[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 566
113
A szabad világ vezetője végre felépült a covid következményeiből, tele van erővel és energiával, merész ötletektől, grandiózus tervektől vibrál, és megingathatatlan politikai akaratot áraszt. Minden ellensége félelmére.

 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 827
31 838
113

Gyakran frusztrál a "harmadik világ" kifejezés használata. A tévében olyan emberek, akik soha nem jártak harmadik világbeli országban, azt mondják, hogy az amerikai bűnözés vagy a sátorvárosok a városok közepén "harmadik világbeli". Erre én: "Nigga, te még sosem voltál harmadik világbeli országban - ott nem engedik meg az ilyen szarságokat, egyáltalán nem. A legtöbb harmadik világbeli országban alacsony a bűnözés, és biztosan nem engedik, hogy drogos hajléktalanok táborozzanak a városuk központjában."

Viszont ez a dolog az ellenzék letartóztatásával - ez határozottan megtörténik a harmadik világban. Megtörténik.

Az alapvető tény az, hogy a harmadik világ országait kevésbé kötik a "törvény és rend" határai. Néha ennek lehetnek előnyei is. A harmadik világ kormányai korruptak, de nem olyan monumentálisan korruptak, mint a nyugati kormányok. Tehát a harmadik világban, ha a kormány emberei egy kicsit lefölöznek a tetejéről, a lakosságnak még mindig van miből gazdálkodnia. Amerikában gondoskodnak arról, hogy a lakosság szó szerint semmit se kapjon. Ha marad valami a kormány kifosztása után, akkor a felesleges pénzt inkább Izraelbe vagy Ukrajnába küldik, minthogy odaadják. A legnagyobb része ennek az, hogy a harmadik világban a kormányoknak állandóan aggódniuk kell, hogy az emberek tömegei felkelnek.

Amerikában bizonyított tény, hogy senki sem fog fellázadni. Ha az emberek nem lázadtak fel a vírushoax miatt, és most sem lázadnak fel az ipari méretű transzi gyermekmolesztálás miatt, akkor nem fognak felkelni semmiért, soha. Nem értek egyet ezekkel az elméletekkel, hogy a kormány azért égeti el az élelmiszer-készletet, mert azt akarják, hogy emberek milliói haljanak éhen. Az élelmiszerellátás "balesetei" gyanúsak, és lehet, hogy azt akarják, hogy az emberek szorult helyzetbe kerüljenek, de nem akarnak tömeges éhhalált. Az embereknek lesz élelmük, és nem fognak semmit sem csinálni.

De igen: a teljes törvénytelenség állapotában vagyunk, hivatalosan, ahol az ellenzéket a kormány razziázza.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 827
31 838
113
Azt mondják, hogy Trumpot már most hivatalosan is eltiltották az elnökjelöltségtől a dokumentumok visszatartása miatt.
Nem tudom, hogy ez igaz-e, de még ha nem is, akkor sem nyerhet előválasztást úgy, hogy az egész média azt mondja, hogy el van tiltva a jelöltségtől.
Nem látok más kiutat, mint hogy az amerikai kormány összeomlik a világ eseményei miatt.
Senki sem fog tenni semmit.
Az emberek tüntetnek a Mar-A-Lagóban.
De nem fognak tenni semmit.
Ben Shapiro azt mondja, hogy az FBI rossz, és "pokolra kellene jutni".
Ki fogja megfizetni a poklot? Nyilvánvalóan senki. Az egész rendszer teljesen szétrohadt. Shapiro DeSantist támogatja, mint mindenki más.
Candace Owens csapkod.
A demokratákat nem érdekli, Candace. Nem érdekli őket. És náluk van az összes hatalom.
Posobiec legalább kimondja a tényt.
Igen, azt tervezik, hogy vádat emelnek Trump ellen. Ezt jelenti egy ilyen rajtaütés.
Ha egyszer vádat emelnek ellene, akkor azt csinálhatnak, amit akarnak.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 791
113
  • Tetszik
Reactions: Flamand

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 783
26 901
113

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 827
31 838
113
Nem mondom, hogy nem volt igaza, de....


mpw0kl6m0vg91.jpg
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Fontos hír, mivel a USD a alap valuta ezért a USA nak csak részben kell magának finanszíroznia egy ilyen beruházást /értsd reális esély van rá hogy megvalósulhat.

