1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Ausztrália és Óceánia

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - joker által indítva @ 2013. október 23..

 1. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Az új-zélandi motoros bandák nem kívánják beszolgáltatni a félautomata fegyvereiket, mivel azokat úgyis csak egymás közötti összecsapásokban használják
  A christchurchi szélsőjobboldali terrortámadás után az új-zélandi kormány betiltotta a katonai jellegű félautomata és automata fegyvereket, és arra köteleztek mindenkit, hogy akinek ilyen fegyver volt eddig a birtokában, az szolgáltassa be.

  A motors bandák viszont jelezték, hogy eszük ágába sincs ezt megtenni: az egyik legismertebb maori banda, a Mongrel Mob elnöke, Sonny Fatu arról beszélt a helyi sajtónak, hogy ezek a fegyverek a bandatagok biztonságáért felelnek, és eleve csak bandák közötti összecsapásokban használják őket, és a bandák sosem támadnának ártatlan emberekre.

  A Mongrel Mob tagjai a terrortámadás után amúgy megígérték, hogy meg fogják védeni az ország muszlim lakosait, és a mecset előtt még egy hakát is bemutattak:


  A kormány viszont nem ért egyet ezzel az érveléssel: a többpárti támogatást élvező törvényt már elfogadták, várhatóan április 12-én hatályba is lép. Elkülönítettek már egy több mint 130 millió dollárnyi keretet, melyből a fegyverek visszavásárlását intézik majd, és az állampolgároknak szeptember végéig el kell adniuk a félautomata lőfegyvereiket. Aki pedig nem teszi ezt meg, akár öt évnyi börtönbüntetést is kaphat, ami a figyelmeztetés szerint a motoros bandák tagjaira is vonatkozik.

  (Axios)

  https://444.hu/2019/04/01/az-uj-zel...ak-egymas-kozotti-osszecsapasokban-hasznaljak
   
 2. Serathis

  Serathis Well-Known Member

  De kB minden polgári fegyver felautomata nem? Automata fegyvert nem szoktak önvédelmi célokra adni.
   
 3. papi

  papi Well-Known Member

  Kb. maradnak a forgó- tolózáras puskák, egy és kétcsövű vadászfegyverek, pump action shotgunok, single action pisztolyok, lever action puskák. Nagyából a vadnyugat színvonala amit tartani lehet.
   
 4. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Amúgy az lenne az érdekes ha valaki a szilárd, folyékony, vagy fényenergia (lézer) lövedék nélküli fegyvert kitalálja, és kiszivárog a terve. Onnantól baszhatják a fegyvertörvényeiket. Márpedig elméletben megvalósítható ilyen jellegű fegyver.
   
 5. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Azonnal előcitálnának egy rakás egyéb jogcímet amivel elsüllyeszthetnek pár évre-évtizedre, a kis találmányod pedig átvándorolna az állami erőszakmonopólium tulajdonába. Az egyetlen esélyed az lenne, ha olyan erejű találmányod lenne, hogy csak a teljes környezettel együtt tudnak kiiktatni, bár a többsége akkor is meglépné, mert nehogymá', esetleg olyan könnyen előállítható, hogy semmilyen esély nincs a naprakész betiltására, ellenőrzésére.
   
 6. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  most természetesen hipotetikusan képzeltem el, mint egy példát, amiben mondjuk egyszerűbb szerszámgépekkel és civilként beszerezhető eszközökkel, háztartási gépek alkatrészei, vagy egyszerűen beszerezhető anyagokból előállítható részegységekből felépülő valami. Aminek a gyártását nem tudod betiltani mert minden utcasarkon előállítható valamilyen formában.
   
 7. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Végülis a hagyományos vegyesboltok tele vannak ilyenekkel. Ha a kémiai részét nézzük. A többi alkatrész meg szerelvényboltokból, hobbiboltokból, hasonló fura alakú eszközöket forgalmazó helyről. Szóval alapvetően semmi nem gátol abban, hogy mondjuk keletkező klórgáz nyomásával indíts el gyümölcszselébe ágyazott hidrogén-peroxid-bors keveréket, vagy búgócsigaszerűen felhúzós kis dinamóval ellátott gömb alakú, sok kicsapódó vezetékes tömegsokkolót gyárts, csak sok ügyetlen kísérletezés kell addig és úgyis feltűnő, ahogy egyre többet veszel az adott holmiból.
   
