[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 408
4 995
113
Nehéz helyzet. Itt kint a lengyel kollégákkal nem beszélgetünk a háborúról, mert ugye az ő olvasatukban vannak a jók (ukránok), akik semmi mást nem akarnak csak szabadságot, és van a sátán hadserege. Olyan összetett kérdésekre, hogy a kárpátaljai magyarok, akiktől ugyan ezek az ukránok elvették a nyelvhasználat jogát, azok nem akarnak e szabadságot? A felelet az, hogy az ukránok csak szabadságot akarnak. Nagyjából mint egy beakadt lemez.

A lengyelek orosz ellenessége mondjuk abszolút megérthető, ismerve történelmüket.

Ami az ukrán EU tagságot illeti: Amilyen idióták ülnek az EU parlamentben, tőlük azt várom, hogy teljes mellszélességgel támogatni fogják. szerencsére nem ők döntenek. Már látom amint Cseh Katalin feláll és beszédet mond az Ukrán nép felvételének szükségességéről, egyúttal jelzi, hogy Magyarországot viszont ki kellene zárni, mert Orbán.

Nem tudom, ki, hogyan van ezzel, de én még emlékszem, amikor mi szerettünk volna bekerülni, akkor hosszú-hosszú ideig csuklóztattak minket, mindenféle teljesítendő célokkal. A minket alatt most nem csak Magyarországot értve, hanem azokat akiket ma V4-eknek hívunk. Aztán 2004-ben hopp, felvették a románokat, bolgárokat is. Csak úgy. Mindenféle különösebb cécó nélkül. Aki elhiszi az olyan meséket, hogy "Románia is már megelőzött minket", az gondolom hisz a sárkányokban, és a koboldokban is. Na Ukrajna ugyan ilyen. Vegyünk fel egy olyan országot, ahol a gazdaság teljesítménye maximum mikroszkóppal vizsgálható, a jog helyzete katasztrofális, a korrupció nem európai szintű, gyakorlatilag arra épül a rendszer, és nyíltan náci egységek működhetnek? Bármennyire is sajnálom az ukrán népet, hogy el kell szenvednie egy háborút, hogy civilek halnak meg, azért ne tegyünk már úgy, mintha a földi paradicsomot támadta volna meg a gaz orosz sátán, és csak azért nem került eddig be az EU-ba, mert túl fejlett volt hozzá minden értelemben, és az EU-nak kellett volna még fejlődnie, hogy elfogadja a felkérést Ukrajna a tagságra. Gondolkozzunk már, még azok is akik most hirtelen kibaszott nagy Ukrajna fanok lettek, és Ukrán zászlóval tapétázzák a szobájukat éppen. Az egy mocskos keleti maffia állam, egy idióta vezetővel. Maximum egy fokkal jobb, mint a keleti szomszédja. de ettől még ugyan az a keleti szláv mentalitás, és gondolkodás.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 164
60 909
113
fel lettek újítva a polákok.
Nem lett belőlük F-22.
Sőt!
A radart modernizálták rajtuk az ukránok, de a hajtómű nagyjavítás már csúnya buhera volt, egy lengyel (ex-NDK) gép porig is égett emiatt. A sztori fintora, hogy majdnem egy komplett javítóhangár odalett, csak mert túl közel indították be a gépet a nyitott hangárajtóhoz.
Nem gondolták volna, hogy az ukrán pecsét az csak pecsét és semmi több, a turbinatárcsa meg szétrobbant, mivel már öreg volt.
Itt végül nem halt meg senki. Amennyire én tudom, a többi modernizált példányba már máshonnan (talán pont a kecskeméti 33 darab beládázott nullkm-es?) beszerzett hajtóműveket raktak.
Viszont ezután már le is zuhant egy gépük, ahol a katapult se működött. Azt is az ukrán nagyjavította.
Amúgy a modernizáció a radar képességeit húzta fel látványosan, főleg azokon a késő-szovjet továbbfejlesztési projekteken alapozva, melyeket még az egykori Ukrán SzSzK területén lévő beszállítók dolgoztak ki.
Ugyanakkor a fegyverzet nem javult hozzájuk.

A gépek átadásával a lengyelek kvázi a “vissza a feladónak”, illetve az “egyétek meg a főztötöket” dolgot lépik meg.