Biden 52 milliárd dolláros támogatást írt alá az amerikai chipgyártásnak​

2022. augusztus 10., szerda, 09:52 - Olekszij Pavlis
4212 megtekintés
Joe Biden amerikai elnök kedden törvényt írt alá egy 52,7 milliárd dolláros támogatásról az Egyesült Államok félvezetőgyártására és kutatására.
A Reuters ír róla .
A törvény emellett fokozott erőfeszítéseket ír elő az Egyesült Államok versenyképességének növelésére Kína tudományos és technológiai erőfeszítéseivel szemben.

"A jövő Amerikában fog megvalósulni" - mondta Biden, és a lépést "egy nemzedékenkénti befektetésnek nevezte magában Amerikában".

Az aláírási ceremónián olyan technológiai cégek vezetői vettek részt, mint a Micron, az Intel, a Lockheed Martin, a HP és az Advanced Micro Devices (AMD), Pennsylvania és Illinois kormányzói, Detroit, Cleveland és Salt Lake City polgármesterei, valamint törvényhozók. .

A Fehér Ház szerint a jogszabály új chips-befektetésekre ösztönöz.

A Qualcomm hétfőn beleegyezett, hogy további 4,2 milliárd dollár értékben vásárol félvezető chipeket a New York-i székhelyű GlobalFoundries gyár számára, így a vásárlások összértéke 2028-ig eléri a 7,4 milliárd dollárt.
A törvény aláírása és hatályba lépése után várhatóan az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma kidolgozza és közzéteszi a támogatási kérelmek elbírálására vonatkozó szabályokat. Ennek a munkának a feltételei azonban még mindig tisztázatlanok, és nem tudni, mennyi ideig tart a bejelentett projektek támogatása.

A Fehér Ház bejelentette a Micron 40 milliárd dolláros befektetését is a memóriachipek gyártásába. Ezzel az Egyesült Államok részesedése a globális memóriakártya-piacon 2%-ról 10%-ra nő.

A törvényjavaslat kritikusai azzal érveltek, hogy ez ajándék lenne azoknak a nyereséges chipgyártó cégeknek, amelyek korábban bezártak gyárakat az Egyesült Államokban. Biden azt mondta, hogy "ez a törvény nem ad üres csekket a vállalatoknak". Úgy tervezték, hogy enyhítse a mikroáramkörök hiányát, amely számos iparágat – autógyártást, fegyvergyártást, háztartási gépeket és videojátékokat – érintett.

A törvény a támogatásokon kívül 25%-os beruházási adókedvezményt is tartalmaz a chipgyáraknak, összesen 24 milliárd dollár értékben.A törvény 10 év alatt 200 milliárd dollárt biztosítana az Egyesült Államok kutatásának fellendítésére, hogy jobban versenyezzen Kínával.

A Kongresszusnak külön előirányzat-tervezetet kell elfogadnia ezeknek a beruházásoknak a finanszírozására – jegyezte meg a Reuters.

Megjegyzendő, hogy Kína lobbikísérleteket tett a "chip-törvény" blokkolására.

Kína washingtoni nagykövetsége közölte, hogy az ország "határozottan ellenzi" a törvényt, és "hidegháborús mentalitásra" emlékeztetőnek nevezte.

Biden megjegyezte, hogy az Egyesült Államoknak chipekre van szüksége kulcsfontosságú fegyverrendszerekhez, például a Javelin rakétákhoz.

