1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[Biztpol] Kína

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - weasel007 által indítva @ 2012. január 14..

 1. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 2. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  A KMT csúnyán kikapott és a DPP lemosta, vagyis a szabadság pártiak nyertek a kínabarátokkal szemben.
  A békés egyesülés elúszott 4 évre a hong kongi események miatt.

  Kíváncsi leszek Kína reakciójára.
   
  Bleroka likes this.
 3. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Na erre én is. Lehet ugyancsak a hong kongi dolgok miatt csendben maradnak. Nem kell a balhé, van belőle így is elég.
   
  Bleroka likes this.
 4. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Lehet némi köze ahhoz a kiugrott kémhez, aki kitálalt tajvani ügyekről is?
   
 5. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Dalian hajógyár, készülnek a rombolók.
  [​IMG]
   
 6. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 7. notaricon

  notaricon Well-Known Member

 8. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  LOL LOL LOL ROTFL


  Xi Jinping kedvenc történeteiből álló műsorsorozat indult Mianmarban

  A CMG tudósítójának jelentése szerint január 14-én, Xi Jinping kínai államelnök mianmari látogatás előtt könyvbemutatót tartottak Yangonban „Xi Jinping kedvenc történetei" címmel és mianmari nyelven egy műsort is levetítettek. Az ismert helyi „Sky Net" televízió felvette adáslistájába a műsorsorozatot.
  A „Xi Jinping kedvenc történetei" műsorsorozatot a Kínai Központi Rádió és Televízió készítette. A műsorsorozat a Xi Jinping kínai államelnök által megtartott beszédekből tartalmaz egy válogatást, amelyekben kínai történelmi szállóigéket és kis történeteket is felidéz az államelnök, a sorozat bemutatja Xi bölcs vezetési stjlusát. A műsorsorozatot már több nyelvre lefordították, megjelent például angolul, japánul, spanyolul és olaszul is.

  U Koko, a mianmari yangoni média csoport elnöke a műsorsorozatról elmondta: „A Xi Jinping államelnök által felidézett történelmi kis sztorik nagyon érdekesek lehetnek akár egy ország vezetése, akár az átlagemberek számára. A műsorsorozatból Kína fejlődésének egyes részéről is információhoz jutunk."
   
 9. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Várom magyar nyelven is őket!!!
  :D
   
 10. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Jaj ne, az azt jelenti, hogy mi is célpont lettünk.
  Jó, hogy van közöttünk 2 ország.:)
   
 11. borisz

  borisz Well-Known Member

  Kell is annyi ütközőzónának.
   
 12. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 13. Python

  Python Well-Known Member

 14. papajoe

  papajoe Well-Known Member  6.8%-ról 6.1%-ra csokkent, hu Baker, akkor jovo pénteken az Oroszok urán 2órával OK is osszeomlanak...
   
  Loken, tindalos, Roni and 1 other person like this.
 15. Python

  Python Well-Known Member

 16. Python

  Python Well-Known Member

 17. Python

  Python Well-Known Member

 18. Python

  Python Well-Known Member

 19. Python

  Python Well-Known Member

  A kínai Vuhan városából év elején elindult vírus (hivatalos nevén 2019-nCoV) kedden megérkezett az Egyesült Államokba is, és bár Donald Trump elnök azt mondta, a helyzetet “teljes mértékben kontroll alatt” tartják, a fertőzési hullámnak minden bizonnyal koránt sincs vége.
  A Vuhan vírus a koronavírusok közé tartozik, ebből a szempontból genetikai rokona a 2000-es évek elején globális pánikot okozó SARS-nak, ám ettől függetlenül nem feltétlenül hasonló a viselkedése. A SARS 2002-2003-ban világszerte közel 8500 embert betegített meg, legfőképpen Kínában és a környező országokban, a halálos esetek száma pedig 813-ra emelkedett, mire kordába tudták terelni.
  Egyelőre nem lehet megjósolni, hogy a Vuhan vírus ennél is súlyosabb fertőzést okoz-e, ehhez ugyanis nem tudunk eleget. A legnagyobb probléma, hogy egyelőre nem sikerült azonosítani, melyik állatról terjedt a fertőzés az emberre. A SARS esetében ez például a cibetmacska volt, a szintén veszélyes, 2012 óta 858 ember halálát okozó MERS nevű koronavírust pedig a dromedárok hordozták.
  A Vuhannál egyelőre csak annyit sikerült kideríteni, hogy a város nagykereskedelmi halpiacáról indult el a fertőzés, és bár a tengeri emlősök közül például a belugák képesek hordozni koronavírusokat, a piacon sok egyéb vadállatot, de csirkét, nyulat és kígyókat is árultak, többnyire illegálisan.
  Moss kezet – ennél többet nem tehetsz, amíg kiderül, hogy mennyire veszélyes az új koronavírus

