[BIZTPOL] Irán

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
3 851
6 668
113

https://covid19.trackvaccines.org/vaccines/82/ Iráni Covid elleni oltóanyag
Type-of-vaccines1.png


Saját fejlesztésü Fehérje alegység( Izolált tisztított virus részeket tartalmazó) vakcinát fejlesztettek ki.

https://covid19.trackvaccines.org/types-of-vaccines/

Magáról a cégről:
https://en.wikipedia.org/wiki/Razi_Vaccine_and_Serum_Research_Institute
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 384
8 912
113

Irán számára jelenleg rendelkezésre álló és ígéretes hordozórakétái.....​


6398530_900.jpg


Colonellcassad

Logikai szempontból hiányolom a 1500 km hatótávolságú verziókat. Elméletileg ennek kellene a legfontosabb kategóriának lennie ... Bár mondjuk az is igaz, hogy környékbeli baráti országokat feltételezve indítópontként "kielégítő" eredményt adhatnak ezek a kisebb 5-600 km -es verziók is ...
 

Cevat

Well-Known Member
2020. október 22.
357
726
93
Még hogy a tálibok nem irányíthatóak....Iráni-Tálib összecsapás heves tüzérségi rásegítéssel a mai nap...Érdekes...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
44 326
56 493
113
Még hogy a tálibok nem irányíthatóak....Iráni-Tálib összecsapás heves tüzérségi rásegítéssel a mai nap...Érdekes...
 
 • Tetszik
Reactions: Pogány

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
44 326
56 493
113
Iráni-afgán határ


 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 432
113
Ez volt az egyik video alatt. Hihetőnek tűnik.
--------------------------------------------
Kjamran Iskenderov
A tálibok és az iráni fegyveres erők közötti tűzharc oka az volt, hogy az afgán fél félreértette a határvonalat – jelentette a Tasnim.

Iráni gazdák ma a csempészet elleni küzdelem részeként épült fal mögé mentek az iráni-afgán határon, miközben Irán területén maradtak. A tálibok ezt tévesen az államhatár megsértésének tekintették és tüzet nyitottak, aminek eredményeként az iráni határőrökkel lövöldözés alakult ki,

jelenleg az összecsapások véget értek, a tálibok elhagyták Irán területét.

@Kaukázusi_iroda
ma 19:31
--------------------------------------------
Egy másik hírforrás szerint a video alatt:
-------------------------------------------

Yura Ting Azat
Azat , Iránt megtámadják a tálibok.

A tálib terroristák (Oroszországban betiltott terrorista mozgalom – a szerk.) megtámadták az iráni határt, ehhez páncéltörő rakétarendszereket, kézi páncéltörő gránátvetőket és nehéz kézi lőfegyvereket használtak. Ismeretes, hogy a támadás Afganisztán délnyugati határán történt. Ennek eredményeként Teherán nehézfegyverek, köztük többszörös kilövő rakétarendszerek, önjáró tüzérségi darabok és tankok bevetésével válaszolt, teljesen legyőzve a terroristák több csoportját.

Az iráni területet ért tálib támadás körülményei továbbra is ismeretlenek, azonban az iráni erők egyértelmű fölénye ellenére a fegyvereseknek több ellenőrzőpontot sikerült elfoglalniuk. Jelenleg az elhunyt iráni katonaságról szóló információk tisztázása zajlik, azonban tálib források legalább 20 iráni katona haláláról és további legalább 16 ember elfogásáról számolnak be.

A bemutatott videókockákon az iráni és afganisztáni határon lévő egyik ellenőrzőpont elfoglalásának pillanata látható. Sőt, úgy tűnik, a tálibok nehéz rakétafegyvereket használtak, amit egy azonosítatlan rakéta számos alkatrésze is bizonyít, amely felrobbant.

Jelenleg Irán és Afganisztán határán folytatódnak az összecsapások. Ugyanakkor a források azt állítják, hogy Irán megkezdte a nehéz taktikai rakétafegyverek átszállítását a határ menti területekre, felkészülve arra, hogy csapást mérjen Afganisztán-szerte terrorista bázisokra.
ma 19:23