"Nem meglepő, hogy a Kínai Kommunista Párt aktívan lobbizta az amerikai vállalkozásokat a törvényjavaslat ellen" - mondta Biden.

Emlékeztetünk:

A GlobalFoundries és az Applied Materials chipgyártók, valamint a Ford Motor és a General Motors autógyártók vezetői arról számoltak be, hogy zárt ajtós megbeszélést tartottak amerikai kormánytisztviselőkkel a félvezetőkbe való beruházási tervről, mielőtt Biden aláírná a törvényt.

Gazdasági igazság
 
  • Tetszik
Reactions: Horizon

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 771
7 008
113
Fontos hír, mivel a USD a alap valuta ezért a USA nak csak részben kell magának finanszíroznia egy ilyen beruházást /értsd reális esély van rá hogy megvalósulhat.

Biden 52 milliárd dolláros támogatást írt alá az amerikai chipgyártásnak​

2022. augusztus 10., szerda, 09:52 - Olekszij Pavlis
4212 megtekintés
Joe Biden amerikai elnök kedden törvényt írt alá egy 52,7 milliárd dolláros támogatásról az Egyesült Államok félvezetőgyártására és kutatására.
A Reuters ír róla .
A törvény emellett fokozott erőfeszítéseket ír elő az Egyesült Államok versenyképességének növelésére Kína tudományos és technológiai erőfeszítéseivel szemben.

"A jövő Amerikában fog megvalósulni" - mondta Biden, és a lépést "egy nemzedékenkénti befektetésnek nevezte magában Amerikában".

Az aláírási ceremónián olyan technológiai cégek vezetői vettek részt, mint a Micron, az Intel, a Lockheed Martin, a HP és az Advanced Micro Devices (AMD), Pennsylvania és Illinois kormányzói, Detroit, Cleveland és Salt Lake City polgármesterei, valamint törvényhozók. .

A Fehér Ház szerint a jogszabály új chips-befektetésekre ösztönöz.

A Qualcomm hétfőn beleegyezett, hogy további 4,2 milliárd dollár értékben vásárol félvezető chipeket a New York-i székhelyű GlobalFoundries gyár számára, így a vásárlások összértéke 2028-ig eléri a 7,4 milliárd dollárt.
A törvény aláírása és hatályba lépése után várhatóan az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma kidolgozza és közzéteszi a támogatási kérelmek elbírálására vonatkozó szabályokat. Ennek a munkának a feltételei azonban még mindig tisztázatlanok, és nem tudni, mennyi ideig tart a bejelentett projektek támogatása.

A Fehér Ház bejelentette a Micron 40 milliárd dolláros befektetését is a memóriachipek gyártásába. Ezzel az Egyesült Államok részesedése a globális memóriakártya-piacon 2%-ról 10%-ra nő.

A törvényjavaslat kritikusai azzal érveltek, hogy ez ajándék lenne azoknak a nyereséges chipgyártó cégeknek, amelyek korábban bezártak gyárakat az Egyesült Államokban. Biden azt mondta, hogy "ez a törvény nem ad üres csekket a vállalatoknak". Úgy tervezték, hogy enyhítse a mikroáramkörök hiányát, amely számos iparágat – autógyártást, fegyvergyártást, háztartási gépeket és videojátékokat – érintett.

A törvény a támogatásokon kívül 25%-os beruházási adókedvezményt is tartalmaz a chipgyáraknak, összesen 24 milliárd dollár értékben.A törvény 10 év alatt 200 milliárd dollárt biztosítana az Egyesült Államok kutatásának fellendítésére, hogy jobban versenyezzen Kínával.

A Kongresszusnak külön előirányzat-tervezetet kell elfogadnia ezeknek a beruházásoknak a finanszírozására – jegyezte meg a Reuters.

Megjegyzendő, hogy Kína lobbikísérleteket tett a "chip-törvény" blokkolására.

