[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

K

kamm

Guest
Hány kilós pulykát sütsz, inkább azt mondd meg! :cool:
Oh, f* that, soha nem ennek meg annyi pulykat! :D
Ez az amugy szamomra az egyik legerthetetlenebb makacs hagyomanya az amugy sem keves civilizalatlan szokassal biro amerikai konyhanak, a qrva pulykajuk. :D Mondjuk a manhattani melegkajas uzletekben ("bodega") meg az "antivilagban" ebedre vettem sokszor, mert azok remek juiceban usznak, de akkor is, sutogessen 4-5 orat egy griffmadar meretu dogot az, akinek hat anyja van. :cool:
Azert persze lesz pulyka: egy egesz (hatalmas) pulykamellet hosszaban (a csont menten) kettevagattam az olasz hentesemnel tegnap, most megy be a smokerbe, fustolom szerintem egy jo 3 orat. Utana felora-haromnegyed ora roasting a sutoben es kesz.
Az utobbi alatt csinalok melle krumplipuret bacondarabokkal, meg a smokerben felfogott zsirbol, sutoben lesult maradekbol meg egyeb adalekokbol stb csinalok gravyt (ontetet), es annyi.
(Mivel egy kukkot nem hallottam az ex felol, ahogy az elmult ket hetet kompletto a Covidra valo hivatkozassal, ugy a mai napot is szabotalja. Az ugyvedjenek kar is emailezni, a torpe feminaci 20+ eves valoperes ugyvedi multtal kifejezetten gyulol, miota amatorkent rendszeresen lealaztam a targyaloteremben, majd kiszoritottam az osszes ortodox mafiatarsat az eljarasbol es azota is folyamatosan provokalom es kigunyolom a benazasait a beadvanyaimban, beleugrasztom hulyesegekbe az uj biro elott, amivel beeg stb. :D :cool::cool: Mindegy, holnaptol vannak a gyerekek, hibatlan lesz ez a roasted turkey holnap is.)

Én egy egyház által szervezetten vettem részt, amit a külföldieknek rendeztek. Volt bazi nagy pulyka, alkohol nem, mert ott 21 elvileg tilos stb.

Az en gyulekezetem (RC) is rendez ilyesmit, az is szokas, mert az is "csalad" a felfogasban. Oda altalaban azok mennek, akik egyedul vannak (idosek stb), meg ujonnan erkezettek plusz a nagyon vallasos reteg (akik nem csak vasarnap jarnak, mint mi.)
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Happy Thanksgiving! :cool:

turkey_1f983.png


A mai a 400. Hálaadás Napja:

Sokan félreértik ezt az amerikai ünnepet - ez itt kb. olyasmi szereppel bír, mint nálunk egy hagyományos (pl katolikus) Szenteste, kifejezetten csaldi körben szokás ünnepelni (szemben a karacsonyi unnepekkel, ami itt egy jóval lazább, vendégeskedős stb ünnep.)
ez egy abszolút rasszista, sőt kimondottan fehér felsőbbrendűséget hirdető borzalmas hagyomány... Inkább LGBTQPRSVW estet kellene tartani helyette :D :D :D
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 957
32 228
113
  • Tetszik
Reactions: kamm

jOkA

Well-Known Member
2017. november 7.
403
636
93

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 957
32 228
113
Ez úgy látszik egy ilyen divat lett, mint régen goth-nak vagy emo-nak lenni stb. Csak éppen némileg károsabb, a rezsim pedig támogatja őket ebben a baromságban 100%-ig, a szülőt meghurcolják, ha ellene merne lenni. Az orvosok felírják a hormont és hormonblokkolót, az iskola a szülő elől is kész eltitkolni a kamasz gyerek "nemváltását", ha kell és így tovább. (Magyarországon is itt van már a jelenség egyesek szerint.)

I'm married with two boys. My wife has a daughter from her previous marriage. She swaps in between staying at her grandma's house, her dad's and our house. She's 14/now for context. Around last year she was coming over and told us she was bisexual. She was 12 then. We were just like ok whatever fine. Then the next time she came over she was a lesbian. Then the next time she came over she was pansexual... Then the next time she came over she was a man. Alot of the kids in school seem to be doing this. Whether it be a trend or not it rubbed me the wrong way. She still wears like goth dresses, talks and acts like she always did before. I'm worried about a 14 year old talking about puberty blockers and getting stuff to suppress breast growth for some confusion peddled by social media. Now she's using her newfound status as a "man" as leverage. If we don't call her a boy and use he/they pronouns she won't come over to see her mom. So mom has caved even though she doesn't agree with it. I just avoid any opportunities where I could "misgender her". She's even started to correct my 8 year old son when he calls her a she and it makes me so mad I could scream. If you want your friends to call you a boy fine but you're not gonna confuse my son for your bullcrap. Why does she think being a girl is so bad? This shit is literally everywhere and it's driving me nuts.
 

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 127
2 461
113
Ez úgy látszik egy ilyen divat lett, mint régen goth-nak vagy emo-nak lenni stb. Csak éppen némileg károsabb, a rezsim pedig támogatja őket ebben a baromságban 100%-ig, a szülőt meghurcolják, ha ellene merne lenni. Az orvosok felírják a hormont és hormonblokkolót, az iskola a szülő elől is kész eltitkolni a kamasz gyerek "nemváltását", ha kell és így tovább. (Magyarországon is itt van már a jelenség egyesek szerint.)
Csak más ha emo vagy goth vagy és feketébe jársz még szar zenét hallgatsz, meg más ha kémiai úton sterilizálod magad és csonkítod a tested. De hát ez van, ez az új meta.
 

lincolnosiris

Active Member
2013. március 22.
215
244
43
"Iszlám Államnak semmi köze az átlagos muszlimokhoz.", áll a cikkben illetve az is, hogy a könyv " sértő a muszlim tanulókra nézve". Szóval az " átlagos muszlimoknak" semmi köze az iszlám államhoz, de ha beszélsz az iszlám államról akkor megsérted az " átlagos muszlimokat".
A 22-es csapdája a gyakorlatban.
 
  • Tetszik
Reactions: jOkA