1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Irán

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Irán 5 milliárd dolláros kölcsönt kér az IMF-től.
   
 2. milagro

  milagro Well-Known Member

  És kapnak is?:rolleyes:
   
 3. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  A vezetés azért elég öreg, azokat már tizedeli máris.
   
  Bleroka and b4l4g3 like this.
 4. Horizon

  Horizon Well-Known Member

  Persze, hogy kapnak, onnantól kezdve rajta a póráz Iránon.
   
  fip7, milagro and svajcibeka like this.
 5. Bleroka

  Bleroka Member

  Ha ez igaz hogy az Irániak az IMF-hez fordulnak segitségért (5 milliárd azonnal+50 milliárd hitelkeret) akkor mi van Kinával?
  Állitólag a világ második legnagyobb gazdasága,és rengeteg olajat importálnak.Elfogyott a pénzük? Túl mohók voltak a kinaiak?
   
 6. ornagy

  ornagy Well-Known Member

  ezzel csak az a gond, hogy erre mindenkinek szuksege van jelenleg, lasd Merkel anyot meg a lefoglalt magyar maszkok esetet...
   
  b4l4g3 likes this.
 7. b4l4g3

  b4l4g3 Well-Known Member

  Ez igaz. Linkeltem egy rt cikket a virusos topikba amiben konteo szinten feszegetik ezt a témát a kinaiak is, hogy túl sok vezető fertőződött meg arrafelé "véletlenül". Persze tudom... sötét arabok, meg perzsák... meg véletlenek vannak...
   
 8. ornagy

  ornagy Well-Known Member

  hat nyalogatjak azert egymas utan a "szent racsot" vagy mia francot... a videok alapjan ugy tunik, van ott eleg sotet emberke.
   
  zeal, Robur, fip7 and 1 other person like this.
 9. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  2 dd US repülőgép hordozó vizi és légi kísérettel, az Arab tengeren.
   
  fishbed likes this.
 10. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Metil-alkoholt ivott a koronavírus ellen háromszáz iráni, meghaltak

  Mindezt úgy, hogy az országban törvény tiltja az alkoholfogyasztást.
  Legalább 300-an életüket vesztették, és ezren (gyerekek is) megbetegedtek Iránban, egy erősen mérgező metil-alkohol vegyület miatt. A valós számok azonban még ennél is magasabbak lehetnek, az Associated Pressnek nyilatkozó iráni orvos szerint.
  A többi országnak csak egy problémája van, a koronavírus-járvány. Nekünk azonban két fronton kell harcolni, a koronavírus, és az alkohol-mérgezés ellen is”– panaszkodott Hossein Hassanian.

  Ráadásul az Iszlám Köztársaságban elvileg törvény tiltja bármiféle alkohol fogyasztását. Az 1979-es forradalom óta az ország alkohol gyára csak orvosi célokra termel alkoholt. Az ok az lehet, hogy az iráni közösségi médiában elterjedt az az állítás, miszerint egy brit tanár és mások is felgyógyultak a koronavírusból whiskyvel és mézzel. Ez keveredett azokkal az üzenetekkel, hogy az alkoholos kézfertőtlenítők is védenek a vírus ellen, amiből sokan azt a következtetést vonták le, hogy ha magas alkoholtartalmú folyadékot isznak, akkor az elpusztítja a koronavírust a szervezetükben. Az iráni kormány egyébként már reagált a hírre, és utasította a metanolgyártókat, hogy színezzék be mesterséges színezékkel a termékeiket annak érdekében,hogy a lakosság meg tudja különböztetni az etanoltól.

  Iránban egyébként 32 ezer az igazolt fertőzöttek száma, 2300-an életüket vesztették a vírusban. Bár Irán így is a legsúlyosabb helyzetben lévő közel-keleti ország, szakértők attól tartanak, hogy az iráni vezetés esetleg kevesebb igazolt esetet jelent be,mint amennyi a valós szám.
  https://mandiner.hu/cikk/20200327_m..._koronavirus_ellen_haromszaz_irani_meghaltak#
   
  fip7 likes this.

Ezen oldal megosztása