1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Ausztrália és Óceánia

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - joker által indítva @ 2013. október 23..

 1. Pogány

  Pogány Well-Known Member

 2. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Az Indonéziához tartozó nyugat pápuán is két hete tüntetések vannak. A pápuaiak egyenlő jogokat és függetlenséget követelnek. A gond, hogy a kinézetük és viselkedésük miatt (sötét bőr, göndör haj, fura törzsi szokások, öltözködés és viselkedés) másodlagos állampolgárként tekintenek rájuk. Konkrétan megszólják, mutogatnak, fintorognak az utcán, ha meglátnak egy pápuait. Leginkább majomnak vagy niggernek hívják őket. Indonézia nagyon nem szeretné elveszíteni pápuát, mert a bányái és őserdeje nagy része ott van.
  Eddig ha minden igaz 8 halott és 15 sérült van +1 rendőr, akit leíjaztak. A pápuaiak íjakkal, és a seregtől rabolt fegyverekkel lőnek a rendőrökre, akik meg persze viszonozzák.
  Szóval most elindultak a különlegesek leverni a tüntetést.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Külön adalék: milyen vicces, amikor a sharia törvény alatt élő muszlimok le barbár törzsezik és primitívezik a honfitársaikat. :D

  Még mindig indonézia. Mivel a főváros Jakarta élhetetlen lett a tömeg, a szennyezés és az emelkedő óceán miatt a kormány kitalálta, hogy Borneon épít magának egy új másfél milliós modern fővárost, ahová atköltöznek a hivatalnokok, az adminisztráció, a családtagok a személyzet stb.
  Jakarta agglomerációval 30 millió ember akik egy süllyedő élhetetlen városban ottmaradnak.

  Szerintem Indonézia is hamarosan szét fog hullani. Minden nagyhatalom megtalálja azt akit tud támogatni valamilyen törekvésében.
   
  Pogány, tindalos, fip7 and 1 other person like this.
 3. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Az fel sem merül,hogy tárgyaljanak velük, uram bocsá',elismerjék őket is embernek,inkább menjenek a speckók,verjenek le mindent.
  No comment.
   
 4. borisz

  borisz Well-Known Member

  Indonézia nem Németország.
   
 5. Python

  Python Well-Known Member

  Az utóbbi egy hétben két olyan súlyos eset is nyilvánosságra került, amely aláássa a már amúgy is törékeny viszonyt Peking és Canberra között, és Ausztrália teljes kínai kisebbsége magasabb szintű nemzetbiztonsági megfigyelés alá kerülhet. Az Egyesült Államok, Ausztrália és Új-Zéland eközben növeli katonai jelenlétét a dél-csendes-óceáni térségben.
  Nagy csapás Kínának – kiszivárgott a politikai merényletek terve
   
 6. Loken

  Loken Well-Known Member

  https://m.origo.hu/gazdasag/20191211-bougainville-kivalna-papaua-uj-guineabol.html
  "A Pápua Új-Guineától való elszakadásra szavaztak nagy többséggel a most megrendezett memorandumon a lakosok Bougainville-ben - jelentette be a helyi népszavazási bizottság. Az eredmény alapján megszülethet egy új ország, ám mind politikai, mind gazdasági szempontok miatt még rögös út vezethet a nagy álom megvalósulásáig az aprócska csendes-óceáni szigeten, ahol a közelmúltban véres polgárháború tombolt."
   
  tindalos likes this.
 7. zolkas

  zolkas Well-Known Member

 8. zolkas

  zolkas Well-Known Member

 9. zolkas

  zolkas Well-Known Member

  Viktoria állam tűz helyzet IR videó nagyon gáz ez meg a nappali füst.

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 10. zolkas

  zolkas Well-Known Member

 11. zolkas

  zolkas Well-Known Member

 12. zolkas

  zolkas Well-Known Member

 13. BiancoGasto

  BiancoGasto Well-Known Member

  b4l4g3 likes this.
 14. zolkas

  zolkas Well-Known Member

  Szarabb a helyzet: 35 fok árnyékban alapból szárító forró heves szél, fullasztó füst és tűz kilométeres közelében elviselhetetlen hőség.

  ráadásul a eukaliptuszok gyorsan és jól égnek mint a nád ( madeira gondja is ez volt, beültették eukaliptusszal mert az gyorsan nő. de jól is ég.)
   
 15. Python

  Python Well-Known Member

 16. altx

  altx Well-Known Member

  a csaj es a tuzoltok nem akarnak lekezelni a nagyvezerrel????

  ez hogy lehet???

  nehogy mar mergesek legyenek a hapsira aki elment nyaralni hawaira mikozben az orszagban total kaosz van..
   
 17. Python

  Python Well-Known Member

 18. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  tonyo, b4l4g3, zeal and 1 other person like this.
 19. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  :D:D:D
   
 20. vendeg2

  vendeg2 Well-Known Member


  Nem csak ő ugrott el Hawaira nyaralni hanem a queensland-i miniszterelnök asszony is Sétahajókázik valahol, Új Dél Wales emergency service minister-e amit én katasztrófahelyzet miniszternek fordítanék szintén most jött vissza az európai nyaralásból (szeptember óta lángokban áll NSW)- egy magyar család is elvesztette a farmját és rajta mindenét. A honvédelmi miniszter asszony (ez önmagában vicc) mostanra kapott észbe, hogy bevesse a hadsereget legalább az ellátmányt szállíthatták volna!
  Az egész vezetés levizsgázott, a tűzoltóknak senki nem nyújtott támogatást-saját pénzükön kellett tankolni az autókat, crowfunding-ból fedezték az eszközeiket, nincs légisegély az elzárt területeknek stb.stb.stb
   
  antigonosz, fip7, misinator and 4 others like this.

Ezen oldal megosztása