1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Dél-Amerika

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - boki által indítva @ 2013. április 5..

 1. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ez így van, van ami nem működik - és a tervgazdaság az - ezért nem szabadna erőltetni.
   
 2. aamen

  aamen Well-Known Member

  a cocializmus szegénységet okoz
  a szegénység fokozható olyan színvonalú gazdaságpolitikai megfontolásokkal, hogy "ha nincs elég pénze a népnek akkor többet nyomtatunk, mert az úgy igazságos hogy legyen mindenkinek elég"
  és a mélységes szegénység is nyomorrá fokozható jól célzott szankciókkal
   
  zsolti likes this.
 3. miértnemjó

  miértnemjó Well-Known Member

  Én hosszú időt töltöttem nemzetközi cégben vezetőként az állami után. Na az a igazi kapitalizmus a csőd. A negyedéves tervek számítanak, a megtakarítás. A karbantartás, a tervezés senkit nem érdekel, nem számít a negyedéves árfolyamban. A részlegek életveszélyesek, a karbantartás kritikán aluli, mindenki az azévi managerszerződése még egy évig való meghosszabbításán rinyál, a dolgozó meg remeg, mikor zuhan le, hal meg, mérgeződik meg.
  Azért a tervezésnek az utóbbi 12000 évben, mióta mezőgazdaságot folytatunk, nagy jelentőssége van.
   
 4. miértnemjó

  miértnemjó Well-Known Member

  Nem tudhatjuk mit okoz, hisz egy olyan környezetben próbáltuk ki, ahol eleve hátrányos helyzetből indítva kellett versenyeznie. Ja és még egy dolog. Azért, mert 7 milliárd ember kapitalizmusban él, és abból 600 millió egy kicsit jobban mint a többi, 4 milliárd meg szinte éhen hal, azért jó a kapitalizmus.
  Én úgy tanultam, egyenlő környezetben vizsgálunk különböző dolgokat és a teljes hatásmechanizmust leírjuk, nem csak pár jó dolgot,. :)
  Szóval, Nigéria, India vagy akármelyik ország mit nyer a kizsákmányoláson? Mondjuk mi, magyarok?
   
  antigonosz, Pogány and dragonette like this.
 5. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Egyfajta áttekintés ez is.
   
 6. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

 7. plushun

  plushun Well-Known Member

  Mondjuk ahhoz is művészet kellett, hogy a világ egyik legnagyobb olajkitermelő országából a világ egyik legszegényebb országát csinálták. Ehhez még az arabok is jobban értenek mint ez a buszsofőrből átvedlett elnök (na nem mintha Chavez jobb lett volna, ős sem volt egy szellemi zseni, ezt első kézből tudom, a volt főnököm diákja volt a caracasi egyetemen) Ami nekem ebben a mostani történetben nem tetszik ez Guidado fickó. Abszolút egy önhatalmúlag, a nagyhatalmak által kikiáltott báb. De! Ugyanakkor az is igaz, hogy Maduro totálisan alkalmatlan az ország vezetésére. Szóval a népharagot abszolút megértem, csak hát igazából már réges - régen a népnek kellett volna elzavarnia őt a hatalomból, belső erők által.
   
  Robur, Morishima and zeal like this.
 8. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Igen és ezért is sajnálom a népet, mert akármelyik nyer a végén a nép beszopta. Ha Maduro marad továbbra is szankciók alatt sínylődve éhezik a nép, ha meg Guidado nyer, akkor az olajlalőhelyekre ráteszik az amerikai cégek a kezüket és akkor meg azért lesz pénztelen az állam és éhezik a nép. Jelenleg 2 nagyon szar kilátás van, ahonnan kiutat mutatni csak egy karizmatikus és okos vezető tudna, csak sajnos az ottani nép úgy látszik eddig nem tudott ilyet kitermelni 1-et se.
   
 9. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Azért roppant érdekes ez a féltés az amerikai cégektől, az öböl menti országok olajvagyonát is ők termelték/ik nagyrészt és mégis úsznak a pénzben, ráadásul olyan bőkezű szociális intézkedések mellet hogy hihetetlen ( máskülönben megeszik az aktuális főszakállast ).

