[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 990
32 309
113
Hogyha volt választási csalás (ezt csak Trump mondta, semmi nem támasztotta alá) akkor jogszerűen meg lehet támadni a törvényhozás épületét azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy megakadályozzák a megválasztott elnök eredményének kihirdetését? Az állítólagos választási csalás és a puccskísérlet 2 különböző dolog. Ne keressünk indokokat egy köztörvényes bűncselekményre. Egyébként a tegnapi események akár még ránk is hatással lehetnek: Biden eddig is rossz véleménnyel volt a jogállamot leépítő illiberálisokról (Orbán, Putyin, Erdogan, Bolsonaro), ezek után borítékolható, hogy még keményebben fog fellépni Trump elvbarátaival szemben. Sőt ha Trumppal szemben eljárás indul a puccskísérlet felbújtása miatt akkor nem valószínű, hogy megvárja, hogy kapjon 30 évet egy amerikai fegyházban, külföldre fog távozni, olyan helyre ahonnan nem adják ki az USA-nak. Csak nehogy hozzánk jöjjön.

Abban egyetértünk, hogy a Biden-adminisztráció el fog menni a legvégsőkig, hogy "demokratizáljon" minket is, a bombázásig talán nem, de egyébként minden elképzelhető, természetesen csakis a demokrácia és a jogállam megmentése érdekében. Ki fog teljesülni a liberális véleménydiktatúra, már eddig is kaptunk belőle elég ízelítőt a nagy techcégek és a "független" média részéről, aki ellenáll, azt nácinak, orosz ügynöknek, fehér szupremacistának stb. fogják bélyegezni és nem lesznek jogai. Lesztek persze elegen, akik ehhez tapsoncok lesznek. Pedig a Trump-jelenséget épp ez váltotta ki már eleve, az az agresszív és türelmetlen progresszív nyomulás minden téren, ami ellen sokan csak ebben a karizmatikus bohócban láttak ellenszert.
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 061
1 653
113
Abban egyetértünk, hogy a Biden-adminisztráció el fog menni a legvégsőkig, hogy "demokratizáljon" minket is, a bombázásig talán nem, de egyébként minden elképzelhető, természetesen csakis a demokrácia és a jogállam megmentése érdekében. Ki fog teljesülni a liberális véleménydiktatúra, már eddig is kaptunk belőle elég ízelítőt a nagy techcégek és a "független" média részéről, aki ellenáll, azt nácinak, orosz ügynöknek, fehér szupremacistának stb. fogják bélyegezni és nem lesznek jogai. Lesztek persze elegen, akik ehez tapsoncok lesznek. Pedig a Trump-jelenséget épp ez váltotta ki már eleve, az az agresszív és türelmetlen progresszív nyomulás minden téren, ami ellen sokan csak ebben a karizmatikus bohócban láttak ellenszert.
Tök jó egyébként, hogy látni Trumpot mennyien nem tartják megfelelő elnöknek, mindazonáltal, hogy Biden meg az elődei munkásságát óhajtja folytatni. Inkább legyen egy hülye az elnök, aki valahogy nem érdekelt a háborúsdiban mint egy másik, akit sanszosan ugyanaz a lobbi tol mint a demokratizáló elődeit.
 
W

Wilson

Guest
Donald Trump az elektori szavazatok ratifikálására reagálva megígérte, hogy „zökkenőmentesen" át fogja adni a hatalmat Bidennek.

Az elnök úgy nyilatkozott, hogy ezzel

az Amerikai Államok Történetének legnagyobb elnöki ciklusa ér véget

Elmondta továbbá azt is, hogy továbbra se fogadja el a választás eredményét, de ennek ellenére január 20-ig át fogja adni a hatalmat.

Ezzel szerintem itt a fórumon is véget érnek a nem iktatják be Bindent mert csalás volt és Trump lesz az elnök eszmefuttatások.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 643
55 251
113
Donald Trump az elektori szavazatok ratifikálására reagálva megígérte, hogy „zökkenőmentesen" át fogja adni a hatalmat Bidennek.

Az elnök úgy nyilatkozott, hogy ezzel

az Amerikai Államok Történetének legnagyobb elnöki ciklusa ér véget

Elmondta továbbá azt is, hogy továbbra se fogadja el a választás eredményét, de ennek ellenére január 20-ig át fogja adni a hatalmat.

