1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[Biztpol] Kína

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - weasel007 által indítva @ 2012. január 14..

 1. blogen

  blogen Well-Known Member

  Itt a válasz egyszerűbb lesz: nincsenek forgatókönyveik, a szárazföld csak durva erőszakot tudna, HK semmit, csak ezt az angolos alulreagálást, a Párt meg nemtud dönteni mi legyen. Az emberek folyton bénáznak, ha valami elqrásnak tűnik, akkor az is.
   
 2. Horizon

  Horizon Well-Known Member

 3. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Én értem amit írtok, csak átlövik a combját egy beosztottamnak egy beavatkozásnál íjjal, súlyosan megsérül, és molotovot dobálnak ránk, akkor ha nincs válasz a karhhatalom részéről, akkor hol lesz a vége? Hoznak kispuskát a tüntetők, s akkor sem lesz tűzparancs, mert mit szólna a világ? Van olyan dolog sztem, amihez senkinek semmi köze, ha rendőrökre élet kioltására alkalmas eszközzel támadnak, és nincs erre kemény válasz, hanem meghátrálás, azt csűrhetjük, csavarhatjuk, az én szememben a gyengeség jele.
   
  antigonosz likes this.
 4. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Itt már szerintem arra lenne szükség. Bemenni oszlatni erővel, aki élet kioltására alkalmas eszközzel támad rendőrre, azt kilőni. Ennyi.
   
 5. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Ez stratégiai kérdés, azon se lepődnék meg ha a vergődők között lenne egy csomó szárazföldi ügynök pont azért hogy az emberek többsége azon a véleményen legyen amire te is kerültél, aztán meg aki nem ügynök volt majd megy a kutyaszalámiba pár hónap múlva és a családtagok se fognak kérdéseket feltenni mert aki kérdéseket tesz fel az is eltűnik. Amerikában lőne a rendőr mert az amerikai társadalomban az az erő jele ha lő, ez kelet ázsiában árnyaltabb, de kétségem se fér hozzá több hulla lesz mint ha most lőnének.
   
 6. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

 7. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Okés, hogy itt egy nyílvessző a lábában. És? Mi lenne, ha ez a hónapok óta tüntető x millió ember tényleg bántani akarná őket? Mit csinálnának? Szóval mindig ott van az ilyen helyzetekben ez. Az embereknek nem tetszik valami és azért ha a jelen esetet nézzük a lakosság óriási százaléka képes együttműködő ellenállásra, ami elég ritka, akkor jövünk, mert mi vagyunk a hatalom fegyveres kiszolgálói és akkor is visszatereljük az akolba őket, ha a saját gyerekünk jövőjét is basszuk szét. Ez lehetne a rendőrök mottója bárhol a földön. Szóval azért írom ezt, mert az a nyílvessző nem azért ment oda, mert valakinek csak úgy lődözni támadt kedve. A nagy világpolitika oltárán mindkét oldal egyszerűen beáldozná a teljes lakosságot, ahelyett, hogy a retkes szólamaiknak megfelelően végre egyszer az emberek lennének a lényegek és emiatt aztán a szokásnak megfelelően, mert a jelenkori ember erre már rutinként tekint, megjelenik egy rakás másik ember egy rakás egyéb ember megbízásából, hogy elbassza az életüket, azt az életüket, amit ők konkrétan szeretnének. Olyan figurák, akiknek azt mondták, hogy nekik joguk van képzettnek lenni, a tüntetőnek nem, nekik joguk van felszereltnek lenni, a tüntetőknek nem, nekik joguk van fegyverrel megvédeni magukat, a tüntetőknek nem, etc, etc....És ezek a hülyék mindig elhiszik, mindig elmennek szétverni idegeneket, az adózó polgár/elvtárs ilyenkor lázadó csürhe lesz és a droid megy, üti, aztán csodálkozás és hangos sírás támad, amikor egy lábba csapódik egy nyílvessző. Mit tennének a az erőszakra való jogukkal, ha tényleg bántani akarná őket a lakosság?
   
  plushun likes this.
 8. empontipont

  empontipont Well-Known Member

  De te nem kínaiul gondolkozol!
  Nem emlékszem már pontosan, de valamikor úgy 1100-1300 körül megtámadta a kínaiakat valami harcias nomád nép. A kínai hadsereg nagyobb létszámú volt és kellően felszerelt. Ennek ellenére nem álltak ki csatára. Visszavonultak, meg visszavonultak. A császár elköltözött az északi fővárosból a déli fővárosba, aztán onnan is pucolnia kellett. Végül az ellenség elfoglalta az egész országot.
  Aztán eltelt húsz év, a harcias nomádokról nem tudott senki semmit, kína viszont virágzott.
  Nagyjából ez történt a 19-20. században kína és a brit birodalom között is.
  Más a problémamegoldó képletük, mint nekünk.
   
