1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Ausztrália és Óceánia

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - joker által indítva @ 2013. október 23..

 1. Roni

  Roni Well-Known Member

  No go zonák az euban! magyarországon is ! :hadonaszos: A fenti irásod idehaza is érvényesek akkor miért nem kezeljük fenyegetésként?
   
 2. Roni

  Roni Well-Known Member


  Komcsizásod sok mindent elárul Te is fekete fehérben látod a világot
   
 3. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Kezeljük.

  Miért, kína nem kommunista?
   
 4. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member


  Rendes ember csak fehérben ! LOL

  Te Roni volt már dolgod kínaiakkal úgy , hogy ők voltak az adott "cituációban" fölényben vagy csak nem kellett meghúzniuk magukat ? Ne kívánd őket mert a kommunizmus előtt is kemény elnyomók voltak de az óta tényleg igaz a bibliai sárga veszedelemtől való félelem . ! A világ meghódítását már vagy 30 éve művelik már szinte nincs a világnak olyan szeglete ahol ne lenne kínai bolt vagy kajálda !
   
 5. Roni

  Roni Well-Known Member


  Ma már inkább kapitalista nem nagyon vannak már vérkomcsik csak északkoreában
   
 6. Roni

  Roni Well-Known Member

  És ezzel fel kell lépni katonailag? :D

  Ja tényleg emlékszek rá hogy szétverték a japánokat a második vilgáháborúban mikor partra szálltak japánban jaa öööö nem!

  Állítol te is marhaságot, nem ők rendeltek 2500 lopakodót külföldi befektetés helyett hanem a jenkik :hadonaszos::hadonaszos: úgy hogy ne gyere a világhódítással .

  Olcsó és finom a plázából mindig hozok :cool:
   
  laiki likes this.
 7. Serathis

  Serathis Well-Known Member

  El kell hogy keserítserek, amit ott veszel annak kb nulla köze van a Kína kajához. Szerencsére.
   
 8. megazez

  megazez Well-Known Member

  Ohh nyugaton is van már ilyen, csak ott saria van felfestve és a abrosz nélküli nőket b@szogatják...
   
 9. Roni

  Roni Well-Known Member

  És a fehérek mellett nincs hatalom mint a ausztrálok mellett amerika kina ellen szóval :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:
  Ja hogy a kínaiak nem csinálják azt amit a feketék muszlimok nyugaton? ja :)
   
 10. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 11. megazez

  megazez Well-Known Member

  Kína jelenleg most nem probléma, hanem úgy 50 év múlva, de akkor óriási probléma lesz
   
  fip7 and borisz like this.
 12. Roni

  Roni Well-Known Member

  Csak hogy képben legyen mindenki az erőviszonyokkal .(Én vagyok itt a helikopter :D:D)


  [​IMG]
   
 13. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ausztralia nagy resze lakatlan, boven elferne ott szaz millio kinai terraformalo, ok legalabb dolgoznak.
   
  papajoe and Roni like this.
 14. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Sracok, a nemet jobb? Hat a jenki? A muszka is mit diktalt itt? Migransok jobbak? Romak? Torokok milyenek ilyen helyzetben? Tobbiek?
   
 15. Roni

  Roni Well-Known Member

  Telepakolnák a nagy sivatagot naperőművekkel :)
   
 16. laiki

  laiki Well-Known Member

  Mit értesz gazdasági nyomulás alatt? Hogy van egyáltalán külkereskedelem a két ország között? Ez micsoda szörnyűség már. Megengedhetetlen! Egyébként vastagon Dél-Koreának van többlete a két ország közti kereskedelemben. Akkor most ki is nyomul kire? Vagy a befektetéseket érted alatta? E téren is Korea nyomul jobban Kínára, mert többszörös a koreai befektetés Kínában, mint fordítva. Egyébként Koreában a legnagyobb befektető az USA. Utána sem Kína, hanem Kajmán-szigetek. Szóval kinek a gazdasági nyomulásától kell, hogy rettegjenek a koreaiak?
  Demográfiai nyomulás? Az 51,7 milliós koreai lakosságból 1 millió az etnikailag kínai, de ebből csak 700 ezer származik a kontinentális Kínából. Ez azért elég mérsékelt szám, ahhoz képest hogy milyen földrajzi viszonyban vannak, milyen volt a közös történelmük. Ezeknek is egy jelentős része valójában kevert etnikumú, mivel elég nagy hagyományai voltak a kínai-koreai keveredésnek. Csak csendben megjegyzem, hogy Kínában viszont 2,5 millió koreai van és hogy a Koreába érkező papíron kínaiak mintegy fele koreai nemzetiségű kínai állampolgár. Úgyhogy kb. annyira lepik el Koreát a kínaiak, mint amennyire minket az erdélyi magyarok. Egyébként meg Korea dönti el, hogy kit enged be letelepedés, bevándorlás és kit vendégmunkás célra. Azok a kínaiak nagyon is jól jöttek a koreai GDP termeléséhez. Mert hogy ellentétben az Európába érkező illegális bevándorlókkal, a kínaiak nem segélyért mennek, hanem dolgozni.
  A 20+ új chinatown már megint melyik extrán megbízható Twitter bejegyzésből, vagy Youtube videóból származó információ. Finoman szólva is barokkos túlzás.
  A "nemhivatalos" szankciók ugyebár azért vannak, mert az USA "nemhivatalosan" (állítólag a Dél-Koreai elnök tudta és beleegyezése nélkül) oda telepítette rakétáit és radarjait (THAAD).
  Mellesleg Dél-Korea az USA megszállása alatt álló ország, tele amerikai támaszpontokkal és katonákkal. A hadsereg olyan közös parancsnokság alatt áll, mely valójában amerikai iránytást jelent. A THAAD esete is jól mutatja hogy menyire szuverén Dél-Korea a valóságban. Szóval vicces dolog a szörnyű Kínai befolyás iszonytató növekedéséről beszélni az USA által megszállt Dél-Koreában.

