1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Dél-Amerika

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - boki által indítva @ 2013. április 5..

 1. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Aztan hogy a Del Amerika szocializmus, mint pl az ovek hasonlit a mi fideszes kormanyzasunk. Hogy nekik is ures volt az allamkassza mikor Morales atvette. Hogy mekkora valtozas volt hogy Bolivianak uj baratai es uzlefelei lettek. Mondtam Orban mindenkivel uzletelne csak ez nehez. Bologatott. Aztan hogy europaban nincsenek fiatalok, nagyjabol beszeltem a mi csaladpolitikankrol, de a hazigazda is ismerte, nagyon jo probalkozasnak tartja, a hazigazda osztrak baratnoje is helyeselt. Nem nagyon van elragadtatva a holgy a multikultitol mert ilyen problemas csaladokkal foglalkozik Becsben. Ahogy leszurtem a konzul annyira nem ertette a problemat a bevandorlas korul de en a magyar tortenelembol az osztrak holgy meg a mindennapokbol meselt neki. Aztan a paparol beszeltek valamit egymassal vagy 10 percig de azt mar nem forditottak le. Meg hogy az argentinok, peru(?) meg meg par orszag valahogy szovetkezik. Kerdeztem hogyhogy nem csinalnak egy del amerikai eu-t? Mondta ennek sok oka van, tarsadalmi kulonbsegek, meg pl az argentinok utaljak a chileieket, ok is a chileieket stb. Mondtam mi nagyon sok mindenkit utalunk, meg az eu-ban is sok az ellentet. Mondta a spanyol kolonizacio gyakorlatilag meg mindig nem ert veget, Kolombusz ota tart. Egyenlore ennyire emlekszem.
   
  csibeszke, gergo55, megazez and 11 others like this.
 2. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Na meg volt meg szo a Falkland szigeteki haborurol hogy az Argentinok meg a lakatlan szogetet se tudjak elfoglalni. Gondolom ez arrafele valami kozrohely targya lehet. Meg Malvin szigetek, meg hogy Chileben volt az orosz flotta. De hogy mikor es miert azt mar nem tudom, mert ezt mar csak a spanyolbol szurtem le, annyit tanultam hogy a tinto az a pia. Meg foldreformrol, mert Del Amerikaban csak ket orszagban volt ilyen, egyik Bolivia. Csak az volt a gond hogy hiaba kapott az indian foldet nemtudta mivel megmuvelni es esze se volt hozza. Mondtam kb mint itt mikor a Tsz-ek megszuntek a rendszervaltas utan.
   
  csibeszke, gergo55, Python and 3 others like this.
 3. borisz

  borisz Well-Known Member

  A Csikó?
  Amúgy nem hiszem, hogy "a balosok ellen fordult volna". Illetve nem úgy. Nem a baloldaliság ellen, hanem bizonyos személyek ellen, úgy lehet.
   
 4. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Meglehet, én csak a filmet láttam azt is elég régen. Abból úgy emlékszem hogy eléggé hasba vágó felismerés volt neki a mi eltérő szocializmusunk,aztán meg az albán főleg.
   
 5. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 6. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Trump kitiltotta Kubából az amerikai turista hajókat, a piaci rest kihasználva jöttek helyette az oroszok!


   
  gergo55 likes this.
 7. Python

  Python Well-Known Member

 8. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Az EU újabb gigantikus kereskedelmi szerződést kötött meg, ezúttal Dél-Amerika vezető gazdaságaival, több milliárd euró vámot bontunk le és növeljük a kereskedelmünket.
   
