1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Irán

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Ez a tramp nem akart sok halottat es haborut ez mar a jovonek szol... /hogy legyen mire hivatkozni hogy de hat ok ezt az egeszet nem is akartak be volt jelntve mar reg.../ egyebkent igen tobbek kozott a valasztasok miatta is...

  Nyerhet iran is nem is keveset... Ha usa val balhe lessz es az iraniak ugy jonnek ki belolle hogy az usa nem eri el celjat. /ami nagyon valoszinu./ azutan iran nem csak a regioban fog jagszani hanem kilep a vilag szinpadara... /afrikai befolyasi ovezet kiterjesztese./ amit ha jol csinal sza t minden iranybol sakkban birna tartani /jobban mondva nyomast tudna gyakorolni proxin./

  Arrol nem is beszelve hogy egy ilyen lepes az usa reszerol egybekovacsolna az ellenfeleit. Teheran moszkva pekink haromszog...
   
 2. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  vendeg2 and Loken like this.
 3. comandante

  comandante Well-Known Member

  Mi van Iránban? Óriási fejlődés , óriási beruházások amiben az IRGC is bent van a teljes körű hátterével. A Németek csendben 1000 részt vesznek benne. Európa azért van csendben "angolokat kivéve" mert a múltkori szankciók után milliókat kellet fizetni iránnak hogy visszaengedték őket a piacokra.
   
  Loken likes this.
 4. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Tenyleg olyan erzese van az embernek latva az iraniak lepeseit hogy vagy tudatosan akarnak valami okbol haborut vagy pedig ostobak. A perzsak nem ostobak egyaltalan de a vallas az korlatozotta tesz nem is kicsit.
   
 5. comandante

  comandante Well-Known Member

  Ja ha mindenki komolyan venné az USA kívánság listáit az egész világ szopna. Mindenki hajoljon földig, szerelem le a béke és a demokrácia nevében aztán mi majd megmundjuk neki utána mit csinálhat. Ezt eljátszották a mostani Oroszországgal,Kínával, EU-val, Indiával, lránnal éppen próbálkoznak. Közben nem veszik észre hogy változnak az idők. Ezt csak a csicska EU tűri el addig amíg vámokkal még nem szórják.
   
 6. comandante

  comandante Well-Known Member

  Nem ostobák tisztességes alku egyenlő felek között jön létre minden más behódolás. Lám a Németek megintcsak előttünk járnak. Ha annyi döntési jogunk nincs hogy a saját hadsereg milyen fegyvert vegyünk akkor hadjuk a fenébe az egészet és nyaljuk a segget és szop...júl a fa....t.
   
  dragonette likes this.
 7. dragonette

  dragonette Well-Known Member

  Eddigi kommentjeid alapján te ismered szelektíven a történelmet. Kollektív katonai tudat? Ez milyen történelmi definíció? Irán nem a "lezáratlan" ügy miatt az USA ellensége, hanem más fontos tényezôk miatt, ne feledd hogy a 79es hatalomváltással az egész ország kicsúszott az USA kezébôl. No, leginkább ezt nem tudta Sam papa megemészteni.. Továbbá Irán elég nagy ahhoz hogy egy Siíta tömböt összekovácsoljon és vezessen-sok energiahordozója van, és Kína fontos partnere. És akkor még jön Izrael...
   
  blitzkrieg and vendeg2 like this.
 8. sandman

  sandman Member

  Vasárnap lesz találkozó Netanyahu, Bolton és Patrusev (orosz nemzbizt tanács vezetője) között. Ez utóbbi részvétele nekem érdekes új infó. A felállás is érdekes, USA-izraeli kapcsolatok nagyon jók, az orosz-izraeliek is nagyon jók, az USA-orosz viszont kifejezetten rossz. Megint az lesz a kérdés, hogy Bolton hazatérve hogy adja át az infókat Trumpnak, mennyit torzít majd. Én most arra gondolnék, hogy az izraeliek és az oroszok is a feszkó csökkentését szeretnék, USÁ-ra meg csak Izrael hathat, de az oroszok meghívása mutatja, hogy a térségben Szíria óta sokkal komolyabb szerepük lett, pl. a szíriai iráni aktivitás mértékére komoly ráhatásuk van.