Hanem így akkor az F-35A beszerzésig támad egy lyuk. Gyanítom, hogy a lengyel F-16-os flotta lesz felbővítve átmenetileg.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 887
82 421
113
Egy teória:
Az oroszok tényleg nem akartak támadni a hadgyakorlat után, nem kamuztak. De valami elszállt fejben, és hirtelen változott meg az álláspont. Ezért a hadgyakorlaton lévő, kb. sorozott állományt küldték át, akik a legközelebb voltak. Erre utalnak az elfogott fiatal fiúk, és ezért kergetik őket szét a 8 éve háborúra gyúró ukránok. Ezért a sok elhagyott, ezeréves bontószökevény jármű, amikből a fiatal tapasztalatlan srácok elszaladnak az első lövésnél. Melléjük beküldték még az elején a Wágnereseket és a VDV-seket, mint gyorsan mozgósítható egységeket. Most lassan odaér az egyébként ilyenekre szánt technika és ember is, ők állnak kilométeres sorokban.
Ennyi.
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
438
3 310
93
Nehéz helyzet. Itt kint a lengyel kollégákkal nem beszélgetünk a háborúról, mert ugye az ő olvasatukban vannak a jók (ukránok), akik semmi mást nem akarnak csak szabadságot, és van a sátán hadserege. Olyan összetett kérdésekre, hogy a kárpátaljai magyarok, akiktől ugyan ezek az ukránok elvették a nyelvhasználat jogát, azok nem akarnak e szabadságot? A felelet az, hogy az ukránok csak szabadságot akarnak. Nagyjából mint egy beakadt lemez.

A lengyelek orosz ellenessége mondjuk abszolút megérthető, ismerve történelmüket.

Ami az ukrán EU tagságot illeti: Amilyen idióták ülnek az EU parlamentben, tőlük azt várom, hogy teljes mellszélességgel támogatni fogják. szerencsére nem ők döntenek. Már látom amint Cseh Katalin feláll és beszédet mond az Ukrán nép felvételének szükségességéről, egyúttal jelzi, hogy Magyarországot viszont ki kellene zárni, mert Orbán.

Nem tudom, ki, hogyan van ezzel, de én még emlékszem, amikor mi szerettünk volna bekerülni, akkor hosszú-hosszú ideig csuklóztattak minket, mindenféle teljesítendő célokkal. A minket alatt most nem csak Magyarországot értve, hanem azokat akiket ma V4-eknek hívunk. Aztán 2004-ben hopp, felvették a románokat, bolgárokat is. Csak úgy. Mindenféle különösebb cécó nélkül. Aki elhiszi az olyan meséket, hogy "Románia is már megelőzött minket", az gondolom hisz a sárkányokban, és a koboldokban is. Na Ukrajna ugyan ilyen. Vegyünk fel egy olyan országot, ahol a gazdaság teljesítménye maximum mikroszkóppal vizsgálható, a jog helyzete katasztrofális, a korrupció nem európai szintű, gyakorlatilag arra épül a rendszer, és nyíltan náci egységek működhetnek? Bármennyire is sajnálom az ukrán népet, hogy el kell szenvednie egy háborút, hogy civilek halnak meg, azért ne tegyünk már úgy, mintha a földi paradicsomot támadta volna meg a gaz orosz sátán, és csak azért nem került eddig be az EU-ba, mert túl fejlett volt hozzá minden értelemben, és az EU-nak kellett volna még fejlődnie, hogy elfogadja a felkérést Ukrajna a tagságra. Gondolkozzunk már, még azok is akik most hirtelen kibaszott nagy Ukrajna fanok lettek, és Ukrán zászlóval tapétázzák a szobájukat éppen. Az egy mocskos keleti maffia állam, egy idióta vezetővel. Maximum egy fokkal jobb, mint a keleti szomszédja. de ettől még ugyan az a keleti szláv mentalitás, és gondolkodás.
A lengyelek oroszellenessége nagyon nem érthetö meg.Amikor a lengyel nagyhatalomnak jól ment a szekér,folyamatosan helyezték el a pofonokat az orosz arcán nem volt probléma teljesen természetesnek tünt nekik.Minimum a Dnyeperig birtokoltak orosz területeket,Kijevet is beleértve.Megverték Rettenetes Ivánt is a 16.században,Iván halála után küldözgették Oroszországba az álcerevicseket akiket Rettenetes Iván gyerekkorában meghalt fiának állitottak be.Még Moszkvát is elfoglalták,fel is égették.De amikor fordult a kocka,az orosz eröre kapott,lepofozták a lengyeleket sorozatban,attól már ferdén állt a szájuk.Meg vannak sértödve ök a szegény sanyargatott lengyelek.Nem tudok együttérezni nárcisztikusan besértödött idiótákkal,csak azt kapták a rusztól amit kiharcoltak maguknak.Javaslom mindnkinek nézze át elöbb a lengyel-orosz történelmet mielött elkezd csápolni lengyel oroszellenességnek.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 850
91 314
113
  • Vicces
Reactions: formosa1

