1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Dél-Amerika

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - boki által indítva @ 2013. április 5..

 1. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  kattintottál?
   
 2. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://www.origo.hu/nagyvilag/2019...erlettel-vadolnak-masfel-tucatnyi-embert.html
  "Tizenhét ember ellen emelt vádat államcsínykísérlet miatt a venezuelai ügyészség. Az április 30-ai államcsínykísérlettel összefüggésben 34 ember ellen folyik nyomozás, közülük 17-et letartóztattak, és vádat emeltek ellenük...
  ...A Nicolás Maduro ellenőrzése alatt álló alkotmányozó nemzetgyűlés megfosztott képviselői mentelmi jogától 15 törvényhozót, és ellenük is vádat emeltek, amiért támogatásukról biztosították Guaidót. Hazaárulással, összeesküvéssel, lázadással, lázadásra uszítással, gyűlöletszítással és hivatali visszaéléssel vádolták meg őket. A terhükre rótták, hogy támogatták az elbukott felkelést."
   
  fishbed, svajcibeka and Nemerson like this.
 3. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Már rég olvastam a topicot. Maduró még hatalmon? Pedig olyan súlyos válságban van az ország, akkora az ellenzék népi támogatása, oly annyira nemzetközileg elismert és támogatott. Azt mondják... És még sem sikerült fél év alatt elzavarni a gaz diktátort? Mégis egyesével gyűjtik be a puccsistákat? Itt nem kicsit lettek (már megint) benézve a dolgok. Még pár hónap és nem Madúró körül fog elfogyni a levegő. Lehet, hogy Szíria után újra be fog teljesülni: Qui habet tempus, habet vitam? Mindenesetre fél év aktív szakasz már elég hosszú idő, eléggé kivehetővé teszi a sikerességet avagy a sikertelenséget.
   
  svajcibeka likes this.
 4. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  A kiszivárgott üzenetek megerősítették: Brazília ex elnöke Lula da Silva bebörtönzésének politikai háttere van
  Az ügyész aki megvádolta Lulát (közvetlenül a választások előtt és Lulát elítélték 24 évre) igazságügyminiszter lett az új Balsonaro kormányban.

   
 5. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 6. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  WhiteHouse.... stop.... rossz gombot nyomott meg az emberünk.... stop....... volt emberünk eltakarítva..... stop..... még több d-amerikai migráns lesz..... stop,.... :) :)
   
  zeal likes this.
 7. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Guaido magára költi az adományokat.
   
  fishbed and dragonette like this.
 8. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Van olyan politikus amelyik nem a saját malacpersejének nézi az országa kasszáját?
   
 9. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

  Nincs.
   
 10. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Költőinek szántam,de biztos volt kinek nem esett le eddig.
   
 11. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Azért vannak országok, amik jobbak ebből a szempontból. :)
   
 12. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  [​IMG]
   
  borisz, b4l4g3, Littlejohn and 2 others like this.
 13. plushun

  plushun Well-Known Member

  :D :D
   
 14. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Itt nyaral a szomszédban Bolívia barcelonai konzulja, valami rajja-fajja a szomszédnak, áthívtak ma estére egy kis borozgatásra, de egy órája fejeztem be a falazást,így áttettük holnapra. Ha holnap esetleg lesz időm átmenni, van-e valami kérdés, kívánság amit kérdezzek tőle?
   
  dragonette likes this.
 15. zeal

  zeal Well-Known Member

  Nem valsaggoc, szoval most nincs semmi extra kerdes, csak a szokasos. Korte vagy a barack izlik neki a jobban? Esetleg a szilva vagy a birs? :)
   
 16. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Mi a helyzet Santa Cruz-zal, indián-spanyol ellentét, Rózsa Flores Eduardo, amcsik jelenlegi politikai nyomulása, oroszokkal való viszony, mi a véleménye a venezuelai helyzettől?
  Szóval valami ilyesmi.
  Akkor kérdezgesd amikor már ledöntött pár kupica pálinkát, mert akkor már őszinte!
   
