[BIZTPOL] Földközi-tenger

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
14 432
9 940
113
A franciák Algériába való bevonulásuk után azonnal olyan bűnöket követtek el, amelyeket össze lehetett hasonlítani a nácik által Kelet-Európában elkövetett bűnökkel. A francia gyarmati hadsereg tagjai például azon versengtek egymással, hogy ki tudja a legtöbb levágott fület vagy végtagot összegyűjteni a helyi lakosságtól, hogy megkapja a fizetségét. Minden ilyen tényt dokumentáltak, de a francia kormány, amely most a terrorizmus ellen harcol, és a közelmúltbeli párizsi események után elnyerte a világ támogatását, egyértelműen a szálkát látja más szemében, és inkább nem vesz tudomást a sajátjában lévő gerendáról.

A francia titkosszolgálatok által Párizsba küldött jelentések szerint:

"Teljesen leromboltuk a mecseteket. A lakosságtól, akiknek tiszteletet ígértünk , ingyen elkoboztuk a tulajdonukat, kiraboltuk. Mindazokat, akik a lakosság tiszteletét és támogatását élvezték, elítéltük, mivel merészségükkel veszélyt jelentettek."
A francia tisztek mindent megtettek azért, hogy az őslakosok közül minél többet kiirtsanak, hogy kíméletlenségükkel eltöröljék nemzeti identitásukat. Vadászat folyt a "bennszülöttekre", ahogy a franciák nevezték a helyi lakosságot, és egy normális embernek nehéz elképzelni, hogy mit csináltak a franciák Algériában. A franciák mindezt jelentették a párizsi parancsnokságuknak, fényképeket mellékelve "az arabok elleni harcuk" bizonyítékaként.

A férfi lakosságot kiirtották, a nőket és a gyermekeket pedig hajókra rakták, és a polinéziai szigetekre vitték. Mindenkit, aki nem mutatott engedelmességet és kitartó hűséget, megölték.

Amikor a franciák megszámolták a mészárlás áldozatait, csak általuk, ezerháromszáz halottat találtak, sebesültek pedig nem voltak, azon egyszerű oknál fogva, hogy senki sem maradt életben. Ezt bizonyítják az egyik montianaki francia tiszt szavai.
1830. november 26-án az algériai Blida városában a franciák példátlan mészárlást hajtottak végre a polgári lakosság ellen. Senkit sem kíméltek, sem öregembereket, sem öregasszonyokat, de még csecsemőket sem. A francia Troller tiszt, aki ezt a mészárlást szervezte, rendkívüli tehetségről tett tanúbizonyságot ebben a véres ügyben, és néhány óra alatt temetővé változtatta a várost. A "halott" város utcáit holttestek szegélyezték, és senki sem tudta megszámolni, hány embert öltek meg akkoriban. A bűncselekmény a francia válasz volt az algériai ellenállás által ellenük indított támadásra.
Montagnac őrnagy, aki 1843-ban francia egységeket vezetett a elismeri, hogy az arabokat lefejezték abban a hitben, hogy az arabokat a tizenötödik életévük betöltése után meg kell ölni. Más szavakkal: "Meg kell ölnünk mindenkit, aki nem hajlandó kutyaként a lábunk előtt mászni".

Ráadásul ez a parancsnok "híres" volt arról, hogy kifejezetten civileket ölt meg, még akkor is, amikor az ellenállás már megszűnt, és a lefejezést a bebörtönzés helyett előnyben részesítette. Montagnac kedvenc stratégiája a lakosság teljes kiirtása volt, legyen az férfi, nő vagy gyermek. Erről tanúskodik egy részlet egy barátjának írt leveléből:
"Azt kérdezted, mit csináltunk a nőkkel. Néhányukat túszként tartottuk, másokat marhákra cseréltünk, vagy eladtunk az árveréseken, mint egy birkacsordát... Ezek a mi módszereink az arabok elleni harcban, barátom. Embereket öltek meg, nőket és gyerekeket rakodtak hajókra, és a polinéziai szigetekre küldték őket. Egyszóval, kirtani mindazokat, akik nem hajlandók kutyaként a lábunk előtt mászni."