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 836
13 003
113

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 961
5 895
113
Mindenkit megnyugtatok aki esetleg tegnap aggódott Ukrajna angyala és megmentője a Kijev Szeleme miatt,él és virul....:).A tegnapi napon is borzalmas vérfürdőt rendezett a megszálló orosz hadsereg katonái pilótái között.....:)


"KIJEV SZELLEME" LELŐTTE AZ OROSZ MEGSZÁLLÓK 15. GÉPÉT.....​


Kijev szelleme

Kijev szelleme

Február 28-án, Oroszország Ukrajna elleni háborújának ötödik napján a hős ukrán pilóta, akit "Kijev szellemének" neveznek, lelőtte a megszálló csapatok 15. repülőgépét. Ezt Sergey Borzov , a Vinnitsa Regionális Államigazgatási Hivatal vezetője jelentette be .


A hős pilóta nevét nem hozták nyilvánosságra.

Az ukrán védelmi minisztérium a közösségi oldalán azt közölte, hogy a "Kijev Szelleme" a tartalék egyik tapasztalt katonai pilótája lehet, aki az ellenséges invázió után azonnal visszatért az ukrán fegyveres erők soraiba.


Ha elhúzódik a háború, ilyen napi teljesítményekkel ott fogja találni magát, hogy több orosz repülő eszköz lesz a nevéhez írva mint amit összes van oroszoknak.
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Nem lett belőlük F-22.
Sőt!
A radart modernizálták rajtuk az ukránok, de a hajtómű nagyjavítás már csúnya buhera volt, egy lengyel (ex-NDK) gép porig is égett emiatt. A sztori fintora, hogy majdnem egy komplett javítóhangár odalett, csak mert túl közel indították be a gépet a nyitott hangárajtóhoz.
Nem gondolták volna, hogy az ukrán pecsét az csak pecsét és semmi több, a turbinatárcsa meg szétrobbant, mivel már öreg volt.
Itt végül nem halt meg senki. Amennyire én tudom, a többi modernizált példányba már máshonnan (talán pont a kecskeméti 33 darab beládázott nullkm-es?) beszerzett hajtóműveket raktak.
Viszont ezután már le is zuhant egy gépük, ahol a katapult se működött. Azt is az ukrán nagyjavította.
Amúgy a modernizáció a radar képességeit húzta fel látványosan, főleg azokon a késő-szovjet továbbfejlesztési projekteken alapozva, melyeket még az egykori Ukrán SzSzK területén lévő beszállítók dolgoztak ki.
Ugyanakkor a fegyverzet nem javult hozzájuk.

A gépek átadásával a lengyelek kvázi a “vissza a feladónak”, illetve az “egyétek meg a főztötöket” dolgot lépik meg.

Hanem így akkor az F-35A beszerzésig támad egy lyuk. Gyanítom, hogy a lengyel F-16-os flotta lesz felbővítve átmenetileg.
Szu-22 k is legvedelmi feladatkorben vannak ott.
 
  • Vicces
Reactions: ogretankHU

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 067
13 444
113

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 377
8 564
113
Nehéz helyzet. Itt kint a lengyel kollégákkal nem beszélgetünk a háborúról, mert ugye az ő olvasatukban vannak a jók (ukránok), akik semmi mást nem akarnak csak szabadságot, és van a sátán hadserege. Olyan összetett kérdésekre, hogy a kárpátaljai magyarok, akiktől ugyan ezek az ukránok elvették a nyelvhasználat jogát, azok nem akarnak e szabadságot? A felelet az, hogy az ukránok csak szabadságot akarnak. Nagyjából mint egy beakadt lemez.

A lengyelek orosz ellenessége mondjuk abszolút megérthető, ismerve történelmüket.

