[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 920
13 911
113
Elvileg Hawaii-on élt akkor, az ott megismert amerikai nejével (aki a második volt, utána is volt még neki 2). Aki már szintén halott.

Voltak "akár igaz is lehet" konteo-k ebben témában...

... +: A modern amerikai történelem bővelkedik a kínos kérdéseket lehetetlenné tevő furcsa halálesetekben --a Washington-i zavargások, BLM-események, Jeffrey ("pedofil-ellátó-")Epstein ...--, kísérteties párhuzamként a Római-Császárság végjátékát eszembe juttatva.

.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 967
32 258
113
Voltak "akár igaz is lehet" konteo-k ebben témában...

... +: A modern amerikai történelem bővelkedik a kínos kérdéseket lehetetlenné tevő furcsa halálesetekben --a Washington-i zavargások, BLM-események, Jeffrey ("pedofil-ellátó-")Epstein ...--, kísérteties párhuzamként a Római-Császárság végjátékát eszembe juttatva.

.

Nálunk meg széfben őrzött videókat semmisít meg a rendőrség, mint érdektelen anyagokat...
Mondjuk nem hiszem, hogy nincs azokról sehol senkinél másolat.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 889
82 455
113
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and enzo

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 129
11 986
113
Ha van valami pozítiv az USA-ban. ez a hely bakancs listás.
az élő videókat Is kérem végig nyálazni én Orianthi-val tenném ezt:D

 
  • Tetszik
Reactions: Lord Gazember

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 967
32 258
113
Mennyit rúgtak ki? 11 ezret? ;)

Viszonylag rövid zavar volt. Bár délután még állítólag volt gond a Teams-es csatlakozással.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 129
11 986
113

németország tank verseny 2016

Az amerikai legénység nem ér el helyezést a NATO tankversenyén​

A Strong Europe Tank Challenge minden európai legénységet a csúcson lát.

Mindkét verseny eredményei Mark Milley hadsereg vezérkari főnökének legutóbbi megjegyzéseit tükrözik, amelyeket a múlt vasárnapi New York Timesban tettek közzé . Milley kijelentette: "Ma a hadsereg egy őrnagya nem tud mást, mint a terroristák és gerillák elleni harcot, mert szeptember 11-e után lépett be a hadseregbe. De ahogy a magasabb szintű fenyegetésekbe kerülünk, képességeink 15 év alatt elsorvadtak."

Az elsődleges "magasabb fenyegetés" Oroszország. Az orosz szárazföldi hatalom két évtizedes elhanyagoltságból él. Moszkva több új páncélozott járműcsaládot épít, köztük a T-14 Armata fő harckocsit , a T-15 nehéz gyalogsági harcjárművet, a Kurganets-25 gyalogsági harcjárművet és a Bumerang kerekes páncélozott szállítójármű-családot. Az ukrajnai és szíriai orosz hadjáratok, valamint a határ menti államok elleni agresszivitás megmutatta, hogy Vlagyimir Putyin elnök fel tudja használni és fel is fogja használni hadseregét állami célok elérésére.

Hirtelen a Strong Tank Challenge-ben tesztelt képességek relevánsabbak, mint tizenöt év alatt. Bár a veszteségnek fájnia kell, ez legalább egy lista a helyekről, ahonnan érdemes elkezdeni a nagyon szükséges fejlesztéseket. És remélhetőleg gyors is.
 

wankel

Well-Known Member
2016. december 23.
1 041
4 973
113
Fng53kIXkAAjYE4

https://www.theguardian.com/us-news/2023/jan/27/shock-horror-reaction-tyre-nichols-death-video
A rendőröket kirúgták, de a CNN hozza a formáját.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 967
32 258
113


Egy komment a kurucon:

