[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
816
4 126
93
Ne fogjuk erre! Sima csalás megy, ilyen ami a csatatér államokban zajlott, nincs.

Trump megvárja míg mindent megszámolnak, eldől, és aztán jöhet a bizonyíték, ha van. A szar az, hogy a repik is Trump ellenesek, és senki nem áll melléjük. Szóval szerintem ismét három párti rendszer lesz Amerikában. Lesz a Demokrata (Kommunista) Párt, lesz a Republikánus (status quo) Párt és lesz egy olyan párt, amire azok, akik most Trumpra szavaztak, le fognak szavazni és el fognak venni szavazatokat. Az első választás bukta lesz, de a következő már nem. Érdekes lesz.

Ami biztos, MEG FOG VÁLTOZNI a választási rendszer. Új regisztráció lesz, kötelező azonosítással. Egységesítve lesz minden tagállamban, és levélszavazat annak fog járni, aki külföldön van, vagy mozgásában korlátozott, mindenki másnak mozgó urna vagy valami hasonló hülyeség. Innentől viszont NEM LESZNEK csatatér államok. Legalábbis nagyon csalni nem lehet majd. Ezt - látva mi zajlik - követelni fogja kb. mindenki. Ha pedig Trump nyerne, mert van bizonyítéka, akkor meg pláne, vagy vége a két nagy pártnak. Ezt a balhét nem lehet elvinni máshogy, csak beletörődéssel, hogy változtatni kell.
Nézd már meg légyszives hogy Trump hàny éves. Ha ennek vége, ő befejezte a politikát. A harmadik oldaladhoz meg pénz és befolyás, na meg média felület kellene. Náluk ilyen a rendszer. A győztes mindent visz, a vesztes meg megy a levesbe. Ezt sanszosan behúzták a demek, és kuka minden 12 évig. Biden sztem max 2 évet bir ki, és eü problémák miatt visszavonul. A feka csaj 2 évet letol helyette, aztán meg fekete nőként simán megválasztják kétszer. Utána nem tudom mi lesz, a jóstehetségem eddig tartott.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 917
113
Nézd már meg légyszives hogy Trump hàny éves. Ha ennek vége, ő befejezte a politikát. A harmadik oldaladhoz meg pénz és befolyás, na meg média felület kellene. Náluk ilyen a rendszer. A győztes mindent visz, a vesztes meg megy a levesbe. Ezt sanszosan behúzták a demek, és kuka minden 12 évig. Biden sztem max 2 évet bir ki, és eü problémák miatt visszavonul. A feka csaj 2 évet letol helyette, aztán meg fekete nőként simán megválasztják kétszer. Utána nem tudom mi lesz, a jóstehetségem eddig tartott.
Ki mondta, hogy Trump? De ha Trump, van fia, van lánya. És még ott van jópár egyéb emberke akinek vsz ezek után tele lesz a töke a republikánusokkal és a demokratákkal. Amúgy meg 1x. Tudtommal 2x lehetsz elnök.
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 678
32 331
113
Egész amerikai választási rendszert meg kéne reformálni, mert mostani formájában elavult és gagyi.
Meg is lessz reformalva abban boztos lehetsz. Ahogy abban is hogy ez meg korant sem a vege. A vegen trump fog kijonni gyoztesnek /megha ez nem is latszik./ ez nem a vege ez csupan a kezdete...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 917
113
Itt a lista Joe Biden és Hunter Biden meghatározó korrupciógyanús ügyeiről
https://888.hu/piszkostizenketto/it...meghatarozo-korrupciogyanus-ugyeirol-4282072/

