1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Ausztrália és Óceánia

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - joker által indítva @ 2013. október 23..

 1. Pogány

  Pogány Well-Known Member

 2. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Az Indonéziához tartozó nyugat pápuán is két hete tüntetések vannak. A pápuaiak egyenlő jogokat és függetlenséget követelnek. A gond, hogy a kinézetük és viselkedésük miatt (sötét bőr, göndör haj, fura törzsi szokások, öltözködés és viselkedés) másodlagos állampolgárként tekintenek rájuk. Konkrétan megszólják, mutogatnak, fintorognak az utcán, ha meglátnak egy pápuait. Leginkább majomnak vagy niggernek hívják őket. Indonézia nagyon nem szeretné elveszíteni pápuát, mert a bányái és őserdeje nagy része ott van.
  Eddig ha minden igaz 8 halott és 15 sérült van +1 rendőr, akit leíjaztak. A pápuaiak íjakkal, és a seregtől rabolt fegyverekkel lőnek a rendőrökre, akik meg persze viszonozzák.
  Szóval most elindultak a különlegesek leverni a tüntetést.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Külön adalék: milyen vicces, amikor a sharia törvény alatt élő muszlimok le barbár törzsezik és primitívezik a honfitársaikat. :D

  Még mindig indonézia. Mivel a főváros Jakarta élhetetlen lett a tömeg, a szennyezés és az emelkedő óceán miatt a kormány kitalálta, hogy Borneon épít magának egy új másfél milliós modern fővárost, ahová atköltöznek a hivatalnokok, az adminisztráció, a családtagok a személyzet stb.
  Jakarta agglomerációval 30 millió ember akik egy süllyedő élhetetlen városban ottmaradnak.

  Szerintem Indonézia is hamarosan szét fog hullani. Minden nagyhatalom megtalálja azt akit tud támogatni valamilyen törekvésében.
   
  Pogány, tindalos, fip7 and 1 other person like this.
 3. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Az fel sem merül,hogy tárgyaljanak velük, uram bocsá',elismerjék őket is embernek,inkább menjenek a speckók,verjenek le mindent.
  No comment.
   
 4. borisz

  borisz Well-Known Member

  Indonézia nem Németország.
   
 5. Python

  Python Well-Known Member

  Az utóbbi egy hétben két olyan súlyos eset is nyilvánosságra került, amely aláássa a már amúgy is törékeny viszonyt Peking és Canberra között, és Ausztrália teljes kínai kisebbsége magasabb szintű nemzetbiztonsági megfigyelés alá kerülhet. Az Egyesült Államok, Ausztrália és Új-Zéland eközben növeli katonai jelenlétét a dél-csendes-óceáni térségben.
  Nagy csapás Kínának – kiszivárgott a politikai merényletek terve
   

Ezen oldal megosztása