[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 965
32 253
113
Ez így van. A munkalehetőség és a bozoti viszonyokhoz mérten fennálló jólét csábította oda a sok feketét. De ha bedöl a rendszer, megint el fog néptelenedni D-Afrika, ugyanis olyanok a klimatikus viszonyok, hogy a fekete ember önmagában nem tudja megoldani a vele járó problémákat. Nem véletlen, hogy a jó megoldókészségű fehérek népesítették be először tömegesen.

Busmanok éltek ott, kb. úgy mint Az istenek a fejükre estek c. filmalkotásban látható, illetve a zuluk elkezdték elfoglalni északról a területet, a fehérek vívtak pár háborút a zulukkal, akik félelmetes harcosok voltak afrikai viszonylatban, viszonylag szervezettek is voltak, de a puskagolyó fogott rajtuk is...
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Huxley Szép új világ című regénye sokkal jobb példa, ott van világkormány, az ideológiája a marxizmus és a hedonista fogyasztói társadalom szintézise.
Ennyi, mindent elmondtál. Olvastam kétszer is. Na ott is a lázadó a fa tetején végezte, jobban mondva alatta. Hiába ismerte fel az igazságot nagy nehezen, senki - még a szerelme - sem követte. Már most itt tart a fejlett nyugati társadalom. Mi lesz itt pár évtízed múlva. Te atya ég!
Ha csak nem a Szentírásnak lesz igaza, és visszajön a Megváltó:).
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Milyen konteókba? Szerinted normális, ami most az USA-ban történik? Szereted az nem konteó, hogy mindennek SEMMI OKA NINCS?

nem normalis abban egyetertek, de lattva a torteneseket az utolso idoben, milyen marhasagok mennek ott, lehet ez a valosag naluk.

de akor sem kell haborukat kepzelni oda, valahogy nem tartja a vizet a duma ami itt menn hogy biden mingya holnap nekiugrik kinanak meg oroszorszagnak.
igy is szet van kurva amerika, epp az kell nekik.

ha valakivel lesz vitajuk, az inkabb venecuela lesz, kozel van, meg szurja is a szemuket. amerikanak jelenleg nincs sem penze, sem olyan katonasagja hogy haboruzon a vilag masik tajan egy eros ellenfelel.
 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
Sose értettem bennetek magukat liberálisnak hazudókban, hogy ugyan mégis miért alapvetés,hogy aki valamiben nem ért egyet veletek, az csak megvezetett hülye lehet.
Meg azt, hogy az ordas, nyilvánvaló hazudozásról miért gondoljátok, hogy nem sültök be vele.
Én ugyan nem szívelem Trumpot, szerintem egy meglehetősen ripacs elnök volt. De az, amit leműveltek, háát...

Hogy érthetnél velem kapcsolatban bármit is amikor alapból olyan hülyeségekkel kezdesz mint hogy én liberálisnak hazudom magam? Nyilvánvaló hogy semmit nem fogtál abból amit írtam, mert olyan konklúzióra jutottal ami nem is volt benne az írásban.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
nem normalis abban egyetertek, de lattva a torteneseket az utolso idoben, milyen marhasagok mennek ott, lehet ez a valosag naluk.

de akor sem kell haborukat kepzelni oda, valahogy nem tartja a vizet a duma ami itt menn hogy biden mingya holnap nekiugrik kinanak meg oroszorszagnak.
igy is szet van kurva amerika, epp az kell nekik.

ha valakivel lesz vitajuk, az inkabb venecuela lesz, kozel van, meg szurja is a szemuket. amerikanak jelenleg nincs sem penze, sem olyan katonasagja hogy haboruzon a vilag masik tajan egy eros ellenfelel.

"de akor sem kell haborukat kepzelni oda"

nem képzeltem háborúkat az USA-ba, hanem felvettettem azt, hogy esetleg ez az erős védelme az elnöknek és kormányának a beiktatás után is megmaradhat, és esetleg, hogy ennek oka lehet egy háborús készülődés is Irán, Kína vagy Oo. ellen
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
ha valakivel lesz vitajuk, az inkabb venecuela lesz, kozel van, meg szurja is a szemuket.
Szerintem is rajta lesznek a megdemokratizálandó országok listáján.
amerikanak jelenleg nincs sem penze, sem olyan katonasagja hogy haboruzon a vilag masik tajan egy eros ellenfelel.
Ha van valakinek nagy és erős hadserge az pont az USA. Ha összeszedi magát a glóbusz bármelyik pontján le tud sújtani. Az más kéréds, hogy meg is nyeri-e.
És pénzük is számolatlanul van, hisz ők a dollár tulajdonosai. Egy háborúhoz pedig sok pénz kell.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Mármint pigmeusok, és busmanok. A zuluk is később jöttek, és lendületből elkezdték írtani a többi fekete törzset. Igazából, bár a búroknak is voltak kilengései, az őshonos feketék az ő területükön maradtak fenn.
Az igazi Dél Afrikai őshonos feketék akik létszámban is jelentősek voltak azok a hottentották voltak ! A pigmeusok egyenlítői , őserdei törpe feketék míg a busmanok is csak DélAfrika északi részén főleg Botswana területén élnek . A Zuluk és a Matabelék Shaka uralkodása alatt(1787-1829) elhagyták Zuluföldet és csak a Fehér telepesek (Búrok , Angolok ) által kialakított ipari városok élőmunkaerő igénye miatt tértek vissza az 1800as évek közepétől ! A Búr "kommandók" hatékonyak voltak a feketék ellen az üss és fuss taktikájukkal ami azt eredményezte , hogy a Chaka általi nyomás és a Búrok miatt a mai Botswana és Zimbabve területére menekültek a feketék , Shaka halála után és a munkaerő igény miatt vissza mehettek a feketék de csak másodlagos "polgároknak".
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
ugyesen megirtad, en is hasonloan lattom :)