  • Az FBI pénzmosás gyanújával nyomozást indított a Hunter Biden laptopján talált dokumentumok ügyében pénzmosás gyanújával.
  • Hunter Biden már egy évvel azelőtt bemutatta apját – aki akkor a demokrata Barack Obama alelnöke volt – a Burisma ukrán energetikai nagyvállalat legfőbb vezetőinek, hogy Joe Biden pozíciójával visszaélve nyomást gyakorolt volna Petro Porosenko akkori ukrán elnökre annak érdekében, hogy kirúgja a Burisma korrupciógyanús ügyeit vizsgáló főügyészt, Viktor Sokint, mivel a korrupcióban érintett lehetett Hunter is, akinek az ebben játszott szerepét külön vizsgálták. Biden 1 milliárd dollár amerikai kormányzati támogatás megvonásával zsarolta Porosenkót, aki végül engedett és kirúgta Sokint. Hunter Biden 2014 áprilisától volt a Burisma igazgatótanácsának tagja.
  • A Rosemont Seneca Partners nevű, befektetési és pénzügyi tanácsadással foglalkozó amerikai cég „tanácsadás” címén 3,5 millió dollárt kapott Elena Baturinától, aki Jurij Luzskov volt moszkvai főpolgármester özvegye. A Rosemont Seneca Partnerst Hunter Biden, Christopher Heinz (John Kerry volt demokrata elnökjelölt, illetve külügyminiszter mostohafia) és Devon Archer alapították 2009-ben, és ők voltak a tulajdonosai is. Devon Archer 2014 áprilisában tagja lett az ukrán Burisma nevű energetikai vállalat igazgatótanácsának, Hunter Bidennel egyidőben. Archer 2018 tavaszán hagyta el a Burismát, júniusban első fokon elítélték egy sziú indián törzs kötvényértékesítésből származó bevételeinek elcsalása, illetve több magánnyugdíjalap pénztőkéjével történő visszaélés miatt. Az amerikai szenátus is vizsgálta az ügyet, szerintük a pénz tisztázatlan forrásból származott, ez magyarázatot ad arra is, hogy miért 11 részletben utalták. Hogy Hunter Bidenék valójában miért kaptak 3,5 millió dollárt az orosz oligarchától, majd ezt követően miért ment át a cégükön ugyanannak az oligarchának 242 ezer dollárja, csak találgatások vannak, de az a legvalószínűbb, hogy pénzmosás történt.
  • Hunter Biden a Kínai Kommunista Párt oligarcháival is üzletelt. Az első ügylet megkötésére 2013 decemberében került sor, amikor Biden Obama alelnökeként Pekingben hivatalos látogatást tett. Az alelnököt elkísérte Hunter Biden is, aki 1,5 millió dollár értékben kötött befektetési megállapodást a családi cégük nevében a kínai jegybank egyik fiókintézményével. Továbbá 2017 augusztusában Hunter Biden a legnagyobb, papíron magánkézben lévő kínai energetikai vállalat, a CEFC China Energy Co.-ban 50 százalékos részvénnyel rendelkező Ye Jianming nevű oligarchával is kötött egy rendkívül jövedelmező üzletet, amely évi több mint 10 millió dollár haszonnal járt volna a Biden család számára.
  • Hunter Biden Romániában megpróbálta az egyik korrupt üzletember barátját megmenteni az igazságszolgáltatástól, és ezért cserébe pénzt kaphatott. 2015-ben Puiu Popoviciu román üzletember ellen eljárást indítottak a bukaresti Băneasa-farm területén lévő, 224 hektár nagyságú telekvásárlás alatt történő befolyással való üzérkedés és vesztegetés miatt. A kiváló amerikai kapcsolatokkal rendelkező Popoviciu azonban Hunter Bidenhez fordult, hogy vessen latba befolyását a vádak ejtése érdekében. Hunter korábban Popoviciu tanácsadója volt. A dolog érdekessége, hogy ekkor Joe Biden volt az amerikai alelnök, és azelőtt egy évvel Bukarestbe látogatott, ahol Victor Ponta miniszterelnöknek a korrupció elleni harc fontosságáról beszélt. Popoviciut hét év börtönre ítélték, de elhagyta Romániát. Román sajtóhírek alapján az első és a másodfokú ítélet között Hunter Biden megpróbálkozott közbejárni Popoviciu mellett, megkérve Mark Gitensteint – aki 2009 júliusa és 2012 decembere között Amerika bukaresti nagykövete volt -, hogy az üzletember felmentése érdekében lépjen kapcsolatba Louis Freeh-vel, aki Bill Clinton elnöksége alatt, 1993-2001 között volt az FBI vezetője és kiváló demokrata kapcsolatokkal rendelkezik. Vélhetően úgy gondolták, hogy a demokrata adminisztráció tud hatni a román hatóságokra. Azt nem lehet tudni, hogy Louis Freeh végül fellépett-e Popoviciu érdekében.
  • A New York Post korábban arról is beszámolt, hogy birtokukba került egy 12 perces szexvideó, amelyen Hunter Biden egy ismeretlen nővel szexel, közben pedig cracket szív.
  • Egy 14 éves és több másik kiskorú lány fotóit találták meg Hunter Biden merevlemezén, ami felveti a pedofilgyanút vele szemben.
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
A rövidtávú siker* érdekében képes a komplett nyugati vagy fejlett világ szemet hunyni a csalások felett, nem belátva azt, hogy a világban mit okoz, ha a demokrácia védőbástyájában** így lehet nyerni. A világban innentől bárhol így lehet nyerni és így is fognak. Mert mi akadályozná meg őket ebben? Ha ezt így egy az egyben benyeli a világ, akkor olyan probléma-hullám indul el, ami az egész világ berendezkedését alapvetően változtatja meg. Látszólag elnököt választanak az Egyesült Államokban, csak közben a világot rántják bele egy olyan helyzetbe, ahol a demokráciának nyoma nem marad.***