 8. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Kicsit újszerűbb megközelítés jutott eszembe de kinek mi. Pl.:teszla lerakta az alapjait a vezeték nélküli áramvezetésnek, csak fókuszáló eszköz hiányzik, minden más könnyen beszerezhető vagy házilag elkészíthető. lehet sokkoló, vagy halálos is simán. Nehéz megmondani mely irányból jött max boncolással, továbbá hangtalan és láthatatlan a lövés a szerkezet meg kicsi és könnyő. csak fókuszálni kellene valamivel az energiát.

  a hiányzó részhez kell egy zseni aki feltalálja ki tudja ki lesz az és mikor.
   
  Pogány likes this.
 9. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Az elég kell legyen, mert a nyugati szolgálatok sem látják el komolyabb fegyverekkel a szakállasokat....
  :rolleyes::D
   
 10. borisz

  borisz Well-Known Member

  Az volt már, hogy egy ateista szélsőséges meg valami 26 baptistát ölt meg, és senki le sem szarta?
   
 11. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Gondolom fehér elkövető, fehér áldozatok, nem lehetett rasszizmust meg antiszemitizmust kiáltani, nem ütötte meg a sajtó ingerküszöbét.
   
 12. borisz

  borisz Well-Known Member

  Csak vallási...
   
 13. yangwenli

  yangwenli Well-Known Member

  En nem ertem. Mindig az volt, h. Ausztralia meg Uj Zeland a legnyugisabb biztonsagosabb helyek, most meg hirtelen 1-2 tomegmeszarlas, valahonnan elokerulnek felfegyverzett motorosbandak(?!?!?!). Ezeket eddig rejtegette az orszagimazsuk vagy en eltem egy pajta mogott??

  Tuti van aki NZ-ben lakik, irjon mar lecci valami hangulatjelentest :p
   
  fip7, antigonosz, gergo55 and 3 others like this.
 14. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Ilyen eset bárhol előfordulhat, még a legbékésebb helyeken is, ettől még Új-Zéland továbbra is a világ egyik legbékésebb helye marad. A dolgok máris kezdenek visszaállni a rendes kerékvágásba, az új hírek már arról szólnak, hogy egy kétgyerekes anyuka a boltban a kasszánál vette észre, hogy otthon hagyta a pénztárcáját, de az új-zélandi elnök éppen arra járt és kifizette a bevásárlását. :p
  https://24.hu/kulfold/2019/04/04/bevasarlas-fizetes-jacinda-ardern/
   
 15. dragonette

  dragonette Well-Known Member

  Ilyen eset bárhol elôfordulhat? Ezt miféle kommentnek szántad?
   
  antigonosz likes this.
 16. Úgy érted maholnap Mátészalkán tanúi lehetünk egy faji leszámolásnak vagy Egerben egy kis muszlimlincselésnek?
   
  antigonosz likes this.
 17. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Alsózsolca, Tatárszentgyörgy, Tiszalök, Kisléta mond nektek valamit? London, Párizs, Madrid, Berlin? Kabul, Moszul, Mogadishu, Amman? Boston, Houston, Bogota, Orlando? Szentpétervár, Jereván, Isztambul, Kercs? Dhaka, Jakarta, Christchurch?

  Bárhol megtörténhet.
   
 18. emel

  emel Well-Known Member

  Lehet hogy tényleg bárhol megtörténhet, de akkor legalább ne mondd, hogy az békés hely ahol tömeggyilkosság történik! Ilyen alapon ahogy mondod, a hitleri birodalom meg a sztálini Szu. is békés helyek voltak mindössze némi tömeggyilkossággal fűszerezve?!!
   
 19. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Szerintem, megvagy:D


  https://arhiv.minap.hu/cikkek/ismet-duborgott-lelkunkben-szikla


  hogy mászna a szájával a légvédelmi rakétára. :D :D

  (bocsi, ha csúnya lennék. )
   
 20. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Új-Zéland továbbra is a világ egyik legbékésebb országa, egyetlen ember nem veheti el ezt tőlük. Breivik se tette rosszabbá Norvégiát, csak ő maga volt rossz. Bárhol előfordulhat ilyen, még a legjobb helyeken is.

  Csak egy zavarodott ember hasonlíthatja ezeket az országokat a hitleri Németországhoz vagy a sztálini Szovjetunióhoz, ahol ezek mindennapos dolgok voltak.
   

Ezen oldal megosztása