(főleg a második fele, akinek nem inge ne vegye fel)
Ahogy Jules Evans írja, ez a történet a sikertelen, magányos, sebezhető emberről, az oktatás fájó hiányosságairól, a közösségi média buborékjainak pokláról, toxikus közösségekről, a végletesen szétszakadt társadalom alternatív valóságairól szól. És persze arról, hogy mi történik, ha valaki ezeket nem megoldandó problémának látja, hanem kulcsnak a hatalom megszerzéséhez és megtartásához.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 454
17 705
113

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 965
32 253
113
semmi foradalom nincs, csupan a politikusok be vannak szarva a capitolum ostromatol. ne kepzelgesunk hulyesegeket, mar lassan az van itt hogy iran beveszi a D.C-t.

ennyi, ha nem kellet volna menelunkie beszart gatyaval fel szenatusnak anno, most nem lenne ilyen hephaj sem...
azok a politikusok akiket akor megzavargazta a nep, azok most egy trapm fele zaszlotol is be vannak szarva. kepzeld szenator vagy, egesz eleted nyugis, szarsz mindenre es csak azon goldolkodsz hogy a lovet hogy szamold meg milyen korupcios ugyben legyel..aztan meg oszedol par ora alatt a megszokot vilagod..

mekkora sok lehet az nekik.

Nem csak a politikusok, itt már egy nagy narratíva épül, hogy ez lázadás volt, mint a polgárháború, meg Pearl Harbor és 9/11 párhuzamok. Megvan, hogy mi történt ezek után, nem? (talán pár hete írtam, az amerikaiak egy filmben vagy tv-sorozatban élnek, csak a QAnon-hívőkkel ellentétben azt a maistream média vetíti eléjük, minden szál Putyinhoz és a minden spájzban ott bujkáló oroszokhoz, orosz hackerekhez vezet, az alvezérei pedig a többi "autokrata" köztük a mienk is, így most az "Ellenállás" című népszerű sorozat következő epizódjaiban velük kell leszámolni, miután a gonosz narancssárga főfasisztát megbuktatták). Csak az a kérdés mennyi időt vesztegetnek a belső ellenségre, mielőtt egy jó kis külső ellenség elleni háborúval akarják "egyesíteni a nemzetet". Kérdés, hogy mennyire marad ez a szájtépés és az USA-t irányító triggerelt vénasszonyok drámája szintjén, és mennyiben ültetik át a gyakorlatba.
 
  • Tetszik
Reactions: plushun

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Nem fognak, és igazából felesleges is. Elnök nem lesz többször a közösségi oldalak kidobták, politikailag innentől totálisan veszélytelen a demokratákra.
Bocs a párhuzamért, de jobb nem jut eszembe: Adolf is elbcta a sörpuccsot, és mégis. Ha sikerül végigvinniük, lehet olyan az ítélet, hogy eltiltják a közhivataltól, és a mai nap is megígért mozgalmát a füle mögé tűzheti.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 377
8 564
113
ATV Spiriten élőben közvetítik a beiktatás, fordítással, ha valaki érdekel.
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
Hát akkor, ettől a pillanattól kezdve nincs többé Trump elnök.
Hol van most milrago és a többi félőrült? Pár hete egy nagyon hangos réteg még nagyon nyígott, hogy Biden biza nem lesz elnök. :)

Na, segáz, következik 4 évnyi rinya a szokásos bagázstól. Amerika hetente le akarja majd atomozni Oroszországot és Kínát, és minden másnap megdemokratzitálja majd a CIA Magyarországot, Biden minden óra minden percében háborút indít valaki ellen.
Ja, nem. :D
 
  • Tetszik
Reactions: Robur and teglasi80

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 144
119 563
113
Hát akkor, ettől a pillanattól kezdve nincs többé Trump elnök.
Hol van most milrago és a többi félőrült? Pár hete egy nagyon hangos réteg még nagyon nyígott, hogy Biden biza nem lesz elnök. :)

Na, segáz, következik 4 évnyi rinya a szokásos bagázstól. Amerika hetente le akarja majd atomozni Oroszországot és Kínát, és minden másnap megdemokratzitálja majd a CIA Magyarországot, Biden minden óra minden percében háborút indít valaki ellen.
Ja, nem. :D
A második felét majd 4 év múlva összefoglaljuk :D Előre se te sem ők nem látnak a jövőbe (bár Milagro globális biztonságpolitikai asztrológiájában lehet van ilyen szuperképesség)
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 594
7 657
113
Hát akkor, ettől a pillanattól kezdve nincs többé Trump elnök.
Hol van most milrago és a többi félőrült? Pár hete egy nagyon hangos réteg még nagyon nyígott, hogy Biden biza nem lesz elnök. :)

Na, segáz, következik 4 évnyi rinya a szokásos bagázstól. Amerika hetente le akarja majd atomozni Oroszországot és Kínát, és minden másnap megdemokratzitálja majd a CIA Magyarországot, Biden minden óra minden percében háborút indít valaki ellen.
Ja, nem. :D
Miből gondolod, hogy a demokrácia export le fog állni?
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 950
30 821
113
A második felét majd 4 év múlva összefoglaljuk :D Előre se te sem ők nem látnak a jövőbe (bár Milagro globális biztonságpolitikai asztrológiájában lehet van ilyen szuperképesség)
Ki van zárva,hogy közvetlenül megtámadják az oroszokat vagy Kinát.CIA se fog szervezni nálunk semmit-de a vajda biztos,hogy nem lobogtat zászlót örömében.
 
  • Tetszik
Reactions: luperator