  Ázsiában már halálos áldozatai is vannak a sebesen terjedő vuhan-koronavírusnak, a WHO nemzetközi vészhelyzetet hirdethet a világjárvány megelőzésére. A SARS „kistestvéréről” van szó, kialakulása csak idő kérdése volt. Cseppfertőzéssel terjed emberről emberre, és tüdőgyulladáshoz hasonló tüneteket okoz.
  Hetek alatt világjárvány törhet ki a kínai vírus miatt

  Ideiglenesen teljes egészében leállítják a tömegközlekedést a közel kilencmilliós lakosságú Vuhan városában, ahol kifejlődött a rejtélyes és eddig 17 halálos áldozatot követelő koronavírus, írja a BBC. Minden lakost felszólítottak, hogy nem lehet elhagyni a települést. A repülőtéren és a vasútállomásokon minden induló járatot felfüggesztenek. Buszok, metrók, hajók és távolsági járatok helyi idő szerint csütörtökön délelőtt 10 órától nem közlekednek majd. Az új vírus már megjelent több kínai tartományban, az Egyesült Államokban, Thaiföldön és Dél-Koreában is. A WHO nemzetközi vészhelyzetet hirdethet a világjárvány megelőzésére.
  Senki nem hagyhatja el a kínai várost, ahonnan elszabadult a halálos vírus

  Hogyan lehet nyíltan beszélni egy közegészségügyi válsághelyzetről egy országban, ahol a hatalom mindig mindent cenzúráz? A kínai vezetés hétfőn szembesült a problémával, amikor hetekig tartó hallgatás, illetve a rejtélyes járvány részleteiről a kínainál szabadabb hongkongi sajtóban megjelent beszámolók után elismerni kényszerült, hogy a járvány már nem lokális: Vuhanon, a járvány központján túl már legalább 13 kínai tartományban regisztráltak fertőzötteket, akiknek a száma a hivatalos adatok szerint 200 -ról így 440 -re emelkedett. A halálos áldozatok száma pedig megtriplázódott, a hivatalos adatok szerint már kilencen hunytak el a betegségben.
  "Nem reagálnak elég gyorsan, elég határozottan. A helyi hatóságok csak azután kezdtek figyelni, mert Hszi Csin-ping felemelte a szavát" - nyilatkozta a New York Timesnak egy 57 éves vuhani tanárember, Sen Cseng-csiang. Ő itt arra utalhatott, hogy a hetekig tartó hallgatás és eltusolás után, ami alatt a vuhani egészségügyi hatóságok azt állították, hogy a járvány csak egy szűk kört érint, a fertőzés csak a helyi halpiac élő állatokat áruló árusai és vásárlói között terjedt, hétfőn, miután a hongkongi sajtó megszellőztette, hogy a járvány már tovább terjedt, Pekingben kiállították a közönség elé Csung Nansant, aki híres arról, hogy nem szokott köntörfalazni. Ő pedig készségesen elismerte, hogy már más nagyvárosokban is találtak fertőzötteket, és nyilvánosságra hozta, hogy a kór emberről emberre is terjed, egy beteg például 14 kórházi dolgozót fertőzött meg Vuhanban. A hivatalos hallgatás rossz emlékeket idézett. 17 éve, a SARS járvány kitörésekor a kínai hatóságok információkat tartottak vissza, és feltűnően lassan reagáltak a járványra, amely végül világszerte 8000 embert fertőzött meg, akik közül több mint nyolcszázan meg is haltak. Kedden a kínai kommunista párt illetékes bizottsága ezért keményen fogadkozott, hogy ez most nem ismétlődhet meg. "Azok, akik saját önző érdekeikből késlekednek a [megbetegedések] jelentésével, vagy eltitkolják azt, örök életükre a történelem szégyenoszlopához lesznek szegezve" - írták egy közösségi médiás posztjukban, amit amúgy később töröltek.
  Próbára teszi Kína ellenőrzött nyilvánosságát a rejtélyes járvány
   
  fip7 likes this.
 20. Fennek

  Fennek Well-Known Member

Ezen oldal megosztása