Egy katona levelei című könyvében Montagnac leírja a franciák kegyetlenkedéseit az egyik csatában: "Ezerháromszáz megölt nőt és gyermeket sikerült megszámolnunk, a sebesülteket nem számítva, akik azért nem voltak , mert nem hagytuk hátra a sebesülteket".
Cavignac francia tábornok bevallja, hogy 1844-ben az egész Beni Sabih törzset kiirtották: "Katonáink tűzifát gyűjtöttek és halmoztak a barlang bejáratánál, ahová a Beni Sabih törzs tagjait hajtottuk. Körülötte lőállásokat helyeztünk el, hogy senki ne tudjon kijutni, és meggyújtottuk a fát."

Ami azokat a törzstagokat illeti, akik megmenekültek a "Montaigneak kemencéjében" bekövetkezett halál elől, és a Beni Sabih törzs területén kívül tartózkodtak, velük Banropar ezredes foglalkozott, akinek sikerült őket egy éven belül egy másik barlangban, megbilincselve összegyűjtenie. Ezután elrendelte, hogy minden kijáratot befalazzanak, hogy senki ne tudjon elmenekülni ebből a tömegsírból. Senki sem ment be oda újra, és senki sem tudja, hogy ötszáz bűnöző maradványai vannak ott, akik többé nem tudják megölni a franciákat".
A bűncselekményt kommentálva egy bizonyos Berard úr azt mondta: "Ez a sír, amely nők, gyermekek, sőt állatok maradványait is tartalmazta, zárva maradt, mintha elnyelte volna a föld." És ez csak egy példa az algériai nép ellen irányuló elnyomásra és népirtásra, amelyért Kavignac megkapta az "algériaiak mennydörgése" címet és a marsallbotot.

Nem kevésbé tragikus volt az a mészárlás, amelyet a franciák 1845 júniusában Awlad Riyah területén, az Az-Zagher közelében lévő Farashish-barlangban (pillangóbarlang) hajtottak végre. A mészárlás főhóhéra Pelissier ezredes volt. Az események lényege a következő volt. Az év januárjában nagy csata zajlott a történelem híres szúfi lázadásában. Abban az időben a szúfi tan különböző ágai vettek részt a francia gyarmatosítók elleni harcban: a Kadiriya, a Derkawiya és a Toebiya. Az Awlad Riyah törzs, amely részt vett a felkelésben, a Tens déli részén éltek. A törzset legyőzték, minden vagyonát kifosztották és felégették, a "felperzselt föld" politikájának megfelelően. Menekülés közben mintegy ezer ember a Farasish barlangjában rejtőzött el. Voltak köztük férfiak, nők és gyerekek a holmijukkal és a jószágaikkal együtt. Pesilje elrendelte, hogy a barlangot minden oldalról vegyék körül, és követelte, hogy a törzs adja meg magát. Válaszul lövések dördültek. Pesillé elrendelte, hogy tűzifát hozzanak, amit a barlang bejáratánál halmoztak fel, és meggyújtottak, hogy a füst bejuthasson a barlangba. Pesilje így akarta kikényszeríteni a törzs tagjait a barlangból, különben megfulladnak. A tragédia több mint ezer ember fulladásával és halálával végződött. A forradalmi vezetők megfélemlítésének során a francia hatóságok ismét népirtáshoz folyamodtak, amikor 1849-ben kitört a zaatisha törzs lázadása. Gérpion parancsnok elrendelte, hogy katonai rezidenciája közelében állítsanak fel egy állványt, ahol három levágott fejet helyezett el: Bouzian sejk, a fia és Haji Músza al-Darqawi fejét, bosszúból a felkelés kirobbantásáért.

i.jpeg

Az algériai francia megszállók a lázadók levágott fejeivel pózolnak. Számukra ez egy "trófea".