"Megnéztem a sokkal teljesebb amerikai verziót is ez már nagyon az aftermath.
A lényeg:
A rendőrök nagyon normálisan megállítják forgalmi ellenőrzés gyanánt, baszakodik kiszállni, kötekedik, visszaszól.
Aztán felszólítják szálljon ki és feküdjön a földre, mert megbilincselik. Tegyük hozzá vaksötét éjszaka ez logikus.
Nos ha semmit nem vétett, akkor alapesetben normálisan kiszáll igazolja magát stb.
Már a földön van de hadonászik a kezével, rugdos, úgy láttam köpdösött is, szitkozódott is. A figyelmetlen rendőrök hibája miatt kiszabadult, pedig itt már kapott alaposan a paprikasprayből.
Annyira hogy az egyik rendőr is levegő után kapkodott. Valószínű az ő szorításából szabadult ki.
Teaserrel párszor megcsípte még az egyik zsernyó aztán elfutott.
Itt már azért jajjgatott...

Ebből a videobol még annyi lemaradt, hogy amikor utolérték, már bőven pánikolt is és még mindig nem engedte magát megbilincselni. Hadonászott ugrálgatott össze vissza. Azért annyi paprikát kapott valószínű azt sem tudta hol van csórija. És ateaser sem simogatás.

Ezeknek a négereknek már általános iskolában meg kellene tanítani a helyes viselkedést, ha rendőr van bekussolsz lefekszel nincsen para, legyél tisztességes, beszélj és viselkedj tisztességesen.

Háttér: anyuci a sajtótájékoztatón jó négeresen össze vissza káromkodik, rendes apuka nincs, a stepfather nyilatkozik ő is odavés egy két frankó szlenget, a neveltetés adja magát!
20 éves gördeszkás, egy gyerekes munkanélküli (kis)fiú, fiúka, fiucska stb.... Egy igazi BLM harcos, dehát gondolom vannak ilyen gyűléseik és frankón kioktatják egymást hogy viselkedjenek egy rendőrrel, mik a jogaik. Csak szembe jön a valóság."
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 967
32 258
113
zroxbg6x7nea1.jpg


A globális elit teljesen nyilvános terve​

Vannak titkos társaságok, de induljunk ki abból, ami nyilvánosan elérhető, és amit a globális elit főpapjai nyíltan vallanak.
Olvasom Fricz Tamás cikkeit a hálózatokról, titkos társaságokról. Ezek nyilvánvalóan léteznek és valóban befolyásosak, ám véleményem szerint a világ értelmezését a nyilvánosan hozzáférhető információkból kell elkezdeni, és a titkos dolgokról csak akkor kell beszélni, ha a nyilvános információk ehhez már nem elegendőek.
Tézisem szerint minden, amit a Nyugat mostanában művel, nyilvános forrásokból is megmagyarázható.
Kezdjük például a Time magazin online archívumával. 1942-ben, amikor Soros György 12 éves volt Budapesten, Amerikában 375 protestáns egyházi vezető jött össze, és gyakorlatilag a teljes későbbi programját megszavazták: „Ezek az Egyesült Államok szervezett protestantizmusának szuperprotestáns új programjának csúcspontjai az igazságos és tartós békéért a második világháború után:
  • - Végső soron »átruházott hatáskörök világkormánya«.
  • - Az Egyesült Államok izolacionizmusának teljes feladása.
  • - A nemzeti szuverenitás erős azonnali korlátozása.
  • - Az összes hadsereg és haditengerészet nemzetközi irányítása.
  • - »Egy egyetemes pénzrendszer... úgy tervezve, hogy megakadályozzák az inflációt és a deflációt.«
  • - Világszerte a migráció szabadsága.
  • - A világkereskedelem minden vám- és kvótakorlátozásának fokozatos megszüntetése."
Ebben semmi titkos nincs. Megírta az egyik legnagyobb lap, és a mai napig is elérhető az archívumában. Magyar ésszel nehéz ezt felfogni, mert nálunk a baloldal és a liberálisok mindig is keresztényellenesek voltak, tehát a keresztény vezetők alapvetően konzervatív irányba fordultak. Nos, Amerikában nem egészen így alakult. Ha ugyanis az áteredő bűnt például unitáriusként tagadjuk, de közben látjuk, hogy a bűn létezik, akkor az egyetlen logikus feltételezés az, hogy a társadalom a bűn forrása, azt kell átalakítani vagy lerombolni. Amikor azt mondjuk, hogy a balliberalizmus egy vallás, akkor az nem csak fricska. 1942-ben Amerikában ez szó szerint igaz állítás volt. Azóta annyi történt, hogy a liberális szuperprotestantizmus egyszerű liberalizmussá szekularizálódott. Megőrizte azonban keresztény gyökerének azon jellegét, hogy a liberális értelmiség önmagát erkölcsi iránytűnek tartja. Ezt is kicsit nehéz magyar ésszel megérteni, hiszen hazánkban a balliberálisok alapvetően erkölcsileg semleges, technokrata, „szakmai” mentalitású egyének voltak, akik éppen az „ideologikus küldetéstudata” miatt bírálták anno az Antall-kormányt. Nos, Amerikában nem ez (volt) a helyzet. Amerikában az átlagos ballib szent meggyőződése, hogy a gendersemleges migránsvécék építése erkölcsi kötelesség, szent ügy, küzdelem az eredendő bűn, a társadalmi egyenlőtlenség ellen.
Nehéz ezt megemészteni, hiszen például a világkormány ötlete annyira tipikus összeesküvés-elméletnek hangzik. Hogyan lehetséges, hogy ezt az amerikai püspökök megszavazták, a Time megírta, gyakorlatilag minden műveltebb amerikai elolvasta, hogy ebben semmi titkosság nem volt?