Ezzel szerintem itt a fórumon is véget érnek a nem iktatják be Bindent mert csalás volt és Trump lesz az elnök eszmefuttatások.
Lebecsülöd egyes fórumtagok szivósságát. :)
Jellemzö a forumra, hogy egyes tèmák sok-sok kört futnak, mert nincsenek règi viccek, csak uj fórumtagok.
 

Lord Gazember

Well-Known Member
2015. március 18.
1 345
2 349
113
"Sőt ha Trumppal szemben eljárás indul a puccskísérlet felbújtása miatt akkor nem valószínű, hogy megvárja, hogy kapjon 30 évet egy amerikai fegyházban, külföldre fog távozni, olyan helyre ahonnan nem adják ki az USA-nak."

Ehhez add hozzá, hogy Irán épp most adott ki Interpol körözést Trump ellen, tehát, ha Trump elhagyja az USA-t, akkor...
Nem adott ki körözést, mert nem Irán jogköre. Ne ferdíts!
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
Tök jó egyébként, hogy látni Trumpot mennyien nem tartják megfelelő elnöknek, mindazonáltal, hogy Biden meg az elődei munkásságát óhajtja folytatni. Inkább legyen egy hülye az elnök, aki valahogy nem érdekelt a háborúsdiban mint egy másik, akit sanszosan ugyanaz a lobbi tol mint a demokratizáló elődeit.
Biden elődeinek munkásságába beletartozik az amerikai demokrácia rommá verése, és a capitolium jobber konföderációszimpatizáns tömeggel történő ostromoltatása?
Nem?
Akkor jobb alternatívát képez a tag, mint Trump. :)
(Amúgy miért tesztek még úgy mindig, mintha Trump semmilyen "demokratizálást" meg beavatkozást nem csinált volna? Elfelejtettétek a szíriai Tomahawk esőt, vagy az iráni tag lebombázását?)

Hallottam egy jó hasonlatot pár napja trumppal és bidennel kapcsolatban.
"Ha levesszük az ujjunkat a ravaszról és belemártjuk a sz_rba, lehet, hogy rosszabb helyen van az ujjunk, de kevésbé veszélyes."
 
W

Wilson

Guest
Feltuntek a Capitóliumba betörő emberek között (egy Amerikában komoly népszerűségnek örvendő, egy rendkívül szürreális összeesküvés-elméletre alapozó mozgalo), a QAnon prominens alakjai is ott voltak szerdán az amerikai törvényhozást megostromló tömegben. Két, az öltözéke miatt különösen feltűnő figura is látható volt a Capitolium belül, utólag pedig kiderült, mindkettő erősen kötődik a QAnonhoz.



Olyannyira, hogy egyikük nem más, mint az elmúlt hónapok tüntetései során a QAnon-mozgalom egyik legismertebb alakjává váló Shaman, civil nevén Jake Angeli, aki szerdán még a szenátus üléstermébe is bejutott szőrmés-szarvas fejfedőjében pózolva.

Angeli, vagyis a sámán korábban felbukkant az arizonai Maricopa megye választási irodája előtt is, ahol a trumpisták a levélszavazatok megszámlálása ellen tüntettek, de több más trumpista tüntetésen is részt vett, és nem mellesleg megpróbálta megtisztítani az arizonai Glendale egyik bevásárlóközpontját a sátánista, gyerekekkel kereskedő háttérhatalomtól egy rituáléval.

A QAnon-mozgalom egyébként épp erre az összeesküvéselméletre alapul, miszerint Donald Trump sátánista pedofilok ellen harcol a Fehér Házban, így próbálja megmenteni a világot. Trump nem tagadta ezt, amikor erről kérdezték.

Shaman mellett egy másik, kőkorszaki jelmezes QAnon-hívő saját magát azonosította. Aaron Brooklynból a New York Postnak nyilatkozva árulta el, hogy az állítólagos választási csalások miatt vett részt a szerdai ostromban. Aaron a kőkorszaki viseletet idéző szőrmebunda és bot alatt rendőrségi golyóálló mellényt viselt – ehhez később egy, a földön talált rohamrendőrpajzsot is gyűjtött

Teljesen igaza volt Virág elvtársnak a hanyatló nyugattal kapcsolatban:)
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 061
1 653
113
Biden elődeinek munkásságába beletartozik az amerikai demokrácia rommá verése, és a capitolium jobber konföderációszimpatizáns tömeggel történő ostromoltatása?
Nem?
Akkor jobb alternatívát képez a tag, mint Trump. :)
(Amúgy miért tesztek még úgy mindig, mintha Trump semmilyen "demokratizálást" meg beavatkozást nem csinált volna? Elfelejtettétek a szíriai Tomahawk esőt, vagy az iráni tag lebombázását?)