 9. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ez tök jól hangzik, csak ha az állampolgárok egy kis és harcias része azt csinál amit akar, akkor ott államról már nem beszélhetünk, csak anarchiáról. Az US ben már azért szitává lőnek a legtöbb esetben ha felszólításra nem állsz meg, nem hogy még rendőrre támadsz. Az adózó polgártársak nagy része meg a rend fenntartását várja el ha van esze, mert nem sokan szeretik a saját autójukat felgyújtva, kirakatukat betörve, boltjukat kifosztva, asszonyukat - lányukat megerőszakolva látni, egy kontrollt vesztett bukott államnál ahol tombol az anarchia, ezek gyakori jelenségek. A karhatalom nem viccből van jelen minden szervezett társadalomban.
   
  dragonette likes this.
 10. megazez

  megazez Well-Known Member

  Szerintem nem lesz olyan sok hulla, hasznos idiótáknak elkönyvelik őket, szociális pontjaik konvergálnak majd a nullához és kész. Tudod ezen hasznos idióták miatt veszti el lassan HK a különleges státuszát.
   
 11. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Igen, de ha te így gondollkodsz, akkor elérték amit akartak. Ha holnap közéjük lőnek akkor már van egy európai aki nem ítéli el őket. Ha belelőttek volna a kétmilliós békés tüntetőbe, lehet kiverte volna nálad a biztosítékot, viszont így, hogy ilyen akciókkal blamálják magukat, lényegében minden kreditüket elveszítették nálad.
  Ugyanezt akarják elérni az egész világ és a hazai közvélemény szemében, márpedig, hogy végül senki se szimpatizáljon a tüntetőkkel.
  És ha minde támogatáukat elvesztették és a széles néptömegek kifaroltak mögülük már lőni se kell majd. Marad pár elszigetelt botokkal, meg molotovkoktélokkal felszerelt őrült, akiket simán szé tudnak verni a meglévő bumibotos eszközökkel is.
   
  dragonette and Pogány like this.
 12. Python

  Python Well-Known Member

 13. Python

  Python Well-Known Member

  Június óta hatalmas tüntetések zajlanak Hongkongban. Kezdetben még egy törvényváltoztatás terve miatt vonultak utcára a tiltakozók, de amikor több hónapnyi tüntetés után a városvezetés visszavonta a javaslatot, a tüntetések nem hagytak alább: ekkor már Peking befolyásának visszaszorításáról és Hongkong önrendelkezési jogának megvédéséről volt szó.
  Az utóbbi napokban a helyzet még tovább fajult a különleges státuszú városállamban: a rendőrség már kétszer lőtt éleslőszerrel tüntetőkre, az elmúlt pár napban pedig valóságos ostrom alakult ki a műszaki egyetem épületénél. Úgy tűnik, az események fordulóponthoz érkeztek, a pekingi kormány a politikai megoldások helyett végleg az erő alkalmazása mellett döntött.
  Hszi Csin-ping kínai elnök pár napja arról beszélt, hogy a legfontosabb tennivaló most Hongkongban, hogy megállítsák az erőszakot, úrrá legyenek a káoszon és helyreállítsák a rendet. Hszi eddig elvétve kommentálta a hongkongi eseményeket, és most a szavainak jóval nagyobb teret szentelt a kínai pártmédia, mint eddig a hongkongi események bemutatásának, az elnöki megszólalást pedig propagandacikkek sorozata követte: még több letartóztatást és szigorúbb fellépést követeltek a tüntetőkkel szemben.
  A Tienanmen téri tüntetés szervezője megírta, mi a hongkongi tüntetések igazi tétje

  A lázadássá mélyült hongkongi demonstrációk közvetve azt bizonyítják, hogy kudarcot vallott a kínai kommunista rezsim átalakítása egyfajta nacionalista autoritárius rendszerré. A tüntetők többsége reménytelenül rossznak látja azt, ami a kínai szárazföldön történik.
  Kínos tanulság autokratáknak és híveiknek
   
 14. Python

  Python Well-Known Member

 15. Python

  Python Well-Known Member

 16. Python

  Python Well-Known Member

 17. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Persze ez tiszta, de itt egy olyan helyzetről van szó, ahol a helyi lakosság óriási százaléka adta a tudtukra, hogy ne. De ők mégis. Itt az egész helyi társdalom inkább megcsinálná a maga békéjét, elintézné maga az erőszakolókat.
   
 18. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Mostanra mikor brutál erőszakossá váltak a tüntetők, már csak elenyésző részét teszik ki a lakosságnak.
   
 19. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Mitől váltak azzá? :) Mostanra...
   
 20. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

Ezen oldal megosztása