  Ugyebár egy szigetvitához két vitatkozó fél kell és ebben a vitában bizony a japánok legalább annyira agresszívek. Sőt. Japán nemes egyszerűséggel mindent magáénak tekint, ami északabbra van, mint Tajvan és a tengerben/óceánban található. Érdemes ránézni a térképre, hogy mennyi kínai fennhatóság alatt álló sziget van Japán közelében (segítek: egy se). Pedig Japán elvesztette a II. VH-t. Na és mennyi japán fennhatóság alatt álló Kína közelében? (Segítek: Kína körbe van véve egy javarészt japán fennhatóság alatt álló szigetívvel, ami meg van rakva amerikai és japán katonákkal, hajókkal, repülőkkel.) Konkrétan olyan sziget feletti vitáról van szó, ami a Japán fő szigetektől majdnem 1000 km-re van, Kínától pedig alig több, mint 300-ra. De még Okinava is bőven távolabb van, mint a kínai szárazföld. A borzasztó kínai agresszió következménye pedig idáig az, hogy a Szenkaku/Tiaojü szigetet Japán tartja ellenőrzése alatt.
  Egyébként ugye ismert, hogy Japánnak Dél-Koreával is van szigetvitája a köztük félúton fekvő sziget miatt? Meg természetesen az oroszokkal is. Az amerikaiakkal csak azért nincs hivatalosan ilyen vita, mert Japán amerikai megszállás alatt áll. Dél Koreának pedig Japán mellett Észak-Koreával is van szigetvitája. Ha a szigetviták száma dönti el, hogy ki az agresszor, akkor sem Kína áll az első helyen.

  A nagy elképzelt lefizetéshez képest most épp a korábbinál is Kína ellenesebb politikai vezetés van Tajvanon.
  Az USA legalább annyi hadgyakorlatot tart a környéken, mint Kína. Nem is beszélve az USA szövetségeseiről. Pedig az USA az óceánon túl van, Kína viszont 200 km-re. Tetszik érteni: minden tengeri gyakorlat, amit Kína a partjai déli felén tart, Tajvan közelinek minősül mert Tajvan közel van Kínához Az USA-hoz némileg kevésbé van közel. Meg ugye Kína a környéken gyakorlatozik az USA meg konkrétan Tajvanon.
  Ezen kívül nem árt észben tartani, hogy Tajvan Kína része. Az egész nemzetközi közösség szerint is. Az USA szerint is. A világon mindössze 17 db, nagyítóval alig megtalálható ország ismeri el Tajvant. Komoly ország egy sem. Attól még, hogy a Kuomintang 1949-ben oda menekült, nem lett önálló ország. (Persze a tajvaniak szerint igen, de szokás szerint az érdekeltek szava számít a legkevésbé.) Miért? A lényeg az ENSZ és azon belül a biztonsági tanácsbeli állandó tagság és vétójog volt. Az USA nemes egyszerűséggel nem engedte oda az ENSZ-be a Kínai Népköztársaság képviselőit, hanem 1971-ig Kínát az aprócska Tajvan képviselte az ENSZ-ben. A kínai atomfegyver megléte és az 1969-es kínai-szovjet mini háború kellett ahhoz, hogy ez megváltozzon. De addig szó sem lehetett Tajvan önálló államként való elismeréséről, hiszen akkor nem "képviselhette" volna Kínát.
  A nemzetközi szervezetekből nem kell őket Kínának kitúrnia. Az el nem ismert státuszuk miatt nem vehetnek részt a nemzetközi szervezetekben.

