Visszakanyarodva a banki temahoz, az iment belefutottam ebbe, ez egy viszonylag jo osszefoglalo, miert is veszelyes a helyzet (hint: erre celoztam korabban egy esetleges tomeges banki problema kapcsan, hogy az lenne veszelyes):
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Yep, ez aprópénz odaát. Is.Az ostoba, total fogalmatlan amatorhirado okorsegeivel ellentetben a $30B elhanyagolhato osszeg ideat. A tobbi meg vegkepp totalis okorseg, semmifele "dominoeffektus" nem fenyeget egy mindossze 30 milliardos sztori kapcsan.
Ami kivalthatna egy dominohatast, az egy sokkal nagyobb bankon egy tomeges penzkivetel avagy tomeges banki fizeteskeptelenseg lenne. Amig ilyesmit nem latunk, addig felesleges ezeken a nerteves idiotakon idegesitened magadat.
Az orgazda rablók?Csak aztán nehogy tőlünk is elkezdjenek kárpótlást kérni (pl. mindjárt kezdetnek a kalandozásokért)![]()
Hát Kaliforniában pont nem biztosította mert az nem volt rabszolga állam.Jajj, baszki, az allam biztositotta a jogi keretet hozza, ne mondd mar, hogy ezt 15 masodpercnyi gondolkodassal nem lattad at.
Helyi (tag)állam != szövetségi államHát Kaliforniában pont nem biztosította mert az nem volt rabszolga állam.
Mert 1. ok nincsenek Amerikaban 2. a rabszolgasag jogi intezmenyet az amerikai allam krealta es tartotta fenn, teljesen egyertelmu a felelossege mint elsorendu terhelt.
Mi egal? Amikor egy "csalad" - nemigen volt ilyesmi, szuletesed utan nem sokkal elszedtek anyadtol es mint az allatot, ugy tartottak - 150-200+ evig igy elt, arra igazabol meg arcedulat sem lehet tenni.
A kerdes inkabb az lenne szerintem, hogy meg akarjak-e oldani vagy sem - ha igen, akkor szerintem nem 'fejkvota' lesz a megoldas, hanem pl orokletes ingyenes szolgaltatasok, mondjuk a kovetkezo 2-3 generacionak, utana egy sunset period, amikor meg lehet vitatni majd, hogy mukodott-e stb.
Peldaul ha ingyen tanulhatnanak a felsooktatasban barhol (azalatt most is ingyenesen van oktatas), mert az allam allja, akkor egy fust alatt be lehet tiltani mindenfele pozitiv diszkriminaciot, akkor kizarolag a kepesseg meg a teljesitmeny szamitana.
Ugyanakkor ezt bizonyos mertekig minden gyerekre ki kellene terjeszteni, azaz win-win lenne mindket partnak.
Az hagyjan, de ezzel rengeteg feketet ki lehetne huzni a corporate-globalista demokrata elit mogul, ami jo sansszal az osszeomlasukhoz vezetne.
Az egyosszegu, millios kifizetesnek zero ertelmet latom, max annyi tortenne, hogy megugrana a kipimpelt Mercedesek, BMWk meg Escalade-ek eladasa, 2-3x annyi proli handbaget stb adnanak el, meg az ettermeknek bonanza lenne egy darabig.
Te nem erted meg a jogrendszer alapjait sem, ugy latszik. Amikor egy allam megalakul, annak a jogrendszeret is megalapitjak. Hogy abban mi szerepel, azt az uj allam torvenyhozo testulete donti el.Nem kreálta, mivel már fennállt az amerikai állam megalakulása előtt... a házasság intézményét sem az amerikai állam kreálta.
A rabszolgaság intézménye létezett ott, ahonnan behozták őket, meg azokon a gyarmatokon is, ahová érkeztek. A legtöbb afrikai rabszolgát a karibi térségbe és Brazíliába importálták, az USA-ba sokkal kevesebbet. A történelem legnagyobb rabszolgatartója pedig a muszlim világ volt. Csak Európából milliókat hurcoltak el. Afrikából is többet, mint a gonosz nyugatiak.
