1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Dél-Amerika

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - boki által indítva @ 2013. április 5..

 1. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Ez csak véletlen lesz.
   
  zeal likes this.
 2. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Nem is tudtam,hogy a jó evo ennyire balos,hogy elvtársozik is.
  :D
   
 3. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Pedig ott revolucio van, meghozza Fidel fele. A Fidel jelszavat vette at az orszag es a sereg a, cucializmus vagy halalt. Hat meglatjuk mi lesz, eddig halal nem volt. Marad e a baloldal passz, ma mar lesz lesz a szomszed, neki a rokonsaga miatt tobb informacioja van. A sereg vezetese es a rendorseg valamint a tanultabb reteg az ott korabban a jobbos spanyol leszarmazottakbol volt. De Morales ugye lecserelte a rendori, katonai vezetest, viszont ugy latszik ez megse jott be neki. Alkalmas jelolt helyette nem tudom ki lenne, nincs is egyenlore nagy tolongas a posztert, ha valami erdekeset megtudok akkor irok.
   
  gergo55 likes this.
 4. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Hoppacska, megis csak van onjelolt. Jeanin Anez, ideiglenes elnokke nyilvanitotta magat, vagy nyilvanitatta. Az ulest bojkottalta Morales partja. A no valami demokrata parti tag, Morales ellenzeke, kolumbiai politikus felesege. Hogy ezt arrafele hogy gondoljak vagy milyen szokas azt nem tudom de europai szemmel kicsit furcsa. :D Na, ugyhogy egy jelolt mar van, kolumbiai hatterrel, alakul ez kerem szepen. Zeal ha jol remlik nyar kozepen meg azt mondtad hogy nem konfliktuszona. :D 3-4 honap alatt ennyit valtozik a vilag.
   
  zeal likes this.
 5. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Azt mondja valami jobbkozep, konzervativ, liberalis, szocdem alakulat tagja, 4 kepviselojuk van a 130 helybol, es bizony Santa Cruzbol indult a partocska eszakrol ahol Eduardo is kapirgalt, tehat nem zorog a haraszt ugye. Szerintem Magyarorszag elismeri, es az Eu is, nem ellenkezik az elveinkkel.
   
 6. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  4 helyük van a 130-ból,de ő akar az elnök lenni?
  Csupa új a nap alatt...:(:(
   
 7. empontipont

  empontipont Well-Known Member

  Az új olaj...
   
 8. Serathis

  Serathis Active Member

  Ha továbbra is megy ez az elektromos-autó hoax és nem találnak jobb akkut (volt valami szén nanoszálas ízé, nem?) akkor tényleg a lítium lesz az új olaj.
   
 9. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Kicsit ketkedve fogadom az ilyen fake news siteok erveleseit es statisztikait. Amikor Trump raijesztett Eszak Koreara pont ott is ezen porgott mindenki hogy a litiumuk kell nekik. Nyilvan mert olajra nem foghattak a masik oldal biztpol szakertoi. Erdekes ezen a tablazaton sehol sincsenek.

  Ugy nonek ki a foldbol a sose volt litiumlelohelyek mint a gomba, csak ra kell lepni a keleti erdekkorok labara.

  Felkeszul: Kuba.
   
 10. megazez

  megazez Well-Known Member

  Dél amerika a világ legnagyobb litium termelője, chile a numero uno az egész világon ő termeli a legtöbbet.
  off:Hallod komolyan eddig olyan szépen írtál ékezetes betűkkel, a kollégád gépéhez ülj már át amikor nincs bent.
   
  szuvorov and antigonosz like this.
 11. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Az account a cégé, csak másik trollt ültetnek mögé. Tipikus "50 cent army".
   
  antigonosz likes this.
 12. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Lehet hogy ukran bermunkas lett az uj regi accc.....
  Na, hulyesegen kivul: A szakado esoben fel oraja dumcsiztunk a szomszedban par percet. A magyar meg szlovak Baden Badenes nővérkeken kivul kicsit Moraleszesztunk. A Morales meg a helyettese valami no is Mexikoban vannak. Ez a no az Anyez Chavez ez ideiglenesen van mig nem lesz uj valasztas. Ez volt a soros mert felette mindenki elpucolt, o meg kovetkezett a sorban es maradt. A Morales mar 4x lett volna elnok, es ez nagyon nem lehetseges. Voltak halottak La Pazban, meg a rendorseg a tuntetok melle allt es a katonasag mondta Moralesnek hogy nem lesz polgarhaboru, viszont mindenhova bementek a katonak (!), csak nem lonek. Kell maradjon a demokracia, nem lesz elnyomas es harc hosszu ideig.
  A konzul marad egyenlore, mert ez meg eltart hosszu ideig, meg amugy is marad igyis ugyis spanyolban Barcelonaban vagy hol. Mondtam a feleseget befogadom ha minden kotel szakad. :D
  Aztan megbeszeltuk hogy este iszunk mert o mar nem szed gyogyszer, en meg ket napig itthon vagyok. Csak az a bibi hogy mar 24-25 oraja fenn vagyok es tartok tole hogy estig nem tartok ki. :D Na egyenlore ennyi.
   