Ami az ukrán EU tagságot illeti: Amilyen idióták ülnek az EU parlamentben, tőlük azt várom, hogy teljes mellszélességgel támogatni fogják. szerencsére nem ők döntenek. Már látom amint Cseh Katalin feláll és beszédet mond az Ukrán nép felvételének szükségességéről, egyúttal jelzi, hogy Magyarországot viszont ki kellene zárni, mert Orbán.

Nem tudom, ki, hogyan van ezzel, de én még emlékszem, amikor mi szerettünk volna bekerülni, akkor hosszú-hosszú ideig csuklóztattak minket, mindenféle teljesítendő célokkal. A minket alatt most nem csak Magyarországot értve, hanem azokat akiket ma V4-eknek hívunk. Aztán 2004-ben hopp, felvették a románokat, bolgárokat is. Csak úgy. Mindenféle különösebb cécó nélkül. Aki elhiszi az olyan meséket, hogy "Románia is már megelőzött minket", az gondolom hisz a sárkányokban, és a koboldokban is. Na Ukrajna ugyan ilyen. Vegyünk fel egy olyan országot, ahol a gazdaság teljesítménye maximum mikroszkóppal vizsgálható, a jog helyzete katasztrofális, a korrupció nem európai szintű, gyakorlatilag arra épül a rendszer, és nyíltan náci egységek működhetnek? Bármennyire is sajnálom az ukrán népet, hogy el kell szenvednie egy háborút, hogy civilek halnak meg, azért ne tegyünk már úgy, mintha a földi paradicsomot támadta volna meg a gaz orosz sátán, és csak azért nem került eddig be az EU-ba, mert túl fejlett volt hozzá minden értelemben, és az EU-nak kellett volna még fejlődnie, hogy elfogadja a felkérést Ukrajna a tagságra. Gondolkozzunk már, még azok is akik most hirtelen kibaszott nagy Ukrajna fanok lettek, és Ukrán zászlóval tapétázzák a szobájukat éppen. Az egy mocskos keleti maffia állam, egy idióta vezetővel. Maximum egy fokkal jobb, mint a keleti szomszédja. de ettől még ugyan az a keleti szláv mentalitás, és gondolkodás.

Hát, az ukránok olyanok mint az oroszok, csak primitívebbek. Viszont az oroszokat a képzelt nagyhatalmi gőgje és óriási erőforrásai veszélyesebbé teszik.

Az EU-ba belépés lehetőségei azért időben változnak és folyamatosan tanulnak is közben. A szocialista világ összeomlása után mind a politikai, mind a gazdaságai okai megvoltak az újak felvételének. És akkor logikusnak tűntek azok a felvételi követelmények. Talán utána könnyebbé akarták tenni, mert logikusnak tűnhetett, hogy több az előnye, ha gyorsan felvesznek valakit és az gyorsítja a fejlődését, mint az esetleges felkészültség. Mára persze Orbán és Lengyelország megmutatta hogy súlyos következményei vannak az ilyen felvételeknek. Lehet hogy a gazdasági feltételek helyett inkább a jogállamisági kérdésekre összpontosítanak majd ezentúl. Ukrajna felvétele szerintem csak politikai üzenet most, nem hiszem hogy bárki komolyan gondolná, hogy most majd hamar felveszik őket.

Románia egyébként tényleg utolért minket. Elég megnézni a gazdasági adatokat, fogyasztást, fizetéseket. És ez úgy történt meg, hogy az elmúlt tizenkét évben sokkal jobb lehetőségeink voltak, mint nekik...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
80 995
113

Oroszország 5 nap alatt 113 Iskander és Caliber taktikai rakétát lőtt ki....​



xooMDR7oJnX4jMiHiy688rsdAsi9x6zMkSYLRmEq.jpeg


A nyílt invázió kezdete óta Oroszország 113 hadműveleti-taktikai szárazföldi és tengeri Iskander és Caliber rakétát lőtt ki Ukrajna békés városaira és falvaira.
Ezt Valerij Zaluzsnij nyilatkozta az ukrán fegyveres erők főparancsnoka.

Colonelcassad
Ez nagyon kevés...
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 997
23 122
113
Az AFU ezredese, Alekszandr Oksancsenko egy Szu-27-essel vívott légi harcban halt meg....

1646109521-2345.jpg

Oksanchenko légiharcban halt meg
Alekszandr Oksancsenko ezredes, vadászpilóta, egy légi csatában elesett.

Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök (posztumusz) Oksancsenko ezredest Ukrajna Hőse címmel tüntette ki.

