1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[Biztpol] Kína

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - weasel007 által indítva @ 2012. január 14..

 1. misinator

  misinator Well-Known Member

  Ebben a konfliktusban is az a """"szép""""", hogy nem tudja senki tutira megmondani, hogy mi lesz a vége.
  Már úgy értem, nem rövid távon.
  Rövid távon a tiltakozók/tüntetők/felkelők/lázadók/bajkeverők (itt mindenki odaírhatja, hogy szerinte mi a helyes meghatározás) nem nyerhetnek.
  Kevesen vannak, egy olyan ország szélén vannak, ami elég hatékonyan tudja kontrollálni a hírek terjedését stb., ráadásul a higgadt, intelligens, taktikus konfliktuskezelés nem a tömegek erénye stb., stb.
  Hosszú távon is alapvetően ugyanez a történet.
  Az ország erőszakszervezete, igazságszolgáltatási rendszere magyar szemmel kimeríthetetlen forrásokkal és kapacitásokkal rendelkezik, egy városnyi ember - még ha milliókról is beszélünk - megrendszabályozása nem okoz majd gondot nekik.

  Amire én célozni akarok, hogy milyen folyamatokat indít el mind a társadalomban, mind a hatalomban hosszabb távon.
  Lesz e valamilyen konszolidáció, mint nálunk a Kiegyezéskor, vagy a hatvanas évektől, vagy még inkább ráfekszenek a totális kontrollra?
  Az meddig tartható, milyen áron, illetve mennyire maradhat versenyképes az a társadalom, ami falanszterré válik?
   
  Pogány likes this.
 2. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Szerintem Hong-kong amolyan kísérleti telep is volt Kína szemében, hogy egy nyugati típusú lazítás milyen hatással lenne. Ez alapján megerősítést nyert nekik, hogy nem szabad lazítani. Szigorítani nem fognak, csak maximum rejtve az elektronikai eszközökön át a titkos szervek jobban utánanéznek az embereknek. Legalábbis ez a logikus lépés.
   
  Pogány likes this.
 3. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Maszkos akció egy mandarint beszélő civil ellen.
   
 4. plushun

  plushun Well-Known Member

  Már szigorítottak a rendszeren a pontozásos utópiáukkal.
   
  Pogány likes this.
 5. Python

  Python Well-Known Member

 6. Python

  Python Well-Known Member

  Új szintre emelkedett a hatósági terror Hongkongban, szerda reggel a közösségi médiában megjelent beszámolók szerint már az iskolapadból rángattak ki és tartóztattak le kamaszokat. Ezen a felvételen például az látható, hogy két, szemmel láthatóan fiatalkorú diákot hurcolnak el egy uszodából. Hogy miért, azt nem tudni.
  Most épp iskolába tartó kamaszokat hurcolnak el a rendőrök Hongkongban
   
 7. svajcibeka

  svajcibeka Well-Known Member

  Hogy hogy nem lönek, bombáznak kórházakat?
   
  csibeszke likes this.
 8. Roni

  Roni Well-Known Member

  Call of duty : Hongkong verzió
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  silurusglanis, anonim999 and zeal like this.
 9. 32karakter

  32karakter Well-Known Member

  Az események sorrendje épp fordítva volt:

  Hong-kong egy ország-két rendszer elv alapján kb pár évvel ezelőtttig belügyeinek gyakoraltialg teljesen szabadon intézhette, saccperkb nyugati szinten volt szabad minden (de legalábbis a KNKhoz képest fényévekkel nyugatibb rendszerük volt - sőt még most is van - minden tekintetben).

  Na, Micimaci az általános szigorítások (mert ugye amióta csak van, főleg amióta megkapta a brezsnyevi életfogytiglant, folyamatosan nyírbál mindent, ami nem központilag irányított) szép lassan betették a lábukat HK-ba is, emiatt robbant a szarbomba.