*Trump eltávolítása a hatalomból
**Hiszen ők a demokrácia-exportőrök, azaz náluk van belőle annyi, hogy jut másoknak is

De eleve ott a kérdés: Hol vannak a szervek, amiknek az lenne a lényege, hogy a választás tiszta legyen? Hol van az FBI, a CIA, az NSA, a többi hárombetűs szerv, amiknek ilyen-olyan módon feladatuk lenne az, hogy ne lehessen csalni?

***És ne vegyék zokon a ma győzelmet ünneplők, ha őket ugyanígy győzik le.
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Egész amerikai választási rendszert meg kéne reformálni, mert mostani formájában elavult és gagyi.

És olyan szinten átláthatatlan, hogy 4 m-es betonfalon is hamarabb fogok átlátni, mint azon ami ott folyik.

Simán lehet, hogy az USA végét jelentené egy reform és ezért nem nyúlnak hozzá érdemben.
 
  • Tetszik
Reactions: megazez

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 917
113
Igen, de már elmúlt.
710674.gif
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 129
19 915
113
aM7rjm0p_700wp_0.webp

- Nyerünk!
- Leállítani a szavazatszámlálást!
- Most vesztünk!
- Folytatni a szavazatszámlálást!
- Most nem tudjuk nyerünk-e vagy sem!
- Csak a ránk adott szavazatokat számolni!

aR7Zn7WK_700wp_0.webp
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 535
8 809
113

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 504
54 455
113
Horizon: azok a grafikák mit mutatnak ?
Ha csalás van, akkor. Repek miert nem lepnek. Pénzen nem mulhat. Vagy hülyék?
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 771
7 008
113
  • Tetszik
Reactions: zsolti and aquarell

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Horizon: azok a grafikák mit mutatnak ?
Azt mutatják meg, hogy tényleg csalás történhetett, nem csak beképzeli magának a vesztes fél. Ezen a linken elmagyarázzák az egészet:
"Egy névtelenséget kérő amerikai statisztikus elemezte a gyanúsabb választói körzetek eredményeit, ahol Joe Biden látványosan elhúzott, és tegnap éjjel részletesen publikálta az eredményeit. Elmagyarázzuk, bemutatjuk és le is ellenőrizzük ezeket! ..."

Külön érdekesség az index.hu link, amiben a 2018-as hazai választást vizsgálták ezzel a módszerrel. A cikk címe: Statisztikai alapon biztosan nem történt szisztematikus csalás

Nekem úgy tűnik, hogy kivárnak a kritikus helyeken a repek, mert pl. ezzel a módszerrel a zárás után lehet bizonyítani a csalást.

Kíváncsi vagyok a demokraták ezt hogyan akarják kidumálni. :)
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 504
54 455
113
Kösz.önöm a vâlaszokat. Bevallom, lemaradtam, mert kicsit kezd uncsi lenni mâr...
Kiváncsi vagyok, mit lépnek a repek..
Azërt furcsa, hogy nincsenek felkèszülve a szisztematikus csalâsra. Itt nem kèt àrtalmatlan szüzlâny marakodik. Van pénz, ember elég.