plh.jpg


Mondok egy másik példát. Megjelent egy könyv The House of Morgan címmel. Nem valami obskurus underground kiadványról van szó, szerepelt a New York Times tízes bestseller listáján 1998-ban, és megnyerte a National Book Awardot, tehát minden művelt amerikai legalább hallott róla.
A könyv nem kevesebbet állít, mint hogy 1918 környékén az amerikai újságírók azon viccelődtek, hogy az első világháborút lezáró békeszerződéseket a Morgan bankháznak kellene aláírnia, mert úgyis ők irányítják az egész amerikai külpolitikát. Ez megint úgy hangzik, mint a legbizarrabb összeesküvés-elmélet: pedig 1918-ban a teljes amerikai sajtónyilvánosság tudott róla, és csámcsogott is a témán. Fricz Tamásnak teljesen igaza van abban, hogy Bush és Kerry értékrendje vélhetőleg nem nagyon tér el egymástól. Vitatkoznom kell ezzel szemben azzal, hogy ez a nagy hasonlóság onnan ered, hogy mindketten a Skull and Bones titkos társaság tagjai. Ennek a társaságnak a tagjai ugyanis a Yale diákjaiból kerülnek ki.

Bush és Kerry értékrendje egészen egyszerűen a Yale (korabeli) értékrendje.​

A hatvanas évekből nincsenek adataim, de tudok ajánlani két könyvet, az egyik az ötvenes évekből, a másik a hetvenes évekből mutatja be a Yale-t.
Az első Willam F. Buckley Jr.-nak, tehát az amerikai konzervatív mozgalom megalapítójának God And Man At Yale című kötete. Buckley itt név szerint is keményen kritizálta a Yale több professzorát, mondván, hogy kollektivista, totalitárius és ateista ideológiát erőltetnek a diákokra.

plh.jpg


A másik Andrey Navrozov The Ginderbread Race, A Life In The Closing World Once Called Free. Ez (legálisan!) elérhető online is. Navrozov nem konzervatív, hanem John Stuart Mill-i értelemben vett klasszikus liberális, aki mélyen hisz abban, hogy szabad, konstruktív vita révén minden kérdést meg lehet oldani. Szüleivel együtt azért menekültek el a Szovjetunióból a hetvenes években (amikor ő 16 éves volt), mert a szólásszabadság hiányát elviselhetetlennek tartották.

