1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Irán

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Csak erre, a többihet semmi kedvem:
  -Szóval szerinted az ütemezett karbantartások szervezése (tudod, tip-topra a fegyókat háború előtt húzzuk, addig szarunk rá, lást F-22 olyan 60% mert béke van...). Kissé feltűnő. Ahogy az is, ha berendelnek mindenkit - békében nincs benn folyton mindenki, a létszám egy része (emiatt háklis mindenki, ha az ellen hadgyakorlatot tart - mindenki a fegyverek mellett van). És nem abdul szól le facen, hogy menjünk támadni - az végigmegy a parancsnoki láncon. Nem egy nappaliban van a banda...
  -a kedvedért nem használok angol rövidítéseket, látom bántja a szemedet :D
  -Most lövöd tökön az egész baromságot, hogy nincs rajtuk szar se felderítéshez és irányításhoz - csak egy rádió, ami broadcast vételre jó célkoordinátához. Szóval egy szál Gowler az egész cirkuszt összeomlasztja... célkoordináta nélkül dead reckoning indítás vagy mi? (ja igen, visual szerinted...)

  A salvo részre - nem csak Tomahawk van hadrendben - lásd Szíria ellen a bevetett cuccok mixét... a fejrészeit csekkolhatod. És nem, nem a hajókat kell telibeverni, hanem pl. a kommunikációs és irányítóközpontot, áramellátást - vagy a grafitosbombával lerohasztani az egész villamos hálózatot a környéken, stb...

  Radarok:
  -Ja, még az én gépemen is van radar (Vx)- fel is derít sokmindent, a bimbó tudod az, hogy állati más a tracképzési lehetőség mondjuk US légifölény esetén - sok sikert a P-3nak.
  -Van, tudja is mindenki hol...
  -Yup, a passzív működik bizony jól, viszonylag jó bearinget ad - de arra elég, tudd merre menj. tracket megintcsak nem ad
  -Egy akkora célpont, mint egy partvonal tele eszközökkel meg még jobb célpont... a nagy gyújtótávolságú kamera a nap mely szakában és időjárási viszonyok között használható effektíven?
  -Előbb még a szonárok olyan szarok voltak, hogy a motorcsónakjaidat sem hallották a nagy szar dízelmotorjaikkal vergődve a hullámokon...

  Senki sem mondta, hogy el lehet rejteni (Kína jó eséllyel adna műholdas infót róluk, ez a legnagyobb fenyegetés szerintem). A nagy bibi a track képzéshez elengedhetetlen friss koordináták az indítókon - éppen ezt igyekeznek elvágni ahogy lehet (kill chain)
   
  Bleroka likes this.
 2. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) pénteki határozatában azt követelte Irántól, hogy biztosítson hozzáférést két gyanús nukleáris létesítményhez. Reagálásában az iráni külügyminisztérium bírálta a NAÜ határozatát.
  Forrás: https://kuruc.info/r/4/213980/
   
 3. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Az USA olyan BT határozat tervezetet nyújtott be, ami örökös fegyverembargót jelentene Irán ellen.
   
 4. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Pompeo szerint, ha nem lesz Irán ellen fegyverembargó, akkor az új repülőikkel Európát is elérhetik.
  És ez igaz is. De visszafelé már egy se megy majd, mert arra már nem lesz üzemanyag.
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 5. comandante

  comandante Well-Known Member

  Pompeo egy barom, az USA nem azért nem támadja meg iránt mert nem tudná legyőzni hanem az egész környéket az irániak telibevernék. Most irán vesz kb 30 gépet akkor mi van vége a világnak? Egy hordozón több van. Valamelyik USA beli barom multkor beszólt Kínának meg az Oroszoknak hogy megtiltaná nekik az atomarzenál fejlesztését! Gondolom azóta nem tudnak aludni nyugodtan főleg Putyin!!!
   
  fip7, borisz, bartinieffektus and 6 others like this.
 6. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Ezek már csak ilyenek, kapuk béci a programozást akarta betiltatni un block, persze a mikrosoft írhatott volna mindenkinek programokat azért.... :rolleyes::D
   
  borisz and Pogány like this.
 7. jani22

  jani22 Well-Known Member

 8. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 9. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Egyszerűen nem értem meg, miért erre költenek, mikor ezek nagyjából 1 AMRAAM/repülőgép az USAF részéről. Persze ha ők az aktuális arab szomszéd ellen készülnek akkor van benne ráció - de akkor sem látom igazolva, ezt a pénzt miért nem egy kész vas megvételére használják.

