• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
Miért kell kicenzúrázni a melbourne-i tömegmegmozdulásokról szóló tudósításokat? o_O Melyik pontját sérti a fórumszabályzatnak? o_O
Szeretnék tisztán látni! Szóval? @Tcat
---
"Thousands of Australians took to the streets of Melbourne to protest over both a vaccine mandate and a proposed bill which would give Victoria State Premier Daniel Andrews more power to declare a pandemic and impose lockdowns."
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
(Biztpolból idézve):



Feltételezem olvastad ennek a topicnak az újranyitásakor kérteket, a fejlécében is virító blokkot. Pontosabban annak ezt a részét:

"... Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át ..."

Mi nem egyértelmű ezen?
Egy tömegdemonstrációt?! o_O
HA KITÖR A GYALÁZAT, SZERINTED MITŐL FOG "ÉGNI" MINDEN BIZTPOL TOPIK?
..
Egy utcai zavargás (akármi is az oka), az biztonságpolitika! Főleg, ha súlyos, tartós fennakadásokkal jár egy országban!
..
(Ausztriából sem lehet majd híreket megosztani a jövő héten, ha pl. történik majd valami incidens a most hétvégén elrendelt statáriális intézkedések miatt? Nem lehet majd erről beszélni, véleményt cserélni?) o_O
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 828
31 841
113
Ez legalább akkora kínai agit prop, mint boki az orosz topikban.
De ez még gáz is....

Nem kellett volna elismerni az egy Kína elvet anno, és azt, hogy Tajvan kínai tartomány.
Vagy pedig a ROC-t kellett volna továbbra is elismerni Kína törvényes kormányának.
Tudom, nem számítottak rá 50 éve, hogy Kína egyszer megerősödhet annyira, hogy reális esélye legyen Tajvant erővel visszaszerezni, még akkor is, ha az kap nyugati fegyvereket... sok mindenre nem számítottak, akkor jó ötletnek tűnt a kínai komcsikkal szövetséget kötni Moszkva ellen, aki kénytelen volt ettől kezdve jelentős haderőt állomásoztatni a kínai határa mentén (bár már előtte is, miután a '60-as évek végén elég komoly határvillongások voltak).
Persze tisztában vagyok vele, hogy a globalistákat legkevésbé sem érdekli a jog... úgy lépnek át rajta, ahogy akarnak, lásd EU. A talmudista-újmarxista (mármint gyökerében a talmudisták hohmecolásain alapul, akik a középkori keresztény teológusokhoz hasonlóan képesek voltak végtelenségig átértelmezni szövegeket, csak ott nem volt inkvizíció sem, amely megégette volna azokat, akik eltértek a dogmatikától) jogi iskola egyik ismérve, hogy dialektikus módon képes mindent az ellenkezőjének nevezni, ami, megtanulták, hogy a szavak jelentését is az ellentétére lehet fordítani. Szóval képesek teljes komolysággal kijelenteni olyanokat, hogy ha Ausztrália csapatokat küld Tajvanra, akkor Kína lesz az agresszor, ha erre válaszol, meg ilyenek.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
Kész a bitó!
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
Jól jegyezzük meg a nevét ennek a nácinak!
---
"People who oppose Covid-19 vaccine mandates are “anti-vaxxers,” pure and simple, Northern Territory Chief Minister Michael Gunner said during a heated press conference, noting more positive cases in his state were “expected.”"
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 679
34 581
113

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 783
26 908
113
https://index.hu/kulfold/2022/01/25/baleset-rendorseg-ausztralia-robbanomelleny/

Hogy én miért nem próbálkozok a FOS-nál? Ilyen foglamazás:
"A rendőrség vizsgálja annak a férfinak a halálát, akin felrobbant egy robbanómellény" Férfi, nem terrorista. Férfi. Amúgy biztos halálra rémült, amikor durrant a hacuka.
"nem tekintik bűncselekmény áldozatának" Vajon minek tekintik? bűncselekmény elkövetőjének? Közlekedési balesetnek? Üzemi balesetnek?
 

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 645
3 237
113
Kiwi-konvoj, Wellington!
(Feltűnő, hogy a Nemzetközösségi királyságok és maga Nagy-Britannia járnak az élen! Elgondolkodtatok már ezen...?)

Az angol-szászokat elég nehéz elnyomni, hiszen eléggé individualista-fajtáról van szó. Svédország, Hollandia elég hasonló helyek ebben a tekintetben, közöttük is sok a Nordikus (https://hu.wikipedia.org/wiki/Nordikus_rassz), amelyiknek szintén fajtajellege az individualizmus.
 