plh.jpg
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 967
32 258
113
Navrozov azt hitte, hogy Amerika Mill-világa. Ebben elég gyorsan csalódnia kellett. Egy elit fiúiskolába került, ahol az összes professzor ÉS az összes diák ellenezte a vietnami háborút. Navrozov felvetette, hogy nem olyan rossz dolog az, hogy Amerika megpróbálja megakadályozni, hogy a szovjetek és bábjaik Vietnamra is kiterjesszék azt a diktatúrát, ami elől ő elmenekült. A szabad és konstruktív vita helyett azonban lefasisztázták.
Utána a Yale-re járt, és azt tapasztalta, hogy ott sincs szabad és konstruktív vita: egy témáról, például egy könyvről mindenkinek 100 százalékig ugyanolyan, tehát szélsőbalos véleménye volt. Amikor Navrozov édesapja is könyvet írt, kiderült, hogy miért is alakulnak ennyire hasonlóan a vélemények. Első körben egy viszonylag kicsi orgánumban, a The New York Review of Booksban jelent meg a könyvről egy negatív kritika. Utána a New York Times írt róla az előbbi szellemében egy szintén igencsak negatív bírálatot. Ezt a negatív véleményt a Yale-en szó szerint mindenki elfogadta. Utána az összes többi amerikai sajtótermék is átvette az ítéletet, és hasonlót írt. Vagyis lényegében az egész amerikai nyilvánosság negatívan értékelte a könyvet.
Tehát nem titokban manipulálják a nyugati közvéleményt. Belpest nyelvén szólva a New York Times MENŐ, tehát mindenki, aki MENŐ szeretne lenni, birkaként követi a NYT mint vezérürü véleményét, önként, nyíltan, dalolva. Magyar ésszel ezt is nehéz belátni: amikor az angolszász ember véleményt nyilvánít, akkor nem igazat mond, és nem hazudik, hanem

úgy viseli a véleményét, mint egy divatos ruhadarabot.​

Amikor Justin Trudeau-t megkérdezték, miért áll a kormánya pontosan felerészben nőkből, annyit felelt, hogy „mert 2015 van”. Semmilyen komolyabb indokot nem mondott. 2015-ben ez a divat. Ennyi.