 13. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ja es a hulye indianok elbaxtak mert nem altak Morales melle, hanem fosztogattak meg betoresek csinaltak meg ilyenek mindenhol.
   
 14. Python

  Python Well-Known Member

 15. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://latin-amerika.hu/index.php/...zta-az-egyesult-allamok-kuba-elleni-blokadjat
  "Az ENSZ Közgyűlése múlt csütörtökön elsöprő többséggel az Egyesült Államok Kuba elleni blokádjának megszüntetését támogatta. Az indítványt 187 ország szavazta meg, hárman ellenezték, és két ország tartózkodott. Az Egyesült Államok, Izrael és Brazília volt az a három ország, amelyek szerint továbbra is fent kell tartani a Kuba elleni pénzügyi, gazdasági és kereskedelmi blokádot.
  Diplomáciatörténetében először Brazília nyíltan támogatta az Egyesült Államok Kuba-ellenes törekvéseit, amelyek miatt a haladó brazil sajtó erősen bírálta Jair Bolsonaro elnököt.
  „A Bolsonaro-kormány alatt külügyminisztériumunk úgy cselekszik, mintha az amerikai külügyminisztérium egyik alosztálya lenne. Mindazonáltal, Brazília még gyarmati viselkedésével sem jut gazdasági előnyökhöz, éppen ellenkezőleg” – írta a Brasil 247 helyi lap. „Brazília döntése példa nélküli, és ellenkezik mindazzal diplomáciai állásponttal, amelyet az embargóról való 1992-es első szavazás óta elfoglalt.” ..."
   
 16. Python

  Python Well-Known Member

 17. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://index.hu/kulfold/2019/11/13/morales_visszater_boliviaba_ha_kerik/
  "Evo Morales, Bolívia volt elnöke kijelentette szerdán, hogy kész mielőbb hazatérni a száműzetésből. De csak akkor, ha felkérik rá. Morales kedden érkezett meg Mexikóba, ahol menedékjogot kapott.
  "Ha a népem megkér rá, készek vagyunk visszatérni és megbékíteni az országot - mondta egy Mexikóvárosban tartott sajtótájékoztatón, miközben a hívei a bolíviai fővárosban tüntettek mellette, hogy térjen haza és vegye át újra az államfői tisztséget. A tájékoztatón Morales "nemzeti párbeszédre" szólított fel a belpolitikai válság megoldása érdekében...
  ...Időközben Mexikó La Paz-i nagykövete egy rádióinterjúban bejelentette, hogy kormánya nem ismeri el Ánezt ideiglenes elnöknek mert megsértették az alkotmányos rendet, és közölte, hogy a képviselet befogadta az előző kormányzat mintegy 30 tisztségviselőjét, akik menedéket kértek. Kilétüket nem árulta el.
   
 18. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Az átmeneti bolíviai elnök belépője: ki az indiánokkal a városokból. (na, vajon miért nem szeretik?)
   
 19. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Vag sokan ezért szeretik....
   
 20. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ott az indian lenezett polgar, kb olyanok es ugy elnek mint itt a ciganyok, de inkabb rosszabbul. Nyaron azt mondta a konzul hogy a spanyol kolonizacio meg mindig nem ert veget. Szoval nekik ilyen gondjaik vannak, mi ilyenekrol nem is tudunk itt Europaban hogy ott milyen tarsadalmi ellentetek vannak. Az indian az olyan szitokszo is naluk, ugy is hasznaljak mint kb mi a ciganyt. Ez van. Viszont az indianok sok fosztogatast csinaltak a napokban a zurzavarban, es ok Morales hattere, ugyhogy lehet hogy az ideiglenes elnok rendelete erre vonatkozik es nem kimondott fajelmeletkent kell ertelmezni. Morales is indian, felig e vagy egeszen ezt meg nagyon akikkel beszeltem se tudjak, de kecsuaul viszont nem beszel.
   
  SilvioD likes this.

Ezen oldal megosztása