  borisz likes this.
 17. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Szerintem ennek egy is elég lesz, józanul is vigyorog mint a tejbetök. De a felesége csinoska.:)
  Ránézésre a fickóban is van valami indián vér,elég alacsony, kerekfejű. Megkérdezzük akkor. :)
   
  szuvorov likes this.
 18. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Na, reggel átjöttek a szomszéddal egy sörre, mert nagyon tetszik neki a sok csirke ,kacsa,liba szabadon kóricálva az udvaron. Levizitálta hogy ez teljesen bio meg a kiskert is, hogy ez milyen jó. Mondom neki mi van a Moralessal, nem tudják megfúrni az amerikaiak? Azt mondja nem, mert nincs senki ellenfele, a következő fickó a választáson csak 25% körül kapott míg Morales 50-60 között szokott lenni. Nem lehetne már elnök mert ez már a 4-ik ciklusa de emberi jogi alapon mivel ő echte bolíviai megkérvényezte hogy maradhasson. Az első ciklusa nagyon szuper volt,rengeteg pozitív változást csinált Bolíviában, de sajnos most már az őt körölvevő emberek egyre korruptabbak lettek. Viszont még sokkal jobb így is,mert Morales előtt aki volt az teljesen üresen adta át az államkasszát,és Bolívia teljesen elmaradott volt mindenben Dél-Amerikában. Chavez adott nekik pénzt baráti alapon, és rengeteget segített Bolíviának Venezuela, ezért kb örök időkre le van kötelezve Venezuelának (Chavez-Maduro) . Továbbá Kuba küldött orvosokat,tanárokat, meg egy csomó mindent szintén. Morales a Fideli tanítást csinálja azt mondta. Az amerikaiakat kitakarította az országból, a civil szervezeteket is,mindent, nincs alapjuk így. Mikor utána átvizsgálták valamelyik minisztériumot az tele volt mindenféle lehallgató berendezésekkel amit az Usa helyezett el. Lecserélte a rendőri,katonai vezetést,nyugdíjazta őket, és fiatalabb tiszteket tett be helyettük. A kiszáradt tómederben a lítiumot a kínaiaknak adja el, nagyon sok gázt tártak fel és így Bolívia Dél Amerika legnagyobb gáztermelője, a spanyolok csinálják, Rapsol cég. Bolíviában szinte ingyen adják a gázt, az autókat Morales átállíttatta gázos üzemmódra, gondolom így a sajátot használják kevesebb olajat kell venni vagy mi. Nagyjából ennyi egyenlőre.
   
  csibeszke, gergo55, wolfram and 12 others like this.
 19. Python

  Python Well-Known Member

 20. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Nah, megvolt az este, elfogyott 4 uveg zoldveltelini, sajnos a tolmacs egy ido utan berugott igy eleg nehezze valt a kommunikacio mert gyakorlatilag ezek csak a spanyolt hasznaljak. Voltak altalanos temak de azert eleg sokat politizaltunk. A teljesseg igenye nelkul: Boliviaban a tegnap emlitetteken felul meg nagy uzleti partner Iran es Oroszorszag. Usa nincs. Aztan vitatkoztak vagy 5 percig hogy Maduro buzi-e. A szomszed nemszereti. Morales csak felig meddig indian, ha jol ertettem nem tud meg kecsuaul sem. Eeduardo RF-t szoba hoztam, vitatkoztak rola egymas kozt mint az allat 10 percig, gyakorlatilag naluk 2 verzio van, de egyetertettunk hogy zsoldosok voltak, o mondta hogy meg akartak olni Moralest. Bar a Morales alkalmazta oket az elejen azt is mondta, szoval itt van egy kis erdekesseg. Aztan a filmjerol beszeltunk hogyan fordult at egy echte balos forradalmar a balosok ellen. Nem latta a filmet, megnezi ha megvan spanyolul. Igazabol az erdekelte hogy eza film az a halala elotti idorol szol, de mondtam hogy kb 95-ig.
   
  gergo55, megazez, wolfram and 8 others like this.

Ezen oldal megosztása