plh.jpg


James Burnham 1963-as The Suicide Of The West könyvében leírja az amerikai professzorok egy új fajtáját, akik az elméjük pallérozása helyett koktélpartikra szeretnek járni. Ezeken divatos ruhákat és divatos véleményeket kell (kép)viselniük, minden politikai kérdésről egyforma véleményük van, amit aztán két nap múlva a legtöbb sajtótermék is lehoz. Burnham megkérdezte tőlük: mi az ideológiátok? Van nektek valami olyan alapvetésetek, mint a Kommunista Kiáltvány? Azt felelték: nincs.
Burnham összeállított tehát egy 39 tételből álló listát. Például: mindenfajta faji megkülönböztetés tilos. Erre azt felelték, ezek nem liberális elvek, ezekkel mindenki egyetért. 1963-ban, amikor jó pár amerikai államban törvény volt a faji megkülönböztetés! De ők nem tartoznak a mindenki fogalmába. Nem divatosak, tehát láthatatlan senkik. Ez pontosan ugyanaz a logika, amikor egy 20 éves menő gyerek azt mondja, hogy ma már senki sem hallgat Guns 'n' Rosest. Hát, én például igen, de számára én láthatatlan vagyok, mivel nem vagyok menő 20 éves. Csak egy tata, tehát érdektelen.
„Valójában pontosan tudjuk, mi lesz Washington politikája húsz év múlva. Biztosan semmi közük nem lesz »a politikához«. Ezek a Harvardon, a Yale-en és a Berkeley-n jelenleg tanított elvek megvalósításai lesznek.” – Curtis Yarvin „Ki a szuverén? Maga a narratíva a szuverén.” – szintén Curtis Yarvin
A rendszer történelmi kialakulása tehát teljesen nyíltan ment végbe. A Cambridge-t, a Harvardot és a Yale-t eredetileg papok, lelkészek képzésére alapították. Ezen professzorok feltalálták idővel ezt a fajta liberális „szuperprotestantizmust”. A folyamat világosan követhető: a Harvard teológia szakát átvették az unitáriusok, akik kialakították ott a transzcendentalista világképet, miszerint az ember jó, és csak a társadalmi intézmények teszik rosszá (ahogy Rousseau is mondta, és ugye ez minden baloldali gondolat alapja). Később a Harvard és Yale szekularizálódik, a liberális „szuperprotestantizmus” helyét átveszi a liberalizmus, ami Amerikában gyakran abszolút szélsőbaloldali ideákat is jelent, és mivel a Harvard, a Yale na meg persze az onnan kikerülő elit újságírók MENŐK, mindenki más az ő véleményüket hordja divatként. Hálózatok, titkos társaságok léteznek. De először kezdjük annak elemzésével, ami nyilvános.
(a cikk a kontra.hu-n jelent meg még tavaly, de azóta a kontra.hu-t bezárták, a google cache-ből bányásztam elő a szöveget, a linkek nem biztos, hogy működnek)
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 920
13 911
113
Navrozov azt hitte, hogy Amerika Mill-világa. Ebben elég gyorsan csalódnia kellett. Egy elit fiúiskolába került, ahol az összes professzor ÉS az összes diák ellenezte a vietnami háborút. Navrozov felvetette, hogy nem olyan rossz dolog az, hogy Amerika megpróbálja megakadályozni, hogy a szovjetek és bábjaik Vietnamra is kiterjesszék azt a diktatúrát, ami elől ő elmenekült. A szabad és konstruktív vita helyett azonban lefasisztázták.
Utána a Yale-re járt, és azt tapasztalta, hogy ott sincs szabad és konstruktív vita: egy témáról, például egy könyvről mindenkinek 100 százalékig ugyanolyan, tehát szélsőbalos véleménye volt. Amikor Navrozov édesapja is könyvet írt, kiderült, hogy miért is alakulnak ennyire hasonlóan a vélemények. Első körben egy viszonylag kicsi orgánumban, a The New York Review of Booksban jelent meg a könyvről egy negatív kritika. Utána a New York Times írt róla az előbbi szellemében egy szintén igencsak negatív bírálatot. Ezt a negatív véleményt a Yale-en szó szerint mindenki elfogadta. Utána az összes többi amerikai sajtótermék is átvette az ítéletet, és hasonlót írt. Vagyis lényegében az egész amerikai nyilvánosság negatívan értékelte a könyvet.
Tehát nem titokban manipulálják a nyugati közvéleményt. Belpest nyelvén szólva a New York Times MENŐ, tehát mindenki, aki MENŐ szeretne lenni, birkaként követi a NYT mint vezérürü véleményét, önként, nyíltan, dalolva. Magyar ésszel ezt is nehéz belátni: amikor az angolszász ember véleményt nyilvánít, akkor nem igazat mond, és nem hazudik, hanem

úgy viseli a véleményét, mint egy divatos ruhadarabot.​

Amikor Justin Trudeau-t megkérdezték, miért áll a kormánya pontosan felerészben nőkből, annyit felelt, hogy „mert 2015 van”. Semmilyen komolyabb indokot nem mondott. 2015-ben ez a divat. Ennyi.