  "The meeting will also include Russian Secretary of the Security Council Nikolai Patrushev and high-ranking Israeli security officials. Making it a summit in which Israel will present its views, and listen to, both Russia and the US."

  https://www.jpost.com/Israel-News/B...head-of-Sundays-meeting-with-Netanyahu-593304
   
  blitzkrieg likes this.
 9. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Túlkombináljátok a dolgokat. Az senkinek nem érdeke hogy az öbölmenti olaj egy kézbe kerûljön. Nem fogja hagyni senki, hogy ilyen helyzet kialakuljon, sem Szaddam, sem a perzsák, a szaudiaknak sem engednék max. ők ettől messze vannak.
  Véleményem szerint egy ilyen regionális olajhatalom kialakulàsa nekünk sem érdekünk.
   
  blitzkrieg likes this.
 10. Python

  Python Well-Known Member

  fishbed likes this.
 11. comandante

  comandante Well-Known Member

  Tessék a szankciókat feloldani akkor talán lesz tárgyalás, egyébként is az atomalkut ti mondtátok fel b....ok.
   
  vendeg2, zsolti and gergo55 like this.
 12. zolkas

  zolkas Well-Known Member

 13. Python

  Python Well-Known Member

  Az elmúlt napokban kiteljesedett az Egyesült államok és Irán közti háborús pókerjátszma: a perzsa állam pilóta nélküle amerikai kémrepülőt lőtt le, mire az amerikai elnök támadást rendelt el iráni katonai célpontok ellen, de menet közben lefújta az akciót. Azóta hangsúlyozza, hogy nem akar háborút, de páratlan pusztítással fenyeget, ha mégis bekövetkezne.
  Miért fújta le Trump az Irán elleni támadást?
   
 14. emel

  emel Well-Known Member

  Hitlernek már korábban is volt több agresszív húzása (Ausztria, Csehszlovákia - amikor meg is ígérte hogy nincs több területi követelése!), így a lengyel hadjárat már a többedik volt, teljesen jogos lett volna 39 végefelé a "helyreigazítása".
   
 15. zolkas

  zolkas Well-Known Member

  ezt mutogatják de ez nekem mq9 rapernek tűnik inkább.
  a global még a szoros alján van és most keresik nagy erőkkel.
   
 16. fedett_mókus

  fedett_mókus Well-Known Member

  na ez hogy került ide ? :D
  erről tudsz valami linket dobni esetleg ? szemügyre venném jobban
   
 17. emel

  emel Well-Known Member

  Olvasd el mire válaszoltam ...
   
 18. fedett_mókus

  fedett_mókus Well-Known Member

  elolvastam , értem én hogy nyugat meg tárgyalás de Hitlert azért csak nem raknék az Irán topicba ,a válasz meg olyan amilyen :rolleyes:
   
 19. zolkas

  zolkas Well-Known Member

 20. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Az utolsó mondatoddal,teljes mértékben egyetértek kivéve azzal,hogy "ha végre felnőnének a vezetői" ,az a baj,hogy Irán betartotta az alkut az USA volt az aki mondva csinált okokból felrúgta az egészet csepet sem törödve azzal,hogy még jobban destabilizálják ezzel a térséget.Azt világosan kell látni,hogy pontosan az USA az aki visszaél nagyhatalmi statuszával,és pontosan ő kényszeríti arra Iránt,hogy az atomfegyverek felé forduljon,ugyanis Amerika csak ebből ért lásd Észak-Korea.Az irániak szemszőgéből nézve mi a biztosíték arra,hogy ha újra tárgyalóasztalhoz ülnek Sam bácsival és kötnek egy új egyezményt azt az amerikaiak be is tartják, a válasz az,hogy bizony semmi biztosíték nincs erre.Amerika ha úgy tartja kedve bármikor felrúgja az egyezményt aztán gazdasági szankciókkal megpróbálja ellehetetleníteni iránt,így iránnak nem nagyon van egyébb ütőkártya a kezében mint a nukleáris fegyverkezés.Nem szeretném ha úgy tűnne,hogy azt szeretném ha iránnak atomfegyverre lenne ép ellenkezőleg,de ha objektíven nézem a dolgot ezért a helyzetért egyértelműen az USA a felelős.
   
  blitzkrieg, vendeg2 and comandante like this.

Ezen oldal megosztása