Hallottam egy jó hasonlatot pár napja trumppal és bidennel kapcsolatban.
"Ha levesszük az ujjunkat a ravaszról és belemártjuk a sz_rba, lehet, hogy rosszabb helyen van az ujjunk, de kevésbé veszélyes."
Jaja, a BLM meg kinőtt a semmiből. Továbbá ha ő se volt egy szent, talán nem szárad a lelkén jó pár ezer ártatlan civil vagy saját katonái ezreinek a halála. Egy olyan embernek szurkoltok itt jó páran, aki előre leszögezve nem túl baráti az Orbánhoz hasonló berendezkedésű országokkal. Másrészről a többség támogatja a haderőfejlesztést és tart egy esetleges kormány meg irányváltástól is. Akkor most miben is jobb ez a Biden? Vagy miért kellene nekem olyan elnöknek örülni, aki képmutató módon - mint az elődeivel - majd eljátsza/eljátszatják vele az igazság bajnokát.
 
W

Wilson

Guest
Jaja, a BLM meg kinőtt a semmiből. Továbbá ha ő se volt egy szent, talán nem szárad a lelkén jó pár ezer ártatlan civil vagy saját katonái ezreinek a halála. Egy olyan embernek szurkoltok itt jó páran, aki előre leszögezve nem túl baráti az Orbánhoz hasonló berendezkedésű országokkal. Másrészről a többség támogatja a haderőfejlesztést és tart egy esetleges kormány meg irányváltástól is. Akkor most miben is jobb ez a Biden? Vagy miért kellene nekem olyan elnöknek örülni, aki képmutató módon - mint az elődeivel - majd eljátsza/eljátszatják vele az igazság bajnokát.

Szerintem felesleges parázni bármilyen magyarországi demokrácia exporttól nagyon megváltozott a világ a legutóbbi demokrata elnökség óta el lesznek foglalva Bindenék Amerikával és Kínával nem egy tízmilliós ország lesz a fókuszukban:).
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 041
30 945
113
Kíváncsi leszek képes lesz e ezek után ismét megújulni az amerikai társadalom mindenesetre vannak kétségeim ezzel kapcsolatban.
Ismétlem magamat,ennél sokkal nagyobb problémákat is megoldott már az amcsi rendszer.Nem egy monolit bolsevik államszervezet,mint a miénk.Az elnök csak kormányozhat,törvényes keretek között,amiket nem változtathat meg kedve szerint.Az állam alulról épitkező rendszer náluk,sokkal rugalmasabb szervezetrendszerű mint a mi aparatcsik rendszerünk.
Az USA már nem az a nagyhatalom,ami 70 éve volt,de azért még mindig A nagyhatalom,és igencsak korai még temetni.
Jelenleg egy a változó korhoz való igazodás nyűgjeit látjuk,és annak a szikráit.De az amerikai rendszer alapvetően működik,és ezek csak szikrák,nem tűzvész.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 990
32 309
113
(Amúgy miért tesztek még úgy mindig, mintha Trump semmilyen "demokratizálást" meg beavatkozást nem csinált volna? Elfelejtettétek a szíriai Tomahawk esőt, vagy az iráni tag lebombázását?)