  Amúgy semmibe nem nézem az olajkitermelésből gazdag országokat, főleg ha semmi más nincs, Japán jól nézne ki ha várná a nagy olajmező megtalálását :)

  Amúgy a roskadásig pakolt polcos videókba nem akartam szólni, de legalább jobban összevágnánk őket, volt nem egy jelenet ahol ahogy forgatta a kamerát, a széleken fel fel villantak full üres polcok. Na meg a CNN re reagálva mikor cáfolták hogy nincs fogkrém :D mindenki mosolyog a Madurós pólókban és az ananász meg a ragasztó között ott a piacon egy kár karton fogkrém roppant érdekes kínálat, meg megrendezettnek se tűnt :D Valahonnan ismerős, de honnan?
   
  Robur likes this.
 10. csibeszke

  csibeszke Well-Known Member

   
 11. sandman

  sandman Member

  FilcTroll likes this.
 12. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Többek közt ilyenek miatt írtam kb. 2 hete azt hogy marhára mindegy igazából a népnek, hogy Orosz-Kínai vagy USA gyarmat lesznek, csak annyi lenne a lényeg hogy gyorsan menjen már végbe. Mert ez így a pokol nekik maga.
   
 13. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Magyarországnak kötelessége rajtuk segíteni, támogatni őket.
   
 14. tomcat1

  tomcat1 Well-Known Member

  Én is így gondolom. Áram nélkül 1 hét és halomra ... lesz.
  Nem igaz, hogy az oroszok se tudnak a kedvükre való bábváltást végrehajtani. Pedig élből balos egy ország. Kubának bezzeg ment.
   
 15. tomcat1

  tomcat1 Well-Known Member

  A dok filmet nem találtam a neten. Megnézném.
   
 16. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Venezuela ipara az olajkitermelésen kívül gyakorlatilag nulla, de az olajipar is elavult legalább 30 évvel és nincsen feldolgozó iparuk sem csak kitermelő. A semmiből nem lehet hirtelen új iparágakat teremteni, az olajiparba kell nagy befektetést végrehajtani, hogy középtávon talpra álljon az ország. Ezt a befektetést már rég meg kellett volna tenni, Kína is megtehette volna de nem tette, túl messze van nekik Venezuela, ők közelebbről hordják az olajat. Putyin is inkább bombázókat küldött és katonai bázisokról ábrándozott ahelyett, hogy befektetett volna a venezuelai olajiparba. Eddig nem tették, hát akkor az USA fogja megtenni, nem szívességből hanem üzleti alapon, de Venezuelának is érdeke, hogy valaki korszerűsítse az egyetlen bevételi forrásukat.

  Venezuelának helyreállítják az olajiparát, az USA meg szerez egy közeli olajforrást, de az EU is jól jár az amerikai fordulattal, mi is jobb viszonyban leszünk Guaidóval mint Maduroval voltunk.
   
  ladagrant likes this.
 17. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Megtehetné a venezuelai állam is,csak pénz kell hozzá,ott a jegybank,majd ad nekik.
  Az amcsiknak is adott annó rabszolga importra,indián irtásra,majd vasútra,állomásokra,utakra,újabb magán bankokra,meg a gonosz szocialista szu elleni hh-ra,majd a terrorizmus elleni háborúra,csak kérni kell Madurónak,végül is ugyanoda van bekötve a amerikai jegybank is,ahová a venezuelai is,biztos csak elnéztek valamit.
  Különben miért zárolták volna évek óta a venezuelai vagyonokat,vagy szankcióznák szét őket,meg a tőlük olajat venni akarókat?
  Ott a plotikai elit,majd megoldja,nem az a lényeg,hogy ki nyomja a pénzt,hanem,hogy a nép által megválasztott,a népet szolgáló elit hozhassa a megfelelő törvényeket,elvégezhesse a fejlesztéseket,beruházásokat,mit nem értetek?
  :D
   
  fip7, antigonosz and Pogány like this.
 18. Robur

  Robur Well-Known Member

  Csak nem erre gondoltál?:
  [​IMG]
   
  Morishima likes this.
 19. Python

  Python Well-Known Member

 20. Python

  Python Well-Known Member

Ezen oldal megosztása