[BIZTPOL] Irán

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
14 275
20 543
113
Igen. Nekik van második védvonaluk. Nálunk utoljára a Munkásőrség volt ilyen szervezet. Nem is kívánja vissza senki egy Magyarország fejlettségű államban, igenis kelljen kompromisszumot kötnie az államhatalomnak a néphatalommal. A tömegbelövetés felénk nem lehet ennek az alternatívája. Ezért nincs bocsánat soha Gyurcsánynak, mert idehozta nekünk 2006-ban a harmadik világbeli zsarnoki módit a saját lemondása helyett!
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
13 196
32 228
113
Megint az van hogy egy nyomorék autoriter rendszer agyonver egy fiatal nőt, vagy valamilyen egyéb hülyeséget csinál rendszerszinten ami a robbanásig feszült társadalomban szikraként indítja el a láncreakciót.

Következésképpen az autoriter hívek elkezdik usa/moszad/cia/összesküvés vonalat hinni hogy miért épp most. Nem akarják látni a fától az erdőt.

Az orosz és fehérorosz vagy a szír/venezuelai felkeléseknél is ugyanez a mantra volt, itt se fogok másra számítani. Holott mindegyik ilyen országban ezer ok van arra hogy elkergessék a helyi vezetőt.Megint az van,hogy egy nyomorék,autoriter rendszer bombáz le ezrével civileket, buktat meg kormányokat,fegyverez fel,pénzel dzsihadistákat,szervez nácikat,ellátja őket sajtóval,felderítéssel,fegyverekkel,pénzel,nekihajtja az Isten barmait a világ legnagyobb atomarzenáljával rendelkező országának,annak külföldre szakadt népének, elmehetne lassan a halál náthás far farára.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
15 061
15 692
113
A Starlink vételhez tartozik egy vevőantenna, egy "lavór". Nem olyan nehéz azt észrevenni. Akinél találnak ilyet az magyarázhat nyugodtan. Arrafelé nem olyan hiszékenyek ám. Úgyhogy nem lesz belőle túl sok.
Az 50 felettiek még emlékezhetnek rá, hogy az NDK-ban is elkapták a nyugatra néző antennák tulajait.
starlink-satellites.png
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
2 952
7 801
113
Állítólag az érkező forradalmi gárdistákat köszöntik:
Majdnem, minimum 2 éves videó

 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 415
2 466
113
Lassan alakul egy polgárháború...

~5 max 10évente van egy komoly felkelés amit mindig lever a vallási vezetőhöz maximálisan elköltelezett forradalmi gárda, vallási félkatonia/rendőrség kombója.
(Most amennyire látom megint a vallási dogmákat akarják rendszeresen durva erőszakkal rákényszeríteni a sokak számára meglepően liberális városi lakosságra volt a kirobbantó ok.)
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 415
2 466
113
Azt hiszem, vágyvezérelt dolog azt hinni, hogy a "nép" lázadt fel. Itt egy aránylag kis városi rétegről van szó. Majd megunják és hazamennek, vagy jön a gárda... :(

Korábbi felkelések alapján egy igen komoly városi rétegnek erősen elege van nagyon nem egy aránylag kis rétegről van szó. Ez nem vágyvezérelt dolog. Ettől még sztem totálisan esélytelenek amíg a forradalmi gárda, falusi vallási milicia elkételezett a vallási vezetők mellett. És nem kérdés, hogy igen. Max annyi a kérdés, hogy 100akat fognak a mostani felkelésben megölni 1000eket bebörtönözni vagy 1000ek fognak megölni és 10.000eket bebörtönözni.
Az Iráni vezetésnek rutinja van abban, hogy kell ezt kezelni én nem tudok olyan verziót elképzelni ahol a rezsim megbukik. Max szenved, befele fordul ~egy évig.