• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 825
30 438
113

"Kurdisztánba látogatott az iráni Qudsz Erők parancsnoka"​


 
  • Tetszik
Reactions: Pogány
W

Wilson

Guest

A biztonsági erők hadművelete Nablusban,​

2022.02.08.


Ma 13:30 körül jelent meg: az az információ amely szerint a sekemi (Nablus) felderítő műveletek után Szamáriában közös akciót hajtottak végre a Shin Bet, az IDF különleges erői és a határrendészeti különleges erők (YAMAM). Az akció során likvidáltáknaz Al-Aqsa Martyrs Battalions (a Fatah katonai szárnya) terroristasejtjét amely az IDF és a határrendészet (MAGAV) katonai állásaiért, valamint az izraeli telepek ágyúzásáért volt felelős. 3 terroristát öltek meg, az izraeli részről nem esett áldozat.

Naftali Bennett izraeli miniszterelnök és Benny Gantz védelmi miniszter gratulált a YAMAM-nak, az IDF-nek és a Shin Bet-nek a hadművelet sikeréhez.

3344961-46.jpg


A terroristasejtnek 6 terrortámadást sikerült végrehajtania az elmúlt hetekben. Körülbelül ugyanazon a forgatókönyvet hajtottak végre: közelítsük meg a célpontot autóval, nyissunk tüzet az automata fegyverekből és bújjunk el. Az utolsó ilyen támadás vasárnap 2022.02.06-án történt, az IDF Itamar és Elon-More közötti posztja ellen, áldozatok nem voltak.

A palesztin média "civileknek" nevezte az összes meggyilkolt személyt, és közölte a nevüket:
Ibrahim al-Nabulsi, Adham Mabrouk ("csecsen") és Muhammad al-Dakhil. Az akciót Al-Mahfia Sekhem kerületében hajtották végre. A PA biztonsági forrásai szerint az izraeli különleges erők két járművel hatoltak be Nablusba (az egyik kisbusz taxinak, a másik pedig egy kisbusznak tűnt), körülvették az autót al-Mahfiyah környékén, majd tüzet nyitottak rá, és legalább 80 db lőszert kilőttek. (izraeli adatok szerint a tüzet csak azután nyitották meg, hogy kiderült, hogy az autóban tartózkodó fegyveresek felfegyverkeztek; az autóban 2 db M16-ost találtak). Azt is közölték, hogy az IDF állítólag egy másik palesztint is letartóztatott (más források szerint az IDF továbbra is keres egy másik palesztint).

A meggyilkoltak holttestét a nabluszi Rafidia kórházba szállították. Délután 4 órakor kivitték őket a Rafidiából a temetésre, amely egy tüntetéssel és több ezer fős tömegtüntetéssel kezdődött. A "civilek" állításai ellenére a palesztin média közzétett egy képet a meggyilkoltakról a brigád fegyveresei formájában, valamint egy képet, amelyen mindhárman fegyverrel a kezükben pózolnak, és célba lőnek. A "dandárok" már megerősítették, hogy a meggyilkoltak ennek a csoportnak a fegyveresei voltak, és megfogadták, hogy megbosszulják a halálukat.

A Hamász vezetése "harcosoknak-hősöknek-shaheedeknek" nyilvánította a meggyilkolt személyeket, és részvétét fejezte ki a családoknak és a brigádoknak. A PA külügyminisztériuma "kivégzésnek" nevezte az izraeli különleges erők sekemi akcióit, és nemzetközi vizsgálatot követelt "a megszálló katonák bűntette miatt". Izraelt az Egyesült Arab Lista pártja is elítélte.

3344965-46.jpg

3344964-46.jpg

BkfKHPCky9_1_243_475_268_0_large.jpg

3345039-46.jpg

3345040-46.jpg

H1eEOS1ek9_0_0_3000_2132_0_large.jpg

B111400ryxJc_0_0_3000_2000_0_large.jpg

HJTQbJekq_0_0_960_1280_0_large.jpg
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 091
113
Föld-föld rakétákkal támadták Szíriát a zsidók Legalább egy katona meghalt és többen megsebesültek az izraeli hadsereg szerdára virradóan Damaszkusz környékén végrehajtott légicsapásaiban - közölte a szíriai állami televízió.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/239596/

Föld-föld, légicsapásaiban...

HÖ? :eek:
 
  • Vicces
Reactions: Kim Philby

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
"Syrian air defenses have successfully shot down a number of Israeli missiles fired at Damascus and its vicinity early on Wednesday, the Russian Defense Ministry (MOD) has claimed hours after a series of attacks on Syrian positions were acknowledged by Tel Aviv."
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 825
30 438
113
"A Hezbollah hivatalosan megerősítette, hogy az izraeli légteret február 18-án reggel behatoló drón mögött volt.

A Hezbollah közleménye szerint a drón 40 percig 70 kilométer mélyen repült Izraelben, mielőtt visszatért Libanonba. A csoport felfedte, hogy a drón egy új típusú, „Hassan” névre hallgatot t."