1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[Biztpol] Kína

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - weasel007 által indítva @ 2012. január 14..

 1. miértnemjó

  miértnemjó Well-Known Member

  Ulippó új mezben?
  Attól, hogy valaki nem épít 11 hordozót, hogy kis banánköztársaságokat szarrá bombázhasson, de épít atomrakétákat, attől még nem gyengébb. Csak nem akar minden műfajban énekelni. :)
   
  b4l4g3, Nemerson, fip7 and 1 other person like this.
 2. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Hong Kongban a tüntetők betörtek a kormányépületbe.
  Hiba, hiba, nagy hiba.
  Live stream belülről.


  A china uncensoredesek érezhetik, hogy baj van, mert nem mernek bemenni az épületbe és folyamatosan hangoztatják, hogy ők nem mennek be, a legális pontig mentek el, ez még jogilag rendben.
  Az épület előtt:
   
  FilcTroll likes this.
 3. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Szerintem is. Ilyen hülyeségekkel vigyázni kéne.
   
 4. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Chrissék most csodálkoznak, hogy 0 db rendőr van. Félek, a behatolók között volt pár CCP provokátor.
  Eddig azzal volt tele a sajtó, hogy békés a tüntetés. Innentől a kommunisták bármit mondhatnak és megtehetnek a rend helyreállítása miatt.
  Kínában kormányépületet megtámadni..... én tudnék kevésbé fájdalmas öngyilkossági kisérletet. :(
   
  dragonette likes this.
 5. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  :rolleyes:
   
 6. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 7. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Megjöttek a rendőrök elrontani a bulit.
   
 8. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Milyen szépen villognak azok a züld személyi villogók.
   
 9. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  A hongkongi rendőrség du. 10.30 körül adott ki egy filmet, amelyen elítéli, hogy a tüntetők betörtek a törvényhozásba.
  A film azonban 4 órával korábban készült.
   
  Mackensen, fishbed, borisz and 3 others like this.
 10. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 11. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  VÁMEMBER
  https://www.es.hu/cikk/2019-07-05/d...nUiywDlknyFgcews_BoXFSJv4CQDkxBOVoIzNMw2IP2WA
  "Az elnök üzletemberi múltja ellenére sincs tisztában azzal, hogy az importvám nem egyéb, mint a hazai fogyasztókat terhelő, belső forgalmi adó. Trump egyéves vámháborúja eddig 22 milliárd dollárral rövidítette meg az amerikai fogyasztókat, köztük az elnök leglelkesebb törzstámogatóinak tízmillióit."
   
  b4l4g3 likes this.
 12. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Van benne igazság, de azért ez sem olyan egyértelmű. Mert a vám az államkasszába folyik be és ha onnan azt a lakosságot érintő dolgokra költik, akkor mindjárt megváltozik az a mérleg. Vagy ha a vám miatt egy árszintbe kerül egy termék a hazaival és a hasonló árú termékekből a fogyasztó akkor már inkább a hazait veszi az megint más hazai termelőket segít. Mindkét irányból lehet érveket felhozni amikben van igazság.

  Mondjuk pont nem a leglelkesebb törzstámogatóinak kéne érvelni mert az ilyeneknek minden mindegy. Az ilyenekre pont nem hatnak az érvek, az érzelmeik mindent felülírnak. Ha Trump a saját kezével húzná ki a pénzt a zsebükből, akkor azt hinnék, hogy ő egy dublőr akit Hillary küldött, hogy kifossza őket :)
   
  zsolti likes this.
 13. zolkas

  zolkas Well-Known Member

 14. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Halottnak nyilvánította a kiadatási törvényt Hongkong vezetője. Mégis csak volt értelme a kiállásnak?
  https://444.hu/2019/07/09/halottnak-nyilvanitotta-a-kiadatasi-torvenyt-hongkong-vezetoje

  A szabadság olyan mint a szellem a palackban. Ha egyszer kijött nem könnyű többé visszadugni bele. Olyan mint a só, aki egyszer megérzi az ízét annak többé nem jön be annyira a sótlan étel.