  • Tetszik
Reactions: milagro and Szittya

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
"Az ausztrál rendőrség vasárnap estig adott haladékot a koronavírus elleni oltási kötelezettség ellen a fővárosban tüntetőknek, hogy elhagyják a helyszínt. A rendőrség részéről nem közölték, milyen intézkedéseket tesznek, ha a tüntetők nem tesznek eleget a felszólításnak."
..
 
  • Tetszik
Reactions: formosa1 and merleg

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Kína titkos megállapodást tárgyal a Csendes-óceán déli részén – a média
2022. március 25

| RT

A New York Times jelentése szerint Peking stratégiai partvonalat szerezne a Salamon-szigetekkel kötött biztonsági megállapodás tervezete alapján.

Kína állítólag titkos biztonsági egyezményt kötött a Salamon-szigetekkel, megindítva a vészharangot az Egyesült Államokban és Ausztráliában, mert lehetséges, hogy Peking megszerez egy dél-csendes-óceáni partszakaszt, ahonnan blokkolhatja a hajóforgalmat.

A kínai és a Salamon-szigeti tisztviselők közel állnak a megállapodás aláírásához - jelentette pénteken a New York Times az egyezmény ellenzői által kiszivárogtatott dokumentumokra hivatkozva. Ha elkészül, a paktum lehetőséget ad a Salamon-szigetek miniszterelnökének, Manasseh Sogavare-nak, hogy védelmet kérjen Kínától, például polgári zavargások esetén. Peking megkapja a hadihajók dokkolási jogát és a szigeteken található „minden szükséges létesítményhez” hozzáférést.

Ausztrália külügyminisztériuma megerősítette a biztonsági megállapodás tervezetének hitelességét, és azzal érvelt, hogy „csendes-óceáni családja” a legalkalmasabb arra, hogy biztonsági segítséget nyújtson a Salamon-szigeteknek. Megjegyezte, hogy Ausztrália korábban is segítette az országot, például amikor aktiválta a Salamon-szigetekkel kötött 2017-es biztonsági egyezményt, hogy segítsen helyreállítani a rendet a tavaly novemberi zavargások idején.

Olvass tovább


Kína-ellenes zavargások a szigeten külföldről gerjesztettek, mondta a miniszterelnök
„Különösen aggaszt bennünket minden olyan intézkedés, amely aláássa térségünk stabilitását és biztonságát, beleértve egy állandó jelenlét, például egy katonai bázis létrehozását” – áll a Külügyminisztérium közleményében. Hozzátette, hogy Ausztrália kormánya és Sogavare csütörtökön bejelentette, hogy a nemzetközi segélyerők 2023 decemberéig a Salamon-szigeteken maradnak.

Canberra emellett 22 millió ausztrál dollár (16,4 millió dollár) költségvetési támogatást nyújt, hogy segítse Sogavare kormányát a zavargások és a Covid-19 világjárvány gazdasági hatásainak enyhítésében. „Ausztrália átlátható lesz, és tiszteletet tanúsít, mint megbízható partner, miközben egységet akarunk építeni a Csendes-óceánon” – mondta a külügyminisztérium.

A tavalyi erőszak a Sogavare-kormánynak a Tajvannal való diplomáciai kapcsolatok megszüntetéséről, Pekinggel való kapcsolatok kialakításáról, valamint a kínai vállalatokkal való fejlesztési megállapodások aláírásáról szóló tiltakozásokból fakadt. A zavargók megtámadták Sogavare rezidenciáját, és felgyújtottak üzleteket a guadalcanali kínai negyedben, a szigeten, amelyet az Egyesült Államok és Japán közötti második világháborús csata vált híressé.

A Salamon-szigeteki ellenzéki párt vezetője, Matthew Wale a Timesnak azt mondta, attól tart, hogy a Kínával kötött biztonsági megállapodás homályos volta lehetővé tenné, hogy bármire felhasználják. "A lényeg az, hogy ez a miniszterelnök politikai túléléséről szól" - mondta. – Ennek semmi köze a Salamon-szigetek nemzetbiztonságához.


OLVASSA TOVÁBB: Ausztrália csapatokat telepít a Kína-ellenes zavargások által sújtott szigetre

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma évtizedekkel azután, hogy bezárta Honiara-i diplomáciai előőrsét, nagykövetséget épít a Salamon-szigeteken. Charles Edel, a washingtoni Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjának ausztrál elnöke azzal érvelt, hogy a Kínával kötött titkos biztonsági megállapodás rontaná Ausztrália biztonságát. „Ez mélyen problematikus az Egyesült Államok számára, és valódi aggodalomra ad okot szövetségeseink és partnereink számára” – mondta a Timesnak.