Igen, ez a két eset volt összesen, de egyik sem ér fel egy rezsimváltó művelettel, és mindkettő erősen korlátozott reakció volt, messze volt egy "demokratizálástól". A Tomahawk-eső vajmi kevés kárt okozott, feltehetően a nyomásnak engedett Mattisék részéről, mert már naponta produkálták volna az újabb "minden kétség nélkül bizonyított" szíriai vegyifegyver-támadásokat, ha nem lép, de az izraeliek hetente rakétázgatták Szíriát, az USA meg csak egyszer. A Global Hawk lelövése után is leállította a válaszcsapást, mondván, hogy egy robotért nem ölünk meg 150 embert, mert aránytalan lenne. Szulejmánit meg egy célzott likvidálással kiiktatták de az iráni rakétatámadást utána nem torolta meg, pedig voltak amerikai sérültek. Igaz az irániak rögtön le is lőttek egy ukrán utasszállítót nagy ügyesen, ami miatt égtek eléggé anélkül is. Ezzel szemben elkezdte a kivonulást Afganisztánban stb.
Akkor most ezt hasonlítsuk össze azzal, amit egy McCain vagy egy Hillary csinált volna...
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 990
32 309
113
Ismétlem magamat,ennél sokkal nagyobb problémákat is megoldott már az amcsi rendszer.Nem egy monolit bolsevik államszervezet,mint a miénk.Az elnök csak kormányozhat,törvényes keretek között,amiket nem változtathat meg kedve szerint.Az állam alulról épitkező rendszer náluk,sokkal rugalmasabb szervezetrendszerű mint a mi aparatcsik rendszerünk.
Az USA már nem az a nagyhatalom,ami 70 éve volt,de azért még mindig A nagyhatalom,és igencsak korai még temetni.
Jelenleg egy a változó korhoz való igazodás nyűgjeit látjuk,és annak a szikráit.De az amerikai rendszer alapvetően működik,és ezek csak szikrák,nem tűzvész.

Abban egyetértek, hogy temetni korai, Róma is számos válságot és átalakulást átélt, amíg elbukott végül, köztük a köztársaságból a császárságba való váltást, majd egy államvallás-váltást stb.
 
T

Törölt tag 008

Guest
A republikánus pártnak úgyis annyi, szét fog szakadni a populista és a RINO szárnyra. Utóbbinak megfelel feltehetően az örök demokrata hegemónia alatt a díszellenzék, az úriember vesztes szerepe, ahogy megfelelt Romney-nak, McCain-nek. A populista szárnyat viszont nem fogja támogatni a még meglévő néhány republikánus big business-szereplő, az is biztos.
Nem fog. Kitakarítják a trumpista elemeket és visszatérnek a régi jól bevált 2 ciklust te lopsz kettőt én tangóhoz.
Trump testidegen volt, nem a megfelelő körökből jött. Most látszott, hogy a saját repjei jelentős része is inkább a demeknek dolgozott.
Szépen megkomponált cirkusz volt és Trump volt a hasznos hülye. Most teljesen megalázva megszégyenülve fog visszavonulni. Nagyot akart alkotni, de nem sikerült. "Teccettek volna forradalmat csinálni".
Most jöhet a demek tombolása. fegyverelkobzás, szólás és sajtószabadság megnyirbálása.

A lázongó rep államok is lenyugszanak majd. A szenátoraiknak megígérik, hogy nem fog semmi változni, visszaáll a status quo ha befogják a szájukat.

Megvolt a cirkusz, az UBIval meg jön a kenyér.


A légierős veterán nő kivégzése:

Nem jelentett veszélyt. Ha ezt egy 'ggával csinálják már 6 város égne, a rendőrt már kirúgták volna és 10 év böri várna rá.

Mindeközben a szlovén miniszterelnök:
 
W

Wilson

Guest
Ismétlem magamat,ennél sokkal nagyobb problémákat is megoldott már az amcsi rendszer.Nem egy monolit bolsevik államszervezet,mint a miénk.Az elnök csak kormányozhat,törvényes keretek között,amiket nem változtathat meg kedve szerint.Az állam alulról épitkező rendszer náluk,sokkal rugalmasabb szervezetrendszerű mint a mi aparatcsik rendszerünk.
Az USA már nem az a nagyhatalom,ami 70 éve volt,de azért még mindig A nagyhatalom,és igencsak korai még temetni.
Jelenleg egy a változó korhoz való igazodás nyűgjeit látjuk,és annak a szikráit.De az amerikai rendszer alapvetően működik,és ezek csak szikrák,nem tűzvész.

Nem vonom kétségbe az USA nagyhatalmi státuszát hiszen a föld legerősebb katonai hatalmáról beszélünk de,hogy valami megtört az amerikai társadalomban az kétségtelen ne felejtsd el Amerikának gyakorlatilag"nincs mása",mint az amerikaiak által felmagasztalt kirakat demokrácia és tegnap a világ élőben láthatta,ahogy ez köddé válik,az amerikai történelemben csak egyszer támadták meg a törvényhozás épületét azok is a brittek voltak még 1812-n.Tehát nem amerikai állampolgárok akik erőszakkal akarták megakadályozni egy törvényesen megválasztott amerikai elnök "beiktatását".