1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Irán

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Ez nagyon gáz!
  Asszem most volt/van elnökválasztás. Ezért titkolják, de attól tartok nagyon vissza fog ütni.
   
 2. Python

  Python Well-Known Member

  Ali Hamenei iráni legfelsőbb vezető vasárnap azzal vádolta meg a külföldi médiát, hogy el akarta tántorítani a szavazókat a február 21-i parlamenti választáson való részvételtől a koronavírus-veszély eltúlzásával.
  „A propaganda néhány hónappal korábban kezdődött, és a voksolás közeledtével - különösen az utolsó két napban fokozódott” – írta a honlapján Hamenei. A legfelsőbb vezető szerint a külföldi hírforrások a koronavírus-járványt használták fel céljaik elérésére. Hamenei megköszönte, hogy mindezek ellenére az irániak nagy számban vettek részt a választáson.
  Iránban két nappal a választás előtt jelentették az első koronavírusos megbetegedést. Azóta hatan haltak meg a fertőzésben, a legtöbben a vírus gócpontjának számító Kínán kívül. Az iszlám köztársaság hivatalos adatai szerint 28-an fertőződtek meg a Covid-19-cel legalább négy városban, köztük a fővárosban, Teheránban, ahol több gyógyszertár kifogyott a maszkokból és a kézfertőtlenítőkből. Több iskola bezárt, hogy megakadályozzák a vírus terjedését. A hatóságok focimeccseket töröltek, és a mozik is felfüggesztették a vetítést. A teheráni metrót fertőtlenítették.
  Az iráni ajatollah szerint a külföldi média el akarta tántorítani a szavazókat a választástól a koronavírus-veszély eltúlzásával
   
  tindalos likes this.
 3. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Ez a gáz, amikor az ország vezetője egy felelőtlen barom.
   
  tindalos likes this.
 4. Python

  Python Well-Known Member

  Az iráni hatóságok vasárnap bejelentették, hogy három újabb halálos áldozata és 15 fertőzöttje van az új koronavírusnak. A halálos áldozatok száma így nyolcra nőtt, ezzel a fertőzés gócpontjának számító Kínán kívül eddig Iránban vesztették életüket a legtöbben a tüdőgyulladást okozó járványban.
  Az ismert fertőzöttek száma jelenleg 43 - tájékoztatott az iráni egészségügyi minisztérium szóvivője, Kianus Dzsahanpúr. Az első esetekről és halálos áldozatokról két nappal a pénteki parlamenti választások előtt adtak hírt a hatóságok. Irán volt az első közel-keleti ország, ahol a Covid-19 okozta halálesetekről számoltak be.
  Az iráni hatóságok az ország 31 tartományából 14-ben oktatási intézményeket, mozikat és színházakat zártak be, hogy elejét vegyék a járvány terjedésének. Ezeken a területeken egy hétre felfüggesztették a kulturális és művészeti előadásokat. Az iráni lakosságot arra kérték, hogy egy ideig ne keressék fel Komot és más zarándokhelyeket. A 15 új fertőzésből négyet a fővárosban, Teheránban regisztráltak. Itt az önkormányzat elzárta az ivókutakat, és betiltotta az édesség árusítását a metróban. A buszokat és a metrószerelvényeket is fertőtlenítik - tájékoztatott Golamreza Mohammadi önkormányzati szóvivő.
  A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZATI TANÁCSOT VEZETŐ MOHSZEN HASEMI KILÁTÁSBA HELYEZTE, HOGY HA NŐ A FERTŐZÖTTEK SZÁMA, A NYOLCMILLIÓ LAKOSÚ TEHERÁN EGÉSZÉT KARANTÉN ALÁ HELYEZIK.
  Tovább gyilkol Iránban a koronavírus
   
 5. milagro

  milagro Well-Known Member

 6. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Allah az igazhitűek kezébe adta ezt a fegyvert hogy küzdjenek vele a hitetlenek ellen, gondolom nem kell sok hogy néhány vallás károsult magát direkt megfertőzve szándékosan terjessze majd a jót, bár előbb még egyezkedni kell pár vallástudóssal hogy ez esetben is járnak e a szüzek.
  Eddig örömködött amúgy a sok muszlim hogy Kínát hogy megbüntette allah, nos majd meglátjuk...
   
  zeal and tindalos like this.
 7. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Állítólag iráni orvosok szerint valóban nagyon gyors lefolyású esetek voltak, pár órával a tünetek jelentkezése után szervi elégtelenség. Most vagy mutálódott a vírus, vagy nem is az a vírus, vagy ők is hazudtak.
   
  antigonosz likes this.
 8. borisz

  borisz Well-Known Member

  Vagy 80+ -os betegekről van szó, akik fél lábbal így is koporsóban voltak.
   
  zeal and zsolti like this.
 9. Python

  Python Well-Known Member

  Megrendült az iráni politikai osztály hitelessége az általános választásokon, amely az 1979-es iráni forradalom óta a legalacsonyabb részvétel arányt hozta. Holott Izrael már azzal fenyegetőzik, hogy Szíriát „iráni Vietnámmá” teszi Teherán számára.
  Törökország, Afganisztán és Pakisztán tegnap bejelentették, hogy elővigyázatossági intézkedésként lezárják iráni határaikat, és betiltják az iráni repülőjáratok érkezését. A perzsa államban már 43 koronavírusos esetet jelentettek, amely eddig 8 ember halálával járt. A járványnak is szerepe volt abban, hogy a február 21-i általános választásokon való részvétel a 290 tagú parlamentbe botrányosan alacsonyra sikerült.
  A koronavírus megrendítette a politikai osztályt – Izrael is fenyegetőzik
   
 10. milagro

  milagro Well-Known Member

 11. Python

  Python Well-Known Member

 12. Python

  Python Well-Known Member

 13. Python

  Python Well-Known Member

 14. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Minden látszik a videón csak az nem hogy profin kezelnék...
   
 15. Python

  Python Well-Known Member

  Bocsi, de mit vártál...?! Perzsák, nem arabok, OK. De ettől még a Közel-Keleten vagyunk...!
   
 16. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Az egészségügyi miniszter helyettese is elkapta a vírust.
   
 17. Python

  Python Well-Known Member

 18. milagro

  milagro Well-Known Member

  SilvioD likes this.
 19. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Azért arra qrvakíváncsi vagyok, hogy az ajatollahok hogyan interpretálják a koronavírust....
  1. Allah megbüntet minket, mert távolodunk tőle!
  2. Allah küldte a vírust, hogy megtisztítsa nekünk az utat! Csak egy kis bibi, mi is elkaptuk.
  3. A Nagy Sátán vírust bocsátott Allah szent gyermekeire.
  4.Kínai barátaink elb..ták az Allah ajándékaként tavaly átadott biológiai fegyvert...
   
  Bleroka and Morishima like this.
 20. altx

  altx Well-Known Member


  nem jo a gondolkodasod..

  ilyenek inkabb olyan valamit mondananak hogy azert kulde allah a virust mert az utolso idoben nagyon nem tamogadtja az irani nep a ajatolah akaratat es elegge sokszor tuntetnek az ellen...
   

Ezen oldal megosztása