságokba emelkedett, ami óriási hatással van a mai fiatalságra, a kemény politikust jelképezi, aki nem fél odabaszni az asztalra.
   
  tindalos likes this.
 20. sidewinder12

  sidewinder12 Well-Known Member

  1.Trump annyira nem mainstream "leatomozná a saját városait"? Az előző hsz-edben azt mondtad, nem csúsztatsz, és hogy mindenhez linkelsz forrást. Ehhez a kijelentésedhez is jól jönne egy.
  2. Asztalra csapkodás, orosz terjeszkedés megállítása? Az oroszok nem nem terjeszkednek sehova, kizárólag a saját érdekszféráját tartja meg. Az elmúlt több mint 20 évben folyamatosan hátrált, az amerikai terjeszkedés elől (a legutolsó példa erre Líbia esete, amit a partvonalról néztek végig,Medvegyevék). Most abbahagyta mindezt, és ezért b@ssza a csőrét sokaknak. Mellesleg nincs is nagyon hova hátráljon már.
  3.Trump nyíltan élteti Putyint, ez hazaárulás. Nem, ez nem hazaárulás. Ez egyszerűen egy másik vezető munkájának elismerése. Ami látva azt,hogy Putyin milyen kaotikus romhalmazként vette át Oroszországot Jelcintől, és hogy ahhoz képest jelentős életszínvonal emelkedést ért el, és újra világpolitikai tényezővé tette Oroszországot,főként persze katonailag. Trump mellesleg nekem nem hülyének tűnik, hanem inkább olyannak, akinek van annyi esze, hogy meglássa, vannak kérdések, amiket Oroszországgal közösen,sokkal egyszerűbben,gyorsabban meg lehet oldani,mint például a szíriai terroristacsoportok likvidálása. Lehet irányítani úgy valahol , hogy megmondom, hogy én vagyok a Jani, és mindenki azt csinál amit én mondok. Csak az egész világ ehhez nagy és nem mindenki fog beállni a sorba.Akkor meg lehet próbálkozni az erőszakos beállítással, de lehet, hogy lesz olyan partner, aki ehhez túl erős(nem biztos,hogy erősebb az USA-nál, de ahhoz elég erős,hogy ellen tudjon állni neki) a vezére pedig túl okos. Clintonné könnyen ebbe a helyzetbe kerülhet. Mert buta és agresszív "warmonger", és,ha olyan partnerre akad, aki megfontoltabb, higgadtabb, de ha kell odacsap, akkor máris bajba kerül. Putyin pedig pont ilyen. Fegyelmezett, visszafogott, ( a dzsúdó és a szambo hatása), emellett pedig zseniális taktikus aki a váratlan húzásaival több külföldi vezért sikerrel hülyére vett.Clintonné nekem olyan, mint Mccain,csak demokrata kiadásban, valós háborús múlt nélkül. mindent erőből akar megoldani. Az ilyen hozzáállásnak tapasztalható volt az eredménye a kis Bush időszakában. A német és a francia szövetségeseik elfordultak a jenkiktől,világszerte nőtt az USA ellenesség. Ami alapvetően nem baj egy elnöknek, akinek az a fontos, hogy otthon szeressék,mert ott szavazni is tudnak rá, a külföldi pedig csak anyázni tudja, de az meg nem sokat számít.A sok, zászlóval letakart koporsót, amiket több ezer kilométerről hoznak haza szállító repülőgépek, azt már nehezebb megmagyarázni a választópolgároknak
  Trump meg azzal,hogy elismeri Putyint inkább kompromisszumkészséget mutat,plusz egyúttal, hogy amit erővel nem tud megoldani, azt megpróbálja ésszel.
  Persze, akik olyan világban akarnak élni, amiben folyamatosan nukleáris fegyvereket szegez egymásra Oroszország és a nyugat, az orosz-amerikai kapcsolatok pedig a hidegháború rosszabb időszakait idézik, azoknak az ilyen kijelentések nem tetszenek. Viszont én a magam részéről kihagynám, hogy adott esetben sorozott NATO katonaként fegyverrel a kezemben lépjek Oroszország területére demokráciát terjeszteni, és egy "orosz agressziót" megelőzni. Inkább békésen,turistaként mennék oda.
   
  nyugger, tindalos, szegcsab and 5 others like this.

Ezen oldal megosztása