Kína washingtoni nagykövetsége közölte, hogy az ország "határozottan ellenzi" a törvényt, és "hidegháborús mentalitásra" emlékeztetőnek nevezte.

Biden megjegyezte, hogy az Egyesült Államoknak chipekre van szüksége kulcsfontosságú fegyverrendszerekhez, például a Javelin rakétákhoz.

"Nem meglepő, hogy a Kínai Kommunista Párt aktívan lobbizta az amerikai vállalkozásokat a törvényjavaslat ellen" - mondta Biden.

Emlékeztetünk:

A GlobalFoundries és az Applied Materials chipgyártók, valamint a Ford Motor és a General Motors autógyártók vezetői arról számoltak be, hogy zárt ajtós megbeszélést tartottak amerikai kormánytisztviselőkkel a félvezetőkbe való beruházási tervről, mielőtt Biden aláírná a törvényt.

Gazdasági igazság
Már készülnek a TSMC kínai kézre kerülésére.
 
  • Tetszik
Reactions: tonyo

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
Tényleg mindent elkövetnek. Egyértelmű ezek után, hogy az fbi tutira ment, amit olyanok tettek oda, akik meg akarják gátolni Trump esetleges elnökségét. Ezek vsz ugyanazok, akik bármilyen választási csalást is képesek voltak elkövetni a hatalomért, meg hogy egy bábu vezesse Amerikát, miközben azt csinálnak amit akarnak.


De túltolták a kocsmát.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113

Biden novemberben találkozhat Xi Jinpinggel – WSJ​

2022. augusztus 12., péntek, 19:00
Kína vezetőjének Hszi Csin-ping első külföldi látogatására készül a koronavírus-járvány őszi kezdete óta, amelynek során találkozhat Joe Biden amerikai elnökkel – ez lesz az első találkozójuk az utóbbi megválasztása óta.
Erről az "European Truth" számol be a The Wall Street Journalra hivatkozva .
Hszi Csin-ping 2020 eleje óta várhatóan első külföldi látogatása lesz Délkelet-Ázsia országaiban. Konkrétan azt tervezi, hogy személyesen részt vesz az indonéziai Bali szigetén megrendezett "Group of 20" csúcstalálkozón, amelyre november 15-16-án kerül sor.

Ezt követően Hszi Csin-ping Bangkokba megy, ahol részt vesz az ázsiai-csendes-óceáni gazdasági együttműködési fórum ülésén. A WSJ tájékoztatása szerint a rendezvény keretében készül az USA és a Kínai Népköztársaság vezetőinek esetleges találkozója.
A Kínai Külügyminisztérium és a Fehér Ház nem erősítette meg és nem is cáfolta a Biden és Hszi Csin-ping esetleges látogatásáról szóló információkat a kiadvány kérésére.
Kína befejezte a hadgyakorlatot Tajvan körül, helyette "rendszeres járőrözés" lesz
A róla szóló hírek a Washington és Peking közötti kapcsolatok újabb válságának hátterében merültek fel, amelyet az amerikai képviselőház elnökének, Nancy Pelosinak a tajvani látogatása okozott - egy részben elismert szigetállamban, amelyet Kína saját területének tekint.

Anthony Blinken amerikai külügyminiszter reményét fejezte ki, hogy Peking "nem fog válságot teremteni" Tajvan körül, és hangsúlyozta, hogy az eszkaláció olyan előre nem látható következményekhez vezethet, amelyeket senki, köztük Kína sem akar.

A kínai külügyminisztérium pedig személyes szankciók bevezetését jelentette be Pelosi és legközelebbi hozzátartozói ellen. Ezen kívül Kína pénteken leállította a tárgyalásokat az Egyesült Államokkal a védelemről és az éghajlatról .