plh.jpg


James Burnham 1963-as The Suicide Of The West könyvében leírja az amerikai professzorok egy új fajtáját, akik az elméjük pallérozása helyett koktélpartikra szeretnek járni. Ezeken divatos ruhákat és divatos véleményeket kell (kép)viselniük, minden politikai kérdésről egyforma véleményük van, amit aztán két nap múlva a legtöbb sajtótermék is lehoz. Burnham megkérdezte tőlük: mi az ideológiátok? Van nektek valami olyan alapvetésetek, mint a Kommunista Kiáltvány? Azt felelték: nincs.
Burnham összeállított tehát egy 39 tételből álló listát. Például: mindenfajta faji megkülönböztetés tilos. Erre azt felelték, ezek nem liberális elvek, ezekkel mindenki egyetért. 1963-ban, amikor jó pár amerikai államban törvény volt a faji megkülönböztetés! De ők nem tartoznak a mindenki fogalmába. Nem divatosak, tehát láthatatlan senkik. Ez pontosan ugyanaz a logika, amikor egy 20 éves menő gyerek azt mondja, hogy ma már senki sem hallgat Guns 'n' Rosest. Hát, én például igen, de számára én láthatatlan vagyok, mivel nem vagyok menő 20 éves. Csak egy tata, tehát érdektelen.
„Valójában pontosan tudjuk, mi lesz Washington politikája húsz év múlva. Biztosan semmi közük nem lesz »a politikához«. Ezek a Harvardon, a Yale-en és a Berkeley-n jelenleg tanított elvek megvalósításai lesznek.” – Curtis Yarvin „Ki a szuverén? Maga a narratíva a szuverén.” – szintén Curtis Yarvin
A rendszer történelmi kialakulása tehát teljesen nyíltan ment végbe. A Cambridge-t, a Harvardot és a Yale-t eredetileg papok, lelkészek képzésére alapították. Ezen professzorok feltalálták idővel ezt a fajta liberális „szuperprotestantizmust”. A folyamat világosan követhető: a Harvard teológia szakát átvették az unitáriusok, akik kialakították ott a transzcendentalista világképet, miszerint az ember jó, és csak a társadalmi intézmények teszik rosszá (ahogy Rousseau is mondta, és ugye ez minden baloldali gondolat alapja). Később a Harvard és Yale szekularizálódik, a liberális „szuperprotestantizmus” helyét átveszi a liberalizmus, ami Amerikában gyakran abszolút szélsőbaloldali ideákat is jelent, és mivel a Harvard, a Yale na meg persze az onnan kikerülő elit újságírók MENŐK, mindenki más az ő véleményüket hordja divatként. Hálózatok, titkos társaságok léteznek. De először kezdjük annak elemzésével, ami nyilvános.
(a cikk a kontra.hu-n jelent meg még tavaly, de azóta a kontra.hu-t bezárták, a google cache-ből bányásztam elő a szöveget, a linkek nem biztos, hogy működnek)

El kellene mentened saját/otthoni tár-területre.
Egyre gyakrabban "viszi el a cica" kiemeltnek tűnően egyes témák "nem-kívánatos" anyagait!

Ez a sejthető tendencia szerintem is csak egy konteós feltételezés.
...ahogy a háttér-hatalom léte is 20-30(+) éve az volt. :oops:


:hadonaszos:
.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 889
82 455
113
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 920
13 911
113

Nocsak, a politikus már csak így számonkérhető a demokrácia fellegvárában???

... nem tagadom, szívesen látnék ilyet az EU-ban is! :oops: + :hadonaszos:

Guy(gay ?) még kevesebb foggal, Bearbroek fekszik az összetört binyója mellett, ...
megvilágosodott tüntetők a nagyvárosokban...


U.I: Sajnos száz(+)-os mennyiségben kellenének!

.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 010
113
Az Egyesült Államokban rejtélyes körülmények között néhány hónap alatt már több LNG-üzem égett le.

Ugyanez a probléma a finomítókkal is. Épp tegnap égett le az egyik olajfinomító a mexikói határon.

Úgy tűnik egyesek rossz helyen dohányoznak...

 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 179
20 132
113
A titán, mint nyersanyag, csak a dolog egyik fele.
Speciális feldolgozást és know-how-t igényel, hogy valóban azt hozza amit elvileg tud (meg persze elfogadható áron).

Ezért vettek az amcsik a hidegháború idején titánt a Szovjetuniótól, persze kerülő utakon.

Nem tudom mi van manapság, mennyiben változott a helyzet.