  Már megint kettőn áll a vásár a szigetviták tekintetében. Sőt ez esetben nem is kettőn, hanem ötön. Mert a Dél-kínai-tenger szigetein, ha szűken vesszük, akkor 5 ország, Kína, Vietnám, Tajvan, Fülöp-szigetek és Malajzia vitatkozik úgy, hogy szigetet is foglalt magának. De rajtuk kívül még Indonéziának és Bruneinek is vannak ott követelései. Az 5 ország közül pedig pont Vietnám az, amely a legtöbb szigetet elfoglalta. Kikötőt, repteret, bázist is serényen épít ott mindenki, nem csak Kína. A hajós összeütközések sem úgy jönnek létre, hogy a kínai hajók addig kergetik szegény ártatlan vietnámi hajókat, amíg utol nem érik és össze nem tudnak velük ütközni, hanem öklelik, csáklyázzák, vízágyúzzák egymást kölcsönösen és kicsit sem egyoldalúan. Kína simán megtehetné, hogy erőből elzavar mindenkit. Abban az erdőben Kína a csősz. De mégsem teszi.

  Migráció? Történelmi ismereteim szerint Ausztrália jelenlegi népesége úgy jött létre, hogy legutóbb az angolok letelepítettek ott egy csomó börtönőrt, az őslakosságot pedig picinykét majdnem teljesen kiirtották. A népesség túlnyomó része bevándorolt, csak nem Kínából, hanem Európából. Hivatalos adatok szerint van ott 5,6% kínai, de ennek is 1/3-a kantoni nyelven beszél és Hongkongból jött az angol gyarmati időkben, 1997-ig. A makaóiakkal, tajvaniakkal együtt az 1,2 millió Ausztráliában élő kínai fele nem a kontinentális Kínáról származik. Ausztráliában 600 ezer kínai beszél mandarin nyelven, ami a népesség 2,5%-a és bő 300 ezer más kínai nyelvet, főleg kantonit. Az ott élő 1,2 millió kínai származású 1/4-e már asszimilálódott, nem beszél kínaiul. Megjegyzem, hogy a kínaiak termékenysége Ausztráliában átlag alatt van. A bevándorlás miatt pedig évente a teljes ausztrál lakossághoz képest ezrelék szinten nő csak a számuk. Évente hasonló számban pedig asszimilálódnak a korábban érkezettek. Így nézne ki egy kínai megszállás?
  A kínaiak vállalatokat és ingatlanokat vásárolnak Ausztráliában? Példátlan skandalum! Hogy merik? Ausztráliában csak a világ minden más országának cégei és lakosai fektethetnek be. Kínaiak nem.
  Kína csak a 9. legnagyobb befektető Ausztráliában, az összebefektetés 2%-ával. Még Hollandia, Belgium Szingapúr és Luxemburg is nagyobb. https://www.dfat.gov.au/trade/resou.../Pages/statistics-on-who-invests-in-australia Na ettől aztán rettegni kell!
  Először azt hittem viccelsz azzal, hogy kínai rendőrség Ausztráliában. De látom, hogy már megint a kicsit sem elfogult, egyáltalán nem Kína ellenes propagandát toló, végtelenül megbízható és hiteles Serpentza, azaz Winston Sterzel videojából veszed az információt. Méghozzá azon az alapon, hogy egy muki Ausztráliában felmatricázta a kocsiját, hogy úgy nézzen ki, mint a kínai rendfenntartóké. És ettől Winston barátunk szerint és szerinted már a kínai rendőrség működik Ausztráliában. No comment... Esetleg ha egy kínai Ausztráliában terepszínű ruhát fog felvenni, akkor már tényként lehet elkönyvelni Ausztrália kínai megszállását is?

  Nem. Kínai katonák még valóban nem indultak meg. Ellenben amerikai katonák vannak Japánban, Koreában, a Fülöp-szigeteken, Szingapúrban, Ausztráliában, hadgyakorlatok címén szinte állandóan Tajvanon, időnként Indonéziában. Hű de durva ez a kínai megszállás...
   
 17. Roni

  Roni Well-Known Member

  [​IMG]
   
 18. laiki

  laiki Well-Known Member

  Alig van a világnak olyan szeglete, ahol ne lenne McDonalds, nem árulnak Coca-Colát, ne vetítenének hollywoodi filmeket, ne Microsoft Windowst használnának, ne Facebookra írogatnának, ne Google keresőt használnának, ne lennének ott az amerikai cégek befektetőként (vagy kizsákmányolóként, nézőpont kérdése).

  Ez csak matematika. 1,4 milliárd kínaiból sok jut külföldre is. De a kínai éttermek mellett ott virítanak az indiai éttermek is. Hiszen az indiaiak is 1,4 milliárdnyian vannak. Akkor most India épp megszállja mondjuk Angliát? Mert ott feltűnően sok a Habib.
  A török kebabosok és az olasz pizzériák is világ megszállásán fáradoznak? A japán szusizókról nem is beszélve.
   
  fip7, tindalos, svajcibeka and 3 others like this.
 19. papajoe

  papajoe Well-Known Member  A bibliai sárga veszedelelm, az a bibliai íróira vonatkozik, nem ránk, számunkra max semlegesek a kínaiak.
   
 20. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Ettol már csak az Orosz agresszió és imperializmus a veszélyesebb!
  ;)
   
  fip7, Roni and laiki like this.

Ezen oldal megosztása