Pelosi tajvani látogatásának jelentőségéről a következő cikkben olvashat bővebben: A kínai pofonná vált látogatás: miért nem fél az USA egy új háborútól a pekingi konfliktus miatt .
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
/
Az FBI 11 köteg titkosított dokumentumot talált Trumpnál végzett kutatások során - WSJ
„Európai igazság” – 2022. augusztus 12., péntek, 21:06.
37655
Az FBI-ügynökök, akik hétfőn átkutatták Donald Trump 45. amerikai elnök Mar-a-Lago-i otthonát, 11 csomag titkosított dokumentumot foglaltak le, köztük néhány "szigorúan titkos" jelzésű dokumentumot.

Erről az " European Truth " számol be a The Wall Street Journalra hivatkozva .

Megjegyzendő, hogy Trump lakhelyén tartott házkutatás során mintegy 20 doboz holmit, fotókönyveket, egy kézzel írott feljegyzést, a munkatársa, Roger Stone-nak szóló kegyelmi rendeletet és a „francia elnök” profilját foglaltak le.

A WSJ által látott lefoglalt tárgyak listája a következő csomagokat sorolja fel: négy szigorúan titkos, három minősített, további három pedig bizalmas. A listán szereplő dokumentumok tartalmáról bővebb információ nem áll rendelkezésre.

Trump ügyvédei azt mondják, hogy hivatalából való távozása előtt felhasználta felhatalmazását az anyagok titkosságának feloldására. Ennek ellenére vannak olyan jogszabályok, amelyek meghatározzák a titkosított dokumentumok tárolásának folyamatát is.

Emlékeztetni kell arra, hogy az FBI ügynökei átkutatták Trump birtokát a floridai Mar-a-Lago-ban , a titkos dokumentumok Fehér Házból való eltávolításával kapcsolatos nyomozás részeként.

Trump azt állítja, hogy már eldöntötte , hogy részt vesz a 2024-es elnökválasztáson , de még nem tudja, hogy pontosan mikor jelenti be a kampány kezdetét.

/

Az FBI nyomozása börtönbüntetést vonhat maga után Trump számára - Politico​

„Európai igazság” – 2022. augusztus 12., péntek, 23:43.
7163
A Szövetségi Nyomozóiroda vizsgálja az Egyesült Államok 45. elnökének, Donald Trumpnak a kémtörvény megsértése és más olyan bűncselekmények miatti tetteit, amelyek pénzbüntetést vagy börtönbüntetést vonhatnak maguk után.

Erről az " European Truth " számolt be a Politicóra hivatkozva , amelynek házkutatási parancsa van Trump birtokára.

Eszerint a szövetségi bűnüldöző szervek dokumentumok lefoglalásával vagy megsemmisítésével, a nyomozás akadályozásával és a kémtörvény megsértésével gyanúsítják Trumpot.

"Az ezen cikkek alapján hozott ítéletek börtönbüntetést vagy pénzbüntetést vonhatnak maguk után" - jegyzi meg a Politico, hozzátéve, hogy az elfogatóparancs "rendkívüli nemzetbiztonsági fenyegetést jelez, amelyet a szövetségi vizsgálat szerint az elveszett dokumentumok jelentenek".

Trump szóvivője, Taylor Budovich kijelentette, hogy az FBI lépései "nemcsak példátlanok, hanem szükségtelenek is voltak - és most hazugságokat és célzásokat terjesztenek, hogy elhárítsák azt a tényt, hogy a kormány szembefordult legfőbb politikai ellenfelével".

Emlékeztetni kell arra, hogy az FBI ügynökei átkutatták Trump birtokát a floridai Mar-a-Lago-ban , a titkos dokumentumok Fehér Házból való eltávolításával kapcsolatos nyomozás részeként. Amint azt a tömegmédia korábban beszámolta, 11 csomag bizalmas dokumentumot találtak a volt elnöknél végzett házkutatások során .

Trump azt állítja, hogy már eldöntötte , hogy részt vesz a 2024-es elnökválasztáson , de még nem tudja, hogy pontosan mikor jelenti be a kampány kezdetét.
 
  • Tetszik
Reactions: Bleroka