Dehogy szedték el születésük után nem sokkal az anyjától, ez a szokásos túlzás. Még a Gyökerekben sem így mutatták be.
Te mar csak tudod, a Gyokerekbol meg a MIssissippi Burningbol vilagos minden, igaz?60 év "polgárjogi éra", majd "affirmatív intézkedés" sem működött, pont úgy működne...
Mindennek zavaros, legbol kapott okoskodasnak semmi koze az alapkerdeshez.Az alapprobléma az, hogy a képesség és a teljesítmény nincs meg, ha ugyanazon követelmények vonatkoznának rájuk, akkor a számarányuk alatt lennének képviselve, még ha ki is fizetné az állam a tandíjukat. És persze jönnének vele a "fehér megmentő komplexusban" szenvedők, hogy ez a strukturális rasszizmus miatt van, mert más okot feltételezni tabu (pedig ott vannak pl. az IQ eredmények, de nyilván az IQ teszt is a "fehér felsőbbrendűség" eszköze). Miből élne meg különben a sok "DEI" megbízott és hasonlók?
Fogalmam sincs, mirol beszelsz, semmi ilyesmirol nincs szo. En emlitettem, de kulon odairtam, hogy ez persze nem lenne exkluziv.Rassz alapján ingyenessé tenni az oktatást egyeseknek, másoknak meg nem, az színtiszta rasszizmus. Akkor tegyék mindenkinek ingyenessé.
Jajj, baszki. Ennek az ellenkezojet irtam - ha legalabb ilyen ocska strawman argumenttel erolkodsz, akkor legalabb az nezd meg elotte, nem-e veletlenul az ellenkezojet irtam... de igen.Na látod. Ha meg havi apanázst kapnának, alapjövedelemként, az meg máris igazságos lenne, szerinted...
Ez meg aztan tenyleg a total muveletlen, vegletekig buta, ketbites rasszista szoveg, ezt meg valaszra sem meltatom, annyira primitiv.Egyetlen dologra lenne értelme pénzt osztogatni nekik, támogatni az Afrikába való visszatelepülést. Ha jól emlékszem Ghánában a kormány hirdetett is ilyen programot, hogy várják az amerikai fekete bevándorlókat.
Te nem erted meg a jogrendszer alapjait sem, ugy latszik. Amikor egy allam megalakul, annak a jogrendszeret is megalapitjak. Hogy abban mi szerepel, azt az uj allam torvenyhozo testulete donti el.
Ennek lofaasz koze nincs semmihez. Nem mellekesen Amerika a rabszolgasagot alapitasko akkor emelte be a jogrendjebe, amikor sehol a fejlett vilagban nem volt mar ilyesmi. Egy primitiv, felallati, gyarmati gondolkodasmodrol van szo.
Rengeteg tehetseges fekete is van, ahogyan feher es azsiai is. A kepessegek viszont csak akkor ernek valamit, ha azokat fejlesztik, iskolazzak stb.
Fogalmam sincs, mirol beszelsz, semmi ilyesmirol nincs szo. En emlitettem, de kulon odairtam, hogy ez persze nem lenne exkluziv.
Szeret nagyot mondani a vén kujon,de arrafelé bármi előfordulhat.Mennyire igaz az a híresztelés, hogy Trumpot kedden le akarják tartóztatni?
Sztem ez kellemtlenebb.Biden tagadja, hogy egymillió dollárt kapott kínai elv- és üzlettársaitól
Forrás: https://kuruc.info/r/4/256565/
Kiemelnék a témakörből 1-2 szöveget.Biden tagadja, hogy egymillió dollárt kapott kínai elv- és üzlettársaitól
Forrás: https://kuruc.info/r/4/256565/
Szeret nagyot mondani a vén kujon,de arrafelé bármi előfordulhat.