Franciaország algériai politikája és a függetlenségi mozgalom elleni brutális harci módszerei megsértettek minden nemzetközi jogot, különösen a Genfi Egyezményt, amelyet számos ország aláírt, és amely minden hadviselő féltől megkövetelte a törvények betartását, valamint a hadifoglyokkal és a civilekkel való emberséges bánásmódot. Úgy tűnt, hogy ezek a törvények csak a fehér fajra vonatkoznak, nem mindenkire. Köztudott, hogy Franciaország az egyezményt aláíró országok közé tartozik, és vállalta, hogy végrehajtja az egyezményben foglalt jogszabályokat. Franciaország algériai háborúja bebizonyította, hogy ez az utolsó ország, amely tiszteletben tartja az általa aláírt egyezményeket és megállapodásokat. Franciaország rendkívül bűnös módon viselkedett. Ennek bizonyítására idézzük Simon de Pauvoir-t: "1954 óta mi, franciák a népirtás cinkosai lettünk. A béke megteremtésének ürügyén több mint egymillió embert öltünk meg Algériában fegyveres támadásokban. Egész falvakat égettünk fel a lakosaikkal együtt, lemészároltuk a lakosságot, kivettük a meg nem született gyermekeket az anyák méhéből, halálra kínoztuk őket. Egész törzsek szenvedtek a hidegtől és az éhségtől, járványokban haltak meg a koncentrációs táborokban. Ezekben a táborokban mintegy félmillió algériai halt meg. A hóhérok és "vérszívók" kifinomultan kínozták az algériaiakat. A második világháborúban még a nácik sem kínoztak embereket annyira, mint a franciák Algériában. Puskacsövekkel verték őket, kiképzett kutyákat uszítottak rájuk, kutyákkal etették meg a testüket, áramütést kaptak a legérzékenyebb pontjaikon, üvegszilánkokon ültették őket, arra kényszerítették őket, hogy vízzel töltsék meg a testüket... amíg a gyomruk fel nem dagadt, majd úgy ugrottak rájuk, hogy a szájukból, fülükből, orrukból víz kezdett folyni, a körmüket vörösen izzó fogóval tépték ki, a szempilláikat leégették, a fejbőrüket eltávolították, a testüket tüskékből készült szőnyegen gurították végig, a testüket úgy tépték szét, hogy egyik részét egy fához, a másikat egy autóhoz kötözték. Az embereket arra kényszerítették, hogy megássák a saját sírjukat, amelybe nyakig betemették őket, és hagyták őket szomjan halni. Másokat arra kényszerítettek, hogy súlyokat cipeljenek, a nyelvükkel söpörjék az utat, lovak helyett szekerekhez voltak kötve, szénát kellett a levegőbe dobálni, majd összeszedni, tíz órán át megállás nélkül futkároztak a ház körül. Kénytelenek voltak falakat építeni, lebontani és újra felépíteni. A helyi lakossággal szemben olyan kínzásokat alkalmaztak, amelyekről nem lehet beszélni, mivel ez ellentétes az emberiesség fogalmával. A lakosság kínzásának és kiirtásának "művészetére" a franciák egy speciális iskolát hoztak létre Szikdában, amely 1958. május 11-én kezdte meg működését.

A francia kormány mindezekről a jogsértésekről tudott, sőt hallgatólagosan felügyelte is azokat, de úgy tett, mintha nem tudna róluk. Az Algériában szolgált francia katonák visszaemlékezései, vallomásai elegendőek ahhoz, hogy háborús bűnösökként bíróság elé állítsák őket. Sok katona titokban csatlakozott az SLA titkos bűnszervezethez, amely terrorizmusban vett részt mind a függetlenségért harcoló algériaiak, mind az Algéria függetlenségéért küzdő franciák ellen.
1830ban mellékeltek fényképeket?
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
18 721
62 393
113

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
14 432
9 940
113
Erdogan lezárta a Fejete tengert
Akinek ott zavarogni kell, az már ott van. Az oroszok belvizi csatornákon 5000 tonnáig tudnak a Balti-tengerről átcsoportosítani.
Az északi vizekről már nem annyira.
 