  Értelemszerű, hogy szigorítás lesz, mert máshoz nem értenek, meg a szellemet már nem igazán lehet visszaszuszakolni a palackba - ugye előzőleg úgy nagy általánosságban a hong-kongiak csak szimplán lenézétk a knksokat meg a hülye rendszerüket, de most már álmodoznak a függetlenedésről... meg mindenféle jó kapcsolat Tajvannal, ami már nem szükséges a KNKnak.
  Anno emlékezzünk vissza, hogy amikor elkezdték felfuttatni a gazdaságot, akkor brutális tajvani tőke, know-how meg ragadozó kapitalista mennyiség ment HK-n keresztül Tajvanról a kontinensre.
  A mór meg már megtette a kötelességét, most már nem csak hogy szükségtelen, egyenesen nemkívánatos.


  Fogunk mi még látni lakosságcserét a városban átnevelőtáborokkal egybekötve.
   
  Pogány and rejsz felügyelő like this.
 10. blogen

  blogen Well-Known Member

  Jó, de mit tehet? Az autonómia HK-ban összeomlott, Pekingnek valamit tennie kell a helyére. Szerintem a teljes betagozás lenne az egyetlen ésszerű megoldás. Megkapták az esélyt a nyugati típusú szabadságra, az kábé annyira lett sikeres, mint az arab demokrácia: anarchiába torkollott, a szélsőségesek erőszakjába, szóval az a helyes ezek szerint, amit Kína képvisel, a demokrácia pedig továbbra is egy destrukciót tápláló zsákutca a kínai realitások közt.

  Csak kezdjék már a felszámolást, mert egy világgagdasági jelentőségű pénzügyi központ nem létezhet így!

  Úgy tűnik egyértelmű: a szűken vett Nyugaton kívül a demokrácia nem életképes opció.
   
  zsolti likes this.
 11. Python

  Python Well-Known Member

 12. Loken

  Loken Well-Known Member

  antigonosz likes this.
 13. Roni

  Roni Well-Known Member

  Ha ezt nem jelentik be akkor is világos lett volna mint a nap :confused: Sőt !hírértéke sincs
   
 14. Python

  Python Well-Known Member

 15. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

 16. Horizon

  Horizon Well-Known Member

  Állítólag 50 méter mélyen, 10-20 kilotonna erejű robbanás történt. Talán kínai tengeralattjáró, de biztosat senki sem tud.

  Az IU/TATO (Taiwan) szeizmográfja szerint (https://earthquake.usgs.gov/monitoring/operations/stations/IU/TATO/) valóban történt valami huncutság:

  [​IMG]

  A jel karakterisztikája nukleáris robbanásra jellemző (piros, indiai atomteszt), hirtelen indul, gyorsan csillapodik, majd lassan elhal, míg a szeizmikus eseményeknek (kék, helyi földrengés) előjátéka van, fokozatosan erősödnek és szűnnek meg:

  [​IMG]

  Ne feledjük, a közelben, Hainan déli partja mentén van Kína nagy földalatti atomtengeralattjáró bázisa (https://en.wikipedia.org/wiki/Yulin_Naval_Base), szeptemberben is sikerült meglepni pár mit sem sejtő vietnámi halászt egy meglepetésszerű felmerüléssel:

  [​IMG]
   
  fip7, gacsat and fishbed like this.
 17. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Erre a házra ráesett egy Hosszú Menetelés 3B űrrakéta egyik leváló fokozata.
   
  fishbed likes this.
 18. Python

  Python Well-Known Member

 19. Python

  Python Well-Known Member

  Hosszú idő után ismét komoly tétje van Hongkongban a helyhatósági választásoknak. A vasárnapi voksoláson a Peking-barát politikai erőknek végre komoly kihívójuk akadt: a hónapok óta súlyos politikai válságtól sújtott városállamban megerősödtek és szövetségre léptek a korábban egymással is viaskodó ellenzéki pártok. Ez lesz az első szavazás a hatodik hónapja tartó tüntetéssorozat kirobbanása óta.
  Kína ma beleszaladhat egy jókora pofonba
   
 20. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Kína azt csinál amit akar, valaki olyan nyer aki nem szépen beszél a mainlandről, bevonulnak hamarabb mint az oroszok a Krímre, azt pisloghat a világ mint hal a szatyorban, mert ha a kutya a kovászba szarik is, ott nem lesz nyugatbarát hídfő, ebben én konkrétan biztos vagyok.
   
  Sniper likes this.

Ezen oldal megosztása