"Alekszandr Oksancsenko ezredes, ezentúl Ukrajna Hőse, légiharcban halt meg, miközben elterelte az ellenséges repülés figyelmét... Kár, hogy még életében nem kapta meg az Ukrajna Hőse címet, mert megérdemelte volna... Számomra ő örökké Hős marad. Örökké élni" - írta Lana Boriszova a Facebookon.

Az ő számlájára - több mint kétezer repült órát, ráadásul hibátlanul teljesítette a műrepülés legnehezebb elemeit.

A légi bemutatókon - SIAF, The Royal International Air Tattoo, International Airshow-2017, Czech International Air Fest - elért diadalmas repülései után vált híressé.

Vlagyimir Zelenszkij elnök az Ukrajna Hőse címet 12 ukrán katonának adományozta, közülük hatnak posztumusz.

Forrás: Zelenszkij videóbeszéde és február 28-i elnöki rendelet.

Szó szerint: "Ukrajna állami szuverenitásának és területi integritásának védelmében tanúsított személyes bátorságért és hősiességért, a katonai eskühöz való hűségért".

Részletek: Vagorovszkij alezredesnek az Ukrajna Hőse címet adományozták az Aranycsillag-renddel:





Eduard Vagorovszkij alezredes (posztumusz). Meghalt, miközben kivonta a repülésünket a rakétatámadás alól, lehetővé tette mások számára, hogy a levegőbe emelkedjenek. Megjegyzés: az AFU 39. taktikai repülődandárjától (Ozernoye repülőtér, Zhitomir régió, Zhitomir régió).

Kolomiyts Dmitrij Valerijevics őrnagy (posztumusz). Katonatársakat mentett meg, elterelte az ellenséges repülés tüzét, és ellenséges repülőgép lőtte le.

Matulyak Gennagyij Vasziljevics alezredes (posztumusz). Bila Tserkva. Elpusztított egy csomó ellenséges felszerelést.

Vitalij Molcsán hadnagy (posztumusz). A légvédelmi háborúban két ellenséges repülőgépet semmisített meg.

Alexander Oksanchenko ezredes (posztumusz). A légi csatában halt meg, megzavarva az ellenséges repülést.

Radion Vjacseszlav Deniszovics főhadnagy (posztumusz). Bátor fellépésének köszönhetően a dandár teljes létszámú repülőgépe a levegőbe emelkedett Vaszilkovban - és ez mentette meg a rakétatámadástól.

Az "Aranycsillag" kitüntetéssel járó Ukrajna Hőse rangot kapta:

Andrej Andrejevics Gerus főhadnagy. Kropivnickij város felett lelőtte az ellenséges IL-76-ost, megakadályozva ezzel az orosz leszálló csapatok fegyveres leszállását.

Dmitrij Szergejevics Kraszilnyikov dandártábornok - az északi munkacsoport parancsnoka. Két napon keresztül visszaverte a folyamatos támadást, embereket mentett, felszerelést mentett, és nem engedte az ellenséget Harkovba Luganszk területéről.

Kruglov Andrej Nyikolajevics alezredesnek. Ő vezette ki a Buk SAM egységet az ellenséges támadás alól, és személyesen semmisített meg két orosz helikoptert és egy repülőgépet.

Mostovoj Alekszandr Vlagyimirovics ezredes. Vaszilkiv közelében lelőtt egy orosz Il-76-os és két Mi-24-es helikoptert, ezzel megakadályozva egy kétéltű partraszállást fegyverekkel. Megjegyzés: a 831. BrTA parancsnokhelyettese.

Szodol Jurij Ivanovics altábornagy. A Volnovakáért folytatott harcokban megmentette a mieinket a kordonból, sikeres ellentámadást szervezett. Kivonta az embereket az ellenség támadása alól. Nagyon hatékonyan védte Mariupolt.

Khoroshun Eduard Nikolaevich egészségügyi ezredesnek. Személyesen szervezte meg a katonai-orvosi központ védelmét a bekerítésben és végezte a sebesültek evakuálását.

Colonelcassad
biztosan nem gondolta hogy egyszer majd azok ellen kell harcolnia akik kiképezték ! /1985-től 1989-ig - a Harkovi Katonai Repülési Iskolában tanult,pont mint az az Oleg Peshkov SZU-24-es pilóta akit a törökök lőttek le Szíriában ..mivel 2 év különbséggel vették fel őket az iskolába valószínűleg ismerhették is egymást.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 805
35 256
113