  Kínában még benne van a palackban a szellem, de Hongkong és Tajvan folyamatosan birizgálja az emberek ízlelőbimbóit a szabadság ízével.
   
 15. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Nem mondta ki, hogy törölve, szóval elég ködös a nyilatkozat. Mindenesetre Hong Kong lehet megmenekült ....még. Ne felejtsük el, hogy 28 év múlva szerződés szerint is a kínai kommunista rendszert kell bevezetniük. Onnantól nincs tüntetés.
  Tajvan más, az független ország, saját hadsereggel. Kínában esélytelen ilyesmi. Ott egyszer már megmutatták, hogy halott diákok sem számítanak.
   
 16. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  28 év nagyon sok, ha addigra már Kínában se lesz kommunista rendszer, akkor Hongkongba se kell majd bevezetni. A szabadság íze miatt az emberi természet inkább ebbe az irányba mozdul. Az nem valószínű, hogy a hongkongiak időközben kedvet kapnának a szabadságuk elvesztésére, de az nem kizárt, hogy a kínaiak kedvet kapnak a szabadságra.

  Amit 1989-ben még meg lehetett tenni, azt nem biztos hogy ma 2019-ben is meg lehetne tenni, vagy hogy 2047-ben meg lehet majd tenni. Olyan vérengzést szerintem már ma sem engedhetnének meg maguknak. Ma még egy tüntetés szétverése beleférne, de vérengzés már aligha. 28 év múlva lehet már a szétverés sem fog beleférni.
   
 17. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 18. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Már most sem az, max nevében. Autoriternek autoriter, de nem komcsi.
  Szerintem azért volt vérengés, mert eszközük sem volt a szétveréséhez. Nem volt rohamrendőrségük. Az elején tűzoltókkal próbálkoztak és mikor nem működött, vezényelték ki a hadsereget. "Ha egyetlen eszközöd a kalapács, minden problémát szegnek nézel"
   
  dragonette likes this.
 19. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Mi a kommunista rendszer lényege? Egypártrendszer, marxizmus-leninizmus, diktatúra. Kis finomítások történtek rajta, de alapvetően azért még az.

  Ugyan már. Azokat a diákokat a hadsereg nem tudta volna botokkal szétverni, csak tűzfegyverrel? Kommunista pánik-atakk volt, mert akkoriban tényleg dőltek a kommunista rendszerek és ilyen brutális példastatuálással érték el, hogy náluk ne dőljön.

  Megtalálták azt ami még a szabadságvágynál is fontosabb az embernek, az életvágy. Mert meghalni még kevésbé akarnak mint szabadság nélkül élni.
   
 20. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Egypártrendszer stimmel, de még egy rakás egyébb autoriter rendszernél is megvan (dél-amerikai katonai diktatúrák stb. stb.). Marxizmus-leninizmus mintha nem nagyon lett volna a szabad piacgazdaság barátja, szóval ez csak nevében van. Gondolom forognak is a sírjukban. A diktatúra az egy gűjtőfogalom, nem csak komcsi diktatúra létezhet, van annak kéremszépen egy rakás egyébb formája is.
  Én személy szerint egy mandarin restaurációt véleg felfedezni Kínában.
  Ezen el lehet töprengeni, de olvasva több ember visszaemlékezéseit az egész 89-es eseménynek nagyobb viszhangja volt külföldön, mint Kínában. Azon nagyon egyszerű ok miatt, hogy a társadalom legnagyobb része mélyszegénységben élt faluhelyen. Az infó nem jutott el oda. De a városokban sem volt sokkal jobb a szitu. A TV műholdas antennával csak a kiváltságosok privilégiuma volt. A munkások örvendtek, ha a szomszédban volt egy rádió. A kulturális forradalom alatt állandó volt a felfordulás, max annyi jutott el hozzájuk, hogy Pekingben megint balhéztak páran, de hamar vége lett.
  Figyelem!!! A kínai állami tévé végig közvetítette az eseményeket beleértve a tárgyalásokat a kommunista vezetés és a diákvezérek közt.
  33:09 környékén
   

Ezen oldal megosztása