 • Vicces
Reactions: formosa1

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
18 721
62 393
113
 • Vicces
Reactions: formosa1

formosa1

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 533
892
113

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
18 721
62 393
113
Ez lenne a dupla vagy triplacsavar.

Egy igazán egyedi javaslat: Törökország felajánlja Ukrajnának S-400-as orosz rendszereket, az Egyesült Államok pedig, hogy vegye vissza az F-35 programba


 
 • Hűha
Reactions: formosa1

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 384
8 916
113
Azt a tetves Erdogant is ki kéne már herélni, a tömeggyilkos Putyinnal együtt...!!!

Mondanám, hogy szerencse, hogy sehol nem vagy döntéshozói pozícióban (ez a mindent csak erőszakkal lehet megoldani dolog ...), de ugyanakkor sajnálatos módon USA/EU -ban nagyon sok hasonló lelkivilágú emberke meg igen.

Nos, nekik köszönhetjük általánosságban is a háborúkat illetve fegyveres konfliktusokat - ahol ugye az érintetteknek ki lehet élni ezen "tömeggyilkoskodó" hajlamaikat. Akár a mostani konkrét példával élve az ukrán konfliktust is ... Igen, tapsolhatsz ennek, ha van gyomrod hozzá ...
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
13 932
42 489
113
Azt a tetves Erdogant is ki kéne már herélni, a tömeggyilkos Putyinnal együtt...!!!
Azt gondolom nő vagy. Rájuk jellemző az érzelmi felindulásból a hím nemi szervek támadása, az attól való megfosztás vágya. Miért lenne jobb, ha ne lenne heréjük, csak mert a globális politikában az érdekeiket védve azt teszik amit azok is tettek és tesznek akiket nem akarsz ezért kiherélni?
 

formosa1

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 533
892
113
Mondanám, hogy szerencse, hogy sehol nem vagy döntéshozói pozícióban (ez a mindent csak erőszakkal lehet megoldani dolog ...), de ugyanakkor sajnálatos módon USA/EU -ban nagyon sok hasonló lelkivilágú emberke meg igen.

Nos, nekik köszönhetjük általánosságban is a háborúkat illetve fegyveres konfliktusokat - ahol ugye az érintetteknek ki lehet élni ezen "tömeggyilkoskodó" hajlamaikat. Akár a mostani konkrét példával élve az ukrán konfliktust is ... Igen, tapsolhatsz ennek, ha van gyomrod hozzá ...
Nem az én pozícióm a kérdés! - Nyiss ki 1 törikönyvet, és láthatod, hogy "a tömeggyilkos hajlamú döntéshozók" többségét csak erőszakkal lehetett kiiktatni, amikor az USA/EU még nem is létezett...

Azt gondolom nő vagy. Rájuk jellemző az érzelmi felindulásból a hím nemi szervek támadása, az attól való megfosztás vágya. Miért lenne jobb, ha ne lenne heréjük, csak mert a globális politikában az érdekeiket védve azt teszik amit azok is tettek és tesznek akiket nem akarsz ezért kiherélni?
Tévedsz! - De annyit azért tudhatnál, hogy a háborúk egyik velejárója a szexuális célú erőszak, melyet Te és a családod is szeretnétek elkerülni...!!!
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
13 932
42 489
113
Nem az én pozícióm a kérdés! - Nyiss ki 1 törikönyvet, és láthatod, hogy "a tömeggyilkos hajlamú döntéshozók" többségét csak erőszakkal lehetett kiiktatni, amikor az USA/EU még nem is létezett...


Tévedsz! - De annyit azért tudhatnál, hogy a háborúk egyik velejárója a szexuális célú erőszak, melyet Te és a családod is szeretnétek elkerülni...!!!
Szóval Erdogan és Putyin személyesen utazik ki a frontra nemi erőszakolni? :D