  Az egész iráni haderő előtt egy igazi alternatívát látok az US távol tartására (ami kell, ha mással akarnak háborúzni), a rakéta erőkre való még jobban ráfekvést. A szárazföldi nagyjából megoldott (lásd legutóbb, elég pontosak voltak), az USN ellen viszont szükségük lenne a DF-26 kategóriájú ICMBre, amit igazából meg is tudnának csinálni. Na az már megizzasztaná bármelyik CBG csoportot, mert az ellen SM-3/6 alatt nem igen lehet védekezni. Arra hasznos lenne költeni a zsét, nem ezekkel az F-5 kópiákkal szarakodni (vagy a fentebb látható ventillátoros vizibiklikkel játszani).

  Látszik az ottani felsőbb vezetésnek is megvannak a maguk vaskalapos formái...
   
 10. comandante

  comandante Well-Known Member

  Kiknél is van még F5 ?
   
 11. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Hey, az tabu! Ne szóld, le hagy gyártsanak belőle jó sokat, hátha ide is eljut és tudok szerezni! Kell a Balcsira csapatni. :D

  Amúgy az F-5 már 30 éve is csak játszani volt jó, nem tudom miben reménykednek.
  Talán az afgánok ellen elég lenne a környéken.
   
  KoviUbi and ogretankHU like this.
 12. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member


  A vakok közt a félszemű mindig király !
   
 13. tong djagbu

  tong djagbu Active Member

  Az irak-iráni háború tapasztalatai készteti őket a saját hadiipar minél teljesebb körű kiépítésére és fejlesztésére. A háború ideje alatt három-négyszeres áron tudtak csak fegyverzethez és pótalkatrészekhez jutni.
   
 14. comandante

  comandante Well-Known Member

  Mindennek meg van a maga helye.
   
 15. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 16. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  LMzek 2.0 and antigonosz like this.
 17. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Par darab meg uzemelhet itt ott, Indokina kornyeken volt par eve meg valakiknek malajok talan vagy indonezek, meg Afrikaban. Brazil volt meg meg spanyol, naluk meg talan uzemel. Plusz a torok csillagok. A svajciaknal mar azok sem.
   
 18. Roni

  Roni Well-Known Member  Az irániak? Hát a Df-26 szinte új és kétlem hogy irániaknak menne max a DF-21 kezdeti szintű cucc .
   
 19. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  Irán – Kína stratégiai partnerségi megállapodás vár a véglegesítésre
  https://www.presstv.com/Detail/2020/06/30/628575/Iran-China-strategic-partnership-agreement
  "Az új megállapodás központi pillére az, hogy Kína 280 milliárd dollárt fektet be, fejlesztve Irán olaj-, földgáz- és petrolkémiai ágazatát" - mondta a havilap, amely „az iráni kőolajminisztériumhoz szorosan kapcsolódó magas szintű forrásnak” beszélt, Muhammad Javad iráni külügyminiszter idején. Zarif látogatása Pekingben, 2019. augusztusban. "Újabb 120 milliárd dolláros beruházást kell végrehajtani Irán szállítási és gyártási infrastruktúrájának korszerűsítésére, amelyet ismét előre lehet tenni az első ötéves időszakra, és az azt követő időszakokban hozzáadni, ha mindkét fél megegyezik, - tette hozzá."
   
 20. Roni

  Roni Well-Known Member

  280 milliárd dollár? Majdnem fele a jenki katonai kiadásnak! Ha ilyet megtehetnek akkor sokkal tobb penz megy el ott katonai kiadásra mint 250 m dollár
   

Ezen oldal megosztása