 9. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Csodas, johet meg tobb marhahus, mikozben itthon meg sokaktol nem veszik meg a 20-30-50 bikat, vagy csak joval, honapokkal kesobb a felvasarlok mikor mar a jovo evre valo termest is felzabaljak a tultartott allatok. Haszon szinte nuku van a bikan. Aztan johet majd a chilei cseresznye, kar volt kirohogni erte anno Torgyant, mert egy jovobe lato zseni volt ezek szerint, aki megelozte korat. Delegalabb olcsobb lesz a banan, ja nem, mert az aruhazlanc es a kereskedo benyelte az arrest. Kar elore orulnie a sok nyugati batixhatnak. :D
   
 10. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Az jó jel ha te nem örülsz, az azt jelenti, hogy megint jól járt az EU. Akkor kezdhetnénk el aggódni ha te örülnél :D
   
 11. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  A multicegek es az altaluk fizetett politikusok orulnek ennek. Neked vagy van egy multiceged, mint az elozo oldalon emlitett spanyol Rapsol, vagy brusszelita politokus vagy. :D Kiviszed innet oda a gyartast, az indianok el dolgoznak majd 100 euroert, aztan az arut eladod itt ugyanannyiert. Van akinek megeri, az ott mar beagyazott spanyol, francia, portugal cegeknek, ja mega nemetek.
   
 12. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Az atlagos embernek, koztuk neked is meg tulajdonkepp mindegy hogy azt a cseresznyet a Tescoban Huanita Moreno, vagy a Bogdan Veronika szedte le ket tamponcsere kozt a farol, megveszik. Amig nem te vagy a Bogdan Veronika.
   
  megazez and szegcsab like this.
 13. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  A szabadkereskedelem kétoldalú. Azért cserébe, hogy ők szabadon árulhatják a termékeinket nálunk, mi is szabadon árulhatjuk a termékeinket az ő piacukon. Vagy van a másik megoldás, hogy elkezdünk vámokat kivetni a termékeikre, de akkor ők is elkezdenek megvámolni minket. Mi az előbbit választottuk.
   
 14. tomcat1

  tomcat1 Well-Known Member

  Az euban hányan veszítik majd el az állásukat?
  És hány ország veszíti el több területen a saját talpon állást? Volt erről hatástanulmány? Mi állt benne?
  Gondolom azért a spanyol kormány dörzsöli a tenyerét!

  Uli,
  Nem a napi.hu-n vagy újságíró?
  Ott olvasok ennyi vezetett tollas megszólalást.
   
  szegcsab, fip7, zeal and 2 others like this.
 15. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Miért az EU-ban veszítenének el ezért állásokat? Miért nem Dél-Amerikában? És miért kell egyáltalán ezért bárkinek elveszíteni az állását? A japán kereskedelmi egyezmény miatt hányan veszítették el az állásukat? Hát a kanadai egyezmény miatt? Éppen hogy új állások jöttek létre, mert többet kereskedünk.

  Te nem a Hírcsárdánál vagy újságíró? Ott írnak ilyen baromságokat.
   
 16. emel

  emel Well-Known Member

  Csak az a kicsike baj, hogy az EU járt jól és nem mi!! Csak azt nem értem, hogy neked ebből mi az öröm és miért?!!
   
  antigonosz likes this.
 17. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Mi az EU tagjai vagyunk és ezért az EU-val együtt mi is jól járunk. Ti lehet, hogy nem vagytok az EU tagjai, de az a ti bajotok.
   
 18. tomcat1

  tomcat1 Well-Known Member

  Látom válaszod sosincs. Se önmérséklet.
   
  gergo55 likes this.
 19. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Megkaptad a választ. A megjegyzésért a végén meg ne rinyálj, mert az a te megjegyzésed tükre volt.
   
 20. emel

  emel Well-Known Member

  Én Magyarországon élek, meg az egész családom is, az meg úgy tudom tagja az EU-nak. De van egy olyan gyanúm, attól hogy Macronnak vagy Merkelnek jobb lesz, attól nekem nem lesz jobb!! Ellenben az is biztos, hogy ha nekem valami rosszabb, attól nekik nem lesz rosszabb. Sajnos nincs közvetlen összefüggés, pedig tényleg tudnék örülni neki!
   
  gergo55, antigonosz